• 271
    bizim açımızdan beklentilerimizin çok üzerinde bir transfer dönemi oldu. emrah başsan, serdar aziz, sabri ve hamit ile başlamak herkesi büyük bir umutsuzluğa itmişti. ama açık konuşayım ilk defa bir transfer döneminde bu denli iyi bir kadro mühendisliği yaptık.

    transferde yanlışlarımız olmadı mı? bence oldu. serdar aziz mesela. üzerine 3 tane çöp(u: tam bilal iyi topçu ama yaşı ve kondisyonu nedeniyle o da çöp olacaktı bu sene 90dk oynayacak ciğeri yok) verdiğimiz için ödediğimiz bonservis bedelini bir nebze olsun kabullenebilirim. kurtulduğumuz maaş yükünü düşününce 2.5-3 milyona gelmiş gibi oldu ki dj_serci den kurtulmanın psikolojik mutluluğu para ile ölçülemez. ancak serdar'a ödenen 2 milyon euro maaş saçmalıktı. aynı şekilde tolga ciğerci'ye ödenen de. eren derdiyok'un maaşına itirazım yok adam kasımpaşa'dan da 1.5 m üzeri para alıyordu. ama tolga ve serdar takımlarında 600.000 euro'ya oynayan adamlar. umarım aldıkları 2 milyon euro'nun hakkını verirler. eren'in bonservisi avrupa piyasasına baktığında normal bir rakam. eren konusunda yanlış şurada. eren'i hoffenheim 1 milyon euro'ya veriyorken alacaksın. gidip kasımpaşa'dan 4 milyon euroya almayacaksın.

    josue, cavanda ve kolbeinn hem kadro derinliği hem de maaş bütçesi bakımından muazzam transferler bizim için. de jong da bonservissiz geldiğinden yıllık 2.5 milyon euro maaşı makul duruyor.

    bu transfer döneminin en önemli detayı takımda ciddi bir çöp temizliği yapılması oldu. jpk, jose rodriguez, umut, tarık, donk hepsi bir şekilde yollandı. dahası dik durarak yolladık. gerekirse maaşınızın bir kısmını biz verelim ama yeter ki siktirin gidin amk vasıfsızları diyerek yolladık bazı isimleri.

    olcan adın konusuna değinmek istiyorum. kampa göbekli gelmesi tam bir skandal falan ama carole'ün yedeği yok ve gözünüzde bir olcan'ın sol bek performansını bir de linnes'in sağ bek performansını canlandırın. kimi tercih ederdiniz? pasaport takıntısı olmayan herkes olcan'ı ederdi eminim. sol bekte zaman zaman çok iyi maçlar çıkarttığı oldu. carole'ün arkasına adam da alınamamışken olcan'ın gönderilmesini hem sadece performans odaklı değil selçuk inan'a karşı da yapılan bir hamle olarak görüyorum. zaten bu transfer döneminin en önemli özelliklerinden bir tanesi de selçuk inan'ın hem yerine hem yanına adam alınmış olması.

    sonuç olarak iyi bir kadro mühendisliği ile güzel bir kadro kurduk. tek sıkıntı carole'ün alternatifsizliği. ben devre arası chedjou da gider diye düşünüyorum. bir de selçuk da giderse tadından yenmez. ben bu kadar beklemiyordum. maaşlarda özellikle serdar ve tolga'ya çok bonkör davrandık. ancak onun dışında geçirdiğimiz en akılcı en mantıklı transfer dönemlerinden bir tanesiydi diyebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın