resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:PSV Eindhoven
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 363
    terim’in 2021-2022 sezonu ile beraber getirdiği sisteme uygun olduğunu düşündüğüm sol bek oyuncumuzdur. yukarıdaki entrylerde gördüğüm bazı yorumlara saygı duyuyorum. lakin katılmıyorum. misal verecek olursak bir arkadaşımız terim’in beklerden genel beklentisinin oyun kurucu olması cihetinde olduğunu belirtenler olmuş. bundan başka yerini çok bıraktığına dair görüş belirten de...
    şimdi benim anlamadığım pva'dan nasıl oyun kurucu olmasını bekliyor ki terim? her mevki gs taraftarı gözünde oyun kurucu olmalı. 6 numara oyun kursun. 2 stoper oyun kursun. bekler oyun kursun. kanatlar kursun. muslera'nın ayağı kötü yerine, ayağı iyi bir kaleci alınsın. vay efendim 8 numaran kursun, kanatlar kursun vs... arkadaşlar benim şahsi kanaatim ve genel gözlemim terimin beklerden beklediği katkı %65 civarlarında hücumken, %35 civarı defansif katkıdır. ha boey hem hücum hem de defansif anlamda çok iyi; yerini kaybetmiyor derseniz o raddede boey'in ekstra performans gösterdiğini, ekstra enerji ile oynadığını gözlemlememiz gerekir. hatta bu yıl sonunda muhtemelen göreceğiz ki beklerimiz 5 gol üzerine çıkacaktır. terim'in pva'dan beklentisi tam anlamıyla (yine şahsi kanaatim) ve her seferinde kenara inip orta kesmesi vs. değil. gerektiğinde(özellikle cicaldau'nun cezasahasına doğru yöneldiği zamanlar) sol iç gibi oynayıp geçiş hücumlarında o bölgeyi parsellemesi ve cezasahası içerisine boş koşular atıp, süpriz gol beklentisinin olduğunu düşünüyorum.
    özetle rolünden fazla iş yapılması beklenen sol bekimiz. hem yukarıda saydığım şeyleri yapıp, hem de yerini tam anlamı ile doldurması gerçekten zor bir meziyettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın