• 326
    bilal, podolski ve carole geldi.

    niasse ve jem paul gelecek.

    sağ bek için adam aranıyor.
    forvet için adam aranıyor.
    melo giderse tempolu bir ön libero ihtiyacı olacak.
    bir de taş gibi stoper ihtiyacı var ama aranıyor mu bilmiyorum.

    geçen sene en sorunlu yerimiz defanstı. sağ bek ve stoper mutlaka ama mutlaka alınmalı. stopere en az ujfa, sağ beke filipescu ayarında adam alınması lazım.

    ondan sonra melonun bölgesine tempolu bir ön libero. burada kilit tempo. appiah ayarında bir adam.

    sağ forvet olarak campell :(

    forvet olarak da mümkünse 24-28 aralığında pivot ve pas verebilen pres yapabilen birisi. elmanderin genci :(

    takımın iskeleti 30 yaşının üstünde o yüzden gelecek olan isimlerin genç olması çok ama çok önemli. yoksa 2 sene sonra ilk 11'e 6-7 tane adam almak gerekir ki böyle bir maliyetin altından kalkamayız. galatsarayın geleceğinin de planlanacağı bir dönem olmalı bu yaz.

    bu eksikler tamamlanırsa geçen seneki cl rezaletini unutturacak bir performans gösterir takım ve üst turlar için çok iddialı oluruz.

    başkan ve yönetim bu işi bilmiyor ama taraftarın baskısıyla doğru işler yapabiliyorlar. o yüzden bu baskının yaz sonuna kadar yönetime yapılmaya devam etmesi çok önemli.
  • 329
    forvet transferi olarak niasse'ye razıyım.

    fakat çok iyi bir sağ bek ve çok iyi bir orta saha oyuncusu alınmak koşuluyla.

    kimse kusura bakmasın. ben galatasaray orta sahasında bilal'i falan topçu saymıyorum. iyi pozisyon alması, iyi dripling yapması, iyi pas atması umrumda değil. bu özellikler işe yarar. gol olarak falan da döner bize bol bol. ama kazanmak istiyorsan orta sahan ısıracak, tempolu olacak. bizim orta sahada hamit ile melo'yu birleştirsen bu özelliklere sahip anca bir futbolcu çıkıyor. transfer komitesinde olsam bir defa bonservissiz ve söylenildiği gibi 1,5 milyon eu bandında boateng'i getirebiliyorsam saniye durmam. neden? çünkü senin orta sahana tempo katacak, takımın oyununu hızlandıracak adam bu. forvet arkasından orta sahaya evrildiğinden bir defa dikine oynamayı seviyor. güçlü fiziği ve dripling yeteneğiyle pres kırıcı bir yapısı var. italya ligi tecrübesi falan defansif melekelerini geliştirdi. tek derdin adama form tutturmak. türkiye ligi'nde böyle işler oluyor. futbolcuya yönelik bir yapı olduğundan mutlu insan iyi performans gösteriyor. şimdi form tutmuş bir boateng 20 milyon eu'dur. bu adamı zaten o haldeyken alamazsın. aynı sneijder'de olduğu gibi.

    bu bonus transfer olur. bir tane de obi mikel gibi adam alırsın. bu dediğim adam galatasaray'a şart oğlu şart. ister selçuk inan yerine oynat, ister melo. olmazsa, takıma katmazsak yine çok gol yeriz, bir 14/15 sezonu klasiği maçların en az 20 dakikasında rakip takım ataklarıyla bizi sağdan soldan döver, sadece izler gol olmasın diye muslera'ya dua ederiz. ancak unutmamak lazım. bu sezon süperlig'deki her takım bariz şekilde güçlenecek. yani geçen sezonki gibi baskı kurayım, bala göte goller atayımla ilerleyemezsiniz. bence 1 hatta olabiliyorsa bonus boateng transferleri orta saha için hayatın yapı taşı su gibidir, elzemdir. gönlüm melo'yu da, selçuk'u da yedek kulübesinde görmekten yana. ha melo ilk geldiği sezon oynadığı tempolu oyunu oynayacaksa ondan iyisi yok. o ayrı. o zaman o da 20 milyon eu'luk adam çünkü.

    bu transferlerle elindeki yasin, niasse, burak, sneijder ve poldi gibi oyuncular bütün yeteneklerini rahat rahat sergilerler.

    şart dediğim transferlerden ikincisi, ofansif anlamda iyi bir sağ bek alırsan, adı en çok geçen oyuncu maxi olduğu için onu kabul edelim oyunun iyice genişlik kazanır. bek bindirmelerimiz malesef çok az. onlarda da sıfıra koşu pek yok. neden anlamıyorum. bruma, yasin falan topu alıyorlar. bek geliyor. hop geriye beke pas. koşsana birader sıfıra? sıfıra topsuz koşuları sağdan ve soldan yapacak adamların olsa bekler oyunu göbekte sıkıştıramadığı için rakip savunmanın ortası zayıflar, kanat oyuncularının elindeki pas opsiyonu artar, hem rahat orta pozisyonları bulursun, hem de göbekten rakip savunmayı driplingle, şutla delebilecek podolski, sneijder, boateng, yasin gibi oyunculara ek olarak yan ortalarda ceza sahasına yapılan gol koşuları da artar.

    bir de şunu eklemek istiyorum. podolski ön ve arka direk koşularını çok iyi yapan bir oyuncu. bu şu demek, kontra ataklarda bu sezon daha rahat gol buluruz. amk senelerdir tilt olurdum. elin avrupalısı kontra atak gollerini hep ön-arka direk koşularıyla buluyor. bizim futbolcular hep ceza sahasına dümdüz göbekten dalıyolar. hiç birinde ön direğe doğru çapraz bir koşu yapayım da rakip topla arama giremesin, hem kaleciyi de devre dışı bırakayım ya da rakip topla arama girdi, arka direğe doğru bir koşu yapayım da rakipden uzaklaşayım, markajından çıkayım, gelen yüksek ortayı da kaleci alamasın yok. bodozlama koşuyolar amk. haliyle topla buluşman da çok zor oluyor. geçen sezon kenar ortalarda topla en çok buluşan adamımız en kısamız sneijder ve oynadığı maçlarda bruma. neden? çünkü yarım saattir anlatıyorum da işte ondan. biri ön direk koşusu yapmayı seviyor, diğeri arka direk. bizimkiler hep orta direk hep orta direk. bakkaldan anca iki ekmek 5 yumurta alsınlar. bi gün de eve bir kilo biftekle dönmesinler. sinirleniyorum haftanın ilk iş günü, birazdan basıcam amk küfrü. sikerim böyle futbol alt yapısını.
  • 330
    hamza hocanın aklımdaki sistem dediği 4-2-3-1'e göre öngörüm şu

    alınacak oyuncular

    1-forvet

    muhtemelen niasse satın alma opsiyonlu kiralanacak. her ne kadar benim gönlüm llorente gibi bir pivot forvette olsa da teknik ekipten hiç bu yönde bir ihtiyacımız var mesajı gelmedi şimdiye kadar. niasse'yi alıp umut'u 3. forvet yapacaklar. niasse'yi zaman zaman da podolski veya yasin'in yerine kanatlara kaydıracaklar. sercan belki 4. forvet olabilir.
    huntelaar, podolski gibi uygun fiyata çekilmeyecekse gelmeyecek. bence inşallah gelmez. harika bir futbolcu ama takımın yaş ortalaması 32 falan olur 1 sene sonra. fenerbahçenin geçtiğimiz seneki veteran takımı pozisyonuna düşeriz.
    llorente 30 yaşında o da yaşlı diyebilirsiniz ancak olmayan paramızı bastırıp anderlecht'ten mitrovic'i alabileceğimizi sanmıyorum.

    2-orta saha

    tamamıyle melonun tavrına göre şekillenecek. 3.1 milyon euro bedelle gidecek ise en az onun kalitesinde bir isim alınması lazım. hamit tüm sezon götüremez bizi bu sakatlık profili ile. eğer melo kalırsa bir dahaki sezon hem melo'nun hem hamit'in kontratı bitiyor. 2 tane transfer lazım olacak. şimdiden değişim iyi olur bence.
    boateng defansif ortasaha değil. bu parasızlıkta büyük israf olur.
    cem paul karacan'ı konuşmak dahi istemiyorum.

    3-sağ bek

    bana göre forvetten daha büyük ihtiyacımız. maxi perreira olması çok iyi olur. başka da alternatif kalmadı gibi.
    dany bir ihtimal düşünülebilir ama biliyoruz ki çok büyük bir kumar bu.

    4-sol bek

    telles bence kesilmemeli. daha da gelişeceğine inancım tam. kendisine alternatif bir oyuncu alınmalı. fransadan lionel carole gelirse tam profile uygun oyuncu olacak.

    5-kaleci

    bir türlü yüzümüz gülmedi yedek kalecilerden. burada taffarel'e büyük iş düşüyor. güvendiği birisini bulmalı bence. türklerde iş yok. sinan ucuz olacaksa kalabilir belki.

    gitmesi gerekenler:

    -bruma: kanat rotasyonumuz podolski yasin as, niasse olcan yedek olarak oluşacak. bu nedenle bruma veya sinan gümüşten en az 1'i kiralanmalı. kenarda bekleyerek çürümemeli bu oyuncular. bence en uygunu bruma. orta düzey bir takımda (örneğin real sociedad) öğrenebileceği çok şey var.

    -dzemaili: tutmadı bence

    -sercan: kamptaki durumuna göre karar verilmeli

    -dany: sağ bek için son çare. ama en son çare.

    -salih dursun: umarım trabzon bir hata yapıp alır bunu.

    -tarık çamdal: kiralık olsun bari. 300 bin euro'ya satılırsa yediğimiz kazıktan kahroluruz heralde.

    -yekta

    -furkan

    -umut gündoğan

    -eray işcan

    -oğuzhan kayar (kiralık)

    -berk ismail ünsal (kiralık)
  • 331
    diego costa'nın üzerine bir de falcao ile anlaşan chelsea'de loic remy tam kalemimiz futbolcu konumuna geldi. henüz 28 yaşında güçlü, bitiriciliği oldukça iyi, atletik, topla arası gayet iyi ve geri kalan tüm özellikleri de ortalamanın üzerinde bir forvet oyuncusu. gol sayıları da chelsea dönemi* hariç oldukça iyi. büyük takımlardan oyuncu almanın, transferi bonservis açısından daha makul hale getirdiği apaçık. yakın zamanda ülkemize transferleri gerçekleşen sneijder, eboue, nani, podolski, diego, demba ba yeterince iyi örnekler. bu oyuncuyu newcastle united'ten almak istesek vereceğimiz ücret 15 milyon € civarında olurdu ve oyuncu chelsea manu gibi takımlarda şansını denemeden gelmek istemeyebilirdi. şu an için ise chelsea'den 6-8 milyon € arası bir ücrete rahatlıkla alabiliriz bu adamı. fikret orman belli ki demba ba politikasıyla bu oyuncuya salça oluyor. galatasaray markası ve şampiyonlar ligi'nde as oynama vaadiyle bu oyuncuyu rahatlıkla kadromuza katabiliriz. umarım çok takipçili sosyal medya hesapları podolski'de olduğu gibi remy için de yönetimin gözünü bu yöne çevirmeyi başarırlar.
  • 332
    taraftarın gözünü boyamak için podolski transfer edildi. ben başka sağlam transfer beklemiyorum. birkaç tane dandik futbolcu alınır, transfer sezonu kapanır.

    edit: bu arada dua edelim melo gitmesin. çünkü hocanın kafasında melo' nun yerine takım içinden çözüm bulma düşüncesi var. forvet transferi falan hikaye. savunmamız zaten kötü, üstüne bilal veya hamit orta sahası ile delik deşik oluruz.
  • 333
    bütün önemli oyuncularının yaşı 30'a yakın veya 30 üstü olana galatasaray'ın kadroyu yenilemek üzerine hiçbir çaba göstermediği sezon. tüm kilit oyuncular 1 sene daha yaşlanmış durumda, karşı yaka kadrosunu tamamen yeniledi. yabancı sınırının değişimiyle birlikte neredeyse yepyeni bir kadro kurulmalıydı bence muslera, sneijder, melo ve verimli genç oyuncularımız etrafında.

    ferguson'un ayrıldığı manu gibi olacaz diye korkuyorum. ferguson ayrıldığında adamlar zannetti ki carricklerle, fletcherlerla şampiyon olunuyor. doğru düzgün ekleme yapmadan devam etmişlerdi. bizim yönetim de gecen sene ucube bir yabancı sınırı ve muslera'yla şampiyon olunca heralde sanıyorlar ki bu sene de durum aynı olacak. görüyoruz işte manu'yu iki senedir dünyayı harcıyorlar takımı tekrar adam etmek için. bizde seneye aynı duruma düştüğümüzde bu sene yabancı değişimini düzgün kullanan takımlar bizden 1 sene önde olacak. ve seneye bu sene harcanmayan paraların kat ve kat fazlası harcanacak.

    bizim adımıza umarım böyle devam etmeyecek olan sezon.
  • 335
    galatasaray transfer komitesinin 2014-2015 transfer sezonuna ait transfer listesini kullandığı sezondur.

    geçen sezon yabancı sınırlaması vardı. bruma'nın kiralık gitmesini istiyorduk, bilal gibi iyi yedek olacak türk oyuncular istiyorduk, alternatif olsun diye ingiltere'den jem paul'a eyvallah diyorduk, ilk 11'e gökhan inler olsun diyorduk. hiçbiri olmadı.

    bu sezon ise hepsi teker teker gerçekleşiyor gibi. biri şunlara yeni sezonun listesini versin.
  • 336
    bizden başka türk oyuncu fetişi olan takım yoktur an itibariyle. jem paul mudur neyi alacağına altyapıdan bir oyuncuyu oynat ya da yabancı 19-20 yaşında gelecek vaadeden bir oyuncu getir bu kadar mı zor be. 26 yaşında reading'den türk statüsünde oynayabilecek adam alıyoruz. çünkü türk futbolunu kurtarmak için saçma sapan adamlara forma şansı verip geliştirmeye çalıştırmamız lazım.
  • 337
    jem paul karacan ile anlaştığımız iki hafta önce hep yazılıp çizilmişti zaten. ama biz yok artık, bunu da almazlar amk diyerek geçiştirdik bu mevzuyu. aslında geçiştirmek değil de taraftarın sabri ve bilal transferleri sonrası tepkisine karşılık yönetim podolski hamlesi ile resmen bizi uyuttu. podolski transferi bittikten sonra da jpk'yı açıkladılar. bu da demek oluyor ki niasse yakın, devreleri iyice yakın:(
  • 338
    türk oyuncu fetişizmi ile son sürat sürdürdüğümüz transfer sezonu.

    lukas podolski dışında gelecek sezon öncesi olmazsa olmazlarımız olan sağ beke ve forvete hala takviye yapamadığımız gibi elimizdekilerden de olmak üzereyiz. evet, bruma ve melo'nun ha gitti ha gidecek haberleri fazlasıyla rahatsızlık veriyor bana şu günlerde.

    şimdi şu anki mevcut kanat rotasyonumuz lukas, bruma, yasin, olcan, sinan olarak görünüyor. lukas ve bruma/yasin önderliğinde gayet yeterli bir kanat rotasyonu. lakin eğer söylenildiği üzere, yabancı sınırının genişletildiği bir ortamda elimizdeki bruma'yı göndermek gibi bir aptallık yapacak olursak kendi bacağımıza sıkmış oluruz. ben yerine de bir transfer yapılacağına ihtimal vermiyorum. hoca nasıl olsa umut da sağ kanatta oynayabiliyor düşüncesine dayanarak transfer istemeyecektir oraya.

    sağ bek transferini zaten kapattık. sabri-tarık ikilisi ile başlayacağız ki bu ciddi endişelere gark ediyor beni. tarık gibi boş beleş bir adama gram güvenim yok.

    hocanın açıklamalarından anlaşıldığı üzere yapacağımız ilave transferler de stoper ve forvete olacak. mario gomez ve huntelaar isimlerinden maddiyat gerekçe gösterilerek vazgeçilmiş. bonservisi elinde olan guidetti düşünülmüyormuş. tek alternatif niasse, plase olarak benim alacağımızı düşündüğüm adam ise adem büyük :(

    stopere de 5-6 milyon + 1 oyuncu bayılıp serdar aziz'i alırız muhtemelen. çünkü yerli fetişizmi bu hamleleri gerektirir.
  • 339
    bana göre şuan kulübe göre iyi giden fakat sabırsız galatasaray taraftarına göre tam bir fiyasko niteliğinde geçen transfer sezonu.hamza hoca şuana kadar en dogru olanı yapıyor, takımda olan oyuncuları ilk kamp döneminde deniyor. herkesin performansını ölçüyor takıma faydalı olabilecek oyuncuları seçiyor ve eksik kalacağımız mevkileri analiz edip oraları doldurabilecek oyuncuları nokta atışı ile transfer etmek istiyor.bu sayede kulüp sırf rakip takım yıldız aldı bizde alalım havasında olmayıp paraları savurmayacak.

    zaten bugüne kadar sürekli böyle yapıldıgı için katardan önce ki son avrupa durağı olarak görülüyoruz.artık bu düşünceden sıyrılmamız lazım.eminim şu an kulübümüzde görev alan her birey galatasaray menfaatleri doğrultusunda en iyi olanı yapmak için çalışıyor.hamza hoca ve ekibine güvenim tam rakip takımlarla sidik yarıştırmaya gerek yok bırakalım onlar bizimle yarıstırsın, sonuçta kazanan hep biz oluyoruz bu böyle geldi böyle gidecek.

    şu takım bunu aldı bu takım bunu aldı biz niye almıyoruz ya diyerek ağlamaktan vazgeçmeliyiz.galatasaray ı , gelmiş veya gelecek bireysel oyuncular için değil,takım oldugumuz için sevelim ve destekleyelim.
  • 340
    https://twitter.com/...s/619049230787850240

    aceleci, fenerbahçe gibi fütursuz transferler yapmamızı bekleyen ve bu yüzden eleştiri boyutlarını zorlayan yorumlar yapan arkadaşları ters köşeye yatırabilecek transfer sezonudur.

    "podolski listemizde yok, zaten çok pahalı" da dediler ama neticede transfer edildi değil mi? transfer sezonu başlayalı daha bir ay bile olmadı. büyük takımlar içinde sezonu en son açacak takım da biziz. az sabır.

    sneijder de fatih terim'in listesinde yoktu hatırlarsanız. bazı yorumları dikkate almamak lazım. ben şahsen cüneyt tanman'ın hamza hoca'nın transferlerle ilgili yorumlarını kesinlik içeren yorumlar olarak görmüyorum.
  • 344
    bir transferin basarili olmasi icin takimla birlikte sezona hazirlanmasi gerekir. fenerbahce en akillica transferleri yapmis ve yeni oyuncularini sezon oncesi hazirlik kampina yetistirmistir. buna yanlis transfer politikasi veya aceleci davranildi diyen insan bak cok net bu isten anlamiyordur. maliyeti az olsun diye son gun transfer yapmak is bilmezliktir, pandev ve cemali'yi alip butun sezon sadece ziraat kupasinda ikinci lig takimlarina karsi oynatmaktir.
  • 347
    normal futbol takımları futbol takımlarındaki yüklerine yol verip, bü yüklerden kurtularak yerine daha genç dinamik takıma katkı sağlayacak transferler yapar. hele de bu takım sezonu şampiyon tamamlamışsa beklenti daha fazladır çünkü şampiyonluk gelirleri+ şampiyonlar ligine katılım hakkı+ forma satışları vs. ancak gel gör ki bizde yük üstüne yük alınarak piç edilen bir dönem haline geldi. bu kadar stresli bir transfer dönemini, şampiyon takımın taraftarına yaşatmaya hakkı yoktu yönetimin. acıyın lan bize bu nedir amk :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın