• 25
    önce eldekilerden başlayayım:

    tarık çamdal: bu çöpe bizim verdiğimiz maaşı kimse vermez. maaş yükünün bir kısmından kurtulmak adına bi anadolu kulübüne kiralanmalı.
    semih kaya: yurt dışından 3 milyon euro üzeri bir teklif gelirse satılmalı, gelmezse semihciğim bu son şansın denmeli.
    hakan balta: yenilenerek uzatılmış mevcut sözleşmesiyle zor ama teklif gelirse değerlendirilmeli. yaşlı ve ağır adam. gençken bile ağırdı.
    jason denayer: ne kendisinin kalmak isteyeceğini, ne de city'nin kiralamak isteyeceğini sanmıyorum. açık konuşmak gerekirse sık sık sakatlanması, agresiflik koyamaması ve hava toplarındaki müthiş zaafiyeti ile hayalimdeki stoper olmadığını da söyleyebilirim.
    koray günter: seneye şampiyonlar ligi listesine kendisini 21 yaşından önce 3 sene bizde oynadığı için altyapı oyuncusu olarak ekleyebileceğiz. bu sebeple bile kalmalı ki bence takımızda hava topu zaafiyeti olmayan tek stoper.
    lionel carole: kötü giden sezonun iyilerinden bir tanesi. alex telles dönse bile kalmalı ve sol bek ikisine emanet edilmeli.
    chedjou: bu adamı taraftar öve öve bitiremezken bile beğenmiyordum. defanstaki görevlerini çok kötü yapıp, tekniğiyle göz boyayan ve iyi oynadım gözüken bi stoper daha var mıdır yer yüzünde bilmiyorum.
    olcan adın: yaşı, futbola uygun olmayan fiziği nedeniyle yolları ayırmamız gereken bir başka isim.
    yasin öztekin: elde oyuncu olsa zam istediği gün bileti kesilmeliydi.
    lukas podolski: bitiriciliği, şutları güzel ama tembel bir oyuncu bence. podolski'den yüksek verim almak için oyunu rakip sahaya yıkan, rakibi boğan bir takım kurmamız lazım. 5 milyon euro üzeri teklif gelirse satılmalı. podolski'nin aldığı maaşa oyuna çok daha ağırlığını koyacak yığınla adam var.
    ryan donk: geldiği güne lanet olsun.
    martin linnes: açıkçası defansif performansı beni pek memnun etmedi. arkasına kolay adam kaçırıyor. ama çok kaliteli ve zekalı bir oyuncu. bek olmazsa bile sağ önde oynar.
    jose rodriguez: kiralık mı olur bonservisle mi bilmem. millet iniesta xavi güzellemeleri yaparken bile beğenmiyorudm bu adamı. orta saha oynamayı kuru kuruya pas yapmaktan ibaret sanıyordu ki artık onu da yapamıyor.
    selçuk inan: selçuk'u burda iyi oynayıp da buna rağmen gömüldüğü her maçtan sonra savundum. ancak yaşı, biten fiziği, düşen performansı ve aldığı maaşı göz önüne koyunca mutlaka gitmeli. 1 2 sezon daha kalırsa büyük işler başardığı bu camiada iyi hatırlanmayacak. bunun için bile gitmeli.
    sabri sarıoğlu: biten sözleşmesini yenileme gibi bir saçmalığa umarım kalkışmayız.
    emre çolak: ne kalırsa neden kaldı derim ne giderse neden gitti derim. alt yapı ürünü olması dışında hiçbir albenisi yok.
    bilal kısa: bursaspor'un yolunu tutacağını düşünüyorum.

    alex telles ve bruma: kulüpleri opsiyonlarını kullanmazsa satmak için zorlanmamalı. seneye yeni transfer etkisi yapacaklardır. bruma her ne kadar kendisi hava değişimi için gitmek istemiş olsa da yabancı sınırının kalktığı ve kanatsızlıktan geberdiğimiz şu sezonda gönderilmemeliydi.

    transfer gereken mevkiler;
    1 tane en az 1.88 boyunda, havadan geçit vermeyen, tatlı sert, rakip forvetlere üstünlüğünü kabul ettiren stoper şart.
    1 tane de ujfalusi gibi savunmayı iyi organize edecek bir stoper şart.

    linnes'in savunmadaki performansı bu seneki gibi devam ederse sağ beke de 1 adam lazım olabilir.

    orta saha;
    1 tane n'golo kante tarzı oynayan, tempolu, sahada basmadık yer bırakmayan orta saha şart oğlu şart.
    1 tane de ikili mücadele bırakmayan, adam yiyen bir orta saha lazım.
    birhan vatansever: çok fazla transfer yapamayacaksak seneye mutlaka kadroda düşünülmeli. ne donk'dan ne de rodriguez'den kötü oynamaz.

    kanatlara 1 tane bruma ve sinan'dan bariz iyi oyuncu alınmalı. bruma giderse 2 tane alınmalı. forvet için yazmaya bile gerek yok sanırım.

    alabileceğimiz ucuz oyuncular;
    eren derdiyok: benceryan donk ve umut bulut'u elden çıkartmanın en tatlı ve en kolay yolu eren derdiyok ile takas etmek. kasımpaşa da sıcak bakıyor zaten 2 oyuncuya da. sırf bu yüzden bile eren'i alırım ben.
    lenadro bacuna: küme düşen aston villa'nın zamanında 1 milyon euroya kadrosuna kattığı sağ kanadı komple kullanabilen ve orta sahanın ortasında da oynayabilen hollandalı oyuncu. mutlaka nabız yoklamalıyız. frikikleri de çok etkili kullanıyor.
    famara diedhieu: bu sayfayı da yeniden açabiliriz.
    oscar lewicki: orta saha rotasyonu için çökebileceğimiz bir başka isim. isveçli ve yaşı genç. ucuz olacaktır.
    idrissa gueye: küme düşme durumu ile ilgili sözleşmesinde özel bir madde varsa çökülmeli. yoksa 9 milyon euroya aldıklarından bizim boyumuzu aşar.

    ayrıca sezon sonu sözleşmesi biten oyunculardan minimum 2 3 tanesine çökmeliyiz. ama çökerken yaşlı ve hantal oyuncu almamaya dikakt etmeliyiz. ciğerim soldu artık hantal ve yaşlı galatasaray izlemekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın