• 280
    bizim adımıza şuana kadar çok çok kötü geçen sezon.

    hamza hoca, cüneyt tanman ve başkan dursun özbek rezalet yönetiyor transfer işini.

    hamza hoca zaten takımın sanki teknik direktörü değilde muhasebecisiymiş gibi davranıyor.
    cüneyt tanman'a hangi kaliteli oyuncu sorulsa ilgilenmiyoruz diyor.
    başkan zaten salı günü bombalar patlayacak dedi.bombayı içimizden patlattı.sabri'ye zam yaparak.şimdi bide aydın'a sözleşme imzalatırlarsa tadından yenmez.

    şu 2015 yaz transfer döneminde fenerbahçe'nin şuan yaptığı işleri aynen bizim yapmamız lazımdı.fener'in yaptıklarını görünce kıskanıyorum resmen.
    kambur oyunculardan bir bir kurtuluyorlar.yerlerine kaliteli oyuncular alınıyor.

    biz kaliteli oyuncular almayı bırak ilgilenmiyoruz bile üstüne kamburlara da yeni sözleşme verip zam yapıyoruz.

    bakalım sonumuz hayrola.
  • 282
    eli ayağı düzgün futbolcu gelmeyeceğini anladığımız sezon. bari çöplerin bir kısmından kurtulup mali olarak rahatlasak da seneye vizyonsuzlardan kurtulursak düzgün bir kadro kurarız. :(

    gönder kardeşim aydını, tarıkı, erayı, yektayı, dzemailiyi, ontiveroyu, furkan özçalı, umut gündoğanı.

    kirala oğuzhan kayar'ı da hollanda'ya vs. büyük kulüpsün bul artık kiralayacak kulübü de.

    dany'yi ve amrabat'ı gitsinler diye ben de yazamadım. sebebi ise diğer arkadaşların dediği gibi serdar aziz tarzı transferlerden korkmam.
  • 283
    bildiğim üzere, sezon öncesi khedira'yla görüşüldü fakat juve'nin araya girmesiyle khedira doğal olarak son şampiyonlar ligi finalistinde forma giymeyi tercih etti. bilal zaten aylar öncesinden bitmişti. dani alves'in menajeri istanbul'a gelip senelik 10 m€ isteyince de bizim yöneticiler kadıncağızı geri aramamış bile. yani boşta olan çoğu oyuncuyla ilgilenilmiştir diye çıkarıyorum buradan yola çıkarak. ffp olayları da araya girince benim yüksek meblağlarla bir transfer yapılacağından ümidim kalmadı. fakat gelgelelim iç transferde yapılan hatalar bana kalırsa tecrübesizliğe dayanıyor. bunun haricinde yoğun ve heyecanlı bir transfer dönemi beklemiyorum.
  • 287
    ilk 11'e 4 transfer yapılarak kapatılacak bir sezonken yıllardır yaptığımız gibi çer çöpü doldurup geleceğimizi ipotek altına aldığımız bir sezon oluyor.

    sağ bek, stoper, sağ açık, forvet. bu kadar ya. hala nelerle uğraşıyoruz. fener yıllar sonra ilk defa adam akıllı bir transfer dönemi geçiriyor. hamza hoca zannediyor ki şampiyonluğu diğer takımlar yine altın tepside hediye edecek. fener sadece ilk 11'e transfer yapıyor ve kaliteli isimler alıyor. beşiktaş genç oyunculardan en çok verim alan td şenol güneşi getirdi. trabzon bile bizden iyi isimler alıyor. bu gidişle bursayla 5. mücadelesi veririz.

    başkan yönetim cüneyt tanman hamza hoca. hepsini topluyorum bi haldun üstünelin sol taşağı etmiyor. hiç transfer yapılmayıp eldeki fazlalıkları gönderseler ona bile razıyım valla. ama sabri bilal derken bir de aydınla falan sözleşme yenileyip eski akhisarlı iki üç topçu falan alırlarsa sabahtan akşama kadar bela okurum hepsine. biraz vizyon biraz ciddiyet.
  • 292
    çok büyük hatalar yapılan sezondur. başkan dursun özbek tarafından "ibrahimoviç'i gs isterse alır." ve "galatasaray'ın mali durumu medyada anlatıldığı kadar kötü değil." tarzı açıklamalar yapıldı. hamza hamzaoğlu şampiyonluk gecesinde bile "bizim hedefimiz şampiyonlar ligi taraftarın içi rahat olsun." dedi. taraftar da doğal olarak beklentiye girdi.

    eğer şu süreç şöyle ilerleseydi taraftar tepkisi bu derece olur muydu acaba?

    dursun özbek göreve geldiğinde ilk amacının mali durumu düzene sokmak olduğunu anlatıp hocayla görüşeceğini söylese, daha sonra hocanın kadrosundan memnun olduğunu ve sadece forvete transfer yapacaklarını, bunun içinde önlerinde uzun bir zaman olduğunu belirtseydi taraftar tepkisi bu kadar olmazdı. bu süre zarfında da kadroda şans bulmayan isimleri yollasa, sabriyle aynı maaş üzerinden bir sözleşme daha yapsa taraftarın böyle tepkileri beklenir miydi?

    transferde başarısız bir yönetimdir bu yönetim ama acaba hangi konuda becerililer?

    -metro seneye de çalışmayacakmış.
    -engelsiz aslanlara maaş ödeyemiyor, sefalet çektiriyor.
    -erkek basketbol takımının hala transfer yasağı var ve bulunan sponsorluk çok komik bir rakam.
    -sabri'ye iki kat zam yapıldı.

    diyeceğim odur ki, benim bu sezondan tek beklentim hamzaoğlu'nun dediği gibi burakla rekabet edebilecek bir forvet alınması. onu da alamayacak gibi duruyor çünkü bunlar...
  • 294
    malumun ilamını yapacak olursak:

    - hamza hamzaoğlu zafer sarhoşu, çifte şampiyonluğu sezon ortasında gelerek alınca "ben bu takımla kamp yaparsam transfersiz de kıvırırım" fikrine kapıldı,

    - yönetim finansal açıdan oluşan gediği gördü, transfere para harcamak istemiyor, bununla birlikte mevcut takımın korunması yönünde hamza'dan öneri geldi, ama iş bilmezlik o kadar ileri boyutta ki sabri'ye verilen para, bilal kısa'ya attırılan imza bunların eseri,

    - bu sene çok büyük bir hüsran senesi olacak, hamza'nın yeni sezonda başarısızlığına kanaat getirme, "hocamızın sonuna kadar arkasındayız" süreci sezon ortasını bulacaktır. o vakte kadar atı alan fenerbahçe üsküdar'dan şile tem otobanına çıkacaktır,

    - yönetim tükürdüğünü yalamak zorunda kalır da hamza'yı gönderirse, hamza'ya tazminat öder mi bilemiyorum ama yeni hoca, yeni yapılanma falan derken kulüp bi 100 milyon tl daha içeri göçer, yeni hocaya bi yığın para bayılırız, üstüne bir de transfer ister adam devre arasında, o transferlere de bi yığın para dökülür, hiçbir devre arası transferinde isabet tutturamamış bu halimizle sıçışları oynarız...

    hamza'ya çok güvenmiştim. akıllıca hareket eder diyordum, ama bu kadar isabetsiz kararlar almasını hiç beklemiyordum. kampı bekleyelim, gerekirse ondan sonra transfer yapalım nedir arkadaş? kamptan sonra hangi kulüpten kaç paraya transfer yapacaksın? o ana kadar kendi takımıyla çalışmış olan hangi adamı ikna edeceksin?

    yine birer pandev, dzemaili transferi yapcaklar muhtemelen...
    allahım sinirden geberecem ya...
    bu kadar salak olmak için ekstra bişeyler yapması lazım insanın...

    bizim kulübün içme suyuna bişey mi katıyor acaba birileri bilmiyorum ki?
    akıl tutulması bulaşıcı değildir diye tahmin ediyorum...
    içme sularını kontrol edelim taraftar toplulukları olarak...
  • 298
    transfer sezonunun başında hamza hoca'ya ve yönetime yapılan eleştirilere hep dereyi görmeden paçaları sıvamanın yanlış olduğu gerekçesiyle karşı çıktım. zira bildiğim bir şey var ki, aziz yıldırım medyası da şampiyon olduğumuz her sezon sonrası transfer spekülasyonları ile galatasaray taraftarını galeyana getirip, fenerbahçe taraftarının gazını alır.

    bundan sonra ne olur onu da bilemem. belki bir gün içerisinde llorente, konoplianka, alex song, rafael, agger açıklanır. henüz yapılmamış işler konusunda yönetimi eleştirmek de istemiyorum. belki çok çok klas isimleri galatasaray'a transferini izleyecez.

    ancak kim transfer edilirse edilsin gördüğüm bir şey var ki, galatasaray'da bir komisyon çetesi kurulmuş. birileri futbolcuların transferleri üzerinden hakları olmayan karları sağlıyorlar.

    çok daha aşağsına galatasaray'a imza atacak oyuncuların bu kadar yüksek kontratlar almasının benim nazarımda başka açıklaması yok. üstelik türk futbolunda varlığını şahsen ve bizzat bildiğim bir durum bu komisyon hadisesi. izmir sevdalısı bir futbolcu ve menejeri ile bilfiil konuştum ve teknik adamın yönetimden oyuncunun transferini istemek için para talep ettiğini öğrendim. bana göre benzer durumlar galatasaray'da da yaşanıyor. bu parayı talep eden kimdir bilemem. kimsenin üzerine toz kondurmak istemiyorum çünkü. cüneyt tanman benim efsanemdir. sokakta top oynarken adını aldığım adamdır. hamza hoca bize yitik sezonda 2 kupa getirmiş isimdir. bilemiyorum kim. ama görünen köy kılavuz istemez. birileri bu pastayı yiyor.

    dolayısıyla bu işin suçlusu kim diye soruyorum ve cevabına da yönetim diyorum. sen gerekli denetimi sağlar, teknik adamın ve futbol şubesi sorumlusunun sınırlarını düzgün çizersen kimse istediği gibi at oynatamaz kulüpte. ulan fm'de bile var. bir futbolcuya ederinin çok üzerinde ya da kulüp bütçesini sarsacak ücreti verince transferi veto ediyor yönetim.

    velhasıl kelam... yaşananlardan sonra isterlerse messi'yi bu kulübe transfer etsinler, izin verdikleri transfer hamleleri ile yeni galatasaray yönetiminin istifasını istememe neden olmuş transfer sezonudur.
  • 299
    http://www.footballuser.com/...8_Galatasaray_SK.jpg

    rafael(bkz: rafael pereira da silva) için 2 milyon € istiyormuş man united, sözleşmesinin son yılına girdiği için.
    lukas podolski için arsenal 1.4 milyon €'ya bırakacak haberleri vardı
    yevhen konolplyanka'nın zaten bonservisi yok 3 milyon € imza parası diyelim
    nigel de jong'un da bonservisi elinde hiç konuşulmadı ama ona da 2 milyon € imza parası diyelim

    toplamda imzalar/bonservisler 8.4 hadi yuvarlak 9 milyon € diyelim
    geçen sene sadece tarık çamdal'a 4.75 milyon € verildi, bruma için 12 milyon € ödendi, emmanuel eboue a takım kadrosuna dahi yazılmadan 2.2 milyon € kazandı aynı şekilde goran pandev de havadan 2.4 milyon € kazandı.

    şu kadroyu kurmak için hadi 10 milyon € diyelim yahu 1 topçu parası, üstelik elinden çıkaracağın bir çok oyuncu var kimisi bonservis parası getirir en kötü de yıllık maliyetinden kurtulursun takım olmuş 50 kişi! biraz düzgün harcasaydınız paraları da şimdi eziyet çekmeseydik!
  • 300
    şu ana kadar yönetimin hamleleri taraftarı doğal olarak tedirgin ediyor. takımın önünü görebileceği hamleler yapmadılar malum. bilal in çok elzem olmasa da yararlı bir hamle olacagı görüşümdeyim. sabri'nin de sçzleşmesindeki meblağ gerçekten yüksek. zaten bizi ürküten hamlelerin başlangıcı da bu sözleşmeye birlikte gelen transfer haberleriydi. kısa zaman sonra yönetim elindeki kozları gösterecektir umarım geç gerekli olmadan hamleleri yapabilirler doğru isimlerle. malesef lig'imizde transfer konusunda doğru atım atan bir takım yok. yine son günlerde göreceğimiz transferler ve inşallah olmaz ama fiyasko girişimleri de olacak bütün takımların.

    bnim asıl bahsetmek istediğim sabri nin sözleşmesi ile ilgili olacak biraz da. ben de sözleşmenin bu denli yüksek olması acısından kızağının acıkcası yönetime. bununla birlikte sinan yılmaz ın son günlerde bu konu üzerine yazdıgı yazı da aklıma yatmadı değil hani. uefa kupalarına katılım icin yanlıs değilsem oyuncular tarafından imzalanılan borcu yoktur kağıdını istiyor ve ne yazık ki bizde de bu konuda sıkıntı var tabi ki geçmişten de gelen. bural ve selçuk un, sabri nn de sözleşmelerindeki artışın buradan kaynaklınolabileceğini söylüyor. selçuk ve burak ın halen lobi nedeniyle o derece sözleşme aldıklaını düşünsem de. bu oyunculara geçmişten kalan borçların normal sözleşme ücretlerinin üzerine eklendiğini söylüyor yazıda. sabri nin alacağı 1.3 ise misal aradaki 0.3 lük farkın eski borçların yansıması olabileceğini söylüyor. acaba böyle bir durum var mıdır diye düşünmekteyim şu anda?

    malım yazının yer aldıgı linki de vereyim
    http://sinanyyilmaz.blogspot.com.tr/...esi-hakknda.html?m=1
App Store'dan indirin Google Play'den alın