• 131
    somon\mercan\pembe formanın dedikodusu ilk çıktığında, "adı üstünde 'alternatif' formadır; beğenmeyen aslını alır!" dedikodusu dönüyordu. adı üstünde, "alternatif forma o; önce "aslını" düzgün yapacaksın, sonra alternatifine sıra gelecek. "asıl" formamız olan parçalı forma, sadece ve sadece "alınmaması" için basit bırakılmış, sanki çok iyi bir dizaynmış gibi geçen seneki haline hiç dokunulmamış. geçen sene de rağbetin mor formaya yoğunlaşması için, muhtemelen gelmiş geçmiş en kötü beyaz forma dizaynı ve inadına kırmızısı sağa alınmış parçalı forma çıkarılmıştı; "rekor kırdık" diye hava atılacak ya... param olursa parçalı'yı da alırım; ama kulüp bana "alma" diyorken, zaten kuş kadar maaşı gömmem. sezon ortasında çıkacak formayı beğenmezsem alırım.

    reklamcı falan varsa sözlükte muhakkak bilir; işlerin "iyi" gittiği izlenimini uyandırmak, işlerin "iyileşmesi" için uygulanan bir taktik. uygulasınlar; madem kulübün menfaatine görmüş büyüklerimiz...

    somon\mercan ya da her neyse; iyi lan bence, fena değil allah için. manita da beğendi, allahın emri, alacaz ona da bi tane. tahmin edilebileceği gibi, sırtına da kewell yazılacak. ben? forma iyi, hoş da; böyle dikkat çeken, cart, parlak bi renkle 5 dakika sokakta dolaşsam deliririm; turuncuyu da aynı sebepten al(a)mamıştım, yoksa güzeldi... hatun da "aman sen de modadan anlamadan hede hödö" diyecek oldu; direk "moda karşıtıyım ben; geçiniz..." dedim, kestim attım. somon, kavuniçi, portakal, vs. benim için birer gıda maddesidir; renk değil. bende pembe var, sarı var, turuncu var... kewell mıyım lan ben, giyer giymez yakışsın?!

    bayadır sarı forma bekliyordum, krem geldi; ona da şükür. bunu alırım ben; ah şortu da şöyle koyuca bi kırmızı olsaymış, şu omuzlarındaki şeritler gibi... bütün sezon boyunca, klavye başında titreme nöbetleri geçirerek sözlüğe "ön liberoaağğhh!!!" diye entry entirdik; lorik cana yazılacak sırtına illa ki. bunu beğendim, hakikaten iyi. tabi şu türk telekom'un iğrenç fontu bunu da katletmiş, o ayrı. geçen sene cesaret'i görünce, o "ütopik" denilen reklamsız forma'yı kendi ellerimle imal edecektim az kalsın türk telekom'u sökerek. rengi koyu derime gider, kara saçıma-sakalıma yakışır; üstündeki aslan figürü de savaşçı lorik cana ile özdeşleşir.

    sezon ortasında çıkacak olan formayı düşünürken, siyah formayı ne kadar özlediğim aklıma geldi. seyrantepe'ye geçişimizle özdeşleşmesi gerektiğine göre, vefat eden başkanımız özhan canaydın'ın yası için siyah olsun be; olmazsa çocuğunuzu keserim!
App Store'dan indirin Google Play'den alın