• 120
    yine her önümüzdeki maç gibi sezonun en önemli maçıdır. çok az maç kaldı sezonun bitmesine. kendi evimizde 3 puan alıp, sürprize izin vermeyip yolumuza devam edelim.

    pendikspor aslında bize ters gelebilecek bir oyuna sahip. çok hareketliler ve bu bizi yorabiliyor. elbette kadro olarak bize rakip olamazlar ama özellikle forvet hatlarının ligimiz takımlarının genelinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. en azından kağıt üzerinde.

    orta sahada ise ndiaye, midtsjö ve lusamba oynuyor. lusamba hücum aksiyonlarında, ndiaye ise savunma aksiyonlarında bulunuyor. midtsjö ise bu iki oyuncu arasında köprü görevi gördüğü gibi savunmada da hücumda da arkadaşlarına katılıyor.

    hücumda thiam, halil ve umut nayir var. umut forvet olarak oynarken thiam ve halil kanat oyuncuları olarak görev yapıyor. umut'un ve thiam'ın şansı bize tutuyor. bu isimlere dikkat etmekte fayda var.

    pendikspor hücumda arka direğe doğru orta atmayı çok seviyor. duran topta ya da akan oyunda çoğunlukla arka direği yokluyorlar. çizgiye yakın sağdan atılan ortalarda thiam, soldan atılan akan oyunda, diyagonal ortalarda ise halil arkadan koşup topla buluşabiliyor sıklıkla. bu konulara dikkat edersek gol yemeyiz diye düşünüyorum. özellikle kornerlere dikkat edelim. arka direkteki thiam'a topu atmayı her seferinde başarıyorlar neredeyse.

    bir de klasik kontra atak denemeleri var.

    savunma konusunda ise kötüler. savunmaları yüzünden düşme hattında olduklarını unutmayalım. ceza alanları içerisini çok kalabalık tutuyorlar. şut çekince çoğunlukla savunmaya çarpıyor. savunmada yaptıkları tek iyi şey bu. kalecileri ise önde pozisyon almayı seviyor. bir aşırtma golü düşünebiliriz bu maçta. welinton cezalı olduğu için oynayamayacak ama buna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. hataya müsait bir oyuncu. fb maçında da hakem zorlamasıyla olsa da takımını eksik bırakmıştı. ama sonuçta deneyimli bir stoper, olmaması daha iyi olacak diye düşünüyorum. fb maçında welinton kırmızı görünce sonraki hafta yerine murat akça oynamış. son haftalarda alparslan-welinton ikilisi ile oynuyorlardı. bizim maçta da murat akça oynar.

    kısacası pendikspor çok mücadele edecek. çok koşacak. düşme hattındalar ve ölüm kalım maçlarından biri olacak bu maç. eskaza skor alırsa yerden kalkmayıp zamanı harcayacaklar. hücumda iyi isimleri olsa da genel olarak kalite olarak bizden iyi bir oyuncuları yok. ve özellikle hücum ve savunmada bizden daha yaşlı bir takım. duran toplara, kanat atakları ve ortalarına dikkat edersek yiyeceğimiz goller en fazla kaza golleri olursa olur.

    normalde averaj kasmamız gereken bir maç. ama ne zaman böyle düşünsek maç sıkıntılı geçiyor çok. becerimizin seviyesi yüksek olmalı. bazen bir beceriksizliğimiz tutuyor kriz geçirmemek elde değil.

    bu maç için de kalan diğer maçlarımız için de aynı şey önemli olacak: 3 puan almak öncelikli. iyi futbol şart değil bu zamanlar. yarım sıfır olsun bizim olsun. ama tabi 3 fark falan atarsak rahatlarız ancak. sonra averaj kasmaya başlarız.

    yeter ki pendikspor'un gardını düşürelim erken gollerle. golümüz ne kadar gecikirse onlar o kadar direnç kazanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın