resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Aston Villa
Mevki:On Numara
Yaş:24
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 2056
    icardi'nin galatasaray'a ilk geldiği zamanlarda önceliği hep asistti. bu takım için bir gereklilik miydi yoksa icardi'nin bir stratejisi miydı bilmiyorum ama 19. haftaya kadar ligde asisti olmayan kerem aktürkoğlu ligi 12 asistle asist kralı olarak bitirdi. ne oldu kerem'e. bir anda teknik kapasitesi ve oyun görüşü aşırı mı gelişti yani? hayır. sadece takım için oynamayı öğrendi. ve bunda icardi'ye duyduğu saygı, minnet ve güven en önemli faktördü. icardi'yi futbol olarak da tanıdı ve muhteşem ikili oldular.

    zaniolo için de bu dediğim geçerli. bazen kafalarda soru işareti doğursa da çok değerli bir oyuncu hala. ama istediğimiz zaniolo için o mental eşiği atlamak zorunda. yine burada icardi etkisi devreye girecek. çünkü zaniolo'ya alan açacak, ondan doğru pas isteyecek ve ona doğru pas verecek oyuncu yine icardi. zaniolo röportajlarında gördüğüm en iyi forvet açık ara icardi diyordu. zaniolo gibi bencilliğin sınırlarında dolaşan bir oyuncu için icardi gibi saygı duyacağı bir forvetle oynaması çok önemli. tersi olsa, özel bir forvetle oynamasa burnunun dikine gidebilecek bir karakter çünkü zaniolo. icardi zaniolo'yu hizaya sokabilir.

    ben kendisini yeni sezonda icardi'nin yanındaki 9,5 numara olarak düşünüyordum, mertens'in dakikaları haliyle biraz azalacaktı tabi. ama zaha geldi, potansiyel 9,5 numara muhtemelen artık zaha. 4-4-2 ya da 4-2-3-1'de kerem'in de yeri düşünüldüğünde zaniolo sağ tarafa iyice sıkışmış olacak. muhtemel rashica transferi de bir yandan sıkıştırıyor tabi. o bölgede yerli oyuncu da kullanılabilir bazı maçlarda, barış gibi, yunus gibi. yani mevzular biraz karışık. okan hoca'nın da deneme yanılmalarla doğruyu bulacağına inanıyorum. unutmayalım ki rashica da a planı değildi. zaniolo'yu da zorlayacağız biraz. o bizi zorlayacak, biz de onu zorlayacağız. yeter ki köprüleri atmasın ve pes etmesin.

    zaniolo doğru bildiklerini muhakkak revize etmek zorunda ya da daha efektif kullanmak zorunda. icardi olmasaydı biz ne kerem'i ne zaha'yı ne de zaniolo'yu zapt edebilirdik. ve kağıt üzerinde harika görünen ama herkesin kendine oynadığı garip bir takım olurduk. ama hücum organizasyonları için doğru katalizöru aldık. gerisi diğer hücum oyuncularımızın iyi niyetine ve çabasına bakar. takımı düşünen kazanır. kendini düşünen ise kaybeder. aklın yolu bir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın