• 277
    2016-2017 sezonu - devre arası transfer döneminde aşağıdaki listede isimlerini yazdığım, galatasaray ile hali hazırda sözleşmesi olan fakat takıma katkısı olmayan oyuncuların gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. gönderilmesi gereken oyuncuları 2 kümeye ayırdım, birinci küme kesin olarak gönderilmesi gerekenler, diğer küme ise uygun şartlar oluşursa gönderilmesi gereken oyuncular şeklinde.

    ----- 1. küme - kesin olarak gönderilmesi gerekenler -----

    1- hamit altıntop : sakatlıktan dönmüş olsa da yedek kulübesinde beklerken, orta saha oyuncusuna ihtiyacımız olduğu zaman kendisine güvenilip oyuna alınamayacak kadar kendisine güvenilemeyen bir oyuncu. artık yaşlandı ve çok yavaşladı. beşiktaş maçında da gördük, adım atmaya hali kalmayan selçuk'un yerine bile tercih edilmemesi bunun en önemli göstergesi. riekerink'in elini rahatlatmak için, yılda 1,6 milyon euro alıp, idmana çıkmaktan başka birşey yap(a)mayan hamit artık galatasaray'daki misyonunu tamamlamış. geçen hafta oyuna alınmadığı için hırsından dolayı şişeleri tekmelemiş olsa da, yani hırslı olsa da fiziken artık bu seviyelerde futbol oynayamaz. bize genç dinamik oyuncular lazım. (bkz: tolga ciğerci) zaten sezon sonunda kontratı bitiyor, dolayısıyla sözleşmesinin feshedilmesi veya başka bir takıma bedelsiz transferi gibi kolaylıklar şu anda mevcut. yani sözün özü göndermenin tam zamanı. hamit'in yıllık ücreti 1,600,000.00 euro . devre arasında başka bir kulübe gönderilirse en azından ücretinin yarısından 800,000.00 euro'dan kurtulma şansımız olabilir.

    2- jem paul karacan : bu yıl kendisine lisans çıkarılmamış olsa da halen galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu, kendisine az ya da çok bir maaş veriliyor, dolayıysla kendisinden kurtulup, hatta mümkünse bir miktar bonservis bedeli kazanımı ile devre arasında bir şekilde gönderilmeli. jem şu anda sadece a2 takımı ile antrenmanlara çıkıyor. jem yıllık 600,000.00 euro garanti ücret alıyor ve halen de bu ücreti almaya devam ediyor. jem ile 2018'e kadar sözleşmemiz var. devre arasında başka bir kulübe mutlaka bonservisi ile gönderilmeli, kiralık gönderilmemeli, bu yolla kendisine ödenecek olan bu yılki 300,000.00 euro'dan kurtulabiliriz. ayrıca kendisinden bir miktar bonservis kazanabiliriz. tahmini bonservis kazanımı minimum 100,000.00 euro. (50,000.00 euro bonservis ile almıştık)

    3- umut gündoğan : o da aynı jem gibi kulüpten parasını alıp a2 takımı ile antrenmanlara çıkmaya devam ediyor. yıllık garanti ücreti 450,000.00 euro. devre arasında başka bir kulübe mutlaka bonservisi ile birlikte göndermeliyiz. bu yıl için 225,000.00 euro kazancımız olur, ayrıca kendisinden bir miktar bonservis kazanabiliriz. tahmini bonservis kazanımı minimum 100,000.00 euro

    4- salih dursun : yıllık ücreti 1,500,000.00 tl bu da yaklaşık 450,000.00 euro civarı bir paraya karşılık geliyor. yıllık ücreti kendi kendi kalibresindeki oyunculara nispeten daha düşük, dolayısıyla kendisine çok rahat kulüp bulunabilir. 2018'e kadar sözleşmemiz var. devre arasında satarsak bu yıl için yaklaşık 225,000.00 euro ücretten kurtuluruz, ayrıca tahminim şudur ki kendisinden minimum 500,000.00 euro bonservis kazanabiliriz. (2,75 milyon euro bonservis ile trabzon'dan transfer etmiştik.) ayrıca artık kiralık olarak değil, bonservisi ile göndermeliyiz.

    *** sonuç: 1.kümede belirttiğim oyuncular, belirttiğim şekilde gönderilirse toplam 1,550,000.00 euro yukarıdaki 4 oyuncunun yarım sezonluk garanti ücretinden kurtulmuş olacağız, ayrıca mümkünse toplamda 500,000.00 - 700,000.00 civarında bir bonservis bedeli kazanabiliriz.

    ----- 2. küme : uygun şartlar oluşursa gönderilmesi gerekenler. -----

    5- selçuk inan : şu anda 31 yaşında, 10 şubat'ta 32 yaşına girmiş olacak. selçuk geldiği ilk sezon ve sonraki sezonda takımımıza ciddi katkı yapmış olsa da, artık futbolu çok ciddi bir şekilde düşüşe geçti. ayrıca sürekli yana ve geriye oynuyor, az koştuğunu iddia edemem ama takım savunmasına katkısı yeterli düzeyde değil, performansı galatasaray için yeterli değil. bu sezon için 2,850,000.00 euro garanti ücret ve maç başı 25,000 euro ücret alıyor. önümüzdeki sezonlarda aldığı garanti ücret sözleşmeye bağlı olarak artacak. kendisi ile 2019 yılına kadar sözleşmemiz var. bu kadar ücret alan bir oyuncunun mevcut şartlarda yedek oyuncu olması bizim için lüks olur. ayrıca performansı yeterli olmadığı için yine bu açıdan baktığımızda da galatasaray'da artık görevini tamamladığını ve ayrılma zamanının geldiğini görüyoruz. geçen sezon burak'ı 8 milyon euro'ya çin'e sattık ve bu neredeyse tüm galatasaray'lıları memnun etti. devre arası transfer döneminde selçuk'u 8 milyon euro'ya yine bir çin kulübüne satarsak; bu yıl için ödeyeceğimiz garanti ücretin yarısı olan 1,425,000.00 euro ve maç başı ücretlerinden kurtulmuş olacağız, ayrıca önümüzdeki iki sezon boyunca ödenecek olan sırasıyla 2,900,000.00 euro ve 2,950,000.00 euro'yu da eklersek toplam 7,275,000.00 euro garanti ücret ödemekten kurtulmuş olacağız ve tahmini 8 milyon euro bonservis bedeli kazanıp kasamızı doldurmuş olacağız, bu da sadece 1 oyuncudan toplam 15 milyon euro civarında bir kazanca karşılık geliyor. bu bedeli selçuk'un yerine alınacak oyuncu için kullanabiliriz, hatta bu paraya 2 tane tolga ciğerci alabiliriz.

    6- aurelien chedjou : 31 yaşında. sezon sonunda 32 yaşında olacak ve sezon sonu kontratı bitiyor. galatasaray'dan yıllık 2,200,000.00 euro garanti ücret ve maç başı 10,000.00 euro ücret alıyor. chedjou'yu 6,3 milyon euro bonservis bedeli ile transfer etmiştik. bu performansı ile sözleşme uzatılması mantıklı değil. hal böyleyken devre arası transfer döneminde çin veya bir arap kulübüne kendisini satarsak hem bu yıl alacağı ücretin yarısı olan 1,100,000.00 euro ücretten, hem maç başı ücretinden kurtulmuş olacağız, hem de tahminen en az 1,000,000.00 euro bonservis bedeli kazanabiliriz. chedjou'nun yerine mutlaka çok kaliteli, daha dinamik ve daha genç bir oyuncu almalıyız.

    bu listeyi daha sonra güncelleyeceğim,

    bir de alınması gereken oyunculara kısaca değinelim,
    en az 1 merkez orta saha oyuncusu ve en az 1 stoper almamız gerekiyor. işte adaylarım.

    1- benjamin andre (orta saha merkez) - rennes - 2018'e kadar sözl. - tahmini 4 milyon euro - (bkz: benjamin andre) #2029740
    2- petros (orta saha merkez) - real betis - 2019'a kadar sözl. - tahmini (donk + 3 milyon euro)
    3- joost van aken (stoper -sol ) - heerenveen - 2018'e kadar sözl. - tahmini 3 milyon euro - (bkz: joost van aken) #2024558
    4- ermin bicakcic (stoper - sağ ) - hoffenheim - 2020'ye kadar sözl. - tahmini 4 veya 5 milyon euro
    5- damien da silva (stoper - sağ ) - caen - 2018'e kadar sözl. - tahmini 3,5 milyon euro

    yine diğer pozisyonlar ile ilgili daha sonra güncelleme yapacağım.
  • 278
    çok erken olacak ama devre arası için chedjou'yu satıp yerine çok sağlam bir stoper transfer etmemiz gereken sezon.

    selçuk'un yerine de genç bir oyuncu alınabilir. tolga ve de jong ile rekabete girebilecek ve sezon başında ilgilendiğimiz delaney ya da johansen gibi bir oyuncu olabilir.

    hamit'ten de kurtulur onun yerine bir şekilde denayer'i kadroya katarsak bence çok büyük iş yapmış oluruz.
  • 279
    yazın kimseye sormadan ve muhtemelen arka planda kirli işler döndürerek ham-it ve sabri ile sözleşme uzatıldı. yetmedi peşi sıra emrah başsan ile sakat serdar aziz alındı.

    birinci önceliğimiz orta saha ve forvetken koskoca temmuz ayı boş geçirildi. scout ekibinin ısrarla istediği johansen, delaney ve holzhauser gibi orta sahalar nedense bir türlü alınmadı. örneğin delaney için 3 milyon euro fazla geldi ve görüşmeler sürekli tıkandı. yönetim ve teknik heyet bu isimlerin yerine daha maliyetli lucas leiva ve lassana diarra için girişimlere başladı. sonuç olarak son gün sneijder'in ısrarıyla mls'ten de jong geldi ve kasım ayına kadar doğru dürüst maç yapamadı.

    forvette ise bonservisi elinde dembele söylentileri ile başlayıp ne hikmetse birden eren'e 4 milyon euro bayıldık. hiç değilse ikinci alacağımız forvet hareketli olsun derken yine son gün sigthorsson geldi.

    sağ bekte sabri yedek kalacak üzerine as adam gelecek dediler ve gidip trabzon'un bedavaya göndermeye çalıştığı cavanda'yı 2 milyon euro'ya yakın bonservisle transfer edip sabri'nin yedeği yaptılar.

    böylesine akıl küpü yöneticilere sahipken devre arasında da mantıklı hamleler beklemiyorum. twitter'dan, instragram'dan taraftara yürüyen bir iki tane boş beleşi alır gelecek yaz da göndermeye çalışırız artık.
  • 285
    dursun aydın özbek yönetiminin taraftarla dalga geçtiği transfer sezonudur. yönetimden herhangi birisi her tv'ye çıkışında geçmiş yönetimlerin takımı nasıl bir borç yükü altında bıraktıklarını, enkaz devraldıklarını ve ekonomik sıkıntılarla boğuştuklarını söylüyorlar. halbuki bonservislere harcanan paralara ve bu paralar karşılığında alınana oyunculara bakıldığında işin aslında hiç de böyle olmadığı ortaya çıkıyor. küçük bir hesap yapalım serdar aziz + ahmet yılmaz çalık için toplamda 7.5 milyon euro bonservis bedeli ödendi. bu oyunculardan serdar aziz toplamda 16/17 sezonunda şu ana kadar sadece 6 maçta forma giyebildi. ahmet'i konuşmaya gerek bile görmüyorum. bu iki futbolcuya verilecek para bir kerede harcansa 7.5 milyon euro'ya tek bir defans alınıp savunmadaki sıkıntılarımız giderilebilirdi. fakat biz gidip dünyanın savunma oyuncusu yetiştirmekte en kötüler sıralamasında ilk 5i zorlayan ülkemizden iki tane yerli futbolcu aldık. şimdi bu taraftarla dalga geçmek değilse nedir? nasıl bir aklın ürünüdür? nazifoğlu tvlerde boş boş konuşacağına bu transferleri açıklasın. neden ve nasıl yapıldı, kimlere ne komisyonlar ödendi herkes öğrensin.
  • 286
    bu dönemde yapılan bazı transferlerin rakamlarını inceledim de, kafayı yememek elde değil.

    thomas delaney - 2 milyon euro
    mousa dembele - bedelsiz (imza parası, menajer komisyonu falan 2 milyon euro diyelim)
    çağlar söyüncü - 2,5 milyon euro
    cengiz ünder - 700 bin euro

    şuraya bir de sağ bek ve lider bir stoper eklesen, galatasaray'a yıllarca hizmet verecek canavar gibi bir takım kurup aşağı yukarı da aynı paraları harcardın. gram futboldan anlayan bir yönetim olsaydı kaderimiz değişirdi.
  • 287
    thomas delaney'in dortmund'a 20 milyon euro'ya transfer olmasıyla bir kez daha akıllara gelen dönemdir. cengiz ünder, çağlar söyüncü, thomas delaney, wylan cyprien, mousa dembele, stefan johansen, andreas cornelius gibi genç ve gelecek vaat eden futbolcuları alabilecek durumdayken, çok başka hamleler yaptık. bizim almadığımız bir çok futbolcunun geldiği nokta ortada. yerlerine aldığımız futbolculardan sadece serdar aziz takımımızda banko oynuyor. ki onun da yıllık ücreti hepimizin malumu... çok kötü transfer dönemleri gördüm ama elimize fırsatın bu denli çok geçtiği dönem hatırlamıyorum. istesek herşey bambaşka olabilirdi.
  • 288
    fenerbahçe'yi finalde 1-0 yenip* türkiye kupasını kazandığımız, ancak ligi 51 puanla 6. sırada tamamladığımız ve rezil geçen 2015-2016 sezonunun ardından takımdan giden futbolcular şu şekildeydi:

    1 yıl kiralık oynayan jason denayer, kulübü manchester city'ye geri döndü. yaz boyu kendisini yeniden kiralamak istedik ama manchester city, transferin son gününde onu sunderland'e kiraladı. emre çolak, ispanyol kulübü deportivo'ya gitti. bilal kısa, 1 yıllık galatasaray macerasının ardından bursaspor'a gitti. jose rodriguez, alman kulübü mainz 05'e gitti ve kendisinden 2.15 milyon euro bonservis bedeli kazandık. önceki sezonu inter'de kiralık olarak geçiren alex telles, fc porto'ya 6.5 milyon euro'ya transfer oldu. volkan pala, çaykur rizespor'a kiralandı. kaleci ismail çipe, bugsaş spor'a 1 yıllığına kiralandı. transferin bitmesine az süre kala, 29 ağustos 2016'da olcan adın'ın sözleşmesi feshedildi. kendisi yarım sezon kulüpsüz kalırken, ocak 2017'de akhisarspor'a gitti. transferin son gününde* umut bulut kayserispor'a giderken,ryan donk real betis'e, tarık çamdal ise eskişehirspor'a 1 yıllığına kiralandı. bu dönemde 2 futbolcudan* 8 milyon 650 bin euro gelir elde ettik.

    gelenler ise;

    real sociedad'a 1 yıllığına kiralanan bruma, trabzonspor'a 2 yıllığına kiralanan salih dursun, bursaspor'a yarım sezonluğuna kiralanan jem karacan, giresunspor'a 1 yıllığına kiralanan berk ismail ünsal, fc wil 1900'e 1 yıllığına kiralanan endoğan adili kiradan döndüler.

    transfer sezonunun başında bursaspor'dan serdar aziz, 4.5 milyon euro bonservis bedeli ile takıma katıldı ve kendisiyle 4 yıllık sözleşme imzalandı. antalyaspor'dan emrah başşan alınıp 3 yıllık sözleşme imzalandı, ancak alındıktan 1 ay sonra çaykur rizespor'a kiralandı.

    temmuz ayını sessiz geçirdik ancak ağustos ayında transferler peş peşe gelmeye başladı. 5 ağustos 2016'da kasımpaşa'dan eren derdiyok, 4 milyon euro bedelle transfer edildi ve kendisiyle 3 yıllık sözleşme imzalandı. 8 ağustos 2016'da alman kulübü hertha bsc'den tolga ciğerci 3 milyon euro bedelle transfer edildi ve kendisiyle 3 yıllık sözleşme imzalandı. 9 ağustos 2016'da trabzonspor'dan luis pedro cavanda, 1.8 milyon euro bedelle takımımıza katıldı ve kendisiyle 3 yıllık sözleşme imzalandı. 20 ağustos 2016'da fc porto'dan josue, 700.000 euro kiralama bedeli ile 1 yıllığına kiralandı. 22 ağustos 2016'da karabükspor maçıyla* lig başladı. ligin başlamasının ardından transferin son günlerinde, fc nantes'den kolbeinn sigthorsson 700.000 euro kiralama bedeli ile 1 yıllığına kiralandı. transferin son gününde* la galaxy'den nigel de jong takımımıza katıldı ve kendisiyle 2 yıllık sözleşme imzalandı. yaz transfer döneminde aldığımız futbolculara; toplam 14 milyon 700 bin euro bedel ödedik.

    ara transfer döneminde ise; kolbeinn sigthorsson'un kiralık sözleşmesi feshedildi. salih dursun, antalyaspor'a yarım sezonluğuna kiralandı. çaykur rizespor'dan kiradan dönen emrah başsan, hollanda ekibi fortuna sittard'a yarım sezonluğuna kiralandı. jem karacan'ın sözleşmesi feshedilirken, kendisi 2 ay kulüpsüz gezdikten sonra ingiliz ekibi bolton'a gitti. umut gündoğan, yarım sezonluğuna manisaspor'a kiralandı. çaykur rizespor'dan kiradan dönen volkan pala, inegölspor'a yarım sezonluğuna kiralandı. transferin son gününde ise* hamit altıntop, alman kulübü sv darmstadt 98'e bedelsiz olarak gitti.

    bu dönemde ayrıca 2 futbolcuyu kadromuza kattık. 10 ocak 2017'de, paok'dan garry rodrigues, 3.5 milyon euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 20 pay maddesi ile transfer edildi (sonra kendisini suudi arabistan'a sattığımız için, kulübüne toplamda 5.3 milyon euro ödedik). kendisiyle 4.5 yıllık sözleşme imzaladık. 13 ocak 2017'de ise gençlerbirliği'nden ahmet çalık, 2.5 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edildi ve kendisiyle 4.5 yıllık sözleşme imzalandı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın