aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 267
    öncelikle (bkz: #349043)

    28 mart 2010 galatasaray fenerbahce macina kadar haklarında nötr olduğum, eminim ki galatasaray tribünlerine benden çok daha fazla emeği geçen, bu yüzden de kurulduğundan beri saygı duyduğum taraftar oluşumudur. kendimi onlardan birisi olarak hiç görmedim, tribün emekçisi olmadım, ali sami yen stadyumunda sadece 1 maç izleyebildim bugüne kadar. ancak bütün bunlar kendilerini eleştirmemi engellemeyecek.

    derbi haftasında merhum özhan canaydın'ı kaybetmek hepimizi çok üzdü. ultraslan'da bu tip bir kayba duyarsız kalacak bir oluşum değildi ve kalmadılarda. fenerbahçe yönetimi ve medyası bütün hafta centilmenlik çağrısı yapıp durdular. bu çağrıların hiç birisini kadıköy'deki maçlardan önce göremezsiniz. daha sonra fenerbahçeli taraftarlar manisa maçında özhan başkan'a saygı duruşu yapılırken alkışladılar. sürekli medyada ve yöneticilerin dilinde özhan başkan'a yakışan derbi olsun, o fb'nin alkışlanmasını isterdi gibi açıklamalar duyuldu.
    işte bütün bunlar ultraslan'ı etkiledi ve pasifize etti. ultraslan piskolojik olarak aman özhan başkan'ın vasiyeti, aman şu aman bu derken kendini imha etti. gfb ve fenerbahçe yönetimi manisa maçı ve sonrasında başvurdukları bütün kurnazlıkları, ultraslan'a yedirdi.

    malesef derbi gösterdi ki ultraslan, gfb kadar organize bir topluluk değildir. gfb manisa maçında saygı duruşunu alkışlamış olabilir fakat dakika 20'den 90'a kadar galatasaray'a ağza alınmayacak küfürler etti. derbide de bunları etti ve biz ekran başından ultraslan'da stadyumdan dinledi. ultraslan derbide fişi çekilmiş gibiydi. peki centilmenlik sadece galatasaray taraftarının yapması gereken miydi?

    daha da önemlisi; ultraslan üyesi renktaşlarım. sizler küfürsüz takım nasıl desteklenir, nasıl ateşlenir bilmiyor musunuz? neden bu kadar sessiz kaldınız? ben tv başında fenerbahçe tezahüratları duymayı yediremedim kendime, sizler tribün emekçileri nasıl yedirdiniz?

    fenerbahçe yönetimi, medyası ve taraftarının oyununa düştünüz. sandığım kadar organize değilmişsiniz. bence bu mağlubiyette en büyük pay sahibisiniz, takım galipken desteklemek skor taraftarının yapacağı iştir. sizden ricam takım gerideykende ölümüne destek verip, takımı ateşlemenizdir. derbideki tutumunuz beni mağlubiyetten çok daha fazla üzdü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın