• 256
    yapılacak şeyleri görmek bu kadar zor değil işte. takımın kanayan yaraları belli. tutar ya da tutmaz imkanlar dahilinde önlemler alındı. en azından sorunlarımızın farkında olan birileri olduğunu gördük. olcan ve umut'tan temelli, donk ve tarık'tan geçici olarak kurtulduk. üstüne telles, dzemaili ve rodriguez'den para kazandık. yıllardır pek bir ilerleme kaydedemeyen emre gitti. görünen o ki transfer döneminin 2 hatası var. birincisi bence tolga her ne kadar iyi performans göstermeye başlamış olsa da maaşı çok yüksek. bir diğeri de serdar aziz 4m euro bonservis ve 2m euro maaş çok fazla. özetle geçen seneden beri bas bas bağırdığımız şekilde 2 forvet, 2 orta saha, 1 stoper ve 1 sağ bek alındı. josue'yi tam olaral tanımlayamıyorum :) transfer sezonu öncesinde nerelere transfer istiyorsunuz dense herkes bunları sayar ve gidenlerin gitmesi gerektiğini söylerdi. kağıt üzerinde 10 numara geçmiştir bizim açımızdan ve çok ayrıntılı hesaplamadım ama mali açıdan rahatlarken yapılmıştır bunlar.
  • 257
    yıllar sonra geçirdiğimiz en faydalı transfer sezonu oldu. * elimizdeki çöplerden konteynerine sığmayanları bir şekilde elimizden çıkardık. geçen sezon tamda eksik olan mevkilere makul sayılabilecek transferi sonunda yapabildik. artık yeni sezon için çok daha umutluyum. iyi bir dönem bizi bekliyor. ayrıca benim adına transfer döneminin en üzücü noktası denayer transferinin gerçekleşmemesidir. onuda devre arasına diyelim.

    edit: ben bu satırları yazarken denayer sunderland'a gitmiş.(u: :( )
  • 258
    geceyarısını geçtiğimiz ve sona eren sezondur. denayer biraz ağzımızın tadını bozsa da bence herkesi memnun edecek bir sezon geçirdik.

    3 büyüklerin kadrolarına baktığımız zaman şöyle bir analiz yapabiliriz :

    galatasaray :

    * 32 kişilik kadronun yaş ortalaması 26.9 ve 30 yaş üzeri 9 oyuncumuz var.

    * kale sağlam, defans soru işareti ama yeterli, sağ bekte istemediğimiz kadar adam var artık hangisi tutarsa, sol bek yedeği eh idare eder, orta saha, kanatlar ve forvetler ise tam oturdu bence. her şey bir yana ruhumuzu sömüren umut, tarık ve donk gibi adamlardan kurtulduk. kendisiyle çok sorunum olmasa da olcan'ın da gitmesinin iyi olduğunu düşünüyorum.

    fenerbahçe :

    * 24 kişilik kadronun yaş ortalaması 28.1 ve 30 yaş üzeri 6 oyuncuları var.

    * kağıt üzerinde en değerli kadro olarak görülse de bence kadroda sıkıntı var, şöyle ki: kale bence güven vermiyor artık. defansta 3 adamın haricindeki tek yedek topal, ki bu durumda orta sahada oynayamıyor. sağ bekleri iyi gibi ama sol bekte kalite düştü biraz ismail'in performansı soru işareti. orta sahada salih uçan haricinde değişik bir oyuncu yok hep düz adamlar, transfer yapamamaları iyi oldu. kanatlar iyi gibi ama ilginç şekilde sol açığa abandılar. sow, alper, stoch, lens hatta volkan şen. hepsi sol açık oynuyor. fernandao'nun yerine sow geldi ki zaten begenilmiyordu son zamanlarında ne yapacağı belli değil. forvetleri rvp eski gücünde değil, fernandao sakat, emenike ise bana göre devamlılığı olmayacak bir oyuncu.

    beşiktaş :

    * 26 kişilik kadronun yaş ortalaması 27.5 ve 30 yaş üzeri 8 oyuncuları var.

    * kadroda çok fazla kiralık oyuncu olmasına rağmen sorun olacağını sanmıyorum. bence en büyük problemleri kalede. fabricio iyi çıkmazsa tolga'ya kalacaklar yine. avrupa'da bir iki sıkıntılı maç geçirirse mental yönden yine çöküntüye uğrayabilir. sağ ve sol bekleri iyi ama defansları bizim gibi tam güven vermiyor. en güçlü yerleri orta sahalarıydı daha da güçlendirdiler. kanatları da yeterli ama aboubakar , talisca ve takımın uyumu nasıl olacak göreceğiz.
  • 260
    geçen seneye göre orta sahaya iki tane kaliteli oyuncu aldık, iki tane forvete aldık ve bruma geldi. kağıt üzerinden en fazla gelişme bizim takımda oldu fakat bu zaten olması gereken ve beklenen bir şeydi. çünkü geçen sene felaket bir sezon geçirmiştik. önemli olan bu transferlerle rakip takımları geçmek.

    beşiktaş nasri'yi alamayarak aslında büyük bir oyuncu değil sistemi kaybetti. sosa'nın yaptığı pas alış-verişini nasri yapabilirdi fakat talisca'nın tarzı ve yapısı gereği zor. beşiktaş sistem değiştirmek zorunda. şampiyonlar ligini de düşündüğümüzde bence iyi bir sezon geçirmediler.

    fenerbahçe ise yine kara düzen işler yaptı fakat muhtemelen her sene olduğu gibi hakemle falan ilk ikiye girerler.
  • 263
    son yılların en iyisi. kendi icinde hikayeleri olan.

    lucas leiva ve lassana diarra gibi en cok dilenilen iki isim bile son dakikada olmadı fakat yönetim enteresan sekilde bunu bile avantaja cevirdi.
    eren alindiktan sonra forvet transferi yok derken eren'in karabuk macindaki sakatligi ile zaafimizin net gorulmesi ve eren'e yakin ayarda ve profilde bir oyuncu (kolbeinn)alinmasi.
    josue gibi sudan ucuz ama kadro kalitesini arttiran bir ismin dahil olusu.
    en cok tepki ceken tolga'nin daha ilk macinda fark yaratmasi.
    leiva ve diarra olmayinca, tiote riskli bulununca son güne girerken maliyet/performans riski cok daha düsük nigel de jong'un gelisi.

    levent nazifoğlu'nun taraftarı doyuran ve net aciklamaları. cöplerden kurtulusumuz...

    takim cok pozitif havada ve 2/2 baslamisken, yönetim de oldukca verimli transferler yapmisken, boykotu kesip kombine ve gsstore alisverisi zamanidir.

    galatasaray sinerjisi icin ortam cok müsait. eger birlik olabilirsek 21. sampiyonluk icin gereken tüm sartlar olusmus durumda.
  • 265
    uzun uzun okumak istemeyenler için genel olarak kısa bir değerlendirme yapacak olursak:
    pozitif:
    + maç başı paraları azaldı
    + yeni sözleşmelerde maç başı yok, puan primi var
    + kadro planlaması geçen sezona göre daha güzel
    + yıldız oyuncular takımda tutuldu
    + olcan, tarık, umut, donk gibi futbolculardan biraz olsun tasarruf

    negatif:
    - bonservis gelir gider tablosunda ca. 4.5 milyon eksi
    - geçen sezondan daha çok maaş ödüyoruz
    - olcan, umut, tarık ve donk gibi futbolcuların tamamen gitmemesi
    - endoğan, umut gündoğan, jem paul gibi futbolcuların elden çıkarılamaması

    detaylara da şu şekilde girmek istiyorum:
    analizimi şu entry'ye dayanarak yazdığımı söylemeliyim öncelikle. (bkz: #1986214)
    sezona 30 kişiyle giriyoruz, artı 2 tane kirada olan ve maaşlarının bir bölümünü ödediğimiz oyuncularımız var. diğer kiralık gönderdiğimiz tüm futbolcularımızın bütün ödemeleri geçici kulüpleri tarafından ödenecek bu sezon.

    kadro planlaması: transfer dönemi teknik anlamda olumlu geçti diyebiliriz. stoper alındı, sağ bek alındı, iki tane orta saha alındı, josue ile kilit açabilecek oyuncu alındı ve iki adet forvet alındı. ayrıca geçen sezon içerisinde 'gidecek' denilen starlarımızı, ülkemizde yaz boyunca yaşanan olaylara rağmen rakiplerimizin aksine elimizde tutmayı başardık.

    finansal fair play: mali açıdan, eminim ki bu finansal fair play olayı daha kapsamlı ve daha detaylı bir hikaye, ama çıplak gözle benim transfer dönemi boyunca güncellediğim entry'de yaptığım gibi, kap bildirimlerine bakacak olursak bir gerileme yapmışız gibi görünmekte. ama bunu kulüp illa ki düşünmüştür ve ayağını ona göre uzatmıştır.

    maaş: özellikle avrupa kupalarına katılmadığımız bu sezonda maaş listemizde 30 futbolcu bulunması, geçen sezon şampiyonlar liginde olmamıza rağmen sezona 24 futbolcu ile girdiğimizi düşününce tuhaf geliyor.

    durum o ki geçen sezon 24 futbolcuya 37'080'000 euro veren kulübümüz bu sezon 33 futbolcuya 44'115'000 euro ödeme yapacak. bu meblağlara maç başı ödemeleri ve bonuslar dahil değil. dersek ki 'eh normal, 9 futbolcu fazlalık var', ki diyemeyiz, çünkü bu 33 futbolcudan elemeye başlasak endoğan adili, umut gündoğan, salih dursun gibi maaşları gayet düşük olan futbolcuları elerdik, yani bu sezon yine de bir artış olurdu.

    gelen/giden karşılaştırmasını yapacak olursak 2016 - 2017 transfer sezonu'nda kulübümüz 10'275'000 euro maaş tasarrufu yapmış, ama gelen oyunculara 11'140'000 euro maaş sözü vermiş. tabi gönderdiğimiz onca çöpü sayarsak bu para en azından nitelikli futbolculara ödeniyor diyebiliriz. ama bir küçülme yok ortada. maaş yükü azalmamış yani.

    maç başı ve puan primi: çok güzel bir nokta ise maç başı paraları. bitirdiğimiz transfer sezonunda kulübümüz gönderdiği futbolculardan maç başı 108'000 euro tasarruf etmiş görünüyor. gelen tüm oyunculara ise maç başı değil, puan primi olmak üzere anlaştık. tüm maçları kazanacak olsak gelen oyuncuların 'maç başı' primleri toplam 95'000 euro eder. yani burada ciddi bir tasarruf söz konusu.

    bonservis: bonservis konusunda ise maaşlarda olduğu gibi bir küçülme söz konusu değil. gönderdiğimiz futbolculardan 9'351'500 euro gelir elde ederken, aldığımız futbolcuların kulüplerine 14'000'000 euro ödeme yapmışız. yani yaklaşık 4'500'000 euro harcama yapılmış.
  • 266
    rüya gibi transfer sezonuydu ya. imdb'de 8 üstü puan almis film gibiydi, hic bitmesin istedim amk.

    bir transfer sezoununda umut bulut, ryan donk, olcan adın, tarık camdal, dzemaili, emre çolak gibi cöplerden kurtulduk yahu. inanilir gibi degil. yeni sezona girerken kadromuzda cöp kalmadi nerdeyse.

    yeni transferlerimizin de her birine ayri ayri icim ısındı. hadi bakalım ya. güzel bir sezon olsun.
  • 267
    2016-17 transfer sezonu sanki riekering'le anlaşılmadan önce ve sonrası gibi 2 bölümdü, tahminimce özbek kardeşler bir şekilde fatih terim'le anlaşmışlardı fakat kendisi gelemedi.
    mesela serdar aziz fatih terim transferi gibi duruyor, milli takımda devamlı oynattığı ve verim aldığı bir oyuncu olduğundan onun istediğini düşünüyorum. bu yüzden stopere çok acil ihtiyacımız olmamasına rağmen transferin ilk günlerinde ciddi bir maliyete apar topar, sakat sakat alındı.

    2. dönemde ise riekering'le anlaşıldı ve kendisi takımı geçen sezondan tanıdığı için hangi bölgeye transfer istediğini net olarak belirtti. hemen hemen tüm galatasaray taraftarları gibi ben de dursun özbek ve yönetimini sevmiyorum sonuçta hayatımızdan 1 sene çaldılar ama levent nazifoğlu ve riekering'in yönetime olumlu etkisi oldu. riekerin sorunları tatava yapmadan belirtti, nazifoğlu ise açık bir şekilde taraftarı gidişattan haberdar etti. en önemlisi sayın dursun özbek az konuştu.

    riekering ısrarla takımın eksik yönlerini belirtip, istediği oyuncu tiplerini net olarak açıkladı ( top kapan orta saha, pivot santrafor gibi). ayrıca takımda istemediği oyuncuları da ilk günlerden belirtti. ben kendisiyle erken anlaşılsaydı hamit'in veya sabri'nin sözleşmesinin de uzatılmayacağını düşünüyorum.

    sonuçta iyisiyle kötüsüyle bir transfer sezonu geride kaldı ve ben mutlu oldum çünkü galatasaray'ın çok bariz eksikliği yoksa genelde şampiyon olur.

    uzun vadede ise sorun stoper bölgesinde. serdarı bu sezon bir şekilde parlatıp kayıpsız satabilirsek sevinirim. yanılıyor olabilirim ama bir özelliği bile bizim seviyemizde değil bence, hız, hava topu, pozisyon bilgisi gibi.
    hakan yaşlanıyor, semih kafa olarak aramızdan ayrılmış gibi, ched'in sözleşmesi bitecek ve bu maliyetle bu yaşta umarım uzatılmaz.

    yani seneye ciddi anlamda stoper ihtiyacımız var. umarım scout ekibi ve teknik heyet şimdiden arayıştadır. şu an çok gençler ama gidişatlarına göre çağlar söyüncü - denayer ikilisini kadromuzda görmeyi isterdim. uzun bir sol stoper ve hızlı ayağına hakim denayer. hakan balta ve bir tane daha tecrübeli stoperle güzel bir rotasyon olurdu.

    ayrıca son olarak, emre çolak şimdi satılmak yerine, daha önce bruma gibi ispanyaya kiralansaydı sevinirdim.
  • 268
    2016-2017 transfer sezonunda nispeten başarılı olmuş takımdır. şimdi gelelim alınan oyunculara. eğer siz eren derdiyok için galatasaray futbol takımının ilk 11 oyuncusu olmasını vaad ediyorsanız ona vereceğiniz maaş sözleşmesinde yazan maaştır daha azı olmaz.* kollbein ise gayet rotasyonda olabilecek bir forvet için verilebilecek ideal bir maaş yükü ile takıma dahil oldu. josue kesinlikle tartışmaya kapalı olup bu senenin en kilit transferidir. nigel de jong için şöyle bir parantez açmak istiyorum kendisi bu sene la galaxy'de kalsa senelik 3.000.000 euro civarı bi bedelle sezona başlayacaktı kendisi hakkında çıkan 500.000 euro maaş iddiası sadece ilk senesi içindi. de jong'da nispeten iyi kulüpleri gezmiş yıldız bi isim olduğu için verilen maaş doğrudur. bu senenin en yanlış transferi kesinlikle serdar aziz'dir. kendisine verilen hem bonservis hem de maaş bence büyük bir risktir ama bu riskin ne derece yönetileceği ilerleyen zamanlarda belli olacak. bu sene sabri sarıoğlu'nun sözleşmesi biteceğinden cavanda için verilen bonservis haktır ve maaşı'da azdır. ilk 2 maçına göre değerlendirecek olursa tolga ciğerci kardeşimiz şu an için aldığı maaşı hak ediyor ilerde başka bir kulübe satarsak verdiğimiz bonserviside hakkıyla kulübe kazandırırsa tebrik ederiz.

    giden oyunculara gelecek olursak bu oyunculardan hepimiz maaşlarının belli kısmını ödememiz kaydıyla kiralanacağını biliyorduk. tarık çamdal-umut bulut-olcan adın'ın takımdan gönderilmesi benim için sevindiricidir. plase olarak donk'un da gitmesi bu işin tuzu biberi olmuştur. sonuca gelecek olursa mevcut yönetim yapabileceğinin en iyisini yapmıştır artık sıra taraftarda. bi sonraki iç saha maçımızda stadı doldurmalıyız ve bu sezonun en ciddi adayı olduğumuzu diğer takımlara hissettirmeliyiz.*
  • 269
    birkaç ay evvel şu (bkz: dursun aydın özbek/#1947818) entrymde de belirtmiştim, transfer dönemi öncesi taraftarın medya yoluyla gereksiz karamsarlığa düşmemesi gerektiğini. dursun aydın özbek yönetiminin bir değil birden fazla yanlışı olduğunu kabul ettim ama yaklaşık iki senedir bu yönetim ‘benim dediğim olacak işte o kadar’ anlayışıyla değil ‘dur birine danışalım’ anlayışıyla transfer yaptı. taraftarların genel olarak hoşnutsuz olmasının sebebi ve bazı transferlerin fiyasko çıkması bu danışılan adamların yanlış kişiler olmasıydı. 2016 yazında jor hocamız ve levent nazifoğlu’nun getirdiği pozitif enerji transfer döneminin sonunda herkesin yüzünü güldürüyor.

    2016/2017 yaz transfer sezonunun bitimiyle birkaç ay evvel olduğu gibi yönetimin yaptığı transferleri değerlendirmek istiyorum. ancak bu değerlendirme, diğer entrydeki gibi performans üzerine başarılı/başarısız transferdir değil mantıklı/mantıksız transferdir konseptinde olacak.

    başlayalım.

    serdar aziz: kendisini galatasaray formasıyla henüz izlemedim. zaten gün itibariyle manu maçı hariç herhangi bir maçta da forma giyemedi. transfer edildiği günlerde pek olmasını istemediğim bir transferdi serdar. takımın geçen sene en çok aradığı özellik olan sertliği, kendisinde bulabiliriz. fakat yüksek bonservis ücreti ve maaş yükü, takımda kendisi gibi –sert değil, hamle stoperi- olan chedjou, semih kaya, hakan balta gibi oyuncuların bulunmasıyla birleşince transferi şu an için mantıksız transfer oluyor. ama bu kanıyı değiştirmek serdarın elinde, yaşı henüz genç ve bonservis ücretinin hakkını verebilirse ileride burayı editletebilir bana. umarım da öyle olur fakat şu an için mantıksız transfer.

    eren derdiyok: iki-üç yıldır bas bas bağırdığımız forvet tipinin önemini bize iki maçtır gösterdi. uzun zamandır forvet izlememenin verdiği abazanlıktan* mıdır bilmem kendisi gözüme ilah gibi gözüktü. bonservisi yüksek olabilir ama bu performansını devam ettirdiği sürece kendisi mantıklı transferdir.

    tolga ciğerci: vallahi abiler kemik* gibi orta saha bu adam. ben kendisine kefilim. maaşı birazcık fazla ama hakkını verecektir zamanla. hele bir de orta sahada king kong’la uyumlu olup selçuk’u keserse demeyin keyfimize. mantıklı transferdir, helal olsundur.

    luis pedro çavanda: bilemiyorum altan bilemiyorum. sorunlu bir tip. ne kadar faydalı olur bilemiyorum. takıma uyum sağladığında, kafasını futbola verdiğinde kuşkusuz faydalı olacaktır da takıma uyum sağlayıp kafasını futbola verebilecek mi? ayrıca transfer edilişi de biraz saçma. trabzonspor’un elinden çıkarmak için kırk takla attığı adama 1.8 milyon euro para saydık. mantıksız transferdir. umuyorum ki jor hocam bu sorunlu adamın içindeki cevheri çıkartabilir.

    kolbeiin sigthorsson: izlanda milli takımında izlediğimde iyi bir oyuncu izlenimine kapılmıştım. ama sadece bu kadar. ağzımın suları akmamış, rüyalarıma girmemiş, kendisini galatasarayda hayal etmemiştim. takımın birinci forveti olamaz, ikinci forveti olabilir. gayet makul bir kiralama ücreti ve gayet makul bir maaşla takımımıza katıldı. başarılı olacağına inanıyorum. mantıklı transfer.

    emrah başsan: yaşı 24. jor hocam kendisini oynayabileceği bir takıma kiraladı. poldi, bruma, sinan, yasin gibi geniş bir kanat rotasyonunda kendisine yer bulması zordu zaten. diyebilirsiniz ki madem bu kadar geniş kanat rotasyonun var niye bu adamı aldılar? cevap veremem, yani ben de cevap bulamadım. mantıksız transfer. ama en azından yağlı kazık değil.

    josue: kanatlarda, göbekte, 10 numara pozisyonunda oynayabilen bir joker transfer ettik. yedek kulübesinin böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı özellikle emre çolağı kaybettikten sonra. mantıklı transfer.

    nigel de jong: nasıl katı verir kestiremiyorum ama görünüşte nokta atışı bir transfer gözüküyor. ön libero sıkıntımız mı var? adam ön libero. rakipten top kapma sıkıntımız mı var? adam rakipten top kapma canavarı. oyuna sertlik katacak oyuncu eksikliğimiz mi var? adam oyuna sertlik katacak değil sertliğe oyun katacak kadar manyak. özetle, mantıklı transferdir.

    böylece bu yaz transfer dönemini, benim nazarımda 5/8 mantıklı transfer olarak tamamlamış bulunuyoruz. güzel bir hava var taraftarlarda, takımda. umarım bu hava bozulmaz ve mantıksız olarak nitelendirdiğim üç transfer beni yanıltır.
  • 270
    yaz transfer döneminin en pahalı 11'i:

    forvet:
    gonzalo higuain - 90 milyon euro
    hulk - 55 milyon euro

    orta saha:
    paul pogba - 105 milyon euro
    leroy sane - 50 milyon euro
    granit xhaka - 45 milyon euro
    mhitaryan - 42 milyon euro
    sadio mane - 42 milyon euro

    defans:
    john stones - 55 milyon euro
    shkodran mustafi - 41 milyon euro
    david luiz - 38 milyon euro

    kale:
    claudio bravo - 18 milyon euro
  • 271
    bizim açımızdan beklentilerimizin çok üzerinde bir transfer dönemi oldu. emrah başsan, serdar aziz, sabri ve hamit ile başlamak herkesi büyük bir umutsuzluğa itmişti. ama açık konuşayım ilk defa bir transfer döneminde bu denli iyi bir kadro mühendisliği yaptık.

    transferde yanlışlarımız olmadı mı? bence oldu. serdar aziz mesela. üzerine 3 tane çöp(u: tam bilal iyi topçu ama yaşı ve kondisyonu nedeniyle o da çöp olacaktı bu sene 90dk oynayacak ciğeri yok) verdiğimiz için ödediğimiz bonservis bedelini bir nebze olsun kabullenebilirim. kurtulduğumuz maaş yükünü düşününce 2.5-3 milyona gelmiş gibi oldu ki dj_serci den kurtulmanın psikolojik mutluluğu para ile ölçülemez. ancak serdar'a ödenen 2 milyon euro maaş saçmalıktı. aynı şekilde tolga ciğerci'ye ödenen de. eren derdiyok'un maaşına itirazım yok adam kasımpaşa'dan da 1.5 m üzeri para alıyordu. ama tolga ve serdar takımlarında 600.000 euro'ya oynayan adamlar. umarım aldıkları 2 milyon euro'nun hakkını verirler. eren'in bonservisi avrupa piyasasına baktığında normal bir rakam. eren konusunda yanlış şurada. eren'i hoffenheim 1 milyon euro'ya veriyorken alacaksın. gidip kasımpaşa'dan 4 milyon euroya almayacaksın.

    josue, cavanda ve kolbeinn hem kadro derinliği hem de maaş bütçesi bakımından muazzam transferler bizim için. de jong da bonservissiz geldiğinden yıllık 2.5 milyon euro maaşı makul duruyor.

    bu transfer döneminin en önemli detayı takımda ciddi bir çöp temizliği yapılması oldu. jpk, jose rodriguez, umut, tarık, donk hepsi bir şekilde yollandı. dahası dik durarak yolladık. gerekirse maaşınızın bir kısmını biz verelim ama yeter ki siktirin gidin amk vasıfsızları diyerek yolladık bazı isimleri.

    olcan adın konusuna değinmek istiyorum. kampa göbekli gelmesi tam bir skandal falan ama carole'ün yedeği yok ve gözünüzde bir olcan'ın sol bek performansını bir de linnes'in sağ bek performansını canlandırın. kimi tercih ederdiniz? pasaport takıntısı olmayan herkes olcan'ı ederdi eminim. sol bekte zaman zaman çok iyi maçlar çıkarttığı oldu. carole'ün arkasına adam da alınamamışken olcan'ın gönderilmesini hem sadece performans odaklı değil selçuk inan'a karşı da yapılan bir hamle olarak görüyorum. zaten bu transfer döneminin en önemli özelliklerinden bir tanesi de selçuk inan'ın hem yerine hem yanına adam alınmış olması.

    sonuç olarak iyi bir kadro mühendisliği ile güzel bir kadro kurduk. tek sıkıntı carole'ün alternatifsizliği. ben devre arası chedjou da gider diye düşünüyorum. bir de selçuk da giderse tadından yenmez. ben bu kadar beklemiyordum. maaşlarda özellikle serdar ve tolga'ya çok bonkör davrandık. ancak onun dışında geçirdiğimiz en akılcı en mantıklı transfer dönemlerinden bir tanesiydi diyebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın