• 11
    rui costa'nın formasının deniz barış'ın elinde kaldığı maç. ayrıca fenerbahçe'nin yediği ilk gole, orta sahada sorumsuzca topu kaptıran nicolas anelka sebep olmuştur diye hatırlarım.

    bir önceki sezon (2004-05) kadıköy'de manchester united'ı üçleyen fenerbahçe, akabinde ligde karşılaştığı galatasaray'a 1-0 mağlup olmuştu. (benim maç öncesi tahminim de kesinlikle kazanacağımız yönündeydi, yeni açık'a o rahatlıkla gitmiştim, zira medya manchester paf'ı yenen fenerbahçe'yi inanılmaz şişirmişti ve fenerbahçeliler o özgüvenle galatasaray derbileri öncesi giriştikleri psikolojik savaşı yapmaya gerek duymamışlardı.)

    ancak bu maçta (2005-06) milan'dan dört yiyen fenerbahçe, akabinde ligde karşılaştığı galatasaray'ı 1-0 mağlup etmişti. (bu maçtan da sırf farklı milan yenilgisi yüzünden emin olamamıştım. hatta o gün oynanan ve arda turan'ın yıldızlaştığı paf maçına gitmekle yetinmiş, ali sami yen'e yol almamıştım. nitekim fenerbahçe "kurtuluş maçı" olarak gördüğü bir galatasaray derbisinden daha galibiyetle ayrılmıştı. malum sigma-frankfurt sonrasındaki lig kapışması da hafızalarda.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın