• 258
    geceyarısını geçtiğimiz ve sona eren sezondur. denayer biraz ağzımızın tadını bozsa da bence herkesi memnun edecek bir sezon geçirdik.

    3 büyüklerin kadrolarına baktığımız zaman şöyle bir analiz yapabiliriz :

    galatasaray :

    * 32 kişilik kadronun yaş ortalaması 26.9 ve 30 yaş üzeri 9 oyuncumuz var.

    * kale sağlam, defans soru işareti ama yeterli, sağ bekte istemediğimiz kadar adam var artık hangisi tutarsa, sol bek yedeği eh idare eder, orta saha, kanatlar ve forvetler ise tam oturdu bence. her şey bir yana ruhumuzu sömüren umut, tarık ve donk gibi adamlardan kurtulduk. kendisiyle çok sorunum olmasa da olcan'ın da gitmesinin iyi olduğunu düşünüyorum.

    fenerbahçe :

    * 24 kişilik kadronun yaş ortalaması 28.1 ve 30 yaş üzeri 6 oyuncuları var.

    * kağıt üzerinde en değerli kadro olarak görülse de bence kadroda sıkıntı var, şöyle ki: kale bence güven vermiyor artık. defansta 3 adamın haricindeki tek yedek topal, ki bu durumda orta sahada oynayamıyor. sağ bekleri iyi gibi ama sol bekte kalite düştü biraz ismail'in performansı soru işareti. orta sahada salih uçan haricinde değişik bir oyuncu yok hep düz adamlar, transfer yapamamaları iyi oldu. kanatlar iyi gibi ama ilginç şekilde sol açığa abandılar. sow, alper, stoch, lens hatta volkan şen. hepsi sol açık oynuyor. fernandao'nun yerine sow geldi ki zaten begenilmiyordu son zamanlarında ne yapacağı belli değil. forvetleri rvp eski gücünde değil, fernandao sakat, emenike ise bana göre devamlılığı olmayacak bir oyuncu.

    beşiktaş :

    * 26 kişilik kadronun yaş ortalaması 27.5 ve 30 yaş üzeri 8 oyuncuları var.

    * kadroda çok fazla kiralık oyuncu olmasına rağmen sorun olacağını sanmıyorum. bence en büyük problemleri kalede. fabricio iyi çıkmazsa tolga'ya kalacaklar yine. avrupa'da bir iki sıkıntılı maç geçirirse mental yönden yine çöküntüye uğrayabilir. sağ ve sol bekleri iyi ama defansları bizim gibi tam güven vermiyor. en güçlü yerleri orta sahalarıydı daha da güçlendirdiler. kanatları da yeterli ama aboubakar , talisca ve takımın uyumu nasıl olacak göreceğiz.
  • 184
    geçen sezonun 2015 - 2016 transfer sezonunu sürekli görüşmelerle geçirdik. bu sezonu da sürekli prensipte anlaşarak geçiriyoruz. en azından ilerleme var.

    bu istikrar sürerse 2017 - 2018 transfer sezonunda dursun resmi olarak transfer yapar.

    eğer fifa'ya futbolcu tescil ettirmeyi de öğretirsek bir şekilde, tünelin ucunda ışık göründü arkadaşlar. :(
  • 183
    danimarka kampı itibariyle topun artık %100 yönetimde olduğu transfer sezonudur.

    adam bir önceki kamptan beri "bir orta saha iki forvet istiyoruz" diyor. tarık, olcan, umut'u kadro dışı bırakıyor, takım ikinci kampa forvetsiz gidiyor. geçen sezonu affettirmesi gereken galatasaray ikinci hazırlık kampına giderken geçen sene 187. olmasına sebep olan eksiklikleri halen tamamlanmamış durumda.

    işin üzücü değil korkunç yanı, yönetimin, yani mehmet özbek'in forvet konusundaki tek girişiminin geçen sene 34 maçta 70'e yakın gol atan takımın 27 maçta 4 gol atan ve saç baş yoldurtan forvetinin kadro dışı kalmaması yönünde hocaya telkini.

    geçen sezon sağ bek, melo giderse orta saha, kanat ve forvet diyorduk; başımızdaki "içimizden hallederizci" evlat sevici ile "aman transfere para harcamayalım da kilitli çekmece alalım" dursun sayesinde bu eksikleri gideremedik.

    evlat evlatoğlu gidince hatırlayın, yönetim ne kadar transfer yanlışı varsa hepsinde suçu yerli yerlioğlu'na attı. yok konoplyanka ile anlaştık hamza istemedi, gignac geliyordu hamza rakı içiyor istemem dedi diyerek ayrılık tribindeki 16 yaşındaki kızlar gibi kendini akladıklarnı sandılar.

    şimdi hoca kaç senedir olması gerekeni yapıp "kalitesi ve çalışma azmi" bu formayı hak etmeyeni sallıyor. aynı hoca, her toplantıda "ön libero + 2 forvet" diyor. artık almak zorundalar zira bu sefer bok atabilmeleri mümkün değil.
  • 217
    kalan günlerde gelecekler kadar gidecekler de önemli. gitmesi halinde bütçede büyük rahatlık yaratacak isimlerin ne kadarından kurtulsak kar.
    [biçim]

    salih dursun - 450.000 euro
    donk - 1.500.000 euro
    olcan - 1.800.000 euro
    umut - 1.850.000 euro
    jem karacan - 600.000 euro

    toplam - 6.200.000 euro
    [/biçim]
    şu isimlerin talibi çıkacağına pek ihtimal vermiyorum ama olur da çıkarsa bayram ederiz:
    [biçim]

    umut gündoğan - 450.000 euro
    tarık - 1.390.000 euro
    chedjou* - 2.200.000 euro

    genel toplam - 10.240.000 euro (maçbaşı ücretleri hariç)

    [/biçim]
  • 25
    önce eldekilerden başlayayım:

    tarık çamdal: bu çöpe bizim verdiğimiz maaşı kimse vermez. maaş yükünün bir kısmından kurtulmak adına bi anadolu kulübüne kiralanmalı.
    semih kaya: yurt dışından 3 milyon euro üzeri bir teklif gelirse satılmalı, gelmezse semihciğim bu son şansın denmeli.
    hakan balta: yenilenerek uzatılmış mevcut sözleşmesiyle zor ama teklif gelirse değerlendirilmeli. yaşlı ve ağır adam. gençken bile ağırdı.
    jason denayer: ne kendisinin kalmak isteyeceğini, ne de city'nin kiralamak isteyeceğini sanmıyorum. açık konuşmak gerekirse sık sık sakatlanması, agresiflik koyamaması ve hava toplarındaki müthiş zaafiyeti ile hayalimdeki stoper olmadığını da söyleyebilirim.
    koray günter: seneye şampiyonlar ligi listesine kendisini 21 yaşından önce 3 sene bizde oynadığı için altyapı oyuncusu olarak ekleyebileceğiz. bu sebeple bile kalmalı ki bence takımızda hava topu zaafiyeti olmayan tek stoper.
    lionel carole: kötü giden sezonun iyilerinden bir tanesi. alex telles dönse bile kalmalı ve sol bek ikisine emanet edilmeli.
    chedjou: bu adamı taraftar öve öve bitiremezken bile beğenmiyordum. defanstaki görevlerini çok kötü yapıp, tekniğiyle göz boyayan ve iyi oynadım gözüken bi stoper daha var mıdır yer yüzünde bilmiyorum.
    olcan adın: yaşı, futbola uygun olmayan fiziği nedeniyle yolları ayırmamız gereken bir başka isim.
    yasin öztekin: elde oyuncu olsa zam istediği gün bileti kesilmeliydi.
    lukas podolski: bitiriciliği, şutları güzel ama tembel bir oyuncu bence. podolski'den yüksek verim almak için oyunu rakip sahaya yıkan, rakibi boğan bir takım kurmamız lazım. 5 milyon euro üzeri teklif gelirse satılmalı. podolski'nin aldığı maaşa oyuna çok daha ağırlığını koyacak yığınla adam var.
    ryan donk: geldiği güne lanet olsun.
    martin linnes: açıkçası defansif performansı beni pek memnun etmedi. arkasına kolay adam kaçırıyor. ama çok kaliteli ve zekalı bir oyuncu. bek olmazsa bile sağ önde oynar.
    jose rodriguez: kiralık mı olur bonservisle mi bilmem. millet iniesta xavi güzellemeleri yaparken bile beğenmiyorudm bu adamı. orta saha oynamayı kuru kuruya pas yapmaktan ibaret sanıyordu ki artık onu da yapamıyor.
    selçuk inan: selçuk'u burda iyi oynayıp da buna rağmen gömüldüğü her maçtan sonra savundum. ancak yaşı, biten fiziği, düşen performansı ve aldığı maaşı göz önüne koyunca mutlaka gitmeli. 1 2 sezon daha kalırsa büyük işler başardığı bu camiada iyi hatırlanmayacak. bunun için bile gitmeli.
    sabri sarıoğlu: biten sözleşmesini yenileme gibi bir saçmalığa umarım kalkışmayız.
    emre çolak: ne kalırsa neden kaldı derim ne giderse neden gitti derim. alt yapı ürünü olması dışında hiçbir albenisi yok.
    bilal kısa: bursaspor'un yolunu tutacağını düşünüyorum.

    alex telles ve bruma: kulüpleri opsiyonlarını kullanmazsa satmak için zorlanmamalı. seneye yeni transfer etkisi yapacaklardır. bruma her ne kadar kendisi hava değişimi için gitmek istemiş olsa da yabancı sınırının kalktığı ve kanatsızlıktan geberdiğimiz şu sezonda gönderilmemeliydi.

    transfer gereken mevkiler;
    1 tane en az 1.88 boyunda, havadan geçit vermeyen, tatlı sert, rakip forvetlere üstünlüğünü kabul ettiren stoper şart.
    1 tane de ujfalusi gibi savunmayı iyi organize edecek bir stoper şart.

    linnes'in savunmadaki performansı bu seneki gibi devam ederse sağ beke de 1 adam lazım olabilir.

    orta saha;
    1 tane n'golo kante tarzı oynayan, tempolu, sahada basmadık yer bırakmayan orta saha şart oğlu şart.
    1 tane de ikili mücadele bırakmayan, adam yiyen bir orta saha lazım.
    birhan vatansever: çok fazla transfer yapamayacaksak seneye mutlaka kadroda düşünülmeli. ne donk'dan ne de rodriguez'den kötü oynamaz.

    kanatlara 1 tane bruma ve sinan'dan bariz iyi oyuncu alınmalı. bruma giderse 2 tane alınmalı. forvet için yazmaya bile gerek yok sanırım.

    alabileceğimiz ucuz oyuncular;
    eren derdiyok: benceryan donk ve umut bulut'u elden çıkartmanın en tatlı ve en kolay yolu eren derdiyok ile takas etmek. kasımpaşa da sıcak bakıyor zaten 2 oyuncuya da. sırf bu yüzden bile eren'i alırım ben.
    lenadro bacuna: küme düşen aston villa'nın zamanında 1 milyon euroya kadrosuna kattığı sağ kanadı komple kullanabilen ve orta sahanın ortasında da oynayabilen hollandalı oyuncu. mutlaka nabız yoklamalıyız. frikikleri de çok etkili kullanıyor.
    famara diedhieu: bu sayfayı da yeniden açabiliriz.
    oscar lewicki: orta saha rotasyonu için çökebileceğimiz bir başka isim. isveçli ve yaşı genç. ucuz olacaktır.
    idrissa gueye: küme düşme durumu ile ilgili sözleşmesinde özel bir madde varsa çökülmeli. yoksa 9 milyon euroya aldıklarından bizim boyumuzu aşar.

    ayrıca sezon sonu sözleşmesi biten oyunculardan minimum 2 3 tanesine çökmeliyiz. ama çökerken yaşlı ve hantal oyuncu almamaya dikakt etmeliyiz. ciğerim soldu artık hantal ve yaşlı galatasaray izlemekten.
  • 260
    geçen seneye göre orta sahaya iki tane kaliteli oyuncu aldık, iki tane forvete aldık ve bruma geldi. kağıt üzerinden en fazla gelişme bizim takımda oldu fakat bu zaten olması gereken ve beklenen bir şeydi. çünkü geçen sene felaket bir sezon geçirmiştik. önemli olan bu transferlerle rakip takımları geçmek.

    beşiktaş nasri'yi alamayarak aslında büyük bir oyuncu değil sistemi kaybetti. sosa'nın yaptığı pas alış-verişini nasri yapabilirdi fakat talisca'nın tarzı ve yapısı gereği zor. beşiktaş sistem değiştirmek zorunda. şampiyonlar ligini de düşündüğümüzde bence iyi bir sezon geçirmediler.

    fenerbahçe ise yine kara düzen işler yaptı fakat muhtemelen her sene olduğu gibi hakemle falan ilk ikiye girerler.
  • 237
    diğer türk takımlarıyla anılan futbolcuların hepsi 10 ila 20 milyon euro arasındaki bi bonservis bedeli ile başka takımlara transfer oluyorlar. su an türkiye' de bu bonservis bedellerini karsilayabilecek takımlar var mi allah aşkına? bu nasil habercilik aklım almıyor. fener'in ekmek bile almaya dermani yokken hergün hakim ziyech haberleri servis ediliyor, adam sonra 11 milyon euro bonservisle transfer oluyor. beşiktaş icin soylenen sakho keza öyle. aklım almıyor sözlük aklım almıyor.
  • 230
    izlandalı aslan , yeni pitbull ile birlikte lassana ve denayer'i de alırsak oldukça güzel biten bir transfer sezonu olacaktır.

    hem kadro derinliği , hem bazı istenmeyen isimlerin ayrılması açısından aynı zamanda rakiplere nazaran az maç yapacağımız bir sezon olması dolayısıyla güzel günler bizi bekler. bi de selçuk çin'e giderse önümüzdeki günlerde (daha orada transfer sezonu açılmadı) herkese benden çaaaaaay ! (:
  • 193
    serdar + eren + cavanda'ya ödenen bedellerle, wilfried bony'nin bonservisiyle alınabileceği dönem. yine bony gibi dört üst düzey oyuncu kiralanabilirdi değişik mevkilere.

    tolga ve emrah'ın maliyetlerini de eklersem delaneyli, johansenli sıfırdan takım kurulabilir scout raporuyla. gaflet içinde yönetiliyoruz, mitingde adam alıyoruz, futbol aklımız ahmaklık düzeyinde, eskiden beter olacağız böyle giderse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın