• 275
    bu maça ilk kez katıldığım gs sözlük zirvesi ile hazırlandım. gördüğüm ortama zaten yabancı değildim. tek yabancı olduğum kişilerdi. pek fazla kişiyle tanışmadım. zaten tanışdıklarımda burdan tanıdığım kişilerdi. en başta conquistador de europa teşekkür ederim. kardeşim sürekli yanımda durdu. dertleştik konuştuk ve aynı şeyleri savunduk. sonrasında aynı zamanda semtimin insanı olan sisli meydanlarında dolasan ile yüz yüze tanıştım. son olarak da captano ile yüzyüze tanıştım ve yolladığı selamı yerine ilettim.

    bir hazırlık maçından daha öte bir maçtı.
    özlemişiz galatasaray'ın maçına gitmeyi.
    birde fatih terim ile beraber şahlanan bir takım bizi karşılayınca tadından yenmedi.
    maç öncesi tüm stadın imparator fatih terim diye inlemesi ile tepemde açılan pankartın altından kaçmam bir oldu. fatih terim tribünün önüne kadar teşrif etmiş. ben dururmuyum o pankartın altında!!
    ama yinede tribünler biraz bayıktı. sıcak havadan olsa gerek ara ara omuz omuza ve üçlüler ile bir gürültü kopardık. fakat hala adab-ı muaşeretten nasibimizi almamışız. 15 ocak 2011 galatasaray ajax maçında misafir gelmiş ve açılışımıza teşrif etmiş bir takımı ıslıklayanlara burada bir bidon dolusu giydirdik. ama huylu huyundan vazgeçmez yine aynı şeyi yaptık. alkışlayın bagırınıza basında demiyoruz ama en azından sap ile samanı ayırt etmeliyiz. maçın sonunda avrupa şampiyonu olmayacağız ya da ne bileyim bir ust tura yükselmeyeceğiz. öyle bir durum olsa alayına monako yapalım kafalarının içine girip beyinlerini yiyelim. ama, ama, ama... neyse yaşımız daha çok genç ve ögrenecek çok şeyimiz var.

    takıma gelecek olursak.
    takımın havasını oyuncuların hırsını begendim.
    %100 olmasa bile takım genel anlamda lig mücadelesine hazır gibi görünüyor.
    fatih terim illede transfer demesinde çok haklı ve bu transferlerin bir an önce yapılıp takıma katılmaları sağlanmalıdır.

    sol bek şart.. insua'yı neden almadık diye yönetime hayıflanmıştım ama bugün onu kendi takımında da izledim ve iyiki almamışız. özünde iyi çocuk olabilir ama artık galatasaray'ın menfaatleri ön plandadır.

    ujfalusi denen arkadaş bugün yine 2 defa ofsayta düştü. ulan biz bunu stoper oynayasın diye aldık. rakibin hayatını kaydırsın dedik ama herif bildiğin kinder süprizi gibi oldu. yardırıyor da yardırıyor. sonra da diyorlar neden hala abdul kader keita diyorsun. aha işte bu yüğzden diyorum. ah o kanatta birde kara elmasımız olacaktı ki seyreyle cümbüşü.. iyiki a. madrid'den üçün biri olarak onu almışız. bir kez daha forlan ve reyes transferlerinin olmamasından dolayı üzüntüm hafifledi.

    bunun dışında fatih hocanın kafasındaki as kadroda cluio, stancu ve gözden çıkarılan pino gibi yabancılar yok. fakat rotasyon için bu oyuncuları tercih edeceğine yerli oyuncu tercih etmesini isterim. hem takımı fazla yabancılaştırmamış oluruz hemde fatih hoca karakterini yerli oyuncuya daha iyi empoze eder.

    bazıları sahadaki rakibin tamamen yedek olduğundan dem vurmuş. eşşeğe altın semer vurduğunda da eşşeğe yine eşşek diyoruz. sonuçta tabelada koskoca liverpool yazıyor ve saha kenarında da kenny daglish gibi bir efsane var.

    ingiltere tarihinin en pahalı ingiliz oyuncusu olan carroll bidonuna servet çetin'in fazlasıyla su doldurduğu bir maç oldu.servet çetin bize ilk geldiği dönemlerini anımsattı. tek sıkıntısı yanında gökhan zan gibi dandik mahalle topçucusunun olmasıdır.

    maç sonu metro çilesini çekmek yerine stad da biraz daha zaman geçirelim dedik. batı tribüne geçip rahat koltuklarda otururken kenny daglishoyunculara performanslarından dolayı ceza vermiş olacakki liverpooloyuncuları yeniden sahaya çıkıp rejenerasyon idmani yaptılar. o sırada tribünde yaklaşık 50-100 kadar taraftar vardı. oyuncularda bizim olumlu tepkilerimize karşılık vererek yanımıza kadar geldiler.dirk kuyt ile kısada olsa sohbet imkanım oldu.

    velhasılı kelam mükemmel bir futbol gecesi yaşadım. takımım kazandı. uzun zaman sonra hayvan gibi bögüre bögüre bagırdım. yıllardır yanyana maç izlediğim arkadaşlarımla bir araya geldim. fakat birşeye dikkat ettim. bu maçta gördüklerim yaşadıklarım bana çok ama çok tanıdık geldi. yıllar önce aynı hisleri yaşadığım ve her maçı iple çektiğim 1996-2000 sezonunu anımsattı.. allahım ne olur benzetmiş olmayayım diye dua ettim.

    edit: birşeyi de unutmadan not düşeyim. elmander ne koydu öyle be hacı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın