• 177
    bu sene yabancı sınırı kalkmasına rağmen yerliler içinde de gelecek vaadeden futbolcuları doğru değerlendirip kadromuza katmamız gerektiğini düşünüyorum. allah'ını seven bilal milal demesin. alacaksak 24 yaş altı hakikakten gelişime açık futbolculara bakalım. bunlardan da çok yok zaten. kim olabilir bunlar;
    1-ozan tufan
    2-oğulcan çağlayan
    3-muhammet demir
    4-bir nebze güray vural veya eren albayrak.

    bunları almayacaksak hiç bulaşmayalım yerli piyasasına.
  • 180
    sol frame'deki futbolcu isimlerini gördükçe bu sezona dair tek temennim; inşallah türkiye liginden fernandao hariç yerli ya da yabancı transfer yapmayacağımız bir sezon olur. onun dışında zlatan, rvp, dani alves gibi ütopik transferlerin de gerçekleşebileceğini düşünmüyorum. şöyle şampiyonlar ligi tecrübesi olan, ortalamanın üstünde futbolculardan birkaç tane getirsek, mevcut futbolcularımızdan da muslera, melo, yasin ve sneijder'i elimizde tutsak kafi. fazlasında gözüm yok.
  • 181
    bu sezonun bizim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. şöyle ki bu sene rakiplerimiz, özellikle fenerbahçe büyük revizyona gidecek ve yabancı sınırı yok. fenerbahçe'nin çok büyük transferler yapacağını düşünmüyorum keza onların da maddi problemleri var. orta yollu transferlerle takımı gençleştirip bir iki iyi takviyeyle lig için iyi bir kadro kuracaklardır. işte bizim için önemli olan nokta bundan sonra başlıyor. eğer biz lig 6. sı takımdan 31 şut yiyen takımı yeterli görüp sadece 1-2 transfer yaparsak bu avantajımızı kullanamayız ama herkesin bildiği sürekli deklare ettiği bölgelere mantıklı ve yeterli transferler yapılırsa diğer takımlar nal toplar ve geri dönüşü olmayan yola erkenden gireriz. inşallah paradan tasarruf edeceğiz diye 1-2 tane abuk subuk transferler kapatmayız sezonu.
  • 182
    taraftarın sabırlı olması gereken sezondur.

    bunca sene gördük ki bu işler kolay değil. öyle en gözde 3-5 bonservissiz adamı alıp konuyu kapamak diye bir sistem işlemiyor. misal ayew gibi adamı sana yedirmiyorlar. hem de swensea gibi takım yedirmiyor.

    öfkenizi kusmadan önce yapılacakları görmek lazım. ağustos ayının sonuna kadar vakit var.
    genelde bizim ülkemizde ilk tahlilde kadroyu şekillendirmek imkansız. çünkü futbolcuların 2. hatta 3. tercihleri türkiye. şimdi kalibremizdeki tüm futbolcular 1. tercihlerinin peşinde. temmuz ortasından önce olursa 1 transfer olur diye düşünüyorum.

    sabırlı olmak gerek.
  • 184
    bazı arkadaşlar bunları söyleyince futbolun sadece türkiyede oynandığını, dış şartları falan bilmediğimizi düşünüyor. o yüzden elimden geldiğince basit anlatıyorum.

    + klubün ekonomik şartları ortadayken takımı güçlendirmek için maliyeti en düşük yöntem nedir?
    - kiralık ve serbest oyunculara yönelmek.

    + taraftar olarak, takımın zaaflarının apaçık ortada olduğu bir durumda, bu alanlardaki yetenekli serbest oyuncuları takımda görmek istemek doğal mıdır?
    -evet.

    +peki adı üstünde bu yetenekli ve serbest oyuncuların bonservisi olan oyunculardan ekonomik olarak olmasa da , psikolojik olarak alınması daha mı zordur?
    -evet.

    +her ne kadar, ekonomik şartları sağlasan dahi, oyuncu avrupa liglerinde oynamayı , türkiye'de oynamaya tercih edebilir mi?
    -evet.

    bak buraya kadar ne güzel geldik di mi. e ben buraya kadar anlayabiliyorum da, sen bundan sonrasını niye anlamıyorsun güzel kardeşim?

    + galatasaray avrupada başarı hedefleyen bir kulüp müdür?
    -evet
    +avrupada başarı için kadromuz yeterli midir?
    -hayır
    +yabancı sınırının serbest olacağı kesinleştiği bir ortamda, kulübün ekonomik şartları da ortadayken, serbest oyuncu piyasasına gereken ilgi gösterilmiş midir?
    -hayır
    +geçen sezon avrupada yaşanan facia sonrası ve elde edilen dördüncü yıldız sonrası, bu sezon rakiplerin de hala kaos içinde olduğu düşünülürse, bu sezon hem avrupada imajımızı düzeltmek hem de türkiye'de diğer rakiplerimiz ile arayı açmak için kritik bir sezon mudur?
    -evet
    +e o zaman bu kadar kritik bir sezonda, şu takımın eksiklikleri çatır çatır ortadayken, m'bia trabzona gidiyor, ayew ingilterede sıradan bir takımla anlaşacak , şener'i fenerbahçe almış haberleri ortadayken, bizim daha transferle ilgili hoca ve yönetim arasındaki ilk görüşmenin 9 haziranda yapılması skandal değil midir arkadaş? bunu anlamak ne kadar zor olabilir ya, ne zaman hayır geldi bize son dakika transferlerinden, bıkmadınız mı sezon başı kampı yemeyen topçu için bir sene hazır olacak diye beklemekten?

    siz eleştirmeyin ama eleştirenlere de bok atmayın kardeşim, yeter artık.

    son yıllarda olduğu gibi, bizi yine kanser edecek gibi duran transfer sezonu.
  • 185
    ben şunu anlamıyorum ya.

    başkan "hocayla biraraya geldiğimizde oturup konuşup listesini değerlendireceğiz." diyor geçenlerde.

    yıl 2015, devir teknoloji ve hız devri. oturup konuşmana ilk etapta lüzum yok ki, hocanın listesi hazırsa sekreteryana ayrıntılı bir rapor gönderir, "başkan, öncelik sıralamasına göre transfer listemiz budur, bütçemize göre ön hazırlığımızı yapalım, gereken oyuncularla görüşelim, uygun olanlarla ön sözleşmemizi imzalayalım, nihayetini beraber veririz." demez mi?

    atı alan üsküdarı geçiyor, biraz daha atik olsak fena mı olur?

    yine geç kalmamızdan korktuğum dönem.
  • 186
    ülkemiz insanlarında ki aşağılık kompleksini anlamıyorum. neymiş burası 3.sınıf bir arap toplumu olarak görülüyormuş, neymiş adam koskoca maxi perreira'ymış da bizde ne işi varmış. sanki herif manu'ya imza atacak anasını satayım. benfica'dan neyimiz eksik potansiyel olarak. arkadaş bizde galatasaray'ız. ex başkanımız ne demişti; "galatasaray arzu edilmesi gereken seksi bir kulüptür." burda oynamak la liga veya premier ligin vasat takımlarında oynamaya benzemez. hiç görmediğin güzellikleri tadarsın burda. vergi kolaylığı sebebiyle aynı brüt gelirden daha fazla net kazanç sağlarsın. perreira'nın galatasaray'a maliyeti taş patlasa 4-5 milyon euro olurdu. (garanti ücret + imza parası + menajer ücreti ) şu parayı harcayın şu adamı alın dedik. hemen çok bilmiş oluyoruz. tarık'ı geçen sene aynı paraya almadık mı.
  • 187
    piyasada bizimle ismi çıkan her oyuncuyu almamız gerektiği algısı bu transfer döneminde de devam etmektedir. alınamayan oyuncu için kulüp hemen suçlanmaktadır. yahu bir durun bir sakin olun biz real, barça yada manu değiliz. belli ki nokta transfer üzerinde durmaya çalışıyoruz. takımı bir üst seviyeye taşıyacak oyuncuyu biz de istiyoruz, hamza hoca da istiyor sadece siz değilsiniz bunu isteyen ama daha dönemin ilk günlerinde olaya böyle yaklaşıp kulübü baskı altına almanın bir anlamı yok. hele hamza hocayla bi sözleşme yenilensin hele herkes koltuğunda rahatça konuşabilsin o zaman bir hamle gelmezse hep beraber konuşur gerekirse eleştiririz. biraz sabır sadece.
  • 188
    acelemiz yok, son güne kadar vaktimiz var, acele edersek hata yaparız vs. vs.

    bok öyle! her sene aynı şey. son gün transfer edilen hangi oyuncudan hayır geldi. şimdiye kadar neden yapılmadı bu transfer çalışmaları, görüşmeleri. bir bilemedin iki oyuncu için elbette gerekirse son saate kadar beklersin uğraşırsın ama her sene haltı yiyoruz. abi elmander, muslera bunlar son günde mi transfer edildi? son ana kadar mı beklendi? iyi oyunculardı istenildi ve alındı. transfer böyle olur. he melo gibi biri vardır, sana çok lazımdır, çok istiyorsundur pazarlıklar uzar gider sonuna kadar eyvallah beklenir ama akşam pazarı mı lan bu son saate kalsında ucuzlasın?
  • 192
    maalesef hiçbir umut gözükmeyen sezon. bunun genel nedeni elinde ki yüksek maaşlı oyuncuların olması. diğer nedeni ise teknik direktörün bu yüksek maaşlı oyunculara inanması. açıkcası görünen en bariz mevkiler sağ bek, forvet. bu 2 mevkiye %1000 transfer lazım diğer bölgelerde de sıkıntı var ama en acil bunlardır. bunlar dışında sağ açık oyuncusu ihtiyacı solda yasin idare eder cl düzeyinde olur olmaz ayrı. diğer bir konu ise orta sahaya alıncak bir defansif orta saha oyuncusu.

    sonuç olarak şu an ki elde görülen ve ilgilenilcek oyuncular bedava olanlar olacak. genelde bu tarz oyuncular imza parası ve yüksek maaş ile geleceği için büyük risk. bakalım nasıl bir yöntem izleyecek teknik ekip. ama şu an hamza hamzaoğlunun dediklerinden anladığım kadarıyla elinde ki oyunculara hala çok güveniyor. bu güven başına büyük işler açıcaktır. umarım objektif düşünüyordur.
  • 198
    transfere 9 haziran'da başlandığına inanan arkadaşlar var. oğlum şaka mısınız siz lan?
    dursun özbek geçen yönetimde de vardı, keza hamza hamzaoğlu da. cüneyt tanman daha önceden transfer konusunda hoca ile fikir alışverişi yapıldığını söyledi. boateng ile görüşme yapıldığı adamın tweetlerinden ortada, daha da tonla görüşme yapılmış.

    her transfer sezonunun klasiğidir.
    fenerbahçe'nin hocası yok daha. kimseyle görüşülmedi mi sanıyorsunuz.
    saçmalamayın lütfen. şampiyon olmuşuz. akp tutmuş boruyu. bırakın da ağzımızın tadıyla bir yaz geçirelim. gelip içinizdeki öfkeyi buraya kusmayın.
    saygılar.
  • 200
    "bedava ve kaliteli adamlar bize gelmiyo abi avrupaya gidiyolar yhaaaa :((( " cılar nerede bir parmak kaldırsınlar.

    bu yönetimle bu teknik ekiple bu kadar vizyon işte.

    trabzon mbia ile okay'ı alırken biz bilal kısa'yı alıyoruz.

    hiç kimse yalandan ayak yapmasın, hamza hoca ile başkan - tanman ikilisi daha dün ilk defa bir araya geldi transfer için. bu üçlüden acaba herhangi biri mbia diye bi adam olduğunun bile farkında mıydı bonservissiz olarak.

    yazıklar olsun be.
App Store'dan indirin Google Play'den alın