• 40
    gelecek sezon her ne kadar resmi açıklamalar gelmese de (sadece selçuk inan için maç sonrası bir veda ve açıklama yapıldı) levent şahin-ümit davala-hakan balta ve selçuk inan'dan oluşacağı iddia edilen bana göre de takımın teknik patronun eli ayağı olacak kişilerden oluşan çok önemli mevki.

    kimileri daha önce antrenörlük kursundan geçmiş kişilere öncelik verilmeli derken, kimileri de hiç fark etmez futbol hayatlarında efsane kategorisine girmiş kişiler antrenörlükte de çok önemli yerlere gelebilir tezini savunmakta. bence de resmi olarak yardımcı antrenörlerin hepsi açıklanmasa da en baştan olmaz demek erken gibi.

    keza selçuk inan için aklıma mikel arteta örneği geldi. benzer şekilde 2014-2015 sezonunda 9-10 maça çıkan ve 34 yaşında futbolu bıraktığını açıklayan arteta sezon sonunda manchester city'de guardiola'nın direkt yardımcısı olmuştu. ve kariyerini sonlandırmadan 3 yıl önce antrenör kurslarına da başladığını bir röportajında okumuştum. 3 yıllık guardiola tedrisatından sonra şuan arteta arsenal'in başında güçlü bir oyunla adından söz ettiriyor. burada selçuk inan ya da hakan balta'nın nasıl bir kariyer hedeflediklerini bilmek gerekiyor. özellikle futbolculuk kariyerinde çok önemli mevkilerde efsaneleşen oyuncuların zaten taktik ve teknik açıdan maç maç edindikleri tecrübeler yadsınamaz. geriye kalan kendini geliştirebilmek ve çağa ayak uydurabilmektir.

    bir diğer örnekte mesela xabi alonso örneği. o da futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra real madrid'in genç takımını çalıştırdıktan sonra real sociedad b takımının başına geçti ve hala da orada kendini geliştirmek için yol izliyor. neticede gelen fırsatlara göre herkes kendi yolunu seçer.

    özellikle değişen ve çok çok profesyonelleşen (pandemiden sonra profesyonelliği bir nebze unuttuğumuzda ilk 5'e zor girdiğimizi berbat bir seri yakaladığımızı çok acı tecrübe ettik) dünya futbolunda artık o kadar fazla kavram ve esas iç içe geçmiş durumda ki, görünürde futbolun basit bir oyundur tezini sağlayan işte arka plandaki bu olgular. ve işte tam da bu yüzden teknik direktörün yardımcıları çok çok önemli bir yer tutuyor. gelecek sezon teknik kadromuzda her kim olursa olsun türk futbol tarihinin en önemli isminin yanında staj görmek ve futbol felsefesini geliştirmek için onlar adına çok çok büyük bir fırsat. bize düşen de bu fırsatların nasıl kullanılacağını bekleyip görmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın