• 26
    bizdekilerin konu mankenliği yaptığı teknik ekip personeli. tüm sorumluluk zaten hocada ama bazen oluyor, hoca da iptal oluyor. herhangi bir sebeple mantıklı kararlar veremeyebiliyor, formsuz olabiliyor. burada devreye sen gireceksin arkadaş. hocayla gerekirse tartışacaksın ama "yardımcı" olacaksın adama. la gidiyor maç, hoca tıkanmış. hiç mi fikrin yok? hiç mi demiyorsun hocaya "hocam şöyle şöyle yapalım" diye falan. hoca izliyor bunlarda hocanın arkasından izliyor. hoca cezalıyken foyaları ortaya çıktmıştı zaten de artık iyice can sıkmaya başladı bu ekibin yetersizliği.

    öyle kenarda oturup hocaya yancı gibi davranmakla, oyundan çıkan oyuncunun sırtına eşofman örtmekle olmuyor bu işler. bugünkü puan kaybında sorumlu aramak için yazmıyorum ama yani her kritik durumda da "onlar da ne yapsın" diyemiyorum artık.
    abi az çalışın yahu. rakibi analiz edin, kimler neler yapar vs hazırlanın abi. hiçbir şey bilmiyor gibi çıkıyoruz maçlara. ilk 45 dakikaları rakibi tanımakla harcıyoruz gibime geliyor. yazık yani.

    (bkz: 3 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçı)
  • 27
    mevcut durumda futbol takımımızın en büyük 3 sorunundan biridir çünkü yardımcı antrenörlerin hepsi aslında evlat kontenjanı neticesinde kulübede duruyor. bir futbol takımında, teknik direktörlerin yardımcılarının görevi, bağlı bulundukları teknik direktörleri onaylamak ya da amigoluk yapmak değil, bilakis çeşitli detaylara daha çok inmek, gerek oyun planında olan aksamalar gerekse de futbolcuların bireysel eksiklikleri veya yanlışları konusunda çalışmalar yapmak da olmalıdır çünkü günümüz futbolunda evrim bu şekilde gitmektedir.
    maalesef şu an camia olarak kilitlenmiş, hareket edemez hale gelmiş durumdayız ve bu hareketsizlikten başarı ile çıkmak için doğru eleştirileri yapmalıyız. mevcut yardımcı antrenörlerin takıma maalesef faydası yok.
  • 29
    bir yazar dostumuz liverpool yardımcı antrenörüyle ilgili şunu paylaşmış.

    (bkz: #2813357)

    geçtiğimiz yıl liverpool antrenmanlarında taç atışının bile çalışıldığını söylemişti trent alexander-arnold.

    iyi takımlar arasındaki fark böyle küçük detaylar ile oluyor.

    bir de bizim takıma bakıyorum, hocanın yardımcıları hasan şaş ve ümit davala.

    bir yanda uefa kupasını kazandığımız yıl soyunma odasında taktik felsefesini kasan imparator, diğer tarafta çağdaş futboldan uzak kalmış, son 3 yıldır avrupa kupalarının en kötü takımı galatasaray'ı yaratan günümüz fatih terim'i.

    hoca sırf hemşehrisi diye, sebepsiz itaat ediyorlar diye hasan ve ümit'i yanında tuttuğu gelecek adına ümit vermiyor.
  • 30
    sözlükteki ilk yazımı bu yardımcı antrenör ve takım antrenörleri üzerine yazmak istiyorum. bilhassa son dönemlerde neredeyse tüm avrupa genelindeki futbolun gerisine düşmüş durumdayız ve asıl amacımız "türk olmayan takımları yenmek" misyonundan çok uzaktayız. galatasaray'da da bu antrenör ekibi sorunu maalesef berbat durumda.

    bana göre bu geri düşme konusunda önemli parçalardan birisi. aslına bakılırsa da bir altyapı çalışmasına veyahut tesisleşme çalışmasına göre yapılması da çok çok daha kolay olan bir sistem. öncelikle bizim takımımız da dahil olmak üzere bu ligde bu sistem; bir teknik direktör takımın yönetimini alır ve ya eski takım arkadaşlarından yahut eski futbolcularından oluşan ekibini hemen bu görevlere yerleştirir nadiren bir kondisyoner bazen de fizyoterapist liyakatli ve doğru araştırma ile takıma dahil edilir ki biz galatasaray olarak en azından son dönemlerde bunu gerçekleştiriyoruz.

    bu sistemin avrupa uygulamasına bakarsak, premier ligin teknik direktör anlayışından çıkıp "manager" isminin etrafında bir teknik ekip kurmaya başlayıp bu sistemi de güzel bir şekilde oturtmasıyla, yardımcı antrenör ve antrenör ekibi büyük bir profesyonellik kazandı. şuan da avrupa'nın en yüksek liginden en düşük seviyesine kadar her takım bunu uygulamaya çalışıyor.

    sisteme biraz bakarsak "tabi ki bu tamamen kendi gözlemim ve naçizane analizlerimdir.":
    -yardımcı antrenör; neredeyse saha içerisindeki teknik direktör görevinde diyebileceğimiz yetkinlikte asıl teknik direktörün ideolojisine sahip, onun taktiğini ve analizlerini en iyi şekilde futbolcu ekibine yansıtabilen bir nevi teknik direktörün sadece saha içi görevlerini üstlenmiş kişidir. hatta premier ligde futbolcuların direkt olarak "manager" ile çok nadiren muhattap oldukları söylenir. taktik bilgisi ve futbolcu ilişkileri yüksek olması gereken, takımı kontrol edebilecek yetkinlikte olması çok önemli bir pozisyon.
    -antrenör ekibi; asıl modern futbol anlayışında en önemli sistemlerden biri de bence bu. futbol artık teknik ve taktiksel açıdan o kadar genişledi ki büyük liglerin öncü takımları kullandıkları taç atışlarını bile taktik antrenman ile çalışan ekiplere sahipler. kaleden kısa pas ile oyun kurma, yıllarca çizgi oyuncusu diye adlandırdığımız bek oyuncularını topa sahipken orta içe çekip pas oyununa dahil etmekten başlayıp her türlü varyasyonların denendiği ve her geçen gün yeni sistemlerin çıktığı bir dönemdeyiz.

    ortada bu örnekler var iken bizim takımımızın da acilen bu konuya dahil olması gerektiğini düşünüyorum, en azından takımımıza;
    -iyi bir savunma antrenörü: takım defans futbolcuları ile haftanın belirli günlerinde savunma çalıştıracak modern hücum taktiklerine karşı dizilim ve savunma antrenmanları yapabilecek, futbolcuların pozisyon alma, ön sezi, top kullanma vb. özelliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacak futbolu takip eden ve iyi analiz edebilen bir antrenör.
    -iyi bir hücum antrenörü: aynı şekilde takımı hücum varyasyonları üzerine çalıştırabilecek hocanın taktiğine uygun antrenmanlar ile futbolcuları taktiğe hazırlayacak, hücum duran toplarının üzerine çalışmalar yapacak bir antrenör.
    -bence özellikle bizim ihtiyacımız olan genç oyuncu antrenörü: tartışmasız süper ligin en iyi alt yapıya sahip takımlarından biriyiz ve 1.5 milyarın üzerinde borcumuz düşünüldüğünden kesinlikle üzerine çok daha fazla düşmemiz gereken bir nokta bu konu. aslında tamamen ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu ama şimdilik a takım antrenörüne değinmek istiyorum. evet alt yapımızda birçok genç oyuncu antrenörümüz olduğu gibi 1 adat de a takımda bulundurmamız elzem olan bir pozisyon. çünkü a takıma yükselttiğimiz oyuncular ile özel olarak ilgilenecek ve özellikle gençlerin mental gelişimlerine odaklanacak bir antrenör olmalı çünkü maalesef alt yapımızın en yüksek eksikliği gençlerin mental durumdan berbat olmaları. bu bir çok genç oyuncunun yok olup gitmesini önleyecek bir hamle olacaktır.

    üzerinde durduğum bu konu aslında sizlerinde bildiği gibi daha da geniş bir sistem (taktik antrenör, teknik antrenör hatta özel şut antrenörü bile var) lakin en azından bir yerden başlayıp galatasaray'a dahil etmemiz gereken elzem bir konu. bu hocamız fatih terim'in de elini son derece rahatlatacak bir çalışma olacaktır, tabi kendisinin de biraz dik başlılığını kırıp bazı evlatlarından vazgeçmesi gerekecek. son dönemde ligimize baktığımızda fatih hocanın ne kadar saçma şeylerle uğraşmak zorunda kaldığını görüyoruz, teknik direktörün sadece futbol takımına odaklanması çok zor ki bence sadece bu konuya da odaklanmamalı. takımın teknik direktörü en basitinden transfer komitesi ile ve gözlemcilerle her daim kontak içerisinde olmalı ve bu süreci olabildiğince takip etmeli dersek antrenörler fatih hocanın birçok yükünü elinden alıp takımı hazırlayabilmeli ve geliştirebilmeli. şampiyonlar ligi takımı olacağız diyorsak kulübede oturup hakeme, rakip futbolcuya, rakip takım kulübesine saldıracak insanlardan kurtulmamız gerek. ha derseniz ki burası türkiye onlardan da lazım 1 tane koyarsın o da bu görevi üstlenir.
  • 31
    bazen çok büyütülen ekip. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, mesela klopp hakikaten profesyonel bir ekiple çalışıp herkesin görevini yapmasını ister, mourinho daha tek başına hakim olur tüm işlere.

    bizde de hatırlarsınız, rijkaard geldiğinde bu şekilde bi ekip kurmuştu. hatta bunun yanında maç öncesi kampını falan kaldırmıştı, futbolcu profesyonel olmalı, maça kendi kendisini hazırlayabilmeli diyerek. sonrasında seri maç kayıpları başlamıştı falan.

    fatih hoca'nın uefa kupası'nı aldığı dönemde yardımcı antrenörü müfit erkasap'tı mesela. müfit erkasap lan, uefa kupası'nı alan kadroda yardımcı antrenör.

    bu yüzden hasan şaş'ın, ümit davala'nın falan futbol bilgileri üzerinden saydırmak inanılmaz komik geliyor bana. fatih hoca'nın gözünde antrenörün işi antrene etmek, şöyle oynayalım diye fikir vermek değil belki de. yani bilmiyorum belki fikir alıyordur da, hasan'la ümit'in futbolcuları maça nasıl hazırladığı kısmı ise önemli olan hoca için, ve bu işi yapıyorlarsa, geçiniz yani. sıkıldım romantikliğinizden.

    her maya her yerde tutmaz. şunu bi anlayın. bazen apple gibi dünyanın en kurallara uyan markasını yaratır başarılı olursunuz, bazen trump gibi sansasyonel işlerle.
  • 32
    toplam 4 şampiyonlukta görev almış yardımcı antrenörlerin elbet payları vardır.
    teknik direktörün yardımcıları ile olan durumunu bizler bilemeyiz. antrenörlerin performansını da biz değerlendiremeyiz. zira bunu değerlendirmek için bilgi sahibi olmamız lazım. ne biliyoruz da bu adamlara yetersiz yaftası vurabiliyoruz?

    fb medyasında ki futbol dehalarının(!) yorumlarına bakarak fikir sahibi olmayı doğru bulmuyorum.
  • 34
    ülkemizde olduğundan fazla anlam yüklenilen makam.
    herhalde fatih terim ve mustafa denizli gibi isimlerin yardımcı antrenörlükten başarılı bir teknik direktöre evrilmeleri bu makamdan beklentilerin artmasının ana sebeplerinden biri olabilir.
    bugün sir alex ferguson, arsene wenger, carlo ancoletti'nin, jose mourinho'nun yardımcıları kimlerdi diye sorsak kimse bilemez. günümüzde jurgen klopp bu makama değer veriyor lakin meşhur yardımcısı zeljko buvac'ın durumu da ortada.
    yardımcı yardımcıdır gözler ve ışıklar daima başroldedir.
  • 35
    teknik olarak antrenörlük öncesi durak. yalnız burada kişisel hedef önemli. eğer antrenör olucam kafasıyla yardımcı antrenörlük yapılıyorsa çok daha fazla verim alınır. hedef öğrenmektir. hırs vardır temelde. ister istemez hocaya karışmak vardır. bir noktadan sonra kendi kanatlarıyla uçma isteği vardır. anadolu'nun köşelerinde zaman geçirmek vardır.
  • 36
    osman şenher bugunku yazisinda yardimci hocalar konusunda yeni bir yapilanmaya gidecegimizi iddia etmis.

    --- alıntı ---

    gelecek sezon yardımcı hocalar dörde ayrılacak. birincisi sadece forvetleri çalıştıracak. ferguson zamanında manchester united’da olduğu gibi. hücumculardan tamamen bu isim sorumlu olacak ve daha önce çok başarılı olmuş golcülerden seçilecek. aynı şekilde orta sahayı yine o mevkide isim yapmış bir hoca çalıştıracak ve oyuncuların performansından da sorumlu olacak. bekler ve stoperler de geçmişinde bu bölgede başarılı olmuş bir yardımcı hocaya teslim edilecek. kalecilerde ise sorun yok, zaten kaleci antrenörü gayet başarılı.

    --- alıntı ---

    tum yardimcilarin sorumluluklarinin mevkiye gore dagitildigi bir sistemi ilk defa duyuyorum.
  • 37
    kanımca çok önemli bir konumda yer alan antrenörlerdir.
    futbolda doğal olarak teknik direktörler ön planda oluyor. ama iyi bir yardımcı antrenör, takıma her zaman çok büyük katkı sağlar.
    iyi bir yerli yardımcı antrenör, türkiye'ye yeni gelen bir yabancı teknik direktörün ligi tanımasında, türk futbolunu tanımasında ve yeni geldiği takımı tanımasında çok büyük rol oynar bence.
    örneğin büyük galatasaraylı bülent ünder hocamız, 2005-2006 sezonunda eric gerets'in yardımcısıydı.
    bu dönemde, rakipleri mükemmel şekilde analiz eder ve taktik açıdan galatasaray'a çok büyük katkı sağlardı.
    süper lig 2005-2006 şampiyonluğumuzda güzel insan geretsle birlikte bülent hocanın da payı çok büyüktür.
    1. fatih terim döneminde de imparatorun yardımcısıydı kendisi. o dönemde de fatih hocamıza çok yardımcı oldu taktik açıdan.
    bazı yardımcı antrenörler vardır ki teknik direktör kadar önemlidir.
    tabii ki şimdi yazacaklarım olmayacak bir şey; ama ben eğer görebilseydim ve teknik adam olarak futbolun içinde olmak isteseydim, belki de spor hayatımın sonuna dek yardımcı antrenör olarak kalmak isterdim.
    yardımcı antrenörlerin, futbolun taktik ve teknik yönüne yüksek düzeyde vakıf olmaları, adeta futbolun akademisyeni gibi olmaları gerekir bana kalırsa.
  • 38
    yardımcı antrenörlük sıfatının ne kadar önemli bir şey olduğunu anlamak için youtube'da yayın yapan l1 üçgen isimli kanalın liverpool'daki yardımcı antrenör ile yaptığı şu yayını izlemenizi tavsiye ediyorum.

    https://youtu.be/JqNmBRIr118

    önümüzdeki sezon galatasaray futbol takımı için hocamız fatih terim'in düşündüğü kişiler:
    (bkz: selçuk inan hakan balta ikilisi)

    hadi hakan balta'yı az çok anlayabiliyorum, herhangi bir tecrübesi olmasa da antrenörlük kursuna falan gitmiş.
    peki selçuk inan neden düşünülüyor kardeşim, neden?
    daha dün futbolu bırakmış adam, ne bir kursu var, ne bir altyapı takımında tecrübesi var.

    mesela bakıyorum zinedine zidane real madrid'de bırakın hoca olmayı, yardımcı antrenörlük için bile önce gidip u18 takımını çalıştırmış.

    yahu galatasaray'ın yardımcı antrenörlük payesi bu kadar ucuz mu allah aşkına!
    benim hayallerim dünyadan daha büyük diyerek bize ufuk gösteren hoca kendisini ve takımı geliştirmek için aynı ufku ve vizyonu gösteremiyor, varsa yoksa biat edecek liyakatsiz adamları etrafında dolduruyor.

    inşallah selçuk inan haberi doğru çıkmaz ve ben bu yazdığımı editleyip özürlerimi dile getiririm ancak hiç sanmıyorum.

    rezillik kardeşim, başka da bir şey değil.
  • 39
    işi liderlik veya yöneticilik olan birinin doğuştan yetenekleri olması elzemdir. kişiye göre değişmekle birlikte eğitimle işin yüzde 40-50'sini halledebilirsin, gerisi kişinin allah vergisi yeteneklerine kalmıştır. ha oldukça yetenek sahibi olursunuz üzerine eğitimi de eklerseniz zirve yaparsınız. ayrıca bu eğitim de sadece akademik alanlarda verilmez/alınmaz.

    futbol dünyasına gelince işin bilimsel boyutu önemli muhakkak. ancak 20 sene futbol oynamış birisi ciddi bir tedrisattan geçmiştir. kaldı ki alt yapı eğitimlerini de sayarsak 30 seneye yakın bir işle iştigal etmiş oluyorsunuz. hiç tıp eğitimi almadan 30 sene hastanede çalışma imkanınız olsa ve zeki bir insansanız çok ciddi yol alırsınız. bu ülke mr raporunu değerlendiren odacılarla dolu. istanbul'da bir devlet hastanesinde hayal gücüyle doktorluk yapan bir adam vardı.
    link : https://www.haberturk.com/...akma-doktor-komedisi

    eğitimin çok önemli olduğu ve bence dünyadaki en zor mesleklerden biri olan doktorlukta bile işi idare edebiliyorsunuz. kaldı ki futbol oynuyoruz hayat kurtarmıyoruz.

    bizim 2020-2021 sezonu yardımcı antrenör adaylarımıza gelirsek şahıslar hakkında değerlendirme yapmak için çok erken.

    selçuk inan'dan iyi bir teknik direktör olmayabilir çünkü çok hırslı ve tutkulu birine benzemiyor ama iyi bir öğretici havası var. yardımcı hoca olarak ilk işi öğreticilik ve takip (hocanın gözünden kaçan detaylar için). en az 25 sene futbol oynamış birinin çok fazla eğitim eksiği yoktur, bu konuda da yeteneği varsa bu işi kotarır. zaman içinde akademik futbol eğitimi de alacaktır zaten ilgili yerlerden.

    hakan balta bir tık önde olabilir zira bu akademik eğitim olayını boş zamanlarında çözmüştür diye düşünüyorum. karakter yapısı selçuk ile çok benzer bence ve hakan da eğitmenlik yapabilir diye düşünüyorum.

    bence her ne olursa olsun ekipte hasan şaş gibi birisi lazım. sanki hakan ve selçuk da inanmadıkları bir konuyu hocaya diretecek havada değiller. hasan şaş ise ölümüne gidecek bir havada, bu denge unsuru olabilirdi.

    alt liglerde top oynamış bir tercüman dünyanın en iyi hocalarından birisi (bkz: jose mourinho) olabiliyorsa baştan olmaz dememek lazım. görelim bakalım hocalık yetenekleri var mı?
  • 40
    gelecek sezon her ne kadar resmi açıklamalar gelmese de (sadece selçuk inan için maç sonrası bir veda ve açıklama yapıldı) levent şahin-ümit davala-hakan balta ve selçuk inan'dan oluşacağı iddia edilen bana göre de takımın teknik patronun eli ayağı olacak kişilerden oluşan çok önemli mevki.

    kimileri daha önce antrenörlük kursundan geçmiş kişilere öncelik verilmeli derken, kimileri de hiç fark etmez futbol hayatlarında efsane kategorisine girmiş kişiler antrenörlükte de çok önemli yerlere gelebilir tezini savunmakta. bence de resmi olarak yardımcı antrenörlerin hepsi açıklanmasa da en baştan olmaz demek erken gibi.

    keza selçuk inan için aklıma mikel arteta örneği geldi. benzer şekilde 2014-2015 sezonunda 9-10 maça çıkan ve 34 yaşında futbolu bıraktığını açıklayan arteta sezon sonunda manchester city'de guardiola'nın direkt yardımcısı olmuştu. ve kariyerini sonlandırmadan 3 yıl önce antrenör kurslarına da başladığını bir röportajında okumuştum. 3 yıllık guardiola tedrisatından sonra şuan arteta arsenal'in başında güçlü bir oyunla adından söz ettiriyor. burada selçuk inan ya da hakan balta'nın nasıl bir kariyer hedeflediklerini bilmek gerekiyor. özellikle futbolculuk kariyerinde çok önemli mevkilerde efsaneleşen oyuncuların zaten taktik ve teknik açıdan maç maç edindikleri tecrübeler yadsınamaz. geriye kalan kendini geliştirebilmek ve çağa ayak uydurabilmektir.

    bir diğer örnekte mesela xabi alonso örneği. o da futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra real madrid'in genç takımını çalıştırdıktan sonra real sociedad b takımının başına geçti ve hala da orada kendini geliştirmek için yol izliyor. neticede gelen fırsatlara göre herkes kendi yolunu seçer.

    özellikle değişen ve çok çok profesyonelleşen (pandemiden sonra profesyonelliği bir nebze unuttuğumuzda ilk 5'e zor girdiğimizi berbat bir seri yakaladığımızı çok acı tecrübe ettik) dünya futbolunda artık o kadar fazla kavram ve esas iç içe geçmiş durumda ki, görünürde futbolun basit bir oyundur tezini sağlayan işte arka plandaki bu olgular. ve işte tam da bu yüzden teknik direktörün yardımcıları çok çok önemli bir yer tutuyor. gelecek sezon teknik kadromuzda her kim olursa olsun türk futbol tarihinin en önemli isminin yanında staj görmek ve futbol felsefesini geliştirmek için onlar adına çok çok büyük bir fırsat. bize düşen de bu fırsatların nasıl kullanılacağını bekleyip görmek.
  • 44
    kulübümüzde maalesef gerekli önem gösterilmemektedir. geçen sezonda da çok net gördük ki ft ceza alınca, ne ümit davala ne hasan şaş ne de levent şahin oyuna müdahale konusunda bir varlık gösteremediler. avrupa'nın önde gelen kulüplerinde yardımcı antrenör olmak için bir ton ister var. bizde eski topçu olmak yeterli oluyor ne yazık ki. zidane bile yardımcı antrenör olmadan önce u18 takımını çalıştırdı. bence şu an gündemdeki isimler öncelikle altyapı takımlarında hocalık yapmalı daha sonra a takım seviyesinde yardımcı antrenör olarak ekibe katılmalılar. eğer illa eski futbolcularımızdan seçeceksek de şu an hocalık kariyerine başlamış elit oyuncularımızı düşünmeliyiz. mesela harry kewell bu alanda güzel bir örnek olabilir. umarım bu alanda da transfer alanında olduğu gibi sınıfta kalmaz ft ve yönetim.
  • 47
    baş antrenöre işlerinde yardımcı olmak, uygulamalarda destek amaçlı teknik ekiplerde bulunan antrenör.
    https://twitter.com/...970354001973248?s=20
    ortamlarda levent şahin'e, ümit davala'ya ve daha çok hasan şaş'a laf atanları görünce anlamıyorum. hani yardımcı antrenörün etkisini nasıl göreceksin saha dışından? veya bir maçla adamı mı asacaksınız hoca değil diyerek? sanırım bunun tek sebebi kendi başlarına çalışmaya başlamamış olmaları. hani çağdaş atan hoca oldu ya, bakarsın ozan köprülü de hoca olur sonra yine buradan vururlar bizim teknik heyeti. yukarıdaki açıklama onun için arşivlenmeli.
  • 48
    gün itibariyle ümit davala ve levent şahin'in galatasaraydan ayrıldığını açıkladığı görev.

    eğer fatih terim galatasaray'ın teknik direktörü olarak devam edecekse yardımcı antrenör müessesini daha profesyonel olarak ele alması elzemdir. mesela bu sene ekibe katılan riera çok güzel bir örnek.

    kimse kendisine necati ateş ile selçuk inan ile hakan balta ile ümit davala ile çalışma demiyor ama teknik, taktik, rakip analizi üzerine evlatçılıktan ziyade işinde daha profesyonel, fatih terim'in hatalarını yüzüne söylemekten çekinmeyip yeri geldiğinde onu düzeltebilecek bilgi, beceri ve cesarete sahip isimleri hak ediyor bu camia.
  • 50
    çağa ayak uyduran takımlar taç pozisyonları için bile antrenör tutup, set planı çiziyorlar. bizim muhabirlerde şampiyonlar ligi maçı öncesi antrenmanda yapılan 5'e 2'yi övüyor, instagram hesabı her antrenman sonrası ayak tenisini kazanan takımın fotoğrafını paylaşıyor. sonra 'makas açıldı', açılır tabi.

    edit : tabi taç setini hayata geçirebilmek için önce taç pozisyonlarında topu oyuna sokabilmek lazım. onu unutmuşum. böyle bakınca olmaması mantıklı gözüküyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın