• 39
    işi liderlik veya yöneticilik olan birinin doğuştan yetenekleri olması elzemdir. kişiye göre değişmekle birlikte eğitimle işin yüzde 40-50'sini halledebilirsin, gerisi kişinin allah vergisi yeteneklerine kalmıştır. ha oldukça yetenek sahibi olursunuz üzerine eğitimi de eklerseniz zirve yaparsınız. ayrıca bu eğitim de sadece akademik alanlarda verilmez/alınmaz.

    futbol dünyasına gelince işin bilimsel boyutu önemli muhakkak. ancak 20 sene futbol oynamış birisi ciddi bir tedrisattan geçmiştir. kaldı ki alt yapı eğitimlerini de sayarsak 30 seneye yakın bir işle iştigal etmiş oluyorsunuz. hiç tıp eğitimi almadan 30 sene hastanede çalışma imkanınız olsa ve zeki bir insansanız çok ciddi yol alırsınız. bu ülke mr raporunu değerlendiren odacılarla dolu. istanbul'da bir devlet hastanesinde hayal gücüyle doktorluk yapan bir adam vardı.
    link : https://www.haberturk.com/...akma-doktor-komedisi

    eğitimin çok önemli olduğu ve bence dünyadaki en zor mesleklerden biri olan doktorlukta bile işi idare edebiliyorsunuz. kaldı ki futbol oynuyoruz hayat kurtarmıyoruz.

    bizim 2020-2021 sezonu yardımcı antrenör adaylarımıza gelirsek şahıslar hakkında değerlendirme yapmak için çok erken.

    selçuk inan'dan iyi bir teknik direktör olmayabilir çünkü çok hırslı ve tutkulu birine benzemiyor ama iyi bir öğretici havası var. yardımcı hoca olarak ilk işi öğreticilik ve takip (hocanın gözünden kaçan detaylar için). en az 25 sene futbol oynamış birinin çok fazla eğitim eksiği yoktur, bu konuda da yeteneği varsa bu işi kotarır. zaman içinde akademik futbol eğitimi de alacaktır zaten ilgili yerlerden.

    hakan balta bir tık önde olabilir zira bu akademik eğitim olayını boş zamanlarında çözmüştür diye düşünüyorum. karakter yapısı selçuk ile çok benzer bence ve hakan da eğitmenlik yapabilir diye düşünüyorum.

    bence her ne olursa olsun ekipte hasan şaş gibi birisi lazım. sanki hakan ve selçuk da inanmadıkları bir konuyu hocaya diretecek havada değiller. hasan şaş ise ölümüne gidecek bir havada, bu denge unsuru olabilirdi.

    alt liglerde top oynamış bir tercüman dünyanın en iyi hocalarından birisi (bkz: jose mourinho) olabiliyorsa baştan olmaz dememek lazım. görelim bakalım hocalık yetenekleri var mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın