resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2870
    dünkü maçtan bağımsız hakkında yanlış bilinen doğruları konuşmak gerek. abdülkerim ön alan presi için orta sahaya kadar çıkan ama çıktığı zaman genellikle rakibin belini döndürerek ondan rahat kurtulabildiği veya kanatlara pas atarak pasifize ettiği bir oyuncu. bu konuda bir sıkıntı yok çünkü sırtı dönük oyunculara karşı top almak aşırı zor bir iş. 10 kere çıkıyorsanız orta sahaya baskıya maksimum 2-3 tanesinde topu alır veya oyuncuyu bozarsınız. (yerden oynanan oyunda) önemli olan pasifize olduktan sonra geriye dönüp pozisyon almanızın ne kadar hızlı olduğu ile alakalı.

    mesela partnerlerinden biri davinsonda genellikle rakibi döndürür veya pas atmasına izin verir ama davinson’un farkı tekrar pozisyon almasının daha hızlı oluşu. davinson zaten bu yüzden transfer edilmiş bir oyuncu. yoksa her stopere talimat verip orta sahaya kadar prese gitmesine oyuncuyu ikna edebilirsiniz ama geri dönüşü farklı olur. tabii davinson’unda ceza sahası içi savunmacılığı abdülkerim’e göre kötü bence.

    abdülkerim ceza sahası içini savunurken çok iyi bir stoper fakat sırtı dönük oynayan ve hızıyla fark yaratan oyunculara karşı bana göre çok etkili değil. onu farklı kılan bir sürü özelliği var. golcülüğü, oyun kurması, ceza sahası içini savunması… bu yüzden değerli bir stoper fakat zaman zaman bu saydığım özellikler yüzünden bizi üzebiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın