• 102
    bizi büyük travmaların beklediği transfer sezonu olacak gibi görünüyor. sıralama itibariyle şöyle olacak:

    haziran: avrupa şampiyonasının bitmesini bekliyoruz, şu an listemizdeki çoğu oyuncu milli takım kampında olduğu için beklemedeyiz.

    temmuz: en iyi transferleri yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. önümüzde uzun bir süre var.

    ağustos: büyük kulüplerin uefa'ya kadrolarını vermesini bekliyoruz. kadroya giremeyen birçok yıldız olacak ve bunları bonservisi düşük bir şekilde kadroya katacağız.

    eylül: galatasaray'da transfer bitmez, iç transferde yeniden anlaştığımız oyuncuların hepsi yıldız. transfer isteyen orospu çocuğu medya maymunudur.
  • 104
    sezon başı itibari ile edin visca'yı 4 milyon'a sevilla transfer ettikten sonra nasıl alacağımızı merak ettiğim sezondur. o nedenle edin visca'yı alamayacağızı yazalım kenara. bunun haricinde lionel carole tarzı scout transferleri beklemekteyim. umarım beklentimiz düşük olsa da, fayda maliyet açısından en iyileri yapabilir. zaten bir çok yazarın da belirttiği gibi potansiyelli ve yanlarında tecrübeli oyuncularımız var. zaten konya örneğinde olduğu önemli olan takım olmak.
  • 105
    beklentilerin geçen sezondan sonra minimumda tutulması gereken sezondur. vasat altı yabancı futbolcuları büyük heyecan içinde sanki yumurtadan sürpriz çıkacakmış gibi forumlarda sözlüklerde savunmamak lazım çünkü dursun özbek ve ekibinin alabileceği futbolcu kalitesi şu an mevcut galatasaray futbol kadrosunun kalitesinden daha düşük olacaktır yani mevcut kaliteyi bile düşürecek transferlere yönelecektir.
  • 108
    lionel carole profilinde bir defansif orta saha, iki de forvet almamız gereken sezon. peki nedir bu profil? genç, fizik gücü yüksek ve maliyeti az. nasıl olsa yabancı sınırı yok ve finansımız kötü. 3 oyuncuyu 6 milyona falan almamız lazım ki zaten fazlasını da veremeyiz. bunun için de eldeki fazlalıklardan hızlıca ve en kârlı yoldan kurtulmamız lazım.
  • 109
    realist olacağım.

    kale:

    fernando muslera - içimizin en rahat olduğu mevki sanırım.
    cenk gönen

    sağ bek:

    martin linnes
    sabri sarıoğlu

    yetersiz ama bunun üzerine bir hamle yapılacağını düşünmüyorum.

    stoper:

    semih kaya
    aurelien chedjou
    hakan balta *
    koray günter

    bana göre en yetersiz mevki. santrafor hattı sadece umut bulut'tan oluşsa dahi bu defans hattı ile yine en yetersiz mevkimiz kabul ederim, düşünün. mutlaka en az 2 stoper gerekiyor, mutlaka. ama realist olursak en az 1 stoper transferi hayati. ve öyle bir transfer olmalı ki zar atmamalıyız. direkt ilk 11'e girip sırıtmayacak biri olmalı.

    sol bek:

    alex telles
    lionel carole

    çok lezzetli bir rotasyon. kaleden sonra içimin en rahat olduğu bölge.

    orta saha:

    wesley sneijder
    selçuk inan
    ryan donk
    bilal kısa

    geldik zurnanın zırt dediği yere. wesley sneijder'in 4-2-3-1'in üçlüsünün ortasındaki yeri garanti. sıkıntı ise geri ikilide. gönül ister ki imagine there is no selçuk inan, it's easy if you try diyelim ama realist olacağım dedim bi kere. o yüzden geri ikilinin biri kesinlikle selçuk inan olacak. sorun diğerinde. ne ryan donk, ne bilal kısa ne de kadroda olduğunu bildiğiniz, yazma gereği dahi duymadığım diğer isimler buraya uygun değil. o yüzden selçuk'un yanına mutlaka 1 transfer yapılması gerekiyor. tercihen defansif.

    kanatlar:

    lukas podolski
    sinan gümüş
    yasin öztekin
    bruma

    eğer yasin öztekin yedek olacaksa benim bu dörtlüye itirazım olmaz. realist olmaya devam edeceksem podolski ve sinan as, yasin ve bruma yedek olmak üzere kanatlar yeterli.

    forvet:

    umut bulut

    herhalde buraya transfer gerektiği konusuna dursun özbek bile itiraz etmez. burada da zar atma lüksümüz yok. ceza sahası içinde bulduğunu atan, podolski gibi dominant, ileride top tutabilen bir adam lazım. eğer bu özelliklere sahip birini almayacaksak hiç gidip boş yere para harcamayalım.

    sonuç olarak 1 stoper, 1 defansif orta saha, 1 santrafora ben fitim. ki bu en realist halim bakın. bunu da yapamayacaksanız gerçekten bırakın gidin.
  • 110
    öncelikle geçen yıl ki transfer döneminde şöyle bi kadro oluşturmuştum bayağı bi ofsayt almıştı:) (bkz: #1721482)

    bu dönem direkt 11 oynayacak, 3 takviye yapmamız lazım. herkesin bildiği üzere golcü ve ön libero takviyesi daha öncelikli. mali açıdan bu oyuncuların 'ffp dostu' olması da gerek tabi:) defansa gelirsek 'nokta transfer' olursa tüm defansı tek bir adam ile toplarız bence. (semih ve koray'ın form tutacağını düşünüyorum)

    ---------------------------muslera--------------------------

    -----linnes------transfer*--------semih------telles-----

    -------------------selçuk--------transfer*------------------

    ------------sinan--------sneijder--------podolski----------

    --------------------------transfer*---------------------------

    12- cenk gönen
    13- hakan balta
    14- lionel carole
    15- emrah başsan
    16- emre çolak
    17- bruma
    18- umut bulut

    1. transfer : lider vasıflı stoper... (benim önerim beşiktaş'ın da gündeminde olan kamil glik)
    2. transfer : koşan, top yapabilen ön libero... ( birçok kişi gibi bence de alman sebastian rode)
    3. transfer : fizikli golcü... (türkiye'yi tanıyan kaliteli ve uygun fiyata hugo rodallega)

    4. transfer : kaliteli sağ bek... (yukardaki transferlerin hepsi olursa, tabi ki iyi bir sağ bek görmek isteriz)
    5. transfer : top sürebilen, oyun zekası iyi olan kanat oyuncusu... (bence buraya genç bir oyuncu alınabilir, önerim çok:)
    6. transfer : umut'u tribüne gönderecek genç bir golcü... (öncelikle yaz kampında gençlere şans verilmeli, olmazsa tranfer)
  • 111
    basında çıkan haberler doğruysa, uefa bize personel giderleri ve futbolcu maaşları toplamının 65 milyon euro'yu aşmaması talimatını vermiş. http://www.haberturk.com/...on-euroyu-asamayacak http://www.ntv.com.tr/..._KLa0VgkaAEbqsjoo_Bg

    şu anda bütün kiralıkların döndüğünü ve takımdan hiç kimsenin ayrılmadığını varsayarsak, şöyle bir ilk 11'imiz oluyor: http://img.startingeleven.co.uk/.../a/5752e3774a39f.jpg

    bu 11'de eksiklik bulunan ve muhakkak transfer isteyen mevkiler apaçık belli:
    1- santrfor yok. normal şartlarda biri yedek biri as olmak üzere iki santrfor lazım ama hadi yedek santfor podolski olsun desek bile en az bir santrfor gerekiyor.
    2- defansif ortasaha yok. hamzaoğlu'nun dediği gibi "iki tane 8 numarayla oynayacağım, ilk 11'de 6 numara istemiyorum" desek bile zor maçlarda oynatabileceğimiz defansif yönü yüksek bir ortasahamız yok. bir tane bile yok. kesinlikle transfer yapacaksın.
    3- savunmaya liderlik edebilecek uzun boylu bir stoper yok. hakan-chedjou-koray-semih dörtlüsünün tamamı aynı anda sahada olsa bile eren derdiyok'u, gomez'i, fernandao'yu tutamazlar. bu tip pivot santrforlar bizim savunmayı ezer geçer.

    takviye yapmaya gerek olmayan mevkiler de belli:
    1- elimizdeki isimlerden birini satmadığımız müddetçe forvet arkası veya kanat almamalıyız çünkü yeterince var. sinan ve podolski skorer kanat, bruma taşıyıcı kanat. yasin de dördüncü alternatif olabilir, ancak yasin'i satarsak takviye yapmalıyız. sneijder'in yedeği bilal, olmazsa podolski de orada oynar. forvet arkasına da gerek yok.
    2- telles ve olcan takımdayken sol bek almamalıyız.
    3- kısa boylu ve hızlı stoper almamalıyız.

    bu durumda ilk başta önceliği vermemiz gereken şey "onu alalım bunu alalım" konusu değil, hak ettiğinden fazla maaş alan isimleri satmak ve maaşını ödediğimiz isimleri değerlendirebilmek olmalı. misal, cenk gönen niçin 900 bin euro alır? olcan niçin 1.800.000 euro alır? umut niçin 2 küsür alır? bu adamlar galatasaray'a ne vermiştir, bundan sonra ne verebilir? daha böyle tarık var, selçuk var, donk var, eray işcan var. bunların hiç değilse yarısından kurtulsak gayet iyi bir maaş bütçemiz olacak. ama bu adamları satmazsan hiçbir takviye yapamazsın, çünkü bütçeni sömürüyorlar.

    geçen yaz gördük ki, sen maaş bütçeni boşalttıktan sonra transferin son günlerinde bile kupon transferler yapabiliyorsun (denayer, grosskreutz). fakat maaş bütçen doluysa kimseyi alamıyorsun, ucuza kapattığın adam da jem karacan gibi, rodriguez gibi faydasız adamlar oluyor. ilk 11 oynatmayı planladığın bir defansif ortasaha alacaksan en az 1.000.000 euro maaş vermeyi göze alacaksın. yoksa çöp adam alırsın. doğru düzgün bir forvet alacaksan en az 1.500.000-2.000.000 maaş vereceksin. bu işin kuralı bu. defans oyuncularına çok para vermek zorunda değilsin, ucuza da iyi adam bulursun ama ortasahaya forvete ucuz adam alıp kumar oynamayacaksın.

    eğer bu maaşları veremiyorsan önceliğin elindeki fazlalıklardan kurtulmak olacak. ya bütün futbolculardan topyekün bir indirim isteyeceksin (%5-%10 civarında) ya da kadroda düşünmediğin isimleri çağırıp "transfer sezonunun son günü dolduğu anda kadro dışı kalacaksın, kendine kulüp bul" diyeceksin. bunları yapmazsak, hala daha sabri'den selçuk'tan olcan'dan medet umarsak ne adam gibi transfer yapabiliriz, ne de doğru dürüst takım kurabiliriz.

    işin sırrı kamburları sırtımızdan atmakta kısacası. ondan sonra transferin en kralını yaparız, riekerink de scout ekibi de futboldan ve futbolcudan gayet iyi anlıyor çünkü.
  • 112
    kale:

    fernando muslera
    ismail çipe
    alperen uysal

    sağ bek:

    martin linnes
    tarık çamdal (iteleyemediğimizi varsayıyorum)

    muslera 1. kaleci, diğerleri gelişime açık yedek kaleciler. cenk gönen'den de bir kalecilik göremedik bu sezon.
    stoper:

    koray günter
    jason denayer (kalırsa, kalmazsa transfer)
    hakan balta
    semih kaya

    koray - denayer ikilisi stoper hattını, semih ile hakan da yedekleri oluşturacaklar.

    sol bek:

    lionel carole
    alex telles

    alex telles iyi bir miktara satılırsa, + oyuncu ve kendisinden gelen paradan - ile sol bek rotasyonuna emre taşdemir

    orta saha:

    selçuk inan
    transfer
    bilal kısa
    transfer

    4-2-3-1 ikilisinde 2 li kısmı toplamda 4 oyuncu ve 2'li partnerlıklar ile kurmak lazım. mehmet topal alınırsa bilal-topal bir rotasyonu oluştururken, selçuk'un yanına taraftarı da heyecanlandırabilecek kesici bir orta saha lazım. topal olmuyorsa yedek mc olarak bu sezon için blerim dzemaili de tutulabilir. sonuçta daha acil 3 transferimiz var; para bunlara verilsin.

    sağ açık:

    sinan gümüş
    armindo te bagna bruma

    amc:

    wesley sneijder

    yedeği yok. bilal orayı yedekleyebileceği gibi, oynamaması halinde çift forvet oynanabilir.

    sol açık:

    lukas podolski
    emre mor (transferi halen kesinleşmemiş diyorlar; kaçırmamak lazım)

    forvet:

    pivot forvet transfer
    hızlı forvet transfer
    volkan pala

    3 forvet; ikisi transfer.
  • 113
    en az üç mevkiye doğrudan ilk 11 oyuncusu almamız gereken sezondur; stoper, defansif orta saha, forvet. bu üç mevkide kaliteli oyuncular bulunursa şampiyonluk yarışının favorilerinden oluruz. defansa önerim yok ama orta sahaya alex song, felipe melo ve forvete edin dzeko, huntelaar gelirse beşiktaş veya fenerbahçeden bir eksiğimiz kalmaz.

    yapılacak transferler gibi bu sezon eksikliğini çektiğimiz rotasyon oyuncuları olarak kiralıktan dönen ilk 11'e destek oyuncuları olarak dzemaili, telles, bruma'yı da es geçmemek lazım.
  • 114
    muslera

    linnes-koray-chedjou-carole

    transfer-transfer

    sinan-sneijder-podolski

    eto'o

    yedekler:

    cenk-telles-semih-h.balta-dzemaili- selçuk-bilal-yasin-olcan-bruma.

    bu kadroya yabancı iyi bir stoper ve iyi bir kanat da eklenebilir. (gerektiğinde forvette oynayabilecek bonservissiz joel campbell'in alınmasını çok isterim ama hala ciddi bir hareket yoktur)

    asıl önemlisi iki süper ön libero bulmak. bunların birisi defansif, diğeri ofansif ve yaş aralıkları 23-28 arası olmalı. çok koşan ciğersiz tipler tercih edilmeli.

    not:selçuk, umut, olcan, tarık satılır, sabri ve hamit'e teşekkür edip yol verilirse çok iyi olacaktır. diğer kiralıklar için de yine kiralık ya da mümkünse satış yoluna gidilebilir.

    hi.*
  • 115
    isim yazıp kadrolar kurmak bir yana...

    transferlerden çok transfer politikamızın konuşulması gereken sezondur. çünkü deniz sadece galatasaray için değil türk takımları için bitti. mevcut yönetim tarzıyla emin olun istendiği kadar tasarruf yapılsın bir kere bile kar yapamayız önümüzdeki 10 sezon içerisinde. şaka değil bu işin sonu 3 büyüklerin küme düşmesine kadar gider...

    galatasaray artık kendine dordmund gibi bir model seçmeli. fakat sorun şurada. dordmund altyapısının ekmeğini çok yedi. bizim yeni bir nesil için sistem kurup almanlar gibi 4-5 sezon bekleyecek ne sabrımız ne de imkanımız var. bizim ligin gerçekleri de buna müsait değil. siyasetimiz bile müsait değil.

    o halde bu işi genç yetenekleri avlayan modelle birleştirerek yapmalıyız. çünkü sen her sezon sinan gümüş, emre mor gibi yetenekleri kadrona katarsan, carole gibi oyuncular bulursan taraftarı ikna edebilirsin. beşiktaş geçtiğimiz 2 sezonda etti. iyi futbol oynadılar sonuç alamadılar. bence yarı aksak bir kadro politikasıyla adamlar hakettikleri başarıyı yakaladılar.

    ben medyada falcao gibi bir isim görünce heyecanlanmıyorum.
    gerçekten de famara diedhu gibi isimler beni daha çok heyecanlandırıyor. çünkü bize bir devrim gerek ve o devrim adını bilmediğimiz doğru isimleri bulmakta saklı.

    scout ekibine güvenmeliyiz. scout ekibine yatırım yapıp imkan sağlamalıyız. ekip çalışmasını iyi bilen bir koordinatör scout ekibi raporlarını esas alarak bir transfer haritası çizmeli. bir sezonluk, iki sezonluk değil 10 senelik, 20 senelik bir futbol aklımız ve planlamamız olmalı. o zaman bana sneijder'i, muslera'yı, sinan gümüş'ü satıyoruz dersen korkmam. bilirim ki dünyadaki müthiş zengin oyuncu havuzundan, altyapıdan alternatifleri çoktan hazır. şimdi gidenin yeri dolmuyor. melo gitti. bana göre iyi de paraya gitti. ama o para çarçur edildi. bilal, donk, jem karacan... defansif orta saha, iyisi dünyanın en bol bulunan oyuncu cinsi. biz o bölgeyi bile dolduramadık... oyuncu satışından sadece ingiltere, çin ve abd'nin pazara müthiş bir sermayeyle girmesine bakarak dahi senelik 30-40 milyon eu'luk gelirler artık hayal değil. eskisi gibi sadece portonun becerebildiği bir fm modeli değil. bundan böyle akıllı her kulüp kazanacak.

    biz açıkcası amerika'nın, hindistan'a alternatif ticaret yollarının keşfedildiği çağdayız. osmanlı gibi uyursak atı alan üsküdar'ı geçer. bu yarışa acilen dahil olmalıyız.

    derdim mahmut tekdemir değil açıkcası. yine de falcao ismi gelse bile bu kulübe en fazla 1-2 şampiyonluk katar. ama bizi geleceğe taşımaz...
  • 117
    bonservisi elinde bir stoper -> neustadter, n'koulou, cristian zapata vs.
    as forvet -> eren derdiyok -> 3-4 milyon € *
    as kanat -> edin visca-> 4-5 milyon € (u: neden bu adam için uğraşılmaz ben anlamıyorum, sevilla'ya resmi imza vs. de atılmamış)
    as önibero; kiralık bir yabancı melo'da olduğu gibi -> alex song; ya da mehmet topal zorlanırsa o da olur bonservisi elinde 0 risk
    *bruma, telles ve dzemaili de geri dönüyor diye düşünüyorum.

    bunların dışında bir tane avrupa'dan genç forvet yedeği... örneğin sporting lizbon lukas spalvis'i 1.6 milyon€ gibi bir paraya aldı, müthiş transfer. bence famara gayet iyi olur bu anlamda.
    aynı şekilde bir de genç orta saha yedeği, hem cm hem cdm oynamaya yatkın. bunun için bir araştırma yapmadım, yardımcı olursanız hemen eklerim isimleri.

    gelenlerin hayalini kurdum ben kendimce 10-15 milyon arası bir maliyet olur kabaca, ama tabi gitmesi gereken bir kamyon dolusu adam var.
    galatasaray forması giymesi mümkün olmayan sercan yıldırım gibi adamlarla ilgili hiç yazmıyorum bile.

    bu sezon a takımda oynamış ama gitmesi gereken isimleri yazıyım kendimce: yasin öztekin, olcan adın,ryan donk, tarık çamdal, umut bulut.
    bu gidenlerden de özellikle konuşulduğu gibi çin ya da katar'a iteleme yaparsak yasin ve donk'tan 3'er 5'er kopartabiliriz. hatta yasin için bir ara 7 deniyordu.

    ben kendimce bunu iyi bir planlama olarak gördüm tabi kağıt üstünde atıp tutması kolay...

    not: visca'ya taktım farkındayım. ama düşünsenize poldi ve visca gibi kanatlarınız bir de topu tutup pas yapabilen bir forvetiniz var... bu takımın maçları öyle bir keyifle izlenir ki! umarm sevilla haberinin sonu gelmez de bize yar olur.

    edit: nispeten genç cm oyuncusu için araştırma yaptım, kopenhag oyuncusu 91 doğumlu thomas delaney uygun olabilir. toplamda 38 maç 6 gol 5 asist ile oynamış bu sezon. piyasa değeri 1.5 milyon €, sözleşmesinin son yılı.
  • 120
    yeni sezona fatih terim'le gireceğimiz apaçık ortada. hem fatih terim'in hem de başkan koltuğunda oturan şahsın söylemleri bunu işaret ediyor. hatta mehmet topal'ın da seneye bizimle olacağını düşünüyorum. fatih terim yine 28-32 yaş aralığında oyuncu transferleri düşünüyor belli ki, alex song, mehmet topal, roman neustadter gibi oyuncularla. benim bunların içinde içime sinen tek oyuncu song.

    stoper'e 1, song hariç orta sahaya 1 oyuncu daha, forvete kesinlikle 2 oyuncu olacak şekilde toplamda 5 oyuncuya fitim açıkcası. 1-2 tane de geleceğe dönük genç isimler kadroya katılabilir. illa transfer olmasına gerek yok. kiralık gönderdiğimiz ya da alt yapıdan oyuncularla kadro takviye edilebilir.
  • 121
    geçen transfer sezonunda yaptıklarımızdan çok, yapamadıklarımız tarafından hüsrana uğradığımız bir transfer sezonuydu. donk ve kemik jem karacan haricinde berbat transferler yapmadık. ama gerekli yerlere takviye yapmadığımız için kötü bir sezon geçirdik. bu sezonda, ihtiyacımız olan bölgelere, ihtiyacımız olan oranda takviye yapacağımızı umuyorum.
  • 122
    hem song hem mehmet topal isimleri beni korkutuyor açıkçası. oyuncu bazında kötü olduklarından değil, ikisi de alınırsa selçuk'la beraber üçlü bir orta saha düşünülüyor gibime geliyor. terim mi gelir bilmiyorum ama akıllarda umarım iki oyuncuyu da alıp terim'i getirterek 4-3-3 oynatmak gibi bir plan yoktur.

    muslera
    4'lü defans
    topal
    selçuk-song
    bruma-sinan
    forvet

    kim eksik? tabii ki sneijder. terim'i getir, song'u-topal'ı al, 4-3-3'e dön, wes'i gönder. terim başta istemediği wes'i göndererek intikamını alır, özbek ve şürekası sneijder'in maliyetinden kurtulur, üstelik bunu terim şemsiyesi altında yaparak onu paratoner olarak kullanırlar çünkü terim gelmeden wes'i göndererek çekecekleri tepkinin yüzdesi % 100 iken, bunu terim ile yaparlarsa terimist tayfanın tepkisini çekmezler, üstüne bir de maliyet, iktidara başkaldırı vs. gibi bahanelerle süslerler, tepkinin yüzdesini düşürürler.

    komplo teorisi olduğunun farkındayım ama endişe etmiyor değilim açıkçası.
  • 124
    linnes transfer hakan balta carole
    song selçuk
    valencia sneijder poldi
    transfer

    bir yedek stoper(genç ve hızlı elbette zayıf yönleri olacak bir transfer ama en azından geleceğe dönük küçük bir risk) veya işler rast giderse denayer bir sene daha kiralanabilir. bir yedek santrafor -bonservis verilmeden mümkünse -misal dembele diyorlar. tellesi satarız. donk,olcan,sabri,yasin,tarık,hamit,umut,chedjou takımdan bir şekilde gönderilir. semih ve koray 5 kişilik stoper rotasyonunda kadro için savaşır. sinan ve bruma da aynı şekilde. buraya kadar 15 milyon bonservis 15 milyon maaş bütçesiyle bu iş olur.buraya da açıklık getireyim. valencia için konuşulan bonservis 2milyon maaşı 3milyon gibi olur. gerçek bir santrafor 6 8 milyon arası 3 milyon euro maaşı. song ha keza öyle bonservissiz de olsa 3milyondan az maaş istemez.direk 11e stoper de en az 3 en çok 5e ve 2 milyon gibi bir maaşla.
    kiralık hamlelerle de aşağı yukarı bu bütçe elde edilir. zararına gönderilecek futbolcularla,tellesten alınabilecek 3 5 bonservisle bu bütçenin bir kısmı karşılanabilir.

    zurnanın zırt dediği yer orta saha rotasyonu. bence bilal durmalı. emre çolak da durmalıydı ama geçmiş olsun yapacak bir şey yok.devamında aklıma gelen kimse yok ne yazık ki. donk denen garabeti belki aldığımız fiyata satabiliriz. bu noktada ben emre utkucan ve ekibine güvenmekten yanayım. carole tipi transferler yapabilirsek ve unuttuğum dzemailinin maaşından kurtulup,ufak tefek bir bonservis de alabilirsek burayı da görece daha az kaliteli 2 futbolcuyla doldurabiliriz.

    en az 7 transfer yaptım farkındayım. 3 futbolcudan satarken bonservis bekledim ( gerçi toplamda çok gerçekdışı bonservis istekleri değil. dzemaili 1milyon,donk 2 milyon,telles 4milyon) takımdaki yüksek maaşlıları zarar etmeden gönderdim (bu en zoru sanırım). 10 milyonu biraz geçtim. yalnız bunları yaparken 2 3 yıl sabretmek için yapmak gerekir. satmadan almayacak şekilde önümüzdeki 3 yıllık sürecin tek yatırımı bu olacak şekilde bir transfer harekatı bu. gülen gerçekçi bulmayan olabilir ama yapılamayacak bir iş değil. belki uefa olumlu bakmaz ama önümüzdeki sene şampiyonluk gelirse ve transfer sezonu 1 2 rötuşla kapanırsa sıkıntı yaşamayız ve geri dönüşümüz gerçekleşir.
  • 125
    geçen isimler açısından fena başlamadı dönem ama bizim için en önemli konular olan teknik direktör ve gidecek oyuncularla ilgili hala gelişme olmaması can sıkıcı. hadi gidecek oyuncular için de zaman var, belki gelecek hocanın da görüşleri beklenecek ama hoca konusu için daha fazla vakit kaybetmek bizim için ciddi hata olur.

    şu anda avrupa'da hocası olmayan çok az sayıda takımdan biriyiz sanırım. mesela everton'ın da resmi olarak hocası yok ama ronald koeman ile anlaştıkları biliniyor. hatta koeman'ın ayrılacağı southampton da büyük ihtimalle frank de boer'u getirecek falan. her kulübün bir planı var da bu seviyede bizden daha "clueless" bir kulüp olamaz heralde. :(

    fikrim başından beri aynı. eğer şöyle lucien favre, claude puel, martin schmidt, paulo sousa profilinde modern, başarıya aç, genç takımlar kuran, eğitmen bir proje hocası gelmiyorsa riekerink'le devam ediyoruz diyelim. sırf hoca getirmiş olmak için modası geçmiş birine yönelmek yanlış bir hamle olur. kısa vadeli başarılar yerine artık inşa etmek zorunda olduğumuz bir pozisyondayız. bu yoldan gidip bir proje hocası da getirse, riekerink de kalsa şampiyonluk kaçsa bile kazanan biz oluruz. bunu anlamak çok önemli.

    teknik adam işini bir hafta içinde netleştirip takım top başı yapana kadar ön görüşme yapılan oyuncuları açıklayıp, fazlalıklardan kurtulmaya başlarsak gelecek adına o kadar da karamsar olmaya gerek yok. birkaç ekleme ve gençlik aşısıyla güzel işler yapacak çekirdek bir kadro var zaten elde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın