• 151
    aslına bakarsanız takımdaki yerlilerin %80'ini yollamamız gerekiyor ama gerek verdiğimiz kapı gibi sözleşmeler yüzünden ve de doğal olarak talipleri olmayacağı için hiçbirinden kurtulamayacağız. öncelikle kadromuzu şöyle bir gözden geçirmek istedim.

    sözleşmesi bitecekler:
    emmanuel eboue
    sabri sarıoğlu
    aydın yılmaz
    goran pandev
    sinan bolat
    gökhan zan

    kiradan dönecekler:
    dany nounkeu
    furkan özçal
    umut gündoğan
    lucas ontivero
    oğuzhan kayar
    sercan yıldırım

    gönderilmesi gerekenler:
    burak yılmaz
    selçuk inan
    olcan adın
    tarık çamdal
    umut bulut
    yekta kurtuluş
    blerim dzemaili
    aurelien chedjou

    kiralık olanların ve gönderilmesi gerekenlerin içinden 4-5 tanesi kulüp bulabilir sadece bence, bu da bizi zor durumda bırakıyor. sözleşmesi bitenlerden sadece sabri sarıoğlu ile sözleşme uzatılacağını düşünüyorum.

    hamza hocanın burak, selçuk gibi oyuncularını çok sevdiğini göz önünde bulundurarak gönderilecekler listesinin bari şöyle olmasını umut ediyorum:
    blerim dzemaili
    tarık çamdal
    yekta kurtuluş
    furkan özçal
    sercan yıldırım
    umut gündoğan
    lucas ontivero
    dany nounkeu
    berk ismail ünsal
    umut bulut(bir ihtimal) (u: :( )
    aurelien chedjou

    bu isimler giderse sözleşmesi bitenlerle birlikte yıllık 18-20 milyon euro arası bir maaş yükü kalkacak üzerimizden.

    yapmamız gereken transferler:
    -iyi bir sağbek ve ona bir alternatif, genç kaliteli bir isim olabilir. isim olarak pereira gayet yerinde olur.
    -melo kalırsa melo tarzı genç bir oyuncu, melo giderse onun yerine de jong veya stephane mbia gelmeli.
    -skorer bir sağ kanat oyuncusu, lucas podolski falan ilaç olur bence.
    -umut'u da yollamak gibi bir güzellik yaparsa hoca biri kaliteli ve tecrübeli olmak üzere iki santrfor. bu isimlerden biri gignac olmalı bence.
    -yedek kaleci alınmalı, gökhan değirmenci ismi sık sık telaffuz ediliyor. yerinde bir hamle olur.
    -alex telles giderse de sol beke kaliteli ve tecrübeli bir isim 3-4 milyon euroya bulunabilir bence. 28-29 yaşında olması da yerinde olur.

    bu transfer sezonu adına korkum hamza hocanın bir vizyonsuzluk örneği gösterip, yerli ve vasıfsız adam doldurması kulübe. şampiyonlar liginde hacemat ederler vallahi bizi hocam yapma öyle bir hata.
  • 152
    takımdan gönderilecekler bir yana yedek kaleci, defansif yönü iyi olan sağ bek, stopere lider ve hava toplarında etkili güçlü biri, orta sahaya çift yönlü çok koşan hızlı bir oyuncu, sağ kanada top taşayabilen oyuncu tam bir kanat ya da çift yönlü bir oyuncu, forvete dengeli,güçlü, hava toplarında etkili bir forvet ve hücumda joker olarak kullanabileceğimiz bütün hücum yeteneklerine sahip skorer oyuncu. tabiki bunlar takımın bu seneki eksikleri ideal 11 den ayrılan olursa onların yerine benzer tip oyuncular almamız gerekecek.
  • 156
    terraneo'nun gelişi iyi analiz edilmeli.
    14 yabancılı takım şablonu çok şeyi değiştirecek. fb'nin kaliteli yabancı futbolcular alacağını düşünüyorum.

    bizim de yabancı futbolcular konusunda yeni projeler hazırlamamız gerekir. bu konu tek başına hamza hoca ve ekibinin çözebileceği bir konu değildir. scout ekibiyle birlikte avrupa ve güney amerika futbolunu iyi bilen ve takip eden danışmana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. bu danışman uefa hakem komitesi üzerinde de etkili bir isim olmalı.

    not. arsenal gerçekten muslera'yı istiyorsa, ospina artı 20 milyon dolar karşılığı verilebilir. başka türlüsünü aklınıza bile getirmeyin. :)
  • 159
    bizim takımın en büyük problemi ileride top tutamama, karşı yarı alana yerleşememe ve baskı yediğimiz zaman baskıdan kurtaracak bir oyuncunun olmaması. öne geçtiğimiz maçlarda veya şampiyonlar ligi maçlarında geriye yaslanıp gol yememizi beklememizin en büyük sebebi de bu.
    bu sorunu çözmek için transfer edilmesi en öncelikli bölgenin forvet oyuncusu olması gerekiyor. hatta umut gönderilip iki ileri uç oyuncusu alınması gerekli. biri kariyerli, tecrübeli son vuruşları iyi (gignac, huntelaar) gibi diğeri ise görece daha genç, daha dinamik bir oyuncu olması. burak'ta öne geçtiğimiz maçlarda kontra atak silahı olarak girip iş yapabilir. ama burak'la başladığımız her maç geçen seneki maçlardan pek bir farkı olmaz. ileri oynanan her top duvara çarpar gibi geri döner.

    ikinci olarak olmazsa olmazımız tecrübeli bir sağ bek. zaten bütün sözlük bunun farkında ve maxi ismi üzerinde herkes anlaşmış gibi :) sabri'ye teşekkür edilmeli sözleşme yenilenmemeli. bir an dany sağ bek yedeği olabilir mi diye düşünmüyor da değilim :(

    bunlardan sonra golcü bir kanat oyuncusu lazım. bence bunun için adre ayew biçilmiş kaftan. bir kanatta ayew diğer kanatta bruma/yasin gayet güzel bir kadro olur.

    birde takımı kurarken dikkat etmemiz gereken hususlardan biri de transferi futbolun 18 kişi oynandığı gerçeğini unutmadan yapmamız. yedekten alacağımız katkı çok önemli. bu sene en büyük handikapımız kenardan hamle yapacak oyuncumuzun olmamasıydı. transfer yapılırken mutlaka bu konuda göz önünde bulundurulmalı.

    yukarıda saydığım 3 oyuncunun da sözleşmesi bitiyo ve bonservis ücreti ödemeden alınabilir. yani sadece gönderdiklerimizle bu oyuncuları alabilir. inşallah mantıklı ve güzel bir sezon olur.
    bu sene şampiyonlar ligi maçları beklerken korku değil heyecan istiyorum :(
  • 162
    dış basında çıkan bir habere göre; psg ve man united arasında sneijder rekabeti olduğu, sneijder'in bu yaz satılacağı yazılmış bununla beraber psg'nin wes için sıkı bir rekabet içine girdiği belirtilmiş. sneijder'in de sözleşmesi olmasına rağmen avrupa'nın büyük liglerinden birine geri dönmek istediği yazılmış. * united'ın patronu van gaal'in de sneijder'e hayranlık duyduğu ve ocak ayı transfer döneminde de onunla iletişime geçtiğini yazmış.

    allah'tan sneijder böyle haberlerin çıkacağını bilip gönlümüze su serpen röportajlar veriyor.

    *

    (u: metro.co.uk/2015/04/23/psg-to-battle-manchester-united-over-wesley-sneijder-transfer-5164456)
  • 163
    semih, telles, bruma'ya teklif gelmesi halinde satılmasını dilediğim sezon. zaten genelde oyuncunun ederi ne ise ona oluyor transferler, işte 10 yılda 1 denk gelecek de sneijder gibi bir adamı 7.5 milyon euro'ya alacaksın, o da 3-4 ay oynamadığı içindi.

    ancak ben ne porto'nun bruma'yı, ne de inter'in semih ve telles'i alacağını düşünmüyorum.
  • 165
    hamza hoca'nın lig tv'deki programını izlemedim. ama yaptığı açıklamalarda 40 kişilik kadromuzun nasıl 28 kişiye indireleceği, 14 yabancı kontenjanının kaçının kullanılacağına dair bir açıklama görmedim. tabi hoca kupa maçının bitimini de bekliyor olabilir, haklıdır. kendisinin kadro mühendisliği hakkında bazı endişelerim var. bunları önyargı olarak da niteleyebilirsiniz. sonuçta hocanın beni haksız çıkarma payı ihtimal dahilindedir.

    1- hepimiz mevcut kadronun avrupa'da fark yemeye müsait olduğunu gördük. iyi futbol oynamadan şampiyon olduğumuzu da biliyoruz. şampiyon takımı bozmayacağız mantığından sadece 3-4 transfer yapıp bunların 1-2 tanesini as oynamak üzere tasarlamak en hafif tabirle gerçekleri görememektir. avrupa'da sonumuz yine hüsran olur, bu moral olarak ligi de etkileyebilir. 3-4 transfer değil 7-8 transfer lazım. tabi önce çöpleri takımdan göndermek kaydıyla.

    2- hamza hoca net yamacı bir hocadır. yani devrim yapamaz, var olanın eksiklerini biraz daha iyi kapatır, sadece o kadar. selçuk, sabri, burak gibi oyuncuların istediğin kadar makyajlarını iyi yap, makyajları avrupa'da dökülür hocam. devrimci olmaz reformist olursan sonun kötü olur, şampiyonluk yanıltmasın seni sevgili hocam.

    3- hamza hoca'nın bir açıklaması vardı zamanında. benim için değerli olan 3-4 yabancılı bir galatasaray diye. bu maalesef hamza hoca'nın gereksiz ve aşırı milliyetçilik anlayışıyla ilgili. bu futbolda çağdışı bir mantık hocam, bunu bilesin. biz athletic bilbao değiliz.

    4- kendisiyle ilgili en somut endişem transferleri süper lig'den yapacak olması. maalesef bu alacağın topçuların sonu en iyi ihtimal dany, amrabat falan olur hocam, benden söylemesi. süper lig'de alabileceğin bir topçuyla galatasaray'ın ileri gitmesi zor. fernandao gibilerin peşinden koşma hocam. huntelaar, negredo gibi topçuların peşinden koş. kafanı şöyle bir avrupa'ya çevir. futbol sadece bizim ligde oynanmıyor.

    ağustos ayına kadar her şey belli olur. endişelerimde haklı çıkarsam 2015-2016 sezonunda başarılı olmamız koca bir mucizeye kalmış. sonun prandelli gibi olmasın hocam, adımlarına dikkat et.
  • 173
    bu dönemde sözlük yazarlarına göre 11 ;

    muslera- telles- semih-doria-maxi pereira-nigel de jong-sneijder- çılgın wonderkid- süper solak zenci dünyaları dize getiren-yasin(bruma)- bitiricilik 20

    olması gereken 11 ;

    muslera-telles-semih-chedjou-maxi pereira- selçuk-melo-sneijder-yasin(bruma)-gignac-transfer ( 4 transfer ediyor ki bu bile bana göre hayalperestçe)

    aslında olan 11;

    muslera-telles-semih-chedjou-sabri-selçuk-bilal-sneijder-yasin(bruma)-podolski-gignac
App Store'dan indirin Google Play'den alın