• 552
    mustafa cengiz’in mart ayında muhtemelen gidici olduğunu bilerek, genel kurulda çıkıp “biz borç kapadık” demek ve sonrasında tarihten silinmemek adına alım anlamında pek aksiyon alacağını düşünmediğim transfer sezonu.

    işin boktan yanı, ozan’ın da gitmesi ile 18 m euro capimiz var ve bu cap’i yaz transfer döneminde kullanamayacağız. yani olası bir devrilme halinde, yeni gelen yönetim yine takımı düzlüğe çıkartmak adına adam satmak zorunda kalacak, bu omurga oluşturmak için kullanılabilecek 18 m euro da ffp anlaşması uyarınca transfer anlamında doğrudan çöpe gidecek. kalan 15 günde kaç adam alınacak? 3’ten fazlasını uefaya yazamayacağımız için burada da sıkıntı yaşayacak ve muhtemelen benfica karşısında uefa’ya da havlu atacağız.

    yazık günah. gerçekten yazık ve günah.
  • 553
    malesef takımımızın iskeletinin çok önemli parçalarının değiştiği, değişmekte olduğu dönemdir. serdar aziz ve ozan kabak'ın yokluğunda defans hattımızda takımımıza yeni katılan marcos do nascimento teixeire ile maicon kaldı (ahmet çalık diyenleri duyar gibiyim). fernando ve belhanda da ise durum henüz net değil ama bir son dakika haberi ile gittiklerini öğrensek şaşırmayacağız.

    forvet bölgesinde takımımızın golcüsü(!) eren derdiyok kadro dışı kaldı, rodrigues ise gönderildi. henüz hiçbir bölgeye yeterli transferleri de yapamadık. evet yangıncı taraftar olmayalım, sabredelim ve desteklemeye devam edelim, inanalım, güvenelim. ama nereye kadar? yahu kaç ay geçti hani "anlaştığımız, konuştuğumuz futbolcuları bir bilseniz, herkes sabretsin" diyen yöneticiler nerede? niçin açıklama yapılmıyor bu taraftara? kaç ay boyunca sadece 1-2 futbolcu mu belirlendi de bunlarda pürüz çıkınca haftalardır sessiz kalıyorlar, anlamak mümkün değil malesef.

    umarım kalan şu son günlerde ne fatih hocamızın ne de taraftarın yüzünü yere eğmez yönetim, tek istediğimiz bu.
  • 554
    sürekli net bir şekilde giden oyuncuların konuşulduğu dönem. yerli olup ilk yarıda öyle ya da böyle as kadronda yer alan serdar ve eren kadro dışı bırakıldı. hoca bu iki oyuncunun kendi insiyatifinde olduğunu çıkıp belirtti ve bizler de anlayışla karşıladık. çünkü hocanın düşünceler geri kalan her şeyden önemliydi. burada bahsi geçen iki oyuncuyu çok beğenip değer vermem söz konusu değil. evet serdar’ın oyununu beğenirdim ama maalesef bi galatasaray futbolcusunda olması gereken fiziksel ve ahlaki meziyetler kendinde yer almamaktaymış. benim bu örneği vermemdeki sebep, hoca kendi insiyatifinde bir durum olduğunda çıkıp bizler aydınlattı fakat suyun diğer yüzünde aylardır beklenen bir forvet transferi ve takımdan ayrılması konuşulan oyuncular hakkında tek kelime etmeyen yönetim var. işin zoruma giden tarafı, evet hoca köklü değişiklikler yapacağını defalarca belirtti ama nasıl bir yönetim yapılan yahut yapılamayan her şeyin arkasına hocayı kullanarak saklanır. verdikleri komik demeç ve beyanatlara girmek bile istemiyorum. eksik geçirilen bir transfer döneminin maduru olan takımımız için önemli olan gerekli hamlelerin önceden planlanmış ve transfer sezonu açılışı ile hayata geçirilmiş olmasıydı.bu saatten sonra yapılacak transferler ne yazık ki takıma uyum süreleri sebebi ile ve bu yönetim nezdinde panik halde plansız isimler olacağından verim alma süremizi uzatacaktır. oldu ki herkesin ağzını açık bırakacak, potansel sahibi, doğru isimler transfer edilirse bile yaşadığımız bu süreç hiç bir taraftarın aklından çıkmamalıdır.şeffaf yönetim anlayışı deyip herhangi bir konuda taraftarının merakını gidermekten aciz, taraftarını, takımın üzerine musallat olmuş canavar misali bekleyen medyanın kucağına bırakan ve verdiği demeçlerde taraftarın zekasıyla alay eden anlayış unutulmamalıdır. öte yandan düşüncelerimizi dile getirmemiz bizi transfer taraftarı veya yangıncı taraftar kategörisine sokmaz. eminim bu sözlükte bulunan bütün yazar arkadaşlarım galatasarayın iyilik ve menfaatini düşünmektedir. o yüzden bizim için gelen giden isimlerin üzerinde bir sevgidir galatasaray. bizim şu an yaptığımız veya yapmaya çalıştığımız tamamen çok sevdiğimiz takımımızın menfaatini ve sağlığını düşünmektir. mayısların tekrar çiçek açağı günlere hep beraber yürümek ümidiyle...
  • 556
    elimizde şu an yaklaşık olarak 16 milyon euro var harcanabilecek. doğru hamleler ile bu paraya 2 forvet ve ekstra bir oyuncu daha takıma katılabilir. uefa kupası için bir beklentim yok ancak lig için bu yeterli olacaktır. olur da serdar da affedilirse stoper sorunumuz da bence çözülür.

    yönetimin şimdi işte gerekeni yapmak için imkanı var. ihtiyaçları karşılayacak hamleleri ard arda yapması durumunda mevcut kaos ortamı yerini şampiyonluğa odaklanmış bir ortama bırakacaktır. bu fırsatı tepeceklerini düşünmüyorum.
  • 557
    serdar'ı kadro dışı bırakmasan, yalnızca rodrigues'i satıp ondan gelen parayla santrafor alarak transfer sezonunu kapatacaksın. ekstra olarak maicon, mariano falan gidecek olursa, gelecek parayla onların yerine adam alacaksın; hepsi bu. sense önce serdar'ı kadro dışı bırakıyorsun, sonra serdar'ın boşluğunu doldurmak için 4 milyon harcıyorsun; harcadığın 4 milyon nedeniyle santrafor transferine yeterli paran kalmayınca önce belhanda'yı satmaya çalışıyorsun, sonra yaptığın piyasa yoklaması neticesinde belhanda'nın alternatifini bulamayınca da kaynak yaratmak için ozan'ı gözden çıkarıyor, 1-2 sezon sonra değeri 20 milyonun üzerine çıkması beklenen gencecik bir ilk 11 oyuncunu, sözleşmesini uzatman umulurken 11 milyon gibi düşük sayılabilecek bir paraya bırakıyorsun. gerçekten müthiş planlama!

    bu arada, hemen hemen herkes, hocayı hiç bulaştırmadan yönetime giydirmeyi tercih ediyor her zaman yaptığı gibi; ama hem yönetim, hem de fatih hoca tarafından berbat geçirilen bir transfer dönemi var ortada. serdar'ı (haklı ya da haksız) kadro dışı bırakıp yerine marcao'yu isteyenin fatih hoca olduğu gerçeği göz ardı ediliyor. hoca, serdar'ın 10'a satılıp marcao'nun 1'e alınacağını düşünmüyordu bunu yaparken herhâlde! ozan'ın hoca tarafından parlatılıp 11 milyonluk futbolcu hâline getirilmesi de hocayı bu konuda eleştirilmez kılmaz ayrıca. sapla samanı karıştırıp hepsini bir torbada eriterek yorum yapmanın âlemi yok. yönetim desen, hocanın elini rahatlatabilecek hiçbir alternatif getiremiyor hocanın önüne. cümleten bravo!
  • 561
    16 ocak itibariyle takımımızın doğru hamlelerle şampiyon olacağını düşündüğümüz dönemken; elden çıkardığımız futbolcularla birlikte yerlerini dolduramadığımızdan dolayı şampiyonluktan eden bir döneme dönüşmüştür.
    tabii ki bu transfer dönemi burada sonlanmayacak mutlaka takviyeler yapacağız ama alacağımız hiçbir oyuncu kamp dönemi geçirmeden takımla birlikte olacak. ne kadar zamanda adapte olurlar bunu bekleyip göreceğiz.
    açıkçası durumumuzu çok iyi görmüyorum.
  • 565
    ozan'dan gelecek 11 milyon, rodrigues'ten bize kalan (paok'un payı sonrası) 7 milyon, marcao'nun alınması ile eksi yazan 4 milyon ile toplamda 14 milyonluk bir bütçeye sâhip olduğumuz, bununla birlikte (serdar'ın affedilmemesi hâlinde) bir stoper, (en az biri bonservisiyle olmak üzere) iki santrafor, hatta mümkünse bir de kanat almamız gereken, fakat sâdece iki yabancı hakkımızın bulunduğu transfer dönemi.
  • 566
    draft'te üst sıraları hedefleyen nba takımı gibi tanking'e başladığımız transfer dönemi. serdar, eren kadro dışı, garry rodriguez, ozan kabak gitti. belhanda gidebilir. 20 milyon euro bonservis bedeli kazandık şimdiye kadar, 4 milyon giderimiz var. serdar ve eren giderlerse maaş bütçesi de epey bir açılır. bu arada sadece 3 tane yabancı hakkımız var. 2 forvet, 1 stoper beklentisi var ama ben 1 forvet transferi ile transferin kapatılacağını bekliyorum. daha fazlasını becerebileceklerini sanmıyorum. muhtemelen altyapı oyuncuları ile devam edeceğiz. hazır olsun herkes.
  • 567
    şu ana kadar rodrigues, serdar, eren ve ozan'ı kaybedip, marcao'yu ekleyebildiğimiz ara transfer dönemidir.

    marcao'ya giden 4m euro'yu çıkıp, ozan'dan gelecek minimum 11m euro'yu ekleyince 16.61m euro'luk bonservis ya da kiralama ücreti ödeyip transfer yapabiliyoruz.

    10 tane oyuncu transfer etsek bile sadece 3 tanesini uefa listesine bildirebiliyoruz. marcao ile 1 tanesi gitti, geri kalan 2 tanesini çok akıllı seçmemiz lazım. maicon, ahmet ve gökay stoperde başka alternatifler, fatih hoca'nın donk'u da burada kullandığınıda gördük yani marcao ile beraber bu bölgede 5 oyuncu var diyebiliyoruz.

    gelen bonservisler bizim gibi ekonomik darboğazda olan bir kulüp için çok iyi fakat şampiyon olduktan sonra şampiyonlar ligi'ne katılınca daha büyük gelir elde ediyoruz, edeceğiz.

    tüm bunları göz önünde bulundurarak, ankaragücü maçına kadar 2 tane forveti alıp, daha fazla kayıp yaşamadan full şekilde lige kontsantre olmalıyız.
  • 570
    kolay kolay unutulmayacak bir kış transfer dönemi geçiyoruz...

    garry gitti. o bonservis ile zaten iyi oynasa da gönderilmesi mantıklıydı. ayrıca çok tahmin edilebilir bulduğumu ve bunun bi handikap yarattığını söylemiştik.

    serdar, eren ile ilgili bi gelişme yok ve yakın zamanda da olmayacak gibi. uzun vadede güvenemeyeceğin isimler, istikrarsızlık abideleri adeta. kapı dışına konmalarında sıkıntı yok. fakat kontratlarından çıkabilir miyiz?

    belhanda! otur oturduğun yerde, hiçbir yere gitmiyorsun.

    maicon'cuğum duydum ki arap futbol dünyasında büyük yatırımlar yapılıyormuş, 3-5 seneye şl'nin yerini aşl* alacakmış öyle duydum. git bi bak derim abi.

    ozan... stuttgart cephesi için müthiş ekleme. bonservis desen çıkış maddesi de düşünüldüğünde gayet makul. bi sonraki adım için bundesliga, çok iyi bi fikir*. hâl böyleyken haberi okuduğumdan beri niye içim içimi yiyor, bilemiyorum. sana galiba fazla tutuldum, seni bırakamıyorum. sanrım senin bu takımda bi şampiyonlukta başrol oynayıp ardından bi sezon daha şl oynadıktan sonra kırmızı güllerle veda edeceğimizi bekliyordum ama olmadı. yolun açık olsun. bizleri unutma arada yaz, olur mu?

    şu an günlerden 16 ocak çarşamba ve artık transfer dönemini yarılamış bulunmaktayız. eksik olan mevkiler: stoper, santrafor (2) ve kanat. yani 4 transfer için 15 gün. bu noktada fatih hocam benim her şeyin en iyisini bilir düşüncesi dışında vazgeçtiğimiz oyuncuların 3 kupada sonuna kadar gitme hedefimizden vazgeçtiğimiz anlamına gelmediği konusunda kendimi ikna edemiyorum. çünkü, niye? niyesi şu, ne zaman gönderilen isimlerin yerini aynı transfer döneminde doldurabildik ki? hadi mevcut yönetimin üst üste yapamadıklarını bi kenara koyalım, yakın tarihimiz yokluğunu uzun süre aradığımız futbolcularla dolu değil mi?

    transfer periyodu başladığında galatasaray'ın vasatlığı temsil eden oyuncularla yollarını ayrıma fikrinden dolayı çok ümitliydim. takım; yüksek iş ahlâkı ve çalışkanlığı ile tanınan, kaliteli olduğu gibi potansiyelli, profesyonel oyuncuları bünyesine katmak istediğini ve ardından da katacağını öngörmüştüm. fakat şu o kadar pozitif bakamıyorum. ayrıca biliyorum ki önceki sezon 29 gol atan ismi* kariyerinde 15 golü aşamamış biriyle "doldurmakta" sakınca görmeyen kişilerden doğru bi kadro planlaması nasıl, neden beklenebilir ki? sakince 1 şubat'ı beklemek lazım, olmadı -hocam'ın dediği gibi- 1 eylül'ü.
  • 572
    belhanda'yı şimdi gönderip kazandığımız parayla forvet transferini yapacak, ozan'ı da gelecek sezonki transferlerin kaynağı haline getirecektik.

    belhanda'yı takımda tutup ozan'ı hemen göndermeyi seçtik. işin sonunda hem belhanda galatasaray'da kaldı. hem de ozan erkenden gideceği için bu dönem stopersiz kaldık.

    16 ocak 2019 yazın bu tarihi bir kenara. gelecek transfer döneminde belhanda'yı elden çıkarmaya çalışıp beceremeyeceğiz. yeni transferler için kaynak sorunu yaşayacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın