• 21
    öncelikle yeni hoca belirlenmeli ardından takımdan gönderilecek oyuncu grubu netleştirilmeli. yalnız gönderilecek oyuncular belirlenirken "bu oyuncu bizim evladımız, şanssızdı geçen sezon." gibi savunma cümleleri kimse için kurulmamalı. tarihe ibret olacak bir revizyon yapılmalı. takımın azı dişi olarak gösterilen yerli tayfanın alayına yol verilmeli.

    biraz uzun bir yazı olacak. tek tek gideceğim zira.

    kaleciler;
    fernando muslera bu takımın her şeyi. taraftarın gözbebeği. takıma duyduğu aidiyet duygusu artık onu kaptanlık mertebesine ulaştırmalı. yalnız 2. kaptan olarak.
    cenk gönen yedek için ideal. seneye zaten sadece ligde oynayacağız. kalsın.
    ismail çipe eray'dan bir cacık olmayacak. 3. kelci kontenjanını bu arkadaşa verelim.
    eray işcan florya'ya köpeğiyle girdiği gün siktir çekilmeliydi. zaten yeteneği de burada kalmaya müsait değil.

    savunma
    tarık çamdal bu takımda işi yok. yıllık maliyetini karşılayacak bir enayi bulmak zor. kalan 3 yıllık sözleşmesi karşılığı 3.5 milyon € alacağı var. bu kadar süre için 2.5 milyon €'luk bir sözleşme bulsa aradaki farkı karşılayıp yollayalım bunu.
    sabri sarıoğlu sözleşmesi bitiyor zaten. göbeğiyle beraber kendisine mutlu bir yaşam dileyip göndermek şart.
    martin linnes gelecek vaadeden değerli bir oyuncu. seneye sağ bek ona emanet edilmeli.
    koray günter gencecik bir oyuncu. ayrıca yetenekli olduğunu düşünüyorum. kalmalı.
    semih kaya menajeri çağrılıp avrupa'da bir kulüp bulması söylenmeli. milli takımda şans bulan bayağı bayağı avrupa tecrübesi olan bir adam semih. mutlaka talip çıkacaktır. 3-4 milyon € gibi bir para bile kazanabiliriz.
    aurelien chedjou 30'una dayandı. 1 sene sonra sözleşmesi bitiyor. yıllık 2.2 milyon € kazanıyor. fransa'da piyasası kesin vardır. yine 3-4 milyon €'luk bir bonservis kazanmak içten bile değil. yıllık maliyetinden kurtulmak da caba.
    jason denayer man city'nin kapısında yatmalı gerekirse. en azından 1 yıl daha kiralayabilmek için.
    hakan balta her takımda bulunması gereken iyi bir profesyonel ve alternatif. 11 oyuncusu kesinlikle değil. ama ara ara işin düşer, gözün arkanda kalmaz.
    lionel carole telles dönecek muhtemelen. bence bu adama gerek yok artık. fransa'da bunun da piyasası vardır. 1.5-2 milyon € değer biçilebilir.
    olcan adın sol bek desen sol bek değil, kanat desen kıçını kaldıramıyor. lig içinden bir transfer karşılığı takasta kullanılabilir. gitmeli yani.

    orta saha
    ryan donk gönderin kardeşim. ne yapın edin bu gevşeği gönderin. o da yetmez, transfer edeni de bulun suratına tükürün.
    bilal kısa allah razı olsun, elinden geleni yaptı ama ı ıh. bizim oyuncumuz değil. yedek kulübemizde bile yeri yok. anadolu'ya dönsün.
    selçuk inan hah işte. zurnanın zırt dediği yer. bu adamı göndereceksin ki ciddiyetin anlaşılsın. avrupa'ya iyi bir menajer çalışması ile gönderilmeli. para kazanmak mümkün. ama en azından yıllık maliyetinden kurtulmuş oluruz.
    jose rodriguez bu da olmadı. kendimizi zorladık aga. iyi falan dedik ama yok yani tırt oğlu tırt. ama yine de komple yollamak olmaz, ispanya takımlarından birine kiralanmalı.
    emre çolak bence kalmalı. yıllık 500 bin €'ya oynuyor zaten. aynı parayla kalsın takımda.
    hamit altıntop ne desem gg. seneye kesinlikle yeri yok bu takımda.
    wesley sneijder yeni kaptan sneijder olmalı.

    kanatlar
    yasin öztekin menajeri çağrılıp "sen zam istiyordun demi?" diye sorduktan sonra "al sana zam" deyip kapı önüne konmalı. ronaldo'ymuş. sen kim ronaldo kim amk.
    sinan gümüş kısa kesiyorum kalsın. kalmalı. çok değerli yetenekleri var bu çocuğun. hatta ileri gidiyorum, 7 numaranın yeni sahibi olmalı.
    lukas podolski iyi para edecektir çin piyasasında. euro 2016 sonrası milli takım kariyeri biter muhtemelen. o da artık para kazanmaya bakar. çin sorun olmaz onun için. hem yapacağımız transferler için paraya ihtiyacımız var. poldi'den 10-15 milyon € bonservis bekliyorum.

    forvetler
    umut bulut tarihimizin en yeteneksiz forveti olarak seneye kendisine yer olmadığı söylenmeli. olcan gibi takasta kullanılabilir.
    volkan pala 3 tane santrafor alamayacağımıza göre bu çocuk 3. forvetimiz olarak kalmalı.

    öte yandan bruma ve telles gelecek yıl mutlaka kadro planlamasında olmalı. hatta 11'de oynamaları bir kanunla garanti altına alınmalı. şimdi gelelim transferlere. öncelik nelere ihtiyacımız var. denayer'in 1 yıl daha takımda kaldığını varsayarak yazıyorum;
    1 adet stoper
    1 adet sol bek
    3 adet orta saha*
    1 adet kanat*
    2 adet forvet

    sol bek için tek adayım var;
    eren albayrak bonservisi elinde. 600-700 bin €'ya bağlanır bu iş.

    stoper için adaylarım;
    daniel agger 40 kere yazdık. adamın bonservisi elinde. tutun kolundan getirin. bedava amk. zorlayın biraz.
    serdat taşcı s.moskova'dan münih'e kiralanmış ama neredeyse hiç şans bulamamış. s. moskova'nın kapısını çalmak lazım.
    martin skrtel liverpool'da lovren ve sakho'nun arkasında kaldı. zor oğlu zor. ama denemesi bedava.
    facundo sebastian roncaglia gülmeyin ama kemik gibi stoper. boy dezavantajı var lakin bedava adam.

    orta saha için adaylarım;
    sebastian rode bayern'de şans bulamıyor. deneyeceğiz kardeşim. galatasaray'ın orta sahasında böyle adamlar oynayabilir.
    yan m'villa o da rubin kazan'dan sunderland'a kiralanmış. rubin'deki sözleşmesi 31 aralıkta bitiyor. kaliteli adam. yakışır.
    sandro ramires qpr'den west bromwich'e kiralık gitmiş bu sezon. bir de biz isteyelim amk. ayıp değil ya. belki alırız.
    sven bender dortmund'da çok şans bulamıyor. ciddi ciddi talip olursak neden olmasın.

    yukarıda saydıklarımdan 2'si mutlaka alınmalı. ayrıca diğer adaylarım;
    okay yokuşlu trabzon salih'i kesin isteyecektir. adam halk kahramanı malum. 1.75 milyon € satın alma opsiyonları var. salih'in yanında 1-1.5 milyon € konulup mutlaka takıma dahil edilmeli.
    irfan kahveci bu kardeşimiz de potansiyel vaadeden biri. cavcav saçma bir bonservis istemezse bize yakışır.

    kanat için adaylarım;
    joel campbell belli ki arsenal kendisi için yeterli görmüyor bu adamı. daha önce eboue transferinde son derece yapıcı davranmışlardı. aynısı olacaktır. istersek tabi.
    emre mor alternatif kanat oyuncusu olarak düşünülebilir.
    bilal başaçıkoğlu aynı şekilde, yoklamakta fayda var. yasin'den kat kat zekidir.
    orkan çınar antep uçmazsa bonservis konusunda gelsin takıma katılsın. hemen katkı vermez tabi. 2-3 sene içinde belli bir seviyeye geleceği kesin.

    forvetiçin adaylarım;
    eren derdiyok hocası bile açıkladı. büyük ihtimal gidecek dedi. olcan veya umut + 1.5-2 milyon € bedelle mutlaka alırız. fener'e kaptırırsak ağır küfür ederim. mükemmel bir 2. santrafor.
    manolo gabbiaddini napoli'de bu sezon isteneni veremedi. 7-10 milyon € arası bir bedelle transferi mümkün.
    ibrahima balde sözleşmesi bitiyor. 2. forvet olarak eren olmazsa düşünülebilir.
    simone zaza yine ciddi bir paraya 7-8 milyon € gibi alınabilir. gabbiaddini'nin alternatifi olarak.

    yedek sağ bek, orta sahada 5. alternatif ve kanatta 4. alternatif oyuncuları olarak alt yapıya başvurulabilir. bazı adaylar çok pahalı bizim için farkındayım. ama ne yapalım amk iyi futbol kaliteli adamlarla oynanıyor. yasin, umut, sabri, semih ve donk gibilerle sinir krizi geçiriyoruz görüyorsunuz.

    hep bahsettiğimiz galatasaray seviyesi bu. ve bunu yukarıda zikrettiğim çöplerle yakalayamıyorsun işte. rode'ler, agger'ler, gabbiaddini'lerle sağlarsın bunu. yapacak bir şey yok.

    vesselam...*
  • 277
    2016-2017 sezonu - devre arası transfer döneminde aşağıdaki listede isimlerini yazdığım, galatasaray ile hali hazırda sözleşmesi olan fakat takıma katkısı olmayan oyuncuların gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. gönderilmesi gereken oyuncuları 2 kümeye ayırdım, birinci küme kesin olarak gönderilmesi gerekenler, diğer küme ise uygun şartlar oluşursa gönderilmesi gereken oyuncular şeklinde.

    ----- 1. küme - kesin olarak gönderilmesi gerekenler -----

    1- hamit altıntop : sakatlıktan dönmüş olsa da yedek kulübesinde beklerken, orta saha oyuncusuna ihtiyacımız olduğu zaman kendisine güvenilip oyuna alınamayacak kadar kendisine güvenilemeyen bir oyuncu. artık yaşlandı ve çok yavaşladı. beşiktaş maçında da gördük, adım atmaya hali kalmayan selçuk'un yerine bile tercih edilmemesi bunun en önemli göstergesi. riekerink'in elini rahatlatmak için, yılda 1,6 milyon euro alıp, idmana çıkmaktan başka birşey yap(a)mayan hamit artık galatasaray'daki misyonunu tamamlamış. geçen hafta oyuna alınmadığı için hırsından dolayı şişeleri tekmelemiş olsa da, yani hırslı olsa da fiziken artık bu seviyelerde futbol oynayamaz. bize genç dinamik oyuncular lazım. (bkz: tolga ciğerci) zaten sezon sonunda kontratı bitiyor, dolayısıyla sözleşmesinin feshedilmesi veya başka bir takıma bedelsiz transferi gibi kolaylıklar şu anda mevcut. yani sözün özü göndermenin tam zamanı. hamit'in yıllık ücreti 1,600,000.00 euro . devre arasında başka bir kulübe gönderilirse en azından ücretinin yarısından 800,000.00 euro'dan kurtulma şansımız olabilir.

    2- jem paul karacan : bu yıl kendisine lisans çıkarılmamış olsa da halen galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu, kendisine az ya da çok bir maaş veriliyor, dolayıysla kendisinden kurtulup, hatta mümkünse bir miktar bonservis bedeli kazanımı ile devre arasında bir şekilde gönderilmeli. jem şu anda sadece a2 takımı ile antrenmanlara çıkıyor. jem yıllık 600,000.00 euro garanti ücret alıyor ve halen de bu ücreti almaya devam ediyor. jem ile 2018'e kadar sözleşmemiz var. devre arasında başka bir kulübe mutlaka bonservisi ile gönderilmeli, kiralık gönderilmemeli, bu yolla kendisine ödenecek olan bu yılki 300,000.00 euro'dan kurtulabiliriz. ayrıca kendisinden bir miktar bonservis kazanabiliriz. tahmini bonservis kazanımı minimum 100,000.00 euro. (50,000.00 euro bonservis ile almıştık)

    3- umut gündoğan : o da aynı jem gibi kulüpten parasını alıp a2 takımı ile antrenmanlara çıkmaya devam ediyor. yıllık garanti ücreti 450,000.00 euro. devre arasında başka bir kulübe mutlaka bonservisi ile birlikte göndermeliyiz. bu yıl için 225,000.00 euro kazancımız olur, ayrıca kendisinden bir miktar bonservis kazanabiliriz. tahmini bonservis kazanımı minimum 100,000.00 euro

    4- salih dursun : yıllık ücreti 1,500,000.00 tl bu da yaklaşık 450,000.00 euro civarı bir paraya karşılık geliyor. yıllık ücreti kendi kendi kalibresindeki oyunculara nispeten daha düşük, dolayısıyla kendisine çok rahat kulüp bulunabilir. 2018'e kadar sözleşmemiz var. devre arasında satarsak bu yıl için yaklaşık 225,000.00 euro ücretten kurtuluruz, ayrıca tahminim şudur ki kendisinden minimum 500,000.00 euro bonservis kazanabiliriz. (2,75 milyon euro bonservis ile trabzon'dan transfer etmiştik.) ayrıca artık kiralık olarak değil, bonservisi ile göndermeliyiz.

    *** sonuç: 1.kümede belirttiğim oyuncular, belirttiğim şekilde gönderilirse toplam 1,550,000.00 euro yukarıdaki 4 oyuncunun yarım sezonluk garanti ücretinden kurtulmuş olacağız, ayrıca mümkünse toplamda 500,000.00 - 700,000.00 civarında bir bonservis bedeli kazanabiliriz.

    ----- 2. küme : uygun şartlar oluşursa gönderilmesi gerekenler. -----

    5- selçuk inan : şu anda 31 yaşında, 10 şubat'ta 32 yaşına girmiş olacak. selçuk geldiği ilk sezon ve sonraki sezonda takımımıza ciddi katkı yapmış olsa da, artık futbolu çok ciddi bir şekilde düşüşe geçti. ayrıca sürekli yana ve geriye oynuyor, az koştuğunu iddia edemem ama takım savunmasına katkısı yeterli düzeyde değil, performansı galatasaray için yeterli değil. bu sezon için 2,850,000.00 euro garanti ücret ve maç başı 25,000 euro ücret alıyor. önümüzdeki sezonlarda aldığı garanti ücret sözleşmeye bağlı olarak artacak. kendisi ile 2019 yılına kadar sözleşmemiz var. bu kadar ücret alan bir oyuncunun mevcut şartlarda yedek oyuncu olması bizim için lüks olur. ayrıca performansı yeterli olmadığı için yine bu açıdan baktığımızda da galatasaray'da artık görevini tamamladığını ve ayrılma zamanının geldiğini görüyoruz. geçen sezon burak'ı 8 milyon euro'ya çin'e sattık ve bu neredeyse tüm galatasaray'lıları memnun etti. devre arası transfer döneminde selçuk'u 8 milyon euro'ya yine bir çin kulübüne satarsak; bu yıl için ödeyeceğimiz garanti ücretin yarısı olan 1,425,000.00 euro ve maç başı ücretlerinden kurtulmuş olacağız, ayrıca önümüzdeki iki sezon boyunca ödenecek olan sırasıyla 2,900,000.00 euro ve 2,950,000.00 euro'yu da eklersek toplam 7,275,000.00 euro garanti ücret ödemekten kurtulmuş olacağız ve tahmini 8 milyon euro bonservis bedeli kazanıp kasamızı doldurmuş olacağız, bu da sadece 1 oyuncudan toplam 15 milyon euro civarında bir kazanca karşılık geliyor. bu bedeli selçuk'un yerine alınacak oyuncu için kullanabiliriz, hatta bu paraya 2 tane tolga ciğerci alabiliriz.

    6- aurelien chedjou : 31 yaşında. sezon sonunda 32 yaşında olacak ve sezon sonu kontratı bitiyor. galatasaray'dan yıllık 2,200,000.00 euro garanti ücret ve maç başı 10,000.00 euro ücret alıyor. chedjou'yu 6,3 milyon euro bonservis bedeli ile transfer etmiştik. bu performansı ile sözleşme uzatılması mantıklı değil. hal böyleyken devre arası transfer döneminde çin veya bir arap kulübüne kendisini satarsak hem bu yıl alacağı ücretin yarısı olan 1,100,000.00 euro ücretten, hem maç başı ücretinden kurtulmuş olacağız, hem de tahminen en az 1,000,000.00 euro bonservis bedeli kazanabiliriz. chedjou'nun yerine mutlaka çok kaliteli, daha dinamik ve daha genç bir oyuncu almalıyız.

    bu listeyi daha sonra güncelleyeceğim,

    bir de alınması gereken oyunculara kısaca değinelim,
    en az 1 merkez orta saha oyuncusu ve en az 1 stoper almamız gerekiyor. işte adaylarım.

    1- benjamin andre (orta saha merkez) - rennes - 2018'e kadar sözl. - tahmini 4 milyon euro - (bkz: benjamin andre) #2029740
    2- petros (orta saha merkez) - real betis - 2019'a kadar sözl. - tahmini (donk + 3 milyon euro)
    3- joost van aken (stoper -sol ) - heerenveen - 2018'e kadar sözl. - tahmini 3 milyon euro - (bkz: joost van aken) #2024558
    4- ermin bicakcic (stoper - sağ ) - hoffenheim - 2020'ye kadar sözl. - tahmini 4 veya 5 milyon euro
    5- damien da silva (stoper - sağ ) - caen - 2018'e kadar sözl. - tahmini 3,5 milyon euro

    yine diğer pozisyonlar ile ilgili daha sonra güncelleme yapacağım.
  • 245
    eğer olcan adın ile sözleşmeyi tazminatsız olarak fesheder ve 17.30'da imza atacağı ifade edilen de jong'un evrakları sorunsuz olarak yetişirse, hocasından oyunculara kadar en başarılı transfer dönemlerinden birini geçirdiğimizi ifade etmeliyiz.

    ne aldık ne verdik ekseninde bir değerlendirme yaparsak (hatalar düzeltilebilir)

    alex telles - 6.75m euro bonservis ve 1.6 m euro maaş
    jose rodriguez - 2.15 m euro bonservis ve 800 k euro maaş
    hamit altıntop - 2m euro maaş (3.4 idi geçen sene)
    umut bulut - 950k euro maaş (900 biz ödüyoruz)
    olcan adın - 2 m euro maaş (tazminatsız gitti ise)
    bilal kısa - 800k euro maaş
    sercan yıldırım - 700k euro maaş
    furkan özçal - 300 k euro maaş
    sabri sarıoğlu - 200k euro maaş
    blerim dzemaili - 1.6 m euro maaş
    ryan donk - 1 m euro maaş (500k ödüyoruz)
    tarık çamdal - 400k euro maaş (1m ödüyoruz)

    yani geçen sezona göre 9 m euro bonservis bedeli (melodan gelenlerle 10 diyebiliriz) ve 12.5 (12.35) m euro civarı maaş bütçesi tasarrufu olmuş.

    eren derdiyok - 4m bonservis + 2.1 m euro maaş
    serdar aziz - 4m euro bonservis + 2 m euro maaş
    tolga ciğerci 3 m euro bonservis + 2 m euro maaş
    pedro cavanda - 1.8m euro bonservis + 850k euro maaş
    kolbeinn sigthorsson - 700k kiralama bedeli + 1.2 m euro maaş
    bruma - 1.2 m euro maaş.
    josue - 700k maaş
    nigel de jong 2.5 m euro maaş

    13.5 m euro bonservis ve 12.5 m euro maaş.

    eren, serdar ve cavanda ödemeleri seneye başlayacağından (bildiğim kadarıyla) geçen seneden daha ucuz bir kadro kurduğumuzu söylemek mümkün. bonservislere baktığımızda da 4 m euro gibi kabul edilebilir seviyede bir bedel ödemişiz.

    bakkal hesabına ilave olarak, geçen sezona göre daha fazla maç kazanacağımızı ve yakalanan sinerji ile stadımızın daha fazla dolacağını hesap edersek, riekerink'in de hamza'dan daha az maaş aldığını düşünürsek, gayet başarılı bir transfer dönemini geride bıraktık.

    edit: josue'ye erman muamelesi yapmışım bir galatasaray tutkunu sağolsun uyardı. donk giderse onun da verilerini gireceğim.

    edit 2: cemayliyi hatırlatanlar oldu, sağolsunlar. tüm liste güncellendi. orijinal entryideki son gün projeksiyonunda belirttiğim gibi maaş bütçesi olarak el elde, baş başta çıkmış gibi duruyoruz. geçen sene 2. dönem ffpye uygun bir bütçe ile ilerlediğimiz düşünülürse, aradaki 200-300 bin euro farkın ffp açısından sıkıntı yaratmayacağını söylemek mümkün olabilir.

    hesaplayan adam bildirdi; iyi günler diler.
  • 271
    bizim açımızdan beklentilerimizin çok üzerinde bir transfer dönemi oldu. emrah başsan, serdar aziz, sabri ve hamit ile başlamak herkesi büyük bir umutsuzluğa itmişti. ama açık konuşayım ilk defa bir transfer döneminde bu denli iyi bir kadro mühendisliği yaptık.

    transferde yanlışlarımız olmadı mı? bence oldu. serdar aziz mesela. üzerine 3 tane çöp(u: tam bilal iyi topçu ama yaşı ve kondisyonu nedeniyle o da çöp olacaktı bu sene 90dk oynayacak ciğeri yok) verdiğimiz için ödediğimiz bonservis bedelini bir nebze olsun kabullenebilirim. kurtulduğumuz maaş yükünü düşününce 2.5-3 milyona gelmiş gibi oldu ki dj_serci den kurtulmanın psikolojik mutluluğu para ile ölçülemez. ancak serdar'a ödenen 2 milyon euro maaş saçmalıktı. aynı şekilde tolga ciğerci'ye ödenen de. eren derdiyok'un maaşına itirazım yok adam kasımpaşa'dan da 1.5 m üzeri para alıyordu. ama tolga ve serdar takımlarında 600.000 euro'ya oynayan adamlar. umarım aldıkları 2 milyon euro'nun hakkını verirler. eren'in bonservisi avrupa piyasasına baktığında normal bir rakam. eren konusunda yanlış şurada. eren'i hoffenheim 1 milyon euro'ya veriyorken alacaksın. gidip kasımpaşa'dan 4 milyon euroya almayacaksın.

    josue, cavanda ve kolbeinn hem kadro derinliği hem de maaş bütçesi bakımından muazzam transferler bizim için. de jong da bonservissiz geldiğinden yıllık 2.5 milyon euro maaşı makul duruyor.

    bu transfer döneminin en önemli detayı takımda ciddi bir çöp temizliği yapılması oldu. jpk, jose rodriguez, umut, tarık, donk hepsi bir şekilde yollandı. dahası dik durarak yolladık. gerekirse maaşınızın bir kısmını biz verelim ama yeter ki siktirin gidin amk vasıfsızları diyerek yolladık bazı isimleri.

    olcan adın konusuna değinmek istiyorum. kampa göbekli gelmesi tam bir skandal falan ama carole'ün yedeği yok ve gözünüzde bir olcan'ın sol bek performansını bir de linnes'in sağ bek performansını canlandırın. kimi tercih ederdiniz? pasaport takıntısı olmayan herkes olcan'ı ederdi eminim. sol bekte zaman zaman çok iyi maçlar çıkarttığı oldu. carole'ün arkasına adam da alınamamışken olcan'ın gönderilmesini hem sadece performans odaklı değil selçuk inan'a karşı da yapılan bir hamle olarak görüyorum. zaten bu transfer döneminin en önemli özelliklerinden bir tanesi de selçuk inan'ın hem yerine hem yanına adam alınmış olması.

    sonuç olarak iyi bir kadro mühendisliği ile güzel bir kadro kurduk. tek sıkıntı carole'ün alternatifsizliği. ben devre arası chedjou da gider diye düşünüyorum. bir de selçuk da giderse tadından yenmez. ben bu kadar beklemiyordum. maaşlarda özellikle serdar ve tolga'ya çok bonkör davrandık. ancak onun dışında geçirdiğimiz en akılcı en mantıklı transfer dönemlerinden bir tanesiydi diyebilirim.
  • 256
    yapılacak şeyleri görmek bu kadar zor değil işte. takımın kanayan yaraları belli. tutar ya da tutmaz imkanlar dahilinde önlemler alındı. en azından sorunlarımızın farkında olan birileri olduğunu gördük. olcan ve umut'tan temelli, donk ve tarık'tan geçici olarak kurtulduk. üstüne telles, dzemaili ve rodriguez'den para kazandık. yıllardır pek bir ilerleme kaydedemeyen emre gitti. görünen o ki transfer döneminin 2 hatası var. birincisi bence tolga her ne kadar iyi performans göstermeye başlamış olsa da maaşı çok yüksek. bir diğeri de serdar aziz 4m euro bonservis ve 2m euro maaş çok fazla. özetle geçen seneden beri bas bas bağırdığımız şekilde 2 forvet, 2 orta saha, 1 stoper ve 1 sağ bek alındı. josue'yi tam olaral tanımlayamıyorum :) transfer sezonu öncesinde nerelere transfer istiyorsunuz dense herkes bunları sayar ve gidenlerin gitmesi gerektiğini söylerdi. kağıt üzerinde 10 numara geçmiştir bizim açımızdan ve çok ayrıntılı hesaplamadım ama mali açıdan rahatlarken yapılmıştır bunlar.
  • 234
    riekerink hoca riekerink hoca kadron nasıl ?

    defansta bolluk , bekler desen sol taraf hariç bolluk , kanatlarda bol seçenek , orta saha desen yeni gelenlerle maşallah , forvet desen iki tane kaliteli pivot ve de poldi , kalede takımın her şeyi gerçek kaptanımız ve tabi ki altın portakal !

    transferler tatmin edici başarı gelmeli dedirten sezon :)

    eee beyim ne duruyorsun şampiyon yapsana (:
  • 187
    bana kafayı yedirtecek sezonlardan bir başkasıdır.

    ulan hangi spor kanalını açsam altta milyon tane yazı geçiyor, yok kasımpaşa şunu transfer etti, yok konyaspor bilmem kimi ve bilmem kimi kiraladı yok efendime söyleyeyim alanyaspor danimarka birinci liginden kongolu forveti renklerine kattı. bu ve buna benzer bir dünya transfer haberi.

    bir de bize bakıyorsun, iki üç ismin etrafında dönen kolpa haberlerden geçilmiyor. tamam mali durum kötü de serdar aziz'e 4.5 milyon euro bayılabilen bir camianın mali durumum kötü demek gibi bir lüksü olamaz, hele ki takımın orta saha ve forvet hattına cayır cayır adam lazımken.

    sizin yapacağınız işe ben ya.

    edit: şimdi tekrar düşündüm de, ulan madem alamıyorsunuz kiralayın be bir iki adam. dünya topçu var şu gezegende.
  • 61
    aşağıdaki isimlerden birinci sekmeden 1, ikinci sekmeden 2, üçüncü sekmeden 2, dördüncü sekmeden 2 transfer yapılarak (toplamda 7 transfer) yabancı transferlerini düşük bonservis ve düşük maaş ile atlatabilecek olan sezondur. kalanlar için emrah başsan-emre güral vs. gibi alternatif yerliler alınarak gerekli katkı yapılabilecektir. bizim wesley - muslera - chedjou ve podolski gibi yıldız oyuncularımız zaten var. yapmamız gereken onların etrafına aç ve hırslı, yeri geldiğinde iki kişilik oynayacak adamlar. bruma ve telles'in de geri döndüğünü düşünürsek uzun vadede avrupa'da başarılı olacak bir takım bile kurulmuş olacaktır.

    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/80293
    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/32568

    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/312314
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/170481
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/128932
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/324882

    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/206843
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/291739
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/140803
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/159668
    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/185077
    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/59597

    http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/181375
    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/50487
    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/39908

    gitmesi gerekenler : eray işçan, hamit altıntop , tarık çamdal, blerim dzemaili, ryan donk, olcan adın, jose rodriguez, umut bulut, (eğer 700-750b euro gibi bir ücrete oynamayacak ise sabri,emre çolak)

    muslera / linnes - chedjou - mandi - telles / akpaakpro - selçuk / wesley / grifo - haller - bruma vs. vs.
  • 263
    son yılların en iyisi. kendi icinde hikayeleri olan.

    lucas leiva ve lassana diarra gibi en cok dilenilen iki isim bile son dakikada olmadı fakat yönetim enteresan sekilde bunu bile avantaja cevirdi.
    eren alindiktan sonra forvet transferi yok derken eren'in karabuk macindaki sakatligi ile zaafimizin net gorulmesi ve eren'e yakin ayarda ve profilde bir oyuncu (kolbeinn)alinmasi.
    josue gibi sudan ucuz ama kadro kalitesini arttiran bir ismin dahil olusu.
    en cok tepki ceken tolga'nin daha ilk macinda fark yaratmasi.
    leiva ve diarra olmayinca, tiote riskli bulununca son güne girerken maliyet/performans riski cok daha düsük nigel de jong'un gelisi.

    levent nazifoğlu'nun taraftarı doyuran ve net aciklamaları. cöplerden kurtulusumuz...

    takim cok pozitif havada ve 2/2 baslamisken, yönetim de oldukca verimli transferler yapmisken, boykotu kesip kombine ve gsstore alisverisi zamanidir.

    galatasaray sinerjisi icin ortam cok müsait. eger birlik olabilirsek 21. sampiyonluk icin gereken tüm sartlar olusmus durumda.
  • 158
    dün ercan taner - ismail şenollu transfer programını izledim. adamlar özür dileyerek; valla size aktarabileceğimiz bir gelişme yok biz de zor durumdayız falan dediler. hatta sonrasında belki çok gizli yürütüyorlardır çalışmaları yani yine de belli olmaz diyerek teselli etmeye çalıştılar taraftarı. hayatımda ilk defa bir transfer programında böyle bir şeye rastladım. eyvallah dursun bana bunu da yaşattın.
  • 265
    uzun uzun okumak istemeyenler için genel olarak kısa bir değerlendirme yapacak olursak:
    pozitif:
    + maç başı paraları azaldı
    + yeni sözleşmelerde maç başı yok, puan primi var
    + kadro planlaması geçen sezona göre daha güzel
    + yıldız oyuncular takımda tutuldu
    + olcan, tarık, umut, donk gibi futbolculardan biraz olsun tasarruf

    negatif:
    - bonservis gelir gider tablosunda ca. 4.5 milyon eksi
    - geçen sezondan daha çok maaş ödüyoruz
    - olcan, umut, tarık ve donk gibi futbolcuların tamamen gitmemesi
    - endoğan, umut gündoğan, jem paul gibi futbolcuların elden çıkarılamaması

    detaylara da şu şekilde girmek istiyorum:
    analizimi şu entry'ye dayanarak yazdığımı söylemeliyim öncelikle. (bkz: #1986214)
    sezona 30 kişiyle giriyoruz, artı 2 tane kirada olan ve maaşlarının bir bölümünü ödediğimiz oyuncularımız var. diğer kiralık gönderdiğimiz tüm futbolcularımızın bütün ödemeleri geçici kulüpleri tarafından ödenecek bu sezon.

    kadro planlaması: transfer dönemi teknik anlamda olumlu geçti diyebiliriz. stoper alındı, sağ bek alındı, iki tane orta saha alındı, josue ile kilit açabilecek oyuncu alındı ve iki adet forvet alındı. ayrıca geçen sezon içerisinde 'gidecek' denilen starlarımızı, ülkemizde yaz boyunca yaşanan olaylara rağmen rakiplerimizin aksine elimizde tutmayı başardık.

    finansal fair play: mali açıdan, eminim ki bu finansal fair play olayı daha kapsamlı ve daha detaylı bir hikaye, ama çıplak gözle benim transfer dönemi boyunca güncellediğim entry'de yaptığım gibi, kap bildirimlerine bakacak olursak bir gerileme yapmışız gibi görünmekte. ama bunu kulüp illa ki düşünmüştür ve ayağını ona göre uzatmıştır.

    maaş: özellikle avrupa kupalarına katılmadığımız bu sezonda maaş listemizde 30 futbolcu bulunması, geçen sezon şampiyonlar liginde olmamıza rağmen sezona 24 futbolcu ile girdiğimizi düşününce tuhaf geliyor.

    durum o ki geçen sezon 24 futbolcuya 37'080'000 euro veren kulübümüz bu sezon 33 futbolcuya 44'115'000 euro ödeme yapacak. bu meblağlara maç başı ödemeleri ve bonuslar dahil değil. dersek ki 'eh normal, 9 futbolcu fazlalık var', ki diyemeyiz, çünkü bu 33 futbolcudan elemeye başlasak endoğan adili, umut gündoğan, salih dursun gibi maaşları gayet düşük olan futbolcuları elerdik, yani bu sezon yine de bir artış olurdu.

    gelen/giden karşılaştırmasını yapacak olursak 2016 - 2017 transfer sezonu'nda kulübümüz 10'275'000 euro maaş tasarrufu yapmış, ama gelen oyunculara 11'140'000 euro maaş sözü vermiş. tabi gönderdiğimiz onca çöpü sayarsak bu para en azından nitelikli futbolculara ödeniyor diyebiliriz. ama bir küçülme yok ortada. maaş yükü azalmamış yani.

    maç başı ve puan primi: çok güzel bir nokta ise maç başı paraları. bitirdiğimiz transfer sezonunda kulübümüz gönderdiği futbolculardan maç başı 108'000 euro tasarruf etmiş görünüyor. gelen tüm oyunculara ise maç başı değil, puan primi olmak üzere anlaştık. tüm maçları kazanacak olsak gelen oyuncuların 'maç başı' primleri toplam 95'000 euro eder. yani burada ciddi bir tasarruf söz konusu.

    bonservis: bonservis konusunda ise maaşlarda olduğu gibi bir küçülme söz konusu değil. gönderdiğimiz futbolculardan 9'351'500 euro gelir elde ederken, aldığımız futbolcuların kulüplerine 14'000'000 euro ödeme yapmışız. yani yaklaşık 4'500'000 euro harcama yapılmış.
  • 266
    rüya gibi transfer sezonuydu ya. imdb'de 8 üstü puan almis film gibiydi, hic bitmesin istedim amk.

    bir transfer sezoununda umut bulut, ryan donk, olcan adın, tarık camdal, dzemaili, emre çolak gibi cöplerden kurtulduk yahu. inanilir gibi degil. yeni sezona girerken kadromuzda cöp kalmadi nerdeyse.

    yeni transferlerimizin de her birine ayri ayri icim ısındı. hadi bakalım ya. güzel bir sezon olsun.
  • 287
    thomas delaney'in dortmund'a 20 milyon euro'ya transfer olmasıyla bir kez daha akıllara gelen dönemdir. cengiz ünder, çağlar söyüncü, thomas delaney, wylan cyprien, mousa dembele, stefan johansen, andreas cornelius gibi genç ve gelecek vaat eden futbolcuları alabilecek durumdayken, çok başka hamleler yaptık. bizim almadığımız bir çok futbolcunun geldiği nokta ortada. yerlerine aldığımız futbolculardan sadece serdar aziz takımımızda banko oynuyor. ki onun da yıllık ücreti hepimizin malumu... çok kötü transfer dönemleri gördüm ama elimize fırsatın bu denli çok geçtiği dönem hatırlamıyorum. istesek herşey bambaşka olabilirdi.
  • 115
    isim yazıp kadrolar kurmak bir yana...

    transferlerden çok transfer politikamızın konuşulması gereken sezondur. çünkü deniz sadece galatasaray için değil türk takımları için bitti. mevcut yönetim tarzıyla emin olun istendiği kadar tasarruf yapılsın bir kere bile kar yapamayız önümüzdeki 10 sezon içerisinde. şaka değil bu işin sonu 3 büyüklerin küme düşmesine kadar gider...

    galatasaray artık kendine dordmund gibi bir model seçmeli. fakat sorun şurada. dordmund altyapısının ekmeğini çok yedi. bizim yeni bir nesil için sistem kurup almanlar gibi 4-5 sezon bekleyecek ne sabrımız ne de imkanımız var. bizim ligin gerçekleri de buna müsait değil. siyasetimiz bile müsait değil.

    o halde bu işi genç yetenekleri avlayan modelle birleştirerek yapmalıyız. çünkü sen her sezon sinan gümüş, emre mor gibi yetenekleri kadrona katarsan, carole gibi oyuncular bulursan taraftarı ikna edebilirsin. beşiktaş geçtiğimiz 2 sezonda etti. iyi futbol oynadılar sonuç alamadılar. bence yarı aksak bir kadro politikasıyla adamlar hakettikleri başarıyı yakaladılar.

    ben medyada falcao gibi bir isim görünce heyecanlanmıyorum.
    gerçekten de famara diedhu gibi isimler beni daha çok heyecanlandırıyor. çünkü bize bir devrim gerek ve o devrim adını bilmediğimiz doğru isimleri bulmakta saklı.

    scout ekibine güvenmeliyiz. scout ekibine yatırım yapıp imkan sağlamalıyız. ekip çalışmasını iyi bilen bir koordinatör scout ekibi raporlarını esas alarak bir transfer haritası çizmeli. bir sezonluk, iki sezonluk değil 10 senelik, 20 senelik bir futbol aklımız ve planlamamız olmalı. o zaman bana sneijder'i, muslera'yı, sinan gümüş'ü satıyoruz dersen korkmam. bilirim ki dünyadaki müthiş zengin oyuncu havuzundan, altyapıdan alternatifleri çoktan hazır. şimdi gidenin yeri dolmuyor. melo gitti. bana göre iyi de paraya gitti. ama o para çarçur edildi. bilal, donk, jem karacan... defansif orta saha, iyisi dünyanın en bol bulunan oyuncu cinsi. biz o bölgeyi bile dolduramadık... oyuncu satışından sadece ingiltere, çin ve abd'nin pazara müthiş bir sermayeyle girmesine bakarak dahi senelik 30-40 milyon eu'luk gelirler artık hayal değil. eskisi gibi sadece portonun becerebildiği bir fm modeli değil. bundan böyle akıllı her kulüp kazanacak.

    biz açıkcası amerika'nın, hindistan'a alternatif ticaret yollarının keşfedildiği çağdayız. osmanlı gibi uyursak atı alan üsküdar'ı geçer. bu yarışa acilen dahil olmalıyız.

    derdim mahmut tekdemir değil açıkcası. yine de falcao ismi gelse bile bu kulübe en fazla 1-2 şampiyonluk katar. ama bizi geleceğe taşımaz...
  • 146
    an itibari ile 3 adet orta saha takımdan ayrıldı (jose, emre, bilal). ayrılaması beklenen dzemaili, umut ve umarım donk var. bu durumda kalan sadece selcuk. jem futbolcu değil.
    su an için orta saha için adı geçen ciddi bir aday yok.
    an itibari ile takımda forvet yok. umut futbolcu değil, podolski ve sinan da kanat forvet asli görevleri forvet değil.
    şu an için adı geçen oyuncular başka takımlara imza atıyor. en realistik transfer hedefi düşmek üzere olan takımında kaçmış ya da kovulmuş emre olabilecek tek olumlu hamle de eren.
    geçen sene kiralik giden telles, bruma gibi oyuncuların durumu henuz net degil, özellikle telles büyük ihtimalle gidici.
    bu durumda bek konusunda da net şekilde oyuncu eksikliği var.
    defansın ortasında iki tane sakatlık ihtimali yüksek top tekniği ve oyun görüşü düşük, tek hamleli defans oyuncumuz var serdar ve semih. chedjounun da gitmesi büyük ihtimal.
    10 numara pozisyonunda yedek ya da ona yakın bir adam bile yok sneijder hariç orası direk tarla.
    sadece kale konusunda şu an sıkıntı yok ki en büyük korkum musleranın da satılması,
    ve en önemlisi ortada teknik direktör yok. reikerink'e sadece fenerbahce macı ile guvenmek, konya maçında gol attı diye aydın yılmazdan patlama beklemekle aynı mantık.
    çok zor ve sıkıntılı bir transfer dönemi akabinde de ondan daha zor bir lig bizi bekliyor.
  • 92
    galatasaray için caceres, nkoulou falan yazanlar sopayla dayak yemeyi hak ediyor :( artık herkesin twitter'ı var siz nereleri takip ediyorsunuz beyler? iki tane yabancı spor sitesi takip edin de kimlerin bu adamlarla ilgilendiğini görün lütfen.

    geçmişe göre düşük profilli takılacağımız, isme değil iş yapacak oyunculara yönelmemiz gereken transfer dönemidir ayrıca. carole, linnes, denayer profilinde düşük maliyetli gençlerin yanına bir iki tane de tecrübeli kilit oyuncu alırsak ligde yeniden iddialı bir takım kurulur. düşüncelerimi daha detaylı yazarım sonra ama rica ediciğim azıcık realist olalım şu dönemde. türk gastelerinin yazdığı isimler üzerinden sayfalarca tartışıp birbirimizi yemeyelim, oluru olmayan isimleri isteyip durmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın