• 202
    hala sakinliğimi koruyorum. aynı gün bilal kısa ve mbia haberlerine rağmen erken yargılara varmak istemiyorum. neticede galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu transfer sayısı 5. üstelik herkes bu isimler üzerinde hemfikir. forvet, kanat, orta saha, sağ bek, stoper. bunları elbet bulup alırlar.

    fakat demirören'i desteklemek gibi bir hata yapılırsa onun geri dönüşü, affedilme ihtimali yok.

    haberleri olsun.
  • 203
    2015-2016 transfer sezonunda premier lig'de klupleri tarafından serbest bırakılan oyuncuların listesi aşağıdadır.

    arsenal: abou diaby and ryo miyaichi (last seen on loan at fc twente).

    aston villa: darren bent (already signed by derby), chris herd, enda stevens and ron vlaar.

    burnley: steven reid and ross wallace.

    chelsea: didier drogba.

    crystal palace: shola ameobi, stephen dobbie, owen garvan, brede hangeland, peter ramage and jerome thomas.

    everton: antolin alcaraz and sylvain distin.

    hull city: maynor figueroa, steve harper, paul mcshane, liam rosenior and yannick sagbo.

    leicester city: paul gallagher, gary taylor-fletcher and matthew upson.

    liverpool: steven gerrard mbe, glen johnson (middle names: mcleod, cooper) and brad jones.

    manchester city: john guidetti, frank lampard and micah richards.

    manchester united: ben amos, tom cleverley and tom thorpe.

    newcastle united: jak alnwick, jonas gutierrez and ryan taylor.

    queen's park rangers: bruno andrade, joey barton, richard dunne, rio ferdinand, karl henry, shaun wright-phillips and bobby zamora.

    southampton: artur boruc and jos hooiveld.

    stoke city: wilson palacios, thomas sorensen and andy wilkinson.

    sunderland: wes brown and anthony reveillere.

    swansea city: alan tate and gerhard tremmel.

    tottenham hotspur: cristian ceballos, brad friedel and bongani khumalo.

    west brom: chris baird, jason davidson, gareth mcauley and youssouf mulumbu.

    west ham: carlton cole, guy demel, juusi jaaskelainen and daniel potts.
  • 204
    inşallah güzel bir entry olacak.

    şimdi öncelikle 2014-2015 sezonundaki kadroyu yazarak başlayalım.

    kaleciler : fernando muslera - sinan bolat - eray işcan - alperen uysal

    stoperler : gökhan zan - aurelien chedjou - hakan balta* - semih kaya - koray günter

    sağ bek : sabri sarıoğlu - devre arasında gönderdiğimiz veysel sarı ve kiralık gönderdiğimiz salih dursun

    sol bek : alex telles - sağ ayaklı ama sol bek olarak transfer edilen tarık çamdal

    orta saha : felipe melo - hamit altıntop - blerim dzemaili - selçuk inan - wesley sneijder - yekta kurtuluş - emre çolak - birhan vatansever *

    sağ - sol kanat : aydın yılmaz - armindo bruma - sinan gümüş - yasin öztekin - olcan adın *

    forvet : burak yılmaz - umut bulut - goran pandev

    şimdi gitmesi kesin olanlar ve gönderilmesini istenilenleri çıkarırsak elimizde kalan kadro bu

    kaleciler : fernando muslera - alperen uysal

    stoperler : aurelien chedjou - hakan balta - semih kaya - koray günter

    sağ bek : sabri sarıoğlu

    sol bek : alex telles - sağ ayaklı ama sol bek olarak transfer edilen tarık çamdal

    orta saha : felipe melo - hamit altıntop - selçuk inan - wesley sneijder - emre çolak - birhan vatansever

    sağ - sol kanat : armindo bruma - sinan gümüş - yasin öztekin - olcan adın

    forvet : burak yılmaz - umut bulut

    toplam 6 yabancı oyuncumuz var hamza hoca'nın nordin amrabat'ı kampa çağırdığını ve takımda tutacağını açıkladığını biliyoruz oldu mu 7 yabancı e lucas ontivero da geri dönecek etti 8 yabancı.

    şimdi çok net bir şekilde görülenler

    yedek kalecimiz yok. bu bölgedeki en mantıklı aday gökhan değirmenci gibi görünüyor.

    stoper bölgemiz lig için yeterli ama 1 tane sağlam takviye ile - ron vlaar gibi veya devre arasındaki john terry söylentisi gibi- tamamlanabilir.

    1 tane sağ bekimiz var ama taraftarın %75'i * memnun değil. kesinlikle 1 tane mevcut olandan daha iyisi alınmalı.

    2 tane sol bekimiz var ama 1 tanesinin * sağda veya solda oynaması bir şeyi değiştirmiyor yine %75 memnun değil *. 1 tane de buraya takviye gerekecek.

    orta sahamız ne kadar sağlam ve kalabalık görünse bile takviyeye ihtiyacı olduğu aşikar çünkü hamit altıntop her sıkıştığımızda bu sezon ki gibi sağlam katkı verir mi ? gönlümde aslan kraldır ama selçuk inan düşüş trendini tamamen bitirdi mi ? bu bağlamda transferi açıklanan bilal kısa lig için güzel bir takviye ama trabzonspor'a transfer olan stephane mbia veya kendisini pek beğenmem ama nigel de jong tipi veya bizim takımdan örnek verirsek felipe melo tipi bir oyuncu alınmalı ayrıca yerli yapılacak 1-2 takviye * daha burdaki sıkıntılara çözüm olabilir. zaten we have wesley they don't !

    sağ ve sol kanat ise bizim bitik kısmımız. bu sene sadece ve sadece yasin öztekin'in katkı verdiğini düşünürsek, acı ama gerçek armindo bruma'dan olmayacağını düşünürsek 2 veya 3 tane bu bölgeye transfer gerekli evgen konoplyanka adı geçiyor yabancı olarak muazzam bir transfer olur. aatif chahechouhe ne kadar ligde etkili görünse de o kontraya dayalı sistemde etkili görünüyor. yerlilerden volkan şen denenebilir ama bursa o kadar para ister ki o paraya öküz (!) alırız. tabi geri dönen nordin amrabat hocanın tercihlerinde olacaktır.

    forvette ise burak yılmaz ve umut bulut'u direk olarak kesecek canavar gibi birine ihtiyacımız var. zlatan ibrahimoviç zaten tartışılcak veya üzerinde çok konuşulacak bir transfer değil bonservisleri mümkün olsa edin dzeko veya yine söylentisi çıkan robin van persie gibi forvetler bize ilaç olur. lige bakılınca ilk akla gelen fernandao'nun ben önümüzdeki senelerin hiç birinde bu sezon verdiği katkıyı vereceğini düşünmüyorum. geçen sezon bizimle anılan ha bitti ha bitiyor denilen joel campbell'ın bu sezon hiç anılmaması ve tescilli şikecilerle adının anılması çok saçma geliyor neden düşünülmüyor diye sordurtuyor.

    tabi bunların hepsi bizim kafamızdaki sisteme bizim düşündüğümüz oyun şekline göre söylediğimiz adamlar işin özünde transfer sezonunun sonuna kadar hamza hamzaoğlu'na güvenip transfer sezonu sonunda gidenleri gelenleri yazarak son duruma göre yeni bir değerlendirme yapılması gerekir.

    güzel oldu bence :)

    edit : düzenleme

    uyarıları için sultans of europe ve carpathiansmaradona ya teşekkürler.

    edit 2 : 10/07/2015 tarihi itibari ile

    yedek kaleci adaylarımız hakan arıkan ve sinan bolat olarak görünüyor. gökhan değirmenci başka bir takıma transfer oldu.

    stoper bölgesi önceliğimiz diye açıklama geldi.

    sağ bek transferi olmayacak gibi görünüyor.

    sol bek için ise lionel carole ismi geçiyor. bu transferdeki rakibimiz lille 50.000 euro daha fazla önerdi söylentisi var. biz transfer edersek telles ile birlikte sol bek rotasyonu oluşturup tarık çamdal sağ bek rotasyonuna kayacaktır.

    orta saha da esas hamle için felipe melo'nun durumunu/keyfini bekliyoruz gibi görünüyor. en başta söylediğim gibi bilal kısa rotasyon için ne kadar mantıklı bir hamle ise jem paul karacan o kadar hatta 3-5 kat daha saçma bir hamle oldu. sanırım transferin en son günlerine doğru güray vural da açıklanacak öyle bir hava var gibi.

    sağ ve sol kanatlar da ise nordin amrabat malaga'ya satıldı. armindo bruma ise real sociedad'a kiralanacak * * ve aydın yılmaz en sonunda takımdan ayrıldı. ilk 11 kısmı ise lukas podolski'nin gelmesi ile tamamlandı ama yasin öztekin'den de iyisini almamız lazım ayrıca rotasyon için hala 2-3 oyuncu transferi gerekiyor. adı geçenlerden evgen konoplyanka sevilla'ya gitti.

    forvet transferinde ise ortamda kaos hakim başlarda ismi bizle anılan robin van persie'nin fenere gitmesi yönetimi yeniden ibrahimoviç transferine döndürdüğü söyleniyor ama şu an için görünen adaylar klaas jan huntelaar ve john guidetti oumar niasse'nin bizimle hiç bir işi olmamalı ama jem paul karacan'dan sonra insan ürkmüyor değil.

    şu an için hala 3 tane ilk 11'e * olmak üzere 6-7 transfere ihtiyacımız var.

    edit 3 : 08/09/2015 tarihi itibari ile

    yedek kaleci olarak cenk gönen alındı ki gayet uygun görünüyor.

    stoper bölgesine man. city'den jason denayer kiralandı. kendisi 20 yaşında olmasına rağmen hem maç tecrübesi fazla hem de avrupada adı gelecek için çok kullanılan bir stoper. ancak man. city satın alma opsiyonu koydurmadı sözleşmeye yani sene sonunda kesin olarak man. city'e dönecek.

    sağ bek sağ bek allah rızası için bir sağ bek diye ağlaya ağlaya transferin son gününde beklenmedik şekilde iyi olarak kevin grosskreutz'u kadroya kattık diye hepimiz havalara uçuyorduk ki yönetim büyük(!) başarılarına bir yenisini ekleyerek imzasız belgeleri fifa'ya gönderip transferi tamamen bilinmeze soktu edit tarihi itibari ile fifa oyuncu ancak ara transfer döneminde belgeler verilip resmi maçlara çıkabilir dedi ama kulüp tff aracılığı ile transferin resmileşmesi için yeniden başvuru yaptı.

    sol bek rotasyonu için lionel carole alındı hem makul fiyatı ve yıllık ücreti hem de hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile ulan 10 numara rotasyon oldu telles ile dedik ama yine yönetim muazzam bir başarı(!) örneği göstererek transferin son günü alex telles'i inter'e satın alma opsiyonu ile kiraladı. *

    orta sahaya direk ilk 11 oyuncusu alınmadı ama hadi neyse en azından felipe melo takımda kaldı dedik yönetim onu da baltalayarak transferin son günü onu da inter'e sattı. melo'dan doğan boşluğa düşündüğümüz kişi ise real madrid b takımından yeni transferimiz jose rodriguez. jose'de hazırlık maçlarında ve oynanan resmi maçlarda iyi görüntü verse de orta sahada bize lazım olan sertliği sağlayabilecek bir oyuncu değil.

    kanat için bize uzun sezonda rotasyon sağlayacak veya 2014-2015 sezonundaki yasin öztekin katkısı verebilecek hiç kimseyi almadık. hadi almadık ama üzücü olan yanı ise almayı hiç düşünmedik bile.

    forvet transfer etmedik üstüne 3 kişilik forvet rotasyonumuzdan sercan yıldırım'ı da bursaspor'a gönderdik.

    sezon başlaması ile birlikte kadromuz

    kaleciler : fernando muslera - cenk gönen - alperen uysal

    stoperler : aurelien chedjou - hakan balta - semih kaya - koray günter - jason denayer

    sağ bek : sabri sarıoğlu - kevin grosskreutz *

    sol bek : lionel carole - tarık çamdal

    orta saha : hamit altıntop - selçuk inan - wesley sneijder - emre çolak - bilal kısa - jem paul karacan - jose rodriguez

    sağ - sol kanat : lukas podolski - sinan gümüş - yasin öztekin - olcan adın

    forvet : burak yılmaz - umut bulut
  • 206
    robin van persie'yi beğenmeyen sözlük yazarları gördüm. wesley sneijder'için de saçma sapan konuşanlar vardı, şimdi kalmadı tabi. dostlar dalga mı geçiyorsunuz ben mi saçma sapan ciddiye aldım bilmiyorum ama robin van persie'yi beğenmemek ne lan ? bize sürekli gheorge hagi'ler, wesley sneijder'ler, (genç)didier drogba' lar falan geliyor heralde de biz farkında değiliz ? (bkz: aydın yılmaz),(bkz: yekta kurtuluş),(bkz: eray işcan) falan var olm bu takımda hala. ne içiyosunuz anlamıyorum ki.

    robin van persie'yi beğenmeyen adam tabikide hamza hamzaoğlu'nu beğenmez, adam avrupa standartlarının üzerindeki futbolcuya burun kıvırıyor burada. yok ben artık normal karşlıyorum robin van persie'yi beğenmeyene adama messi, ronaldo falan lazım.

    yok yok bize normal aga. gelir gelmez tarihe geçen önemli bir şampiyonluk yaşatmayı başarmış bir adama da burun kıvırmamız normal. dünya üzerinde zaten mourinho'lar, falan alex ferguson'lar bizimle çalışmak için can atıyordu.

    entry'i paylaşayım mı diyorum paylaşmayım mı dıyorum bılmıyorumda. yok ama paylaşıcam bu kadarı ayıp. şakaysa da editleyip şaka desin.

    (bkz: robin van persie/#1733894)
  • 207
    ey sözlük yazarları. biliyorum transfer istiyorsunuz. her taraftar ister. geçen senenin sonuna doğru oluşan en ideal kadromuz :

    ---------------------------------muslera---------------------------------

    sabri-----------chedjou-------------------semih----------------telles

    -----------------selçuk--------------------melo-------------------------

    hamit-----------------------şıno---------------------------------yasin

    -----------------------------burak------------------------------------------

    şeklindeydi. bizim görevimiz takımımızı her daim desteklemek, sevmektir. yuhalamak, bu futbolcu mu, bu teknik direktör mü diye eleştirmek bize yakışmamaktadır. burası ticarethane değil. football manager de oynamıyoruz. herkes de bir transfer hırsı var. şu gitsi şu gelsin. şu adam mı şeklinde. ilk 11 i miz bence gayet iyidir. oldukça kaliteli bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. daha bu 11' e bruma, amrabat falan eklenecek. bu 13-14 oyuncunun formda olduğunda yenemeyeceği takım sayısı azdır. biz hemen hemen bu kadroyla real madrid' i perişan ettik. şimdi herkes arkasına yaslansın. bir sakin olsun. sadece destek versin ve 4. yıldız ve şampiyonluğun keyfini çıkarsın.

    bana kalırsa bize yakışan sol tarafta başlıklar bölümünde şampiyonluklarla ilgili başlıklar açılsın. güzel videolar bulan arkadaşlar onları paylaşsın. koskoca bir sene geçti. o kadar güzel şey oldu. onlarla ilgili anıları olanlar, özel paylaşmak istediği şeyler olanlar onları paylaşsın. biz de keyifle okuyalım izleyelim. allah yardımcınız olsun !!*
  • 208
    galatasaray için yokuş aşağı faciaya doğru ilerleyen süreç. bilal kısa filan iyi futbolcu da takım geçen sezon bile 60'dan sonra oyundan düşüyordu yaş seviyesi yükseliyor. ama sevindiren bir şey var bu konuyla ilgili sanırım yıllık 600.000 euro gibi bir rakam telaffuz ediliyor, eğer doğru ise isabetli bir karar.

    oyuncu maaşlarını düşük tutmaları gerekiyor, sallıyorum; atıf chahechouhe alacaksan sivas'da 1 milyon euroya oynuyorsa gelir sende 900.000 euroya oynamaya razı olur. melo sözleşme uzatmak istiyorsa imzasını atsın 1,7 milyon euroya devam etsin.

    ayrıca serdar aziz gibi isimler geçiyor ki, böyle futbolculara ödenecek bonservisler filan faciamız olur ve gereksiz olur..
  • 211
    galatasaray için ne yokuş aşağı ne de yokuş yukarı giden dönem.

    ulan daha bismillah hiç bir şey belli değil. ama paşalarım

    bilal korkmaz
    güray vural
    aatıf chahechouhe
    egemen korkmaz
    serdar aziz
    sercan yıldırım
    amrabat (ki 2 si bizim sözleşmeli oyuncumuz artık nasıl transfer edeceksek)

    gibilerinin yanında

    mert günaok
    rvp
    k.p.boateng
    doria
    podolski
    gignac
    perreia

    gibi oyuncularında konuşulduğu dönem. hangisi olur bilmem ama burada kuru sıkı sallamayın yahu.
  • 214
    toplamda 10 milyon'a 3 tane oyuncu alıp işi papatya falına döndürmek mi? yoksa aynı paraya tek oyuncu alıp rahat rahat geriye yaslanmak mı? işte bütün mesele bu.

    ben de sözlüğün genelinde olduğu gibi endişeli bir bekleyiş içine girdim. yanlış bir politika yürütüyoruz gibi transfer konusunda. yine de imzalar atılana kadar bekleme taraftarıyım.
  • 216
    kanat oyuncusunu iplemediğimiz transfer sezonu. forvet ve sağ bek kadar gerekli şu an kanat oyuncusu. önümüzdeki sene yasin , bruma ve sinan dışında oynatabileceğimiz oyuncu yok. amrabat'ın gitmesini istemesemde gönderileceğini düşünüyorum. olcan'ı saymak bile istemiyorum.

    kesinlikle en az 1 tane sağlam kanat oyuncusu almalıyız. yoksa sağ tarafa umut bulut'umu koyacağız yine ?

    hey allahım.
  • 218
    ronaldinho'nun antalyaspor'a transferi konuşulan, hatta kulüp başkanı tarafından dillendirilen sezon. bir kaç gün sonra istanbul'da bir görüşme yapılacakmış.

    evet bildiğimiz ronaldinho'nun erman kılıç'la, köksal yedek'le takım arkadaşı olma ihtimalinden söz ediyoruz. sneijder'in aydın yılmaz'la, yekta kurtuluş'la takım arkadaşı olmasına daha yeni yeni alışıyoruz amk.

    bir de galatasaray'ımızın kadroya forvet, kanat, bek ve stoper oyuncuları eklemesi gerektiği transfer sezonu.
  • 221
    henüz resmiyet kazanmış bir transfer yokken bu kadar eleştiri alması ilginç. elbette bonservis bedeli olmayan oyuncular birer birer azalırken teknik heyet ve yönetimin maddi ve idari planlamaya uygun girişimleri yaptığını varsayıyorum. fakat benim anlayamadığım nokta, bahsi geçen rotasyon transferleri.

    bilal kısa'yı hoca'nın bildiği, güvenebileceği oyuncu kontenjanından kabul edilebilir şeklinde değerlendirebilirim ki objektif yaklaşacak olursak selçuk, melo, hamit ve emre'nin yanına tempolu, ikili mücadele kazanabilen dinamik bir isim eklenmesi yeterli olacaktı aslında.

    yurtiçi transferler ile vasat oyuncu grubumuza yenilerini eklemektense zaten makul yıllık ücretlerle oynayan ve yedekliği sorun etmeyecek olan dany ve amrabat'ı tutup maddi kaynakları üst düzey oyunculara ayırmak çok daha mantıklı. bir transfer sezonunda 5 tane 6/10'luk oyuncu almaktansa 3 tane 8/10 isim çok daha mantıklı ve gerekli zira kadrodaki oyuncu sayısı 28 ile sınırlı olacak.
  • 222
    şimdi takımın net ihtiyacı: adam gibi forvet, sağ bek, sağ açık.
    taraftarın bunlara ek olarak istediği: box to box orta saha, sol stoper
    rotasyon adına:stoper, yaratıcı ortasaha, sol bek, forvet

    bana göre 9 transfere ihtiyacımız olan sezon(u: :()

    hamza hocamın 4-2-3-1 sistemine uygun transferler yapması lazım, ben sneijder'i rakip takımın sağ bekini kovalarken görmek istemiyorum. ki bence sneijder'in sol iç olarak oynayacağı 4-3-3 sistemi en doğrusu hem onun hem bizim için. neyse 4-2-3-1 sisteminden devam edersek; bu diziliş yapıldığında boy ortalamasının da yüksek olması lazım. takımımız kısa değil, çok kısa arkadaşlar. duran toplarda chedjou dışında tehlike yaratma ihtimalimiz yok. takımın uzaması gerek. yukarıda 9 transfer dedim ama hayat o kadar da güzel değil gerçekler var.

    taş gibi forvet, sağ bek, sağ açık ve dinamo ortasaha galatasaray'ın realitesi bence ve yönetim bu durumun bilincinde olmalı. he bilal gibi aatıf gibi adamlar gelsin tabi ama eğer gelmeleri saydığım 4 mevkiye alınacak oyuncuların gelmesini etkileyecekse gelmesinler. o nedenle öncelikle asıl ihtiyaçlarımız giderilmeli sonrasında fantezi yapılmalı. zaten taraftarı rahatsız eden durumda tam olarak burası. basında adı geçen oyuncular taraftarın içini rahatlatacak isimler değil, fazlalık geliyor insanların gözüne. eğer evin bütçesi 10 lira ise önce temel ihtiyaçlar giderilir. eğer 2-3 liraya oyuncak alınırsa evde sorunlar yaşanır, ne gerek vardı şimdi buna sorusu sorulmaya başlanır.
  • 223
    aatıf bence iyi bir transfer olur, ama sağ açığa birinci sınıf bir oyuncu almamız gerek. onun dışında da vasat üstü bir sağ bek ve melo'nun yerine de bir dinamo lazım. ve tabii ki kafa toplarına hâkim güçlü bir forvet gerek. bunun dışında bir transfere gerek yok bence.

    gelecek yıl için benim çok büyük bir beklentim yok. dengeli bir takım olalım yeter. yıldızları vs. almaktan daha önemli olan şey dengeli bir takım oluşturup, yardımlaşmanın iyi olduğu bir takım yaratmak. o yüzden alınacak bütün oyuncular takım oyuncusu olması gerek. podolski mesela yanlış bir isim. kârından çok zararı olur.
  • 224
    alsınlar, aatif'i da alsınlar, destekliyorum. adana demirspor'da hurşut meriç var, o da güzel, o da olabilir. hatta tabatayı da alın. onun hazırlığını yapıyorsunuz herhalde alıştırmak için bizi hep bunlar. ne kadar saçma sapan adam varsa alın. bu takım geçen sene şampiyopnlar ligi'nde yeterince boynunu eğdi. bu sene için geçen isimlere bakın. şaka gibi isimler. vallahi şaka yapıyorlar, billahi de şaka yapıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın