• 302
    https://www.youtube.com/watch?v=rY-nEk0psCM

    aynı şu durumdayız amına koyayım.

    --- alıntı ---

    -ee başkan, transferler ne oldu?

    +her şeyde anlaştık, oyuncuları salı günü alıyoruz.

    -oyuncular nerde?

    +kulüplerinde.

    -transferler nerde?

    +yarın (salı) gelecekler

    -oyuncular nerde?

    +müşteride.

    -transferler nerde?

    +salı gelecekler.

    --- alıntı ---
  • 303
    malum sezonu şampiyon tamamladık. böyle sezonlarda aziz yıldırım medyasının galatasaray'a karşı saldırgan tutumunu bildiğimden bizimle anılan çöp oyuncuları ve fenerbahçe'ye yıldız transferi haberlerini hiç ciddiye almadım. ayrıca aziz yıldırım'ın rüzgarı tersine çevirmek için taraftarı tatmin edecek hızlı bir transfer yapacağından emindim. nitekim kjaer alındı. bunlar beni gerçekten hiç mi hiç endişelendirmedi.

    herkesin kafasında ne varsa benim de kafamda o vardı açıkcası. bir forvet, bir sağ açık, bir sağ bek ve melo'ya alternatif bir orta saha oyuncusu istiyordum. yabancı sınırının kalkmasından dolayı da bu adamların rahatlıkla bulunabileceği kanaatindeydim, hala da öyleyim. mesela elimizde talibi bol olan ve piyasası da 3,5 milyon eu olan bir amrabat var. keza klasından bir şey kaybetmese de temposu çok düşmüş, 9 km'li koşu mesafelerinde oynayan defansif orta sahamız melo'nun da 5 milyon eu vermeye hazır talipleri var. finansal fair play çerçevesinde güzel işler yapılabileceği ortada. mesela mbia'nın istediği şartları trabzonspor açıkladı. bu adam bir melo değil. dahası mehmet topal'ın bir değişik versiyonu. sert, melo'ya nazaran tempolu, hava toplarında dominant ve hem ofansif hem de defansif anlamda ciddi bir duran top silahı, savunma özellikleri melo'nun üzerinde olan bir isim. ama kendisinden melo pasları, melo driplingleri göremeyiz. sıkıntılı anlarda rakibin baskısını kıracak topla oynama becerisi yok. bana makul bir değişim gibi geldi. 3,5 milyon eu garanti ücret alan melo'yu 5'e gönder, yerine yıllık 2,5 milyon isteyen mbia'yı 1 milyon imza parasıyla al. zaten elinde çok teknik orta saha oyuncuların var. selçuk, emre, sneijder melo'nun topla oynamadaki eksikliğini takıma hissettirmezler. ha melo ben kalıyorum derse zaten canımıza minnet.

    sonra senelerdir beslediğin bir scout ekibin var. her transferin yıldız oyuncu olmak zorunda değil. sağ beke daniel alves alamıyorsak, almanya futbolun temel eğitimini iyi almış, pozisyon almayı iyi bilen, defansif yetenekleri bizim ligin üzerinde topçu kaynıyor. bunlardan ucuz olanlarından biriyle anlaş, o bölgedeki sorununu çöz. her maç sağ tarafımızdan gol yemesek takım güçlenmiş oluyor sonuçta. zaten sol bekin ofansif. diğer bekinin defansif olması ideali...

    mbia'yı aldın mı melo yerine? scout ekibin bir lawal bulsun arkadaş. hani maçlarda gerektiğinde oyuna girip takımı rahatlatacak. orta sahanı da böyle yedekle.

    geriye kalıyor bir sağ açık, bir de forvet transferi. kasana şu transfer hamlelerinden koyduğun yaklaşık 8 - 8,5 milyon eu var zaten. işte bu iki mevkiyi de doğru dürüst adamlarla doldur. valencia adı geçiyor mesela. alabiliyorsan gösterişsiz, takıma müthiş katkısı olan bir adamı kadrona katmış olursun. bol asist yapar, defansif katkısı arkasında oynayan bekten yüksek olur. bu olmazsa bu ayar bir transfer işini görür.

    bak bu dediklerim sattıkların ve işine yaramadığı için takımdan yolladıkların sayesinde kasanda oluşan artı değer ile başa baş geliyor hemen hemen. ne maaş yükün artıyor, ne de bütçenden bonservise para harcamış oluyorsun.

    e arkadaş forvet transferine de bir miktar ayıracaksın. bu kulübün hiç parası da yok değil. 10 milyon eu bastırdın mı elbet senin işini görecek forveti getirebilirsin bu ülkeye.

    işte bu düşüncelerle hep sukunetimi korudum ve pek de endişelenmedim. taa ki bilal ve sabri hamlelerine kadar. özellikle sabri hamlesi bu kulübün parasını taraftara göstere göstere çalmak oldu. birileri sabri'nin maaşı kadar komisyonu cebine indirdi o transferde. ve ben bunu kabul edemiyorum. yarı fiyatına imza attırabileceğin adama verilen %60 zamlı sözleşme kulübe ihanettir. tüm eleştirilerim de zaten yönetime yaptıkları üzerinden. henüz yapmadıkları ve yapmak için önlerinde zaman olan hiç bir şey için eleştirmiyorum kendilerini. fakat ortada dönen oyun bana göre bağışlanacak gibi değil. galatasaray'ın bir kuruşunu boşa harcatmam diyenden korkacaksın galiba. ha ortada şöyle bir senaryo dolanıyor. önceki sezonlarda ödenemeyen maaşları finansal fair play nedeniyle ödenmiş gösterip, yeni sözleşmesine ekledi yönetim diye... o iş olmaz hacı. teknik olarak mümkün değil. niye? seni hem sermaye piyasası kurulu denetliyor, hem de gelir ve giderlerin uefa'nın denetiminde. sabri'den ibraname alıp ben o parayı ödedim diyemiyorsun. ödediğini söylediğin paranın kulübe girdiğini muhasebende göstermeye mecbursun. gelirin belli, giderin belli. zaten gösterebiliyorsan adamın parasını ödersin. kulübün maaş yükünü arttırıp uefa nezdinde durumunu kötüleştirmezsin.

    neticede transfer beni pek korkutmuyor. bulunur ve alınır. yıldızlarımız var. sneijder ve muslera zaten çok iyi durumda. sana yıldız değil, takımın kadro kalitesini arttıracak adam lazım. o yüzden sorununu illa robben'le değil valencia ile de çözebilirsin. van persie'yi almazsın da gider damiao'yu alırsın. örnek veriyorum tabi. ihtiyacımızı görecek adam bol. elbet bunlar alınacak.

    ancak bilal'e ve sabri'ye verilen fahiş kontratları o zaman geldiğinde de kabul etmeyecem. bu kulübü menejerlerin ve de gölgesi takımdan bir türlü ayrılmayan adamların oyuncağı edenleri o gün de unutmam mümkün değil. özetle şu saatten sonra kim alınırsa alınsın benim nazarımda yeni galatasaray yönetimini bitiren transfer sezonu olmuştur.
  • 306
    kadro yapılandırmasının anasının ağlatıldığı sezondur. neye ihtiyacımız olduğunu bilmeyen bir teknik direktör, efsane kaptan olması dışında hiçbir yöneticilik başarısı olmayan bir sportif direktör ve kimseye umut vaadetmeyen bir başkan tarafından idare ediliyor. bu transfer sürecinin neye malolacağını tahmin etmek zor değil.

    1-bir katakülliye getirilip melo satılacak yerine boateng açıklanacak. ki ikisinin birbiriyle alakası yok.

    2-niasse açıklanacak taraftar ses etmesin diye podolski transfer edilecek.

    3-yedek kaleci diye son anda uyduruk biri alınacak.

    4-sağ ve sol beke de yine yeterliliği tartışmaya açık bir oyuncu alınacak.* bu transfer üzerinden de birşeylerden kıllanacağız ama maalesef sesimizi kimseye duyuramayacağız.

    sonuçta ne olacak onlarıda yazalım.

    1-şampiyonlar liginde 4 maçta 0 çekip averaj takımı olunca hamza hoca'ya güle güle diyeceğiz. tabi ligde de bayağı geriye düşeceğiz.

    2-yeni gelecek olan hocayla takıma alışma evresiydi falan derken ligi zor bela ilk 6'da falan bitireceğiz. devre arasında da bir çok futbolcu alınacağı için ekonomik olarak bu sefer gerçekten zora gireceğiz. bu kez de cüneyt tanman'ın işine son verilecek.

    3-başkan mali durumu toparlamak için devletten yardım talep edecek. bunun karşılığında büyük galatasaray konseyi başkanın da kellesini alacak.

    4-2017-2018 sezonu öncesi büyük bir kongre yapılıp takımın başkanlığına ali dürüst getirilecek.

    ne gerek var oğlum şunlara. yazık valla yazık . . .
  • 309
    transferde şuana kadar yaptıklarımız hakkında konuşmak istedim birkaç kelimeyle...

    1-)sabri sarıoğlu ile sözleşme uzatılması doğru, maaş çok yanlış.

    2-)bilal kısa ligin en kaliteli ortasaha oyuncularından, transferi bence doğru. 2 yıl boyunca istediğimiz düzeyde katkı alırız.

    3-) oumar niasse transferinden rahatsız değilim. umarım rakamalar şişik olmaz, 14 milyon euroluk emenike'den iyi futbolcu en azından. ayrıca bu transferden sonra bile bir pivot santrfora ihtiyacımız var.

    4-) sneijder'in sözleşmesi uzatılmalı. rakam belirtmiyorum, bu adamın aldığı para bana koymaz beyler kusura bakmayın.

    5-) sağ bek transferi lazım, sabri'ye güvenilip yola çıkılmaz bunu biliyoruz. sabri iyi bir rotasyon oyuncusu olur galatasaray'da bence.

    6-) skorer kanat transferi lazım, yazar burada podolski diyor. :)

    7-) çöp isimlerden kurtulma zamanının geldiğini düşünüyorum. bu isimleri aşağıda belirteceğim.

    8-)makul bir miktara, bizi endişelere sevketmeyecek bir yedek kaleci şart oğlu şart zaten.

    9-) felipe melo gibi bir ismi satmayı düşünmemeli yönetim, ahmakça olur.

    10-)hamit altıntop yıllık 3 milyon euro kazanıyor. maaşında yarı yarıya bir indirimle 3 yıllık uzatılabilir bence, çok büyük karakter. 4,5 milyon euroya 3 yıl faydalanmak, 3 milyona 1 yıl faydalanmaktan iyidir.

    çöp olarak kastettiğim isimler:

    1-)aydın yılmaz
    2-)blerim dzemaili
    3-)yekta kurtuluş
    4-)tarık çamdal (hoca güveniyorsa bonservisinden ötürü bir yıl daha sabretsin.)
    5-)olcan adın (töre ile takasta falan kullanılmasını isterim.)
    6-)dany nounkeu
    7-)lucas ontivero
    8-)nordin amrabat(podolski tarzı bir isim gelmezse kalsın.)
    9-)eray işcan
    10-)sercan yıldırım
    11-)furkan özçal
    12-)umut gündoğan
  • 310
    bomba patlatacağız diyenler vizyonsuz transferler sonrası soğan kırıyorlar.
    nerelerden nerelere geldik şaşılacak durum. bir zamanlar sneijder ve drogba için sabahlayan insanlar, şu an niasse vb. transferler olmasın diye dua eder hale geldi.
    süper lige yeni çıkan takımın vizyonu bile şu an bizden iyi.
    pastalar, çilekler derken bilaller, güraylar konuşulur hale geldi yazık. gerçi şöyle bir kadroya bakılırsa pastalık bir kadro göremediğim için çilek beklemek biraz mucize...
  • 312
    podolski ayarında, bilal tekniğinde *, huntelaar fırsatçılığında yıldız bir oyuncu çok genç gelse elimizde patlıyor zira burada genç oyuncu yetiştirecek bir altyapı yok. orta yaşlarda yani 25-30 yaş arasında olsa bu özelliklere sahip adamlar zaten büyük avrupa takımlarında oynuyorlar, dolayısıyla oldukça pahalılar. biz de şimdilik el mahkum yaşına rağmen bize faydalı olma ihtimali olan transferler peşindeyiz genelde bütün transfer dönemleri gibi. bu futbolcuların zeka olarak ligin üzerinde transferler olmaları da çok önemli.

    eh işte sezonudur.
  • 314
    bruma ve telles'e yapılan muameleden sonra genç oyuncu almamamız gerektiğine eminim. en azından takıma direk katkı gereken bu dönemde genç oyuncu almak hem bizi hem de o oyuncuyu bitirir. 24-29 yaş arası genelde futbolcuların kariyer zirvesi yaptığı dönem olduğu için o aralıktaki iyi bir futbolcuyu da getirmemiz şu maddi şartlarda hiç kolay değil. bu durumda alınabilecek futbolcular 30 yaş ve üstünde, artık futbol hayatlarının son dönemine girmiş futbolcular oluyor. normalde her ne kadar yaşlı futbolcu alınmasına karşı da olsam, şuanki şartlarımızı düşününce doğrudan katkı yapabilecek 30'lu yaşlarda bir kaç oyuncu alınmasını destekliyorum. bu konuda en büyük kriterim ise bu isimlerin disiplinli, çalışkan ve mümkünse hollanda, almanya, isveç gibi ülkelerden olması. böyle bir oyuncuyla 2+1 gibi bir sözleşme ile anlaşmak bence makul olacaktır.
  • 316
    takım içi dengeler, klübün maddi durumu ve bugüne kadar yapılan açıklamalar üzerinden bir değerlendirme yapalım:

    2014-2015 sezonu başlangıcında takımda toplam 39 futbolcu vardı ve bunlara ödenen sabit ücret 51.750.000 euro idi. kiralıkları çıkarırsak 33 futbolcu ve 47.850.000 euro sabit ücrete düşüyordu. bu rakamlara maç başı ödemeler dahil değil. bir kaç senedir maaş seviyesi şampiyonlar ligine direk katılımla birlikte 45-50.000.000 euro civarında.

    şimdi bu senenin başı itibariyle veysel, gökhan zan, aydın yılmaz*, pandev, engin baytar, eboue, yiğit gökoğlan, amrabat gitti diyebiliriz. sabri'ye 400.000 euro zam yapıldı, emre çolağa benzer bir zam yapılacaktır, bilal geldi (600.000), jam paul karacan geldi (500.000).

    şu anki durum 40.000.000 euro ve 33 oyuncu.

    peki gitmesi veya kiralanması muhtemel kimler var: sinan bolat, dzemaili, furkan, yekta, umut gündoğan, ontivero, oğuzhan, (sercan, salih dursun). bunlara ek olarak ihtimal vermesem de bruma belki deneyim kazansın diye kiralanabilir. gitme ihtimali olan en onemli isim ise melo.son aciklamalara gore kalacak gibi ancak giderse butun hesaplar degisir. sonucta butun bu oyuncular giderse kadro 22'ye ve maaşlarda 31.750.000'e düşer. gelecek sene için kadronun 28 kişi olma zorunluluğundan bahsedildiğini belirtelim. bazi futbolcular a2 te gönderilebilir ancak planlamanın 28 kişi için yapilacagini düşünüyorum.

    bu sene hamza hoca ve cüneyt tanman'ın yorumlarından 7-8 oyuncu alınacağı görülüyor. bunlardan 3'ü as takım düzeyinde 4-5 tanesi de ilk 11'i zorlayacak düzeyde deniyor. yedeklerden ikisi( bilal ve jem) geldi zaten bir de yedek kaleci alınacağı kesin.

    peki bizim ihtiyaclarimiz nedir:
    takim 4-2-3-1 sisteminde oynarken, elinde 3 milyon euro maasli burak varken, 1. sinif bir forvet almak takimin temel ihtiyacı midir?

    gelse super olur, çift forvet oynayabilirsiniz, sakatlik durumunda sorun yasamassin vs vs. ancak tüm bunlar maddi durum düşünüldüğünde temel ihtiyaç bu mudur sorusuna takiliyor. takımda gecen sene ilk 11 için isim yazamadigimiz tek bölge sağ kanatti. zorunlu haller dişinda muslera-sabri-chedju-semih-telles-selcuk-melo-yasin-sneijder-burak kadrosuyla ciktik. sağ kanatta ise umut, yasin, bruma, olcan gibi isimler değişik donemlerde denendi. apacik görünen o ki takimin temel ihtiyacı sağ kanat. benim takildigim nokta sol kanat için gerçek yeri orasi olan yasin, bruma, olcan, emre gibi alternatifler varken transferde ismi gecen herkesin yine sol kanat oyuncusu olması. yani sol kanada bir isim daha alınacak gibi ve diğer oyunculardan performanslarinin biraz düşmesi de göze alınarak sağ kanat üretilecek. sanki dünyada sağ kanat oyuncusu kalmamis gibi. yine de ismi gecen oyunculardan podolski bizim ihtiyacimiz olan skor üretebilen, yeri geldiğinde forvet oynayan kanat forvet ihtiyacimizi gider edilecektir.

    gecen sene takimin büyük bir sorunu çok gol etmesiydi.defanstaki tüm oyuncuların gideremedikleri büyük zaaflari var: tellesin defans anlayisi kotu, semih konsantrasyon sorunları yasiyor, chedjou gereksiz özgüven gösteriyor ve sabri. en önemlisi bu dörtlünün birbiriyle uyumlu ve birbirlerinin zaaflarini giderecek tarzda oyuncular değil. ancak bu oyuncular dururken üst düzey bi adam almak makul olmayabilir. en güzeli chedjou ve tellese talip varsa makul fiyata satip bu futbolcuların bir tık üstünü almak. yoksa doria gibi gelecek vadeden futbolcuları satin alma opsiyonlu kiralamak iyi olur.sabrinin kontrati bitmisken onun yerine üst düzey bir sağ bek ve genç bir yedek alma firsati doğmuştu ama o trende kacti.

    takimin çok gol yemesinde diğer bir etmen de orta saha. özellikle on liberoda 12-13 km kosacak rakibi sürekli rahatsız edecek futbolcu profilimiz kadroda yok. melo çok faydalı ancak koşu mesafesi 10 km civarinda ve tek hamleli genelde. birçok anadolu macinda orta sahada hakimiyeti kaybediyoruz çok fazla bos alan birakiyoruz. yedekteki hamit, yekta, emre gibi isimlerden hic biri de bu ihtiyacı karsilamiyor.

    sonuç olarak ust duzey bir sağ kanat, bir defans, bir sol bek ve çok kosan on libero ( melo kalirsa) ve buragi yedekleyecek sirti donuk oynayabilen bir santrafor takimin temel ihtiyaçları.
    bunlardan sonra sol acik sağ bek de ekstra olabilir

    not: bakkal hesabi gibi olacak ama benim listem mevcut sartlari da düşünüp telles ve chedjouyu satmak, podolski, de sutter, gokhan değirmenci, kamil glik, kolarov ve lawal olurdu
  • 317
    her sene aynı futbolcuların ismini görmekten resmen gına geldi. bir zamanlar pires vardı her sene peşinde koştuğumuz şimdi de podolski huntelar. mesela podolskiyi bayernden kölne transfer olduğu sene veya arsenale gitmeden bir sene önce alsaydık eywallah derdim ama şimdi gelmiş adam 31 yaşına son transfer olarak bize gelecek. aynı şey huntelar için geçerli. adam 32 yaşında sakatlık sıkıntısı var son transfer olarak yine almaya çalışıyoruz. milandan schalkeye giderken alabiliyorsan al ama şimdi artık çok geç olmalı.

    bu isimlere bonservis+maaş derken kişi başı en az 15 milyon euro gömeceğiz. bu kadar maliyetle 24-28 yaş aralığında daha sonra satıp paranı kurtarabileceğin ve en az bu adamlar kadar performans alabileceğin bir tane adam bulamıyorsan yazıklar olsun bize de o scout olarak maaş alanlara.

    böyle gelmiş böyle gitmez. son 100 transferimize bakalım para kazandığımız bir arda var onun haricindeki herkesten zarar etmişiz. en sinir bozucusu da biz böyleyiz ne yapalım diyenler. koyunmuyuz olum biz doğrusu orda dururken yanlışı kabulleniyorsunuz. iktidara geçen yer gibi bir şey işte bu da.

    geçen devre arasında kulübün sadece bonservise ödediği para 20 milyon euro geri dönüş sıfır. amrabatta bile 3 milyon euro zarar edince mutlu oldu millet.

    akıllanmayız biz. evet 32 yaşındaki huntelar gelsin çünkü dünyada başka forvet yok.
  • 322
    en sonunda taraftar, podolski'yi, huntelaar'ı, falan zorla floryaya sokup imza attıracak gibi. ayriyeten, podolski ve huntelaar gelse bile bu takımın hala ciddi eksikleri olduğu aşikar. üstüne, kadroda olması sorun olmayan oyuncuları göndermenin peşindesiniz. ama asıl problem gereksizler. onları göndermek için ne zamana kadar bekleyeceksiniz? transferin son günde yapılacağından eminiz artık da bari işe yaramazları gönderin bir an önce de biraz yüzümüz gülsün.
  • 323
    gönderilmesi gerekenleri bıkmadan yazdığımız sezondur.

    1-)aydın yılmaz(sanırım gitti beyler.)
    2-)blerim dzemaili
    3-)yekta kurtuluş
    4-)tarık çamdal (hoca güveniyorsa bonservisinden ötürü bir yıl daha sabretsin.)
    5-)olcan adın (töre ile takasta falan kullanılmasını isterim.)
    6-)dany nounkeu
    7-)lucas ontivero
    8-)nordin amrabat(gitti, podolski gelmese kalsın isterdim.)
    9-)eray işcan
    10-)sercan yıldırım
    11-)furkan özçal
    12-)umut gündoğan
  • 324
    melonun gidişini bilal ve jem paulle kapattığımız, sağ bek sorununu sabriye 1,5 kat maaş vererek çözdüğümüz, forvete niasseyi alacağımız, güray ile pastayı tamamlayacağımız bir sezon oluyor.

    tek adam gibi transferimiz podolski ise tek ihtiyacımız olmayan bölgeye yapılıyor; sol açık.

    seneye cl'de bütün rakipler bizden korksun. gümbür gümbür geliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın