• 73
    24 mayıs 2015 galatasaray beşiktaş maçı öncesi heyecanımı dindirmek amacıyla şöyle bir derleme yaptım. öncelikle şunu söyleyeyim bu listedeki oyuncular keşfettiğim, underrated olduğunu düşündüğüm oyuncular değil. sadece bu transfer sezonunda galatasaray'a gelse güzel olur diye düşündüğüm santraforları yazacağım.

    epl:

    charlie austin: büyük ihtimal bonservisi yüksektir. transfermarkt'e göre değeri 9 milyon €. bu fiyatı görünce hayal gibi duruyor tabi ama qpr'ın küme düşmesi fiyatın düşmesine neden olabilir. elmander'le taşıdığı benzer özellikleri gördükçe gelmesini en çok istediğim oyuncuların başına yazarım kendisini ama ihtimal bir hayli düşük. bu sene premier lig'te 34 maçta 17 gol 7 asistle oynamış. 1989 doğumlu

    nikica jelavic: transfermarkt'e göre piyasa değeri 6.5 milyon €. bu sene yaşadığı menisküs sakatlığı fiyatının düşmesine neden olacaktır diye düşünüyorum. bence galatasaray'ın ihtiyacı olan forvet tipi: burak ve sneijder'e alan açan pivot özellikleriyle kanatları besleyen ve en önemlisi kafa tehditi olan forvet. jelavic bu özelliklerin çoğuna uyuyor. bu sene premier lig'te 25 maçta 8 gol 1 asistle oynamış. yıllardır kendisinden beklenen patlamayı bizde yapabilir. 1985 doğumlu

    papiss demba cissé: demba ba'nın daha hareketlisi tam olarak tanımıdır benim için. takımı çok zor günler geçiriyor. alen pardew'ın gidişiyle 2014-2015 sezonu onlar için kabusa döndü. premier lig'in bitmesine bir hafta kala son 10 maçta 9 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. küme düşmesi söz konusu eğer küme düşerlerse kapabileceğimiz bir futbolcu olabilir. transfermarkt'e göre piyasa değeri 8 milyon €. tabi bu değerlerin maksimum değerler olduğunu unutmamak lazım. riskli bir transfer. baros etkisi yaratabilir. premier ligte 21 maçta 11 gol 1 asistle oynamış. 1985 doğumlu

    dame n'doye: listemdeki ikinci hull cityli oyuncu. jelavic'in menisküs sakatlığını inanılmaz iyi değerlendirdi. çok dikkat çekti. ama bu istatistikle nolursa olsun büyük bir takıma sıçraması zor görünüyor. takımı ligten düşerse büyük ihtimal diğer premier lig ekipleri tarafından jelavic'ten daha çok talep görecektir. inşallah şampiyonlar ligi'ne katılırsak bu pazarlıkta elimizi güçlendirir ve 2015-2016 sezonu pivot santraforumuz kendisi olabilir. transfermarkt değeri 7 milyon €. premier lig'te 14 maçta 5 gol 1 asistle oynuyor. ligin ilk yarısını geçirdiği rusya premier lig'te ise lokomotiv moskova formasıyla 14 maçta 4 gol atmış. 1985 doğumlu

    danny ings: küme düşmesi kesinleşen burnley'de oynuyor. bu sene sözleşmesi bitiyor ve adı liverpool'la anılıyor. maaş konusunda liverpool'la yarışamasak da şampiyonlar ligi yine avantaj olabilir elimizde. tabi britanyalıları ülke dışına çıkarmak zor oluyor ama bir şekilde başarılabilir. pivot özellikleri yok ama top tekniği ve defans arkası koşuları iyi. bonservisi olmadığını da düşünürsek yararlı bir transfer olabilir. premier lig'te 34 maçta 10 gol 1 asistle oynuyor. 1992 doğumlu

    la liga:

    jonathas: yine en başa en çok alınmasını istediğim ama alması bir hayli zor olanı yazdım. bu sene elche'de kiralık oynadı. bonservisi pescara'da. çok güçlü bir oyuncu. tarz olarak falcao'ya benziyor. 8 tane maçını izledim bu sene. hepsinde stoperleri çok zorladı. oynadığı takımın yetersizliği ortada. fernandao kadar heybetli durmasa da kendini ondan daha iyi kanıtladığı açık. fernandao'nun yaptığı işlerin çoğunu yapar, yapamadıklarını da yapar. transfermarkt değeri 6 milyon €. la liga'da 34 maçta 17 gol 7 asistle oynamış. orta sıra la liga takımlarının hedefi olacaktır. keşke biz kapsak. 1989 doğumlu

    leo baptistao: rayo vallecano'da ondan daha çok dikkat çeken oyuncu istatistikleriyle alberto bueno. ama ihtiyacımız olan oyuncu değil. baptistao tam bir serbest forvet. kanatlara açılır pres yapar rakibi zorlar ve ceza sahası içinde yakaladı mı atar. istatistik olarak bizi jonathas gibi sırtlayacak bir oyuncu değil. kendisi 2000 sezonu marcio etkisi yaratabilir. atletico madrid'in oyuncusu, vallecano'da kiralıktı. 24 maçta 7 gol 1 asistle oynamış. transfermarkt değeri 5 milyon €. 1992 doğumlu.

    alfred finnbogason: bana kalırsa galatasaray risk alıp bu transferi yapmalı. heerenveen'deki performansına ulaşamadı. hiçbir zaman bir gol makinesi de olamadı. ama süper lig'te patlama yapacağına inanıyorum hatta adım gibi eminim. fiziği çok iyi. çok güçlü. top sürüyor adam geçiyor. bu sene sociedad'ın hücumdaki etkisizliği onu da etkiledi şüphesiz. değeri de düştü bu seneki korkunç istatistiğiyle. bizde patlama yapacaktır. gökhan töre'ye benzetiyorum kariyer olarak. zaten oyuncuları patlama yaptıktan sonra değil patlamayı sizde yapacağı sezon almak kıymetli. 25 maçta 2 gol 1 asistle oynamış. 1989 doğumlu. transfermarkt değeri 5 milyon €

    la liga golcü olarak çok zengin bir lig bu listede pek çoğunuz baccalar gameirolar adurizler bekliyor olabilirsiniz ama austin'i alamayacağımızı düşünürken onları bu listeye eklemek istemedim.

    bundesliga:

    ciro immobile: bonservis olarak almamız imkansız olabilr. kendisini kiralık olarak düşünmeliyiz. lewandowski'nin yerine gitmek pek işine gelmedi. çok kötü goller de kaçırdı. sezon başında reus'un formsuzluğu ve sakatlıkları da onu etkiledi. psikolojik olarak zor günler geçiriyor saha içindeki her halinden belli. akdeniz insanı sonuçta... güçlü tam bir ceza sahası forveti. burak'la da sneijder'le de çok iyi anlaşır diye düşünüyorum. bundesliga'da 23 maçta 3 gol 1 asistle oynamış. transfermarkt değeri 15 milyon €. 1990 doğumlu.

    admir mehmedi: bu ligten adam almak cidden zor. yaptıkları yükseliş ortada. göze çarpanı geçtim potansiyeli olan her futbolcu çok önemli takımların kıskacında. bu pazarda biraz geride kalmış gibi görüyorum kendisini. iyi katkı alırız. istatistik olarak bizi taşımayabilir. adına besteler yapılmaz. ama katkı sağlar. 8-12 gol arası atar diye düşünüyorum. topu kontrol eder en azından. burak'ı da rahatlatır. transfermarkt'e göre piyasa değeri 6 milyon €. 27 maçta 4 gol 1 asist yapmış. freiburg'ta oynuyor. 1991 doğumlu.

    haris seferovic: bize bırakmazlargillerden. ama içlerinden en zorlayacağımız da bu. çok kaliteli. solak, teknik. kafa golleri var. sadece sneijder'le burak'ı değil herkesi oynatır. keşke gelse. k e ş k e. bu sene alex meier'le birlikte çok dikkat çekti. alex meier krallığa oynarken sakatlandı. yine de kral olma ihtimali var. takımından kral çıkmasına rağmen dikkat çekmek de büyük iş bana kalırsa. çift forvet oynayan bir takımdan almak da ayrı avantaj. eintracht frankfurt formasıyla 31 maçta 9 gol 8 asisti var. transfermarkt değeri 6 milyon €. 1992 doğumlu.

    joselu: fm oynayanlar bilir. bilmeyenler de öğrensin çılgın atıyor fm 15'te :(. çift forvet oynamayı seviyor. oynadığı kadar da oynatıyor. teknik, kafa vuruşu var. ceza sahası arkası koşuları da var. en önemlisi duvar da oluyor. tabi ki ilk tercihimiz olmaz. ilk tercihimiz herkesin aklından geçen sıradaki futbolcu. ama yaşıyla, başarıya açlığıyla kesinlikle bizim için iyi bir aday. gelse sevinirim. transfermarkt'e göre piyasa değeri 6 milyon €. 1990 doğumlu. hannover 96 formasıyla 30 maçta 8 gol 4 asist yapmış.

    klaas jan huntelaar: gönlümüzün efendisi. tam sıkıntılı bir sezon yaşıyor derken efsane bir real madrid maçı çıkadı 2014/2015 sezonunda. özelliklerini de değerini de yazmayacağım. kandırmayın galatasaraylıları. huntelaar bize gelmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

    serie a:

    fernando llorente: bize gelme ihtimali olmalı diye düşünüyorum. şampiyonlar ligi'nde finale çıktı juventus'la. bu sezon kritik goller de attı. ama hiçbir zaman oranın kahramanı olamayacak. dünyanın en güçlü futbolcularından biri. 1985 doğumlu. serie a'da 30 maçta 6 gol 1 asistle oynamış. çok abartılı bulsam da transfermarkt değeri 16 milyon €.

    alessandro matri: bir türlü patlayamadı. yaşı da artık oldu 31. italya'dan pivot santrafor çok çıkar zaten. o da bunlardan biri. gelse iyi işler yapar. sakatlık sorunu var tabi. araştırılmalı bu konuda. sezonu juventus ve genoa'da geçirdi ama milan'ın futbolcusu. 21 maçta 7 gol atmış. bunların hepsi genoa formasıyla. ligte juve formasıyla golü yok. 6'sı genoa 1'i juve formasıyla olmak üzere toplam 7 de asisti var. 1984 doğumlu. transfermarkt'e göre piyasa değeri 6 milyon €.

    victor ibarbo: oldu, olacak, oluyor derken cagliari'de dikkat çekti sonunda. güçlü vurup giden fizikli forvet. tek forvet oynayamaz. çoğuna göre forvet arkası ama bence tamamlayıcı forvet demek daha doğru olur. sakatlık sorunu olan futbolculardan bir diğeri, araştırılmalı. eğer kalıcı etki bırakacak bir sağlık sorunu yoksa türkiye'de çılgın atar, gelir mi gelmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. bu sene 22 maçta 2 gol 4 asisti var. hepsi cagliari formasıyla. roma formasıyla istatistiği yok. transfermarkt'e göre değeri 8,5 milyon €. 1990 doğumlu.

    nico lopez: pivot değil, hareketli santrafor. kanatta vs de oynuyor. inanılmaz yetenekli. inanılmaz. maç sonu açıklamalarına tutkusuna hastayım. yeteneği de inanılmaz. tam aradığımız santrafor tipi değil ama muhteşem katkı sağlar. en az melo kadar sevilir. udinese oyuncusu. bu seneyi verona'da kiralık geçirdi. udinese'nin oyuncusu. 1993 doğumlu. ayrıca sözleşmesi bu sene sona eriyor :(

    ligue1:

    andre pierre gignac: adı spartak moskova'la anılan. sözleşmesi sene sonu bitecek süper forvet. pivot santraforun vücut bulmuş hali. gelse estirir gürler hepimiz bunu biliyoruz. bu yaz adı sık sık geçecek gibi. gelirse kral olur. bu sene ligue 1'de marsilya formasıyla 37 maçta 21 gol 2 asist yapmış. transfermarkt'e göre değeri 10 milyon €. 1985 doğumlu.

    andre ayew: marsilya gignac'la beraber onu düşünerek çok iyi bir ikili oluşturmuştu. bakıldığında burak yılmaz'la birbirini tamamlayan iki parça gibi durmuyor. kanat da oynayabiliyor ayew. çok kaliteli bir oyuncu. sezon sonu boşta olduğu düşünülürse transferi her türlü karlı bir iş olur. 1989 doğumlu. transfermarkt'e göre değeri 12 milyon €. 27 maçta 10 gol 6 asistle oynamış.

    diego rolan: gelmesi imkansıza yakın futbolcu ama böyle bir liste hazırlıyorken koymak istedim. yakın bir vakitte adını büyük bir kulüple duyabiliriz gibi. çok yetenekli hareketli çalım atan ayak içi temiz bir futbolcu. 1993 doğumlu. transfermarkt'e göre piyasa değeri 4 milyon € ama bu değeri katlayacaktır kısa bir sürede. bordeaux 35 maçta 13 gol 4 asist yapmış.

    diğer:

    robert beric: istatistikleriyle çok dikkat çekiyor. 1 tane maçını izledim. birkaç da videosunu izledim. izlediğim maçında ceza sahası dışından çok güzel bir gol atmıştı. duvar olan, top kontrolü iyi olan slovak bir forvet. ceza sahası içindeki şanslılığı ve takipçiliğiyle burak yılmaz'ı andırıyor. çok iyi bir kafacı değil. aradığımız golcü kriterlerine de cuk oturmuyor ama yetenekli ve gelecek vaad eden bir forvet. 1991 doğumlu. transfermarkt'e göre 1.75 milyon € değeri var. avusturya liginde 30 maçta 23 gol 6 asist yapmış rapid wien formasıyla

    ahmed hassan mahgoub: portekiz ligi'nde rio ave forması giyen mısırlı pivot santrafor. bu sene çok dikkat çekti. çok iyi performanslar çıkardı. aradığımız forvet tipi olabilir. ceza sahasında oldukça etkili ve iyi servis yapıyor. sakatlık sorunu var, araştırılmalı. portekiz ligi'nde 22 maçta 12 gol atmış. transfermarkt'e göre değeri 4.5 milyon €.

    bu liste geliştirilebilir. bilerek süper lig'ten oyuncu yazmadım. çünkü önceliğimiz yabancı forvet olmalı. listenin en önemli özelliği benim beğendiklerim ve alınabileceğini düşündüğüm oyuncular olması. bu nasıl olmaz!!! dediğiniz isimlerin pek çoğunun bana göre bir açıklaması vardır büyük ihtimal.
  • 417
    15 ağustos finansal fair play görüşmesinin dümen olduğu ortaya çıktığına ve hala daha utanmadan ibra goygoyuna devam edildiğine göre belli ki artık transfer falan yapılmayacak..

    ben hala korktukları için niasse'yi son ana kadar beklettiklerini düşünüyorum..

    niasse umut'tan iyidir tabi, o ayrı mesele..

    ama umut'a da olcan'a da yasin'e de emre çolak'a da razıyım, jem karacan ve bilal'e de razıyım, hakan balta'yla koray günter'e de razıyım, valla yekta'ya bile razıyım lan, ama yeter ki bir sağ bek alınsın..

    sağ bek alın, daha başka adam almayın, kabul, valla susacağım artık.. şu anki halimize razı olup; söylediğiniz tüm yalanları, çevirdiğiniz bütün tezgahları bir süreliğine göz ardı edip ligi ve şampiyonlar ligi'ni takip etmeye başlayacağım..

    ama sağ bekimizin sabri olması, şu anda takımımızdaki her türlü melanetin sembolüdür, o sürekli bahsedilen çapsızlığın özüdür; kalitesizliğin vücut bulmuş, sahada koşan halidir..

    bunun galatasaraylılıkla, takıma destekle falan da alakası yok..

    bugün fener'in orta sahada josef de souza ya da ozan tufan yerine selçuk şahin'le sözleşme uzatıp ilk 11 oyuncusu yaparak sezona başlaması veya beşiktaş'ın quaresmayı değil de uğur boral'ı takımda tutup sol kanatta ilk tercih olarak oynatacak şekilde bir kadro kurması ile galatasaray'ın sağ bekinde sabri'nin oynaması arasında hiç ama hiçbir fark yok..

    o zaman düşünebiliyor musunuz fenerli ve beşiktaşlıların tepkisini ve bizim bunlarla nasıl taşak geçeceğimizi? çünkü bu durumla sadece taşak geçilir, başka bir şekilde yaklaşılamaz bu saçmalığa..

    sivas maçını 90 dakika yüzüm asık izledim, geriye düştüğümüz için falan değil, galatasaray'ın sağ bekinde hala sabri sarıoğlu oynadığı için..

    olmaz abi, olmaz.. aydın ve sercan gittiğine göre* geri kalan herkes mecburiyetten kabulüm ama sabri değil.. hem sabri'yle yola çıkıp hem de taraftarın sakin olmasını bekleyemezsiniz..
  • 513
    dursun özbek denince aklıma gelen rezilleri oynadığımız transfer sezonu. ibrahimovic diye taraftarın oyalandığı ama ne ibrahimovic'in geldiği ne de ihtiyaç olan hiçbir mevkiye gerekli transferlerin yapılmadığı bir sezon olarak sonuçlandı. bu süreçte eğer dursun özbek pinokyo olsaydı söylediği yalanlardan ötürü burnu arşa değerdi.

    bu sezon, bruma, melo ve alex telles gibi oyuncuların gönderildiği, sabri sarıoğlu'yla sözleşme uzatılıp jem paul karaca ve bilal kısa gibi oyuncularla sözleşme imzalanan efsane sezon. lige bu sezonun ardından defanssız, orta sahasız ve forvetsiz başlamıştık adeta. hakan balta orta sahada falan oynamıştı o derece çaresiz kaldığımız anlar olmuştu. üstüne bir de faks skandalı yaşanmış olup kevin grosskreutz isimli kanat oyuncumuzdan transferi süresinde tamamlanmadığı için zerre kadar faydalanamamıştık.

    fenerbahçe'yse bu süreçte defanstan forvete taş gibi takım kurmuştu. hiç unutamıyorum lige van persie / fernandao forvet rotasyonuyla başlamışlardı. bizdeyse burak kıskanır diye forvet transferi yapılmamış, burak / umut ikilisine kalmıştık. futbolcuya dayalı düzene inanılmaz prim veriliyordu. mario gomez ismi ilk olarak bize gelmiş ama muhteşem(!) hocamız tarafından veto edilmişti.

    işin ilginç tarafı bu kadro süper ligi güç bela altıncı sırada bitirmesine karşın cl gruplarında en azından 3. olup uefa'ya kalabilmişti. dursun / hamza / cüneyt yerine iş bilen birileri olsaydı belki dördüncü yıldızı taktığımız ve taraftarın ateşli olduğu dönemde birkaç transferle bizi gene gruplardan çıkarabilirdi. en çok içimde kalan sezonlardan birisidir dördüncü yıldızı taktığımız sezonun ertesi. roma imparatorluğu bile böyle çökmemişti. vasıfsız adamların nasıl bir çuval inciri berbat edebileceğini yaşayarak gördük.
  • 47
    artık galatasaray futbol takımı bu yaz itibari ile yedek kulübesi ve a2 takımına transfer yapmayı bırakıp; sadece ve sadece 5 tane taş gibi ilk 11 oyuncusu alıp sezonu kapatmalı. gelen kaliteli futbolcular ile takımdaki yeniçeri mensupları rekabete girdiğinde; kazanan galatasaray olacaktır. artık onun dışında boşa para harcayıp, borcu şişirmesinler. ve de mümkünse gereksiz futbolculara plaket verip gönderilsin. (bkz: nerde çokluk orda bokluk). altını çizerek söylüyorum süper lig 2014-2015 sezonu'nda şampiyon olsak bile, bu transfer sezonunda takıma katılacak futbolcular arasında artık yıldız adayı vitaminsizler, kendilerini nimetten sanan yerli futbolcular, ve de gurbete para kazanmaya giden işçiler gibi 31 yaş üstü tükenmek üzere olan yabancı futbolcular görmek istemiyorum. bunlardan sıkıldık, drogbaları alamıyorsak; bu takımda elmanderler görmek istiyorum. yani 2011-2012 transfer sezonu'nu tekrar yaşamak istiyorum. çünkü transfer yapılırken şampiyonlar liginde oynadığımız son 6 rezalet maç çabuk unutulmasın ve de altı 90 dakika defalarca bıkmadan usanmadan tekrar izlensin. unutulanlar çabuk hatırlansın ona göre transfer yapılsın. çünkü galatasaray futbol takımı'nın rakipleri orada. 11 aralık 2013 galatasaray juventus maçı'ndan sonra avrupada yüzümüz gülmedi. 16 eylül 2014 galatasaray anderlecht maçı'nda aurelien chedjou'nun bireysel becerisi ile son dakikada o golü atmasaydık fenerbahçenin rezil rekoruna ortak oluyorduk. tabiri caizse allah korumuş o gün bizi. seneye aynı faciayı kimse yaşasın istemez herhalde. lütfen gelecek futbolcular;

    0-) mümkünse bonservisi olmasın
    1-) 1.84 m üstü fizikli, hareketli
    2-) birden fazla mevkide oynayabilen
    3-) milli takım oyuncusu
    4-) 31 yaş altı
    5-) evli ve iş ahlakı olan
    6-) premier ligde oynamış
    7-) agresif, kazanma hırsı olan
    8-) öfke kontrolü olan, centilmen
    9-) askerliğini yapmış, office programlardan anlayan, iki dil bilen, on parmak daktilo kullanabilen, tecrübeli olsun *

    gelecek futbolcuların yıldız olmaları şart değil, arenadaki taraftar gücü onları yıldız yapar. claude makélélé'yi gönderip david beckham'ı alan real madrid 10 sene belini doğrultamadı avrupa'da. fc barcelona'nın yıldızı lionel messi, atletico madrid'in yıldızı diego simeone, chelsea'nin yıldızı roman abramovich'tir. galatasaray'ın yıldızı motive olmuş galatasaray taraftarıdır, gücünü taraftarından alır. gündüz kılıç babanın dediği gibi (bkz: galatasaray bir his takımıdır).
  • 335
    galatasaray transfer komitesinin 2014-2015 transfer sezonuna ait transfer listesini kullandığı sezondur.

    geçen sezon yabancı sınırlaması vardı. bruma'nın kiralık gitmesini istiyorduk, bilal gibi iyi yedek olacak türk oyuncular istiyorduk, alternatif olsun diye ingiltere'den jem paul'a eyvallah diyorduk, ilk 11'e gökhan inler olsun diyorduk. hiçbiri olmadı.

    bu sezon ise hepsi teker teker gerçekleşiyor gibi. biri şunlara yeni sezonun listesini versin.
  • 329
    forvet transferi olarak niasse'ye razıyım.

    fakat çok iyi bir sağ bek ve çok iyi bir orta saha oyuncusu alınmak koşuluyla.

    kimse kusura bakmasın. ben galatasaray orta sahasında bilal'i falan topçu saymıyorum. iyi pozisyon alması, iyi dripling yapması, iyi pas atması umrumda değil. bu özellikler işe yarar. gol olarak falan da döner bize bol bol. ama kazanmak istiyorsan orta sahan ısıracak, tempolu olacak. bizim orta sahada hamit ile melo'yu birleştirsen bu özelliklere sahip anca bir futbolcu çıkıyor. transfer komitesinde olsam bir defa bonservissiz ve söylenildiği gibi 1,5 milyon eu bandında boateng'i getirebiliyorsam saniye durmam. neden? çünkü senin orta sahana tempo katacak, takımın oyununu hızlandıracak adam bu. forvet arkasından orta sahaya evrildiğinden bir defa dikine oynamayı seviyor. güçlü fiziği ve dripling yeteneğiyle pres kırıcı bir yapısı var. italya ligi tecrübesi falan defansif melekelerini geliştirdi. tek derdin adama form tutturmak. türkiye ligi'nde böyle işler oluyor. futbolcuya yönelik bir yapı olduğundan mutlu insan iyi performans gösteriyor. şimdi form tutmuş bir boateng 20 milyon eu'dur. bu adamı zaten o haldeyken alamazsın. aynı sneijder'de olduğu gibi.

    bu bonus transfer olur. bir tane de obi mikel gibi adam alırsın. bu dediğim adam galatasaray'a şart oğlu şart. ister selçuk inan yerine oynat, ister melo. olmazsa, takıma katmazsak yine çok gol yeriz, bir 14/15 sezonu klasiği maçların en az 20 dakikasında rakip takım ataklarıyla bizi sağdan soldan döver, sadece izler gol olmasın diye muslera'ya dua ederiz. ancak unutmamak lazım. bu sezon süperlig'deki her takım bariz şekilde güçlenecek. yani geçen sezonki gibi baskı kurayım, bala göte goller atayımla ilerleyemezsiniz. bence 1 hatta olabiliyorsa bonus boateng transferleri orta saha için hayatın yapı taşı su gibidir, elzemdir. gönlüm melo'yu da, selçuk'u da yedek kulübesinde görmekten yana. ha melo ilk geldiği sezon oynadığı tempolu oyunu oynayacaksa ondan iyisi yok. o ayrı. o zaman o da 20 milyon eu'luk adam çünkü.

    bu transferlerle elindeki yasin, niasse, burak, sneijder ve poldi gibi oyuncular bütün yeteneklerini rahat rahat sergilerler.

    şart dediğim transferlerden ikincisi, ofansif anlamda iyi bir sağ bek alırsan, adı en çok geçen oyuncu maxi olduğu için onu kabul edelim oyunun iyice genişlik kazanır. bek bindirmelerimiz malesef çok az. onlarda da sıfıra koşu pek yok. neden anlamıyorum. bruma, yasin falan topu alıyorlar. bek geliyor. hop geriye beke pas. koşsana birader sıfıra? sıfıra topsuz koşuları sağdan ve soldan yapacak adamların olsa bekler oyunu göbekte sıkıştıramadığı için rakip savunmanın ortası zayıflar, kanat oyuncularının elindeki pas opsiyonu artar, hem rahat orta pozisyonları bulursun, hem de göbekten rakip savunmayı driplingle, şutla delebilecek podolski, sneijder, boateng, yasin gibi oyunculara ek olarak yan ortalarda ceza sahasına yapılan gol koşuları da artar.

    bir de şunu eklemek istiyorum. podolski ön ve arka direk koşularını çok iyi yapan bir oyuncu. bu şu demek, kontra ataklarda bu sezon daha rahat gol buluruz. amk senelerdir tilt olurdum. elin avrupalısı kontra atak gollerini hep ön-arka direk koşularıyla buluyor. bizim futbolcular hep ceza sahasına dümdüz göbekten dalıyolar. hiç birinde ön direğe doğru çapraz bir koşu yapayım da rakip topla arama giremesin, hem kaleciyi de devre dışı bırakayım ya da rakip topla arama girdi, arka direğe doğru bir koşu yapayım da rakipden uzaklaşayım, markajından çıkayım, gelen yüksek ortayı da kaleci alamasın yok. bodozlama koşuyolar amk. haliyle topla buluşman da çok zor oluyor. geçen sezon kenar ortalarda topla en çok buluşan adamımız en kısamız sneijder ve oynadığı maçlarda bruma. neden? çünkü yarım saattir anlatıyorum da işte ondan. biri ön direk koşusu yapmayı seviyor, diğeri arka direk. bizimkiler hep orta direk hep orta direk. bakkaldan anca iki ekmek 5 yumurta alsınlar. bi gün de eve bir kilo biftekle dönmesinler. sinirleniyorum haftanın ilk iş günü, birazdan basıcam amk küfrü. sikerim böyle futbol alt yapısını.
  • 165
    hamza hoca'nın lig tv'deki programını izlemedim. ama yaptığı açıklamalarda 40 kişilik kadromuzun nasıl 28 kişiye indireleceği, 14 yabancı kontenjanının kaçının kullanılacağına dair bir açıklama görmedim. tabi hoca kupa maçının bitimini de bekliyor olabilir, haklıdır. kendisinin kadro mühendisliği hakkında bazı endişelerim var. bunları önyargı olarak da niteleyebilirsiniz. sonuçta hocanın beni haksız çıkarma payı ihtimal dahilindedir.

    1- hepimiz mevcut kadronun avrupa'da fark yemeye müsait olduğunu gördük. iyi futbol oynamadan şampiyon olduğumuzu da biliyoruz. şampiyon takımı bozmayacağız mantığından sadece 3-4 transfer yapıp bunların 1-2 tanesini as oynamak üzere tasarlamak en hafif tabirle gerçekleri görememektir. avrupa'da sonumuz yine hüsran olur, bu moral olarak ligi de etkileyebilir. 3-4 transfer değil 7-8 transfer lazım. tabi önce çöpleri takımdan göndermek kaydıyla.

    2- hamza hoca net yamacı bir hocadır. yani devrim yapamaz, var olanın eksiklerini biraz daha iyi kapatır, sadece o kadar. selçuk, sabri, burak gibi oyuncuların istediğin kadar makyajlarını iyi yap, makyajları avrupa'da dökülür hocam. devrimci olmaz reformist olursan sonun kötü olur, şampiyonluk yanıltmasın seni sevgili hocam.

    3- hamza hoca'nın bir açıklaması vardı zamanında. benim için değerli olan 3-4 yabancılı bir galatasaray diye. bu maalesef hamza hoca'nın gereksiz ve aşırı milliyetçilik anlayışıyla ilgili. bu futbolda çağdışı bir mantık hocam, bunu bilesin. biz athletic bilbao değiliz.

    4- kendisiyle ilgili en somut endişem transferleri süper lig'den yapacak olması. maalesef bu alacağın topçuların sonu en iyi ihtimal dany, amrabat falan olur hocam, benden söylemesi. süper lig'de alabileceğin bir topçuyla galatasaray'ın ileri gitmesi zor. fernandao gibilerin peşinden koşma hocam. huntelaar, negredo gibi topçuların peşinden koş. kafanı şöyle bir avrupa'ya çevir. futbol sadece bizim ligde oynanmıyor.

    ağustos ayına kadar her şey belli olur. endişelerimde haklı çıkarsam 2015-2016 sezonunda başarılı olmamız koca bir mucizeye kalmış. sonun prandelli gibi olmasın hocam, adımlarına dikkat et.
  • 104
    transfer edilecekler kadar gönderilecek oyuncuların da önemli olduğu transfer sezonu. aklımdaki oyuncuların çoğunun gönderileceğini sanmıyorum ama yine de fikrimi belirteyim.

    selçuk inan: 2,75 milyon € maaş alıyor, maç başılarla beraber 3,5'u bulacak. takıma sağladığı katkı aldığı maaşla çok orantısız. istediği hocayla oynar istemediğiyle oynamaz, şampiyonlar ligi için çok yetersiz. ayrıca kendisinin derbi maçlarda pazubant çıkarıp trip atma huyu vardır.

    burak yılmaz: maaşı kankasıyla aynı. şampiyonlar ligi seviyesinde bir takım burak'a bel bağlayamaz. aldığı maaşla yedek oturtulması çok lüks. ayrıca kendisinin oyundan alındığı maçlardan sonra hocasının elini itme gibi huyu vardır.

    umut bulut: yeteneksizlik abidesi. bu yıl hepimize saç baş yoldurdu. yedek oturur sorun etmez diyeceğim ancak kendisi yıllık 1,8 milyon € alıyormuş. şaka gibi...

    hamit altıntop: net 2,75 milyon € para alıyor. senenin dörtte üçünü sakat geçiriyor yaşı da artık 33 olmuş. tam bir mali külfet.

    yekta kurtuluş: takımın kamburlarından biri daha. verilen şansların hiç birini değerlendiremedi, yıllardır yattığı yerden galatasaray'ı sömürüyor.

    aydın yılmaz: hakkında söylenecek tek kelime yok artık. utan be adam, utan da defol git.

    blerim dzemaili: umutluydum fakat olmadı. zorlamanın anlamı yok. bu sezon 2,4 milyon € aldı fakat şampiyonluğa katkısı sıfır.

    eray işcan: bırakın galatasaray'ı iddia ediyorum kendisi 2. lig takımlarında oynayamaz. kaleciliğe dair hiç bir umut vermiyor terbiyesizliği de ayrı mesele.

    pandev, gökhan zan, eboue ve engin baytar'da sözleşmeleri bittiği için gidecekler. eğer yukarıdaki isimler de giderse maddi açıdan epey bir rahatlar güzel bir transfer bütçesi yaratabiliriz.

    edit: tarık çamdal ve olcan adın'da bu sezon göz önüne alındığında kesinlikle yollanmaları gerekir ancak herkes ikinci bir şansı hak eder bana göre.
  • 204
    inşallah güzel bir entry olacak.

    şimdi öncelikle 2014-2015 sezonundaki kadroyu yazarak başlayalım.

    kaleciler : fernando muslera - sinan bolat - eray işcan - alperen uysal

    stoperler : gökhan zan - aurelien chedjou - hakan balta* - semih kaya - koray günter

    sağ bek : sabri sarıoğlu - devre arasında gönderdiğimiz veysel sarı ve kiralık gönderdiğimiz salih dursun

    sol bek : alex telles - sağ ayaklı ama sol bek olarak transfer edilen tarık çamdal

    orta saha : felipe melo - hamit altıntop - blerim dzemaili - selçuk inan - wesley sneijder - yekta kurtuluş - emre çolak - birhan vatansever *

    sağ - sol kanat : aydın yılmaz - armindo bruma - sinan gümüş - yasin öztekin - olcan adın *

    forvet : burak yılmaz - umut bulut - goran pandev

    şimdi gitmesi kesin olanlar ve gönderilmesini istenilenleri çıkarırsak elimizde kalan kadro bu

    kaleciler : fernando muslera - alperen uysal

    stoperler : aurelien chedjou - hakan balta - semih kaya - koray günter

    sağ bek : sabri sarıoğlu

    sol bek : alex telles - sağ ayaklı ama sol bek olarak transfer edilen tarık çamdal

    orta saha : felipe melo - hamit altıntop - selçuk inan - wesley sneijder - emre çolak - birhan vatansever

    sağ - sol kanat : armindo bruma - sinan gümüş - yasin öztekin - olcan adın

    forvet : burak yılmaz - umut bulut

    toplam 6 yabancı oyuncumuz var hamza hoca'nın nordin amrabat'ı kampa çağırdığını ve takımda tutacağını açıkladığını biliyoruz oldu mu 7 yabancı e lucas ontivero da geri dönecek etti 8 yabancı.

    şimdi çok net bir şekilde görülenler

    yedek kalecimiz yok. bu bölgedeki en mantıklı aday gökhan değirmenci gibi görünüyor.

    stoper bölgemiz lig için yeterli ama 1 tane sağlam takviye ile - ron vlaar gibi veya devre arasındaki john terry söylentisi gibi- tamamlanabilir.

    1 tane sağ bekimiz var ama taraftarın %75'i * memnun değil. kesinlikle 1 tane mevcut olandan daha iyisi alınmalı.

    2 tane sol bekimiz var ama 1 tanesinin * sağda veya solda oynaması bir şeyi değiştirmiyor yine %75 memnun değil *. 1 tane de buraya takviye gerekecek.

    orta sahamız ne kadar sağlam ve kalabalık görünse bile takviyeye ihtiyacı olduğu aşikar çünkü hamit altıntop her sıkıştığımızda bu sezon ki gibi sağlam katkı verir mi ? gönlümde aslan kraldır ama selçuk inan düşüş trendini tamamen bitirdi mi ? bu bağlamda transferi açıklanan bilal kısa lig için güzel bir takviye ama trabzonspor'a transfer olan stephane mbia veya kendisini pek beğenmem ama nigel de jong tipi veya bizim takımdan örnek verirsek felipe melo tipi bir oyuncu alınmalı ayrıca yerli yapılacak 1-2 takviye * daha burdaki sıkıntılara çözüm olabilir. zaten we have wesley they don't !

    sağ ve sol kanat ise bizim bitik kısmımız. bu sene sadece ve sadece yasin öztekin'in katkı verdiğini düşünürsek, acı ama gerçek armindo bruma'dan olmayacağını düşünürsek 2 veya 3 tane bu bölgeye transfer gerekli evgen konoplyanka adı geçiyor yabancı olarak muazzam bir transfer olur. aatif chahechouhe ne kadar ligde etkili görünse de o kontraya dayalı sistemde etkili görünüyor. yerlilerden volkan şen denenebilir ama bursa o kadar para ister ki o paraya öküz (!) alırız. tabi geri dönen nordin amrabat hocanın tercihlerinde olacaktır.

    forvette ise burak yılmaz ve umut bulut'u direk olarak kesecek canavar gibi birine ihtiyacımız var. zlatan ibrahimoviç zaten tartışılcak veya üzerinde çok konuşulacak bir transfer değil bonservisleri mümkün olsa edin dzeko veya yine söylentisi çıkan robin van persie gibi forvetler bize ilaç olur. lige bakılınca ilk akla gelen fernandao'nun ben önümüzdeki senelerin hiç birinde bu sezon verdiği katkıyı vereceğini düşünmüyorum. geçen sezon bizimle anılan ha bitti ha bitiyor denilen joel campbell'ın bu sezon hiç anılmaması ve tescilli şikecilerle adının anılması çok saçma geliyor neden düşünülmüyor diye sordurtuyor.

    tabi bunların hepsi bizim kafamızdaki sisteme bizim düşündüğümüz oyun şekline göre söylediğimiz adamlar işin özünde transfer sezonunun sonuna kadar hamza hamzaoğlu'na güvenip transfer sezonu sonunda gidenleri gelenleri yazarak son duruma göre yeni bir değerlendirme yapılması gerekir.

    güzel oldu bence :)

    edit : düzenleme

    uyarıları için sultans of europe ve carpathiansmaradona ya teşekkürler.

    edit 2 : 10/07/2015 tarihi itibari ile

    yedek kaleci adaylarımız hakan arıkan ve sinan bolat olarak görünüyor. gökhan değirmenci başka bir takıma transfer oldu.

    stoper bölgesi önceliğimiz diye açıklama geldi.

    sağ bek transferi olmayacak gibi görünüyor.

    sol bek için ise lionel carole ismi geçiyor. bu transferdeki rakibimiz lille 50.000 euro daha fazla önerdi söylentisi var. biz transfer edersek telles ile birlikte sol bek rotasyonu oluşturup tarık çamdal sağ bek rotasyonuna kayacaktır.

    orta saha da esas hamle için felipe melo'nun durumunu/keyfini bekliyoruz gibi görünüyor. en başta söylediğim gibi bilal kısa rotasyon için ne kadar mantıklı bir hamle ise jem paul karacan o kadar hatta 3-5 kat daha saçma bir hamle oldu. sanırım transferin en son günlerine doğru güray vural da açıklanacak öyle bir hava var gibi.

    sağ ve sol kanatlar da ise nordin amrabat malaga'ya satıldı. armindo bruma ise real sociedad'a kiralanacak * * ve aydın yılmaz en sonunda takımdan ayrıldı. ilk 11 kısmı ise lukas podolski'nin gelmesi ile tamamlandı ama yasin öztekin'den de iyisini almamız lazım ayrıca rotasyon için hala 2-3 oyuncu transferi gerekiyor. adı geçenlerden evgen konoplyanka sevilla'ya gitti.

    forvet transferinde ise ortamda kaos hakim başlarda ismi bizle anılan robin van persie'nin fenere gitmesi yönetimi yeniden ibrahimoviç transferine döndürdüğü söyleniyor ama şu an için görünen adaylar klaas jan huntelaar ve john guidetti oumar niasse'nin bizimle hiç bir işi olmamalı ama jem paul karacan'dan sonra insan ürkmüyor değil.

    şu an için hala 3 tane ilk 11'e * olmak üzere 6-7 transfere ihtiyacımız var.

    edit 3 : 08/09/2015 tarihi itibari ile

    yedek kaleci olarak cenk gönen alındı ki gayet uygun görünüyor.

    stoper bölgesine man. city'den jason denayer kiralandı. kendisi 20 yaşında olmasına rağmen hem maç tecrübesi fazla hem de avrupada adı gelecek için çok kullanılan bir stoper. ancak man. city satın alma opsiyonu koydurmadı sözleşmeye yani sene sonunda kesin olarak man. city'e dönecek.

    sağ bek sağ bek allah rızası için bir sağ bek diye ağlaya ağlaya transferin son gününde beklenmedik şekilde iyi olarak kevin grosskreutz'u kadroya kattık diye hepimiz havalara uçuyorduk ki yönetim büyük(!) başarılarına bir yenisini ekleyerek imzasız belgeleri fifa'ya gönderip transferi tamamen bilinmeze soktu edit tarihi itibari ile fifa oyuncu ancak ara transfer döneminde belgeler verilip resmi maçlara çıkabilir dedi ama kulüp tff aracılığı ile transferin resmileşmesi için yeniden başvuru yaptı.

    sol bek rotasyonu için lionel carole alındı hem makul fiyatı ve yıllık ücreti hem de hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile ulan 10 numara rotasyon oldu telles ile dedik ama yine yönetim muazzam bir başarı(!) örneği göstererek transferin son günü alex telles'i inter'e satın alma opsiyonu ile kiraladı. *

    orta sahaya direk ilk 11 oyuncusu alınmadı ama hadi neyse en azından felipe melo takımda kaldı dedik yönetim onu da baltalayarak transferin son günü onu da inter'e sattı. melo'dan doğan boşluğa düşündüğümüz kişi ise real madrid b takımından yeni transferimiz jose rodriguez. jose'de hazırlık maçlarında ve oynanan resmi maçlarda iyi görüntü verse de orta sahada bize lazım olan sertliği sağlayabilecek bir oyuncu değil.

    kanat için bize uzun sezonda rotasyon sağlayacak veya 2014-2015 sezonundaki yasin öztekin katkısı verebilecek hiç kimseyi almadık. hadi almadık ama üzücü olan yanı ise almayı hiç düşünmedik bile.

    forvet transfer etmedik üstüne 3 kişilik forvet rotasyonumuzdan sercan yıldırım'ı da bursaspor'a gönderdik.

    sezon başlaması ile birlikte kadromuz

    kaleciler : fernando muslera - cenk gönen - alperen uysal

    stoperler : aurelien chedjou - hakan balta - semih kaya - koray günter - jason denayer

    sağ bek : sabri sarıoğlu - kevin grosskreutz *

    sol bek : lionel carole - tarık çamdal

    orta saha : hamit altıntop - selçuk inan - wesley sneijder - emre çolak - bilal kısa - jem paul karacan - jose rodriguez

    sağ - sol kanat : lukas podolski - sinan gümüş - yasin öztekin - olcan adın

    forvet : burak yılmaz - umut bulut
  • 90
    bana göre;

    sağ bek, daha çok oyun bilgisi ile oynayan bir defans, çok sağlam koşan bir orta saha (u: ozan tufan olsun isterim, neme lazım bu adamlar yine oynar yabancı kuralıyla falan ), sağ kanat veya bruma'ya özel psikolojik ve fiziksel destek, taş gibi bir forvet. ek olarak da bu oyuncuların genelinin 25-29 yaş arası olması şükela olur.

    bunlara çok net ihtiyacımız vardır.
  • 434
    artık öyle bir noktaya geldi ki rüyalarımı etkilemeye başladı. rüyamda olay şöyle gerçekleşiyor; bir anda bizim evin önündeki çöpten kağıt toplayan emekçiler kavga etmeye başlıyor, ulan diyorum ayırayım en iyisi sonra yanıma selçuk inan geliyor "şşştt dur, dur onlar aralarında halleder " diyor. sonra göz kırpıyor bana, " abi iyi misin" derken kavga bitiyor. kavga bittikten sonra hamza hamzaoğlu elinde bir lambayla karşıma geçiyor ve lambayı bana uzatıyor. lamba meğer alaaddin'in lambasıymış. hemen ovuyorum cin çıkıyor, cin diyor ki "dilee benden ne dilersen". düşünüyorum düşünüyorum karar veremiyorum. en sonunda hamza hocaya bakıp selçuk inan'a göz kırpıp diyorum ki "sağ bek, stoper, forvet". cin hemen dileklerimi yerine getiriyor, o dileklerimi yerine getirirken hamza hoca ile selçuk inan kayboluyorlar. neyse sonra eve geliyorum, televizyonu açıyorum. direk spor kanallarından birin açıyorum, haberin başlığı şöyle " galatasaray'da imza şov". tam sırıtırken bakıyorum transferlere gelen oyuncular şunlar:

    1) ali lukunku
    2) sergio almaguer
    3) cesar prates

    ulan şok oluyorum hemen lambayı ovmayı çalışıyorum falan ama hikaye. sonrası yok çünkü uyanıyorum.

    rüyayla hatırlayamadığım tek şey cin'in görüntüsü. ben şöyle bir beklerken;

    http://i.radikal.com.tr/...fft16_mf2345160.Jpeg

    böyle bir cin geldi karşıma sanırım;

    http://i.ytimg.com/vi/zxg6E3_mw88/hqdefault.jpg
  • 234
    takımda eksiklikler çok fazla evet ama tek isteğim var bu dönemden,

    3-4 transfer olsun ama takıma katkı versin adam akıllı. gerekirse hiç adı sanı duyulmamış oyuncular olabilir umrumda değil.

    bu sene başında yaptığımız gibi, ya da bir önceki sezon devre arasında yaptığımız gibi takıma zerre katkı vermeyecek oyuncular alarak sadece kulübün boynundaki düğümü biraz daha sıkılaştırıyoruz ekonomik açıdan.

    o yüzden az olsun öz olsun yeter. pandev dzemaili gibi milyonları bayılıp sene boyunca florya'da beslemeyelim artık transferleri.
  • 184
    bazı arkadaşlar bunları söyleyince futbolun sadece türkiyede oynandığını, dış şartları falan bilmediğimizi düşünüyor. o yüzden elimden geldiğince basit anlatıyorum.

    + klubün ekonomik şartları ortadayken takımı güçlendirmek için maliyeti en düşük yöntem nedir?
    - kiralık ve serbest oyunculara yönelmek.

    + taraftar olarak, takımın zaaflarının apaçık ortada olduğu bir durumda, bu alanlardaki yetenekli serbest oyuncuları takımda görmek istemek doğal mıdır?
    -evet.

    +peki adı üstünde bu yetenekli ve serbest oyuncuların bonservisi olan oyunculardan ekonomik olarak olmasa da , psikolojik olarak alınması daha mı zordur?
    -evet.

    +her ne kadar, ekonomik şartları sağlasan dahi, oyuncu avrupa liglerinde oynamayı , türkiye'de oynamaya tercih edebilir mi?
    -evet.

    bak buraya kadar ne güzel geldik di mi. e ben buraya kadar anlayabiliyorum da, sen bundan sonrasını niye anlamıyorsun güzel kardeşim?

    + galatasaray avrupada başarı hedefleyen bir kulüp müdür?
    -evet
    +avrupada başarı için kadromuz yeterli midir?
    -hayır
    +yabancı sınırının serbest olacağı kesinleştiği bir ortamda, kulübün ekonomik şartları da ortadayken, serbest oyuncu piyasasına gereken ilgi gösterilmiş midir?
    -hayır
    +geçen sezon avrupada yaşanan facia sonrası ve elde edilen dördüncü yıldız sonrası, bu sezon rakiplerin de hala kaos içinde olduğu düşünülürse, bu sezon hem avrupada imajımızı düzeltmek hem de türkiye'de diğer rakiplerimiz ile arayı açmak için kritik bir sezon mudur?
    -evet
    +e o zaman bu kadar kritik bir sezonda, şu takımın eksiklikleri çatır çatır ortadayken, m'bia trabzona gidiyor, ayew ingilterede sıradan bir takımla anlaşacak , şener'i fenerbahçe almış haberleri ortadayken, bizim daha transferle ilgili hoca ve yönetim arasındaki ilk görüşmenin 9 haziranda yapılması skandal değil midir arkadaş? bunu anlamak ne kadar zor olabilir ya, ne zaman hayır geldi bize son dakika transferlerinden, bıkmadınız mı sezon başı kampı yemeyen topçu için bir sene hazır olacak diye beklemekten?

    siz eleştirmeyin ama eleştirenlere de bok atmayın kardeşim, yeter artık.

    son yıllarda olduğu gibi, bizi yine kanser edecek gibi duran transfer sezonu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın