resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1294
    öncelikle; (bkz: #322076)

    bu entrynin devamı niteliğindedir şimdi yazacağım. evet yukarıdaki entry'yi yazdığım an 4 kişi ofsaytlamış. hak verebilirim karma da umrumda değil ancak gerçekleri de değiştiremeyiz. öncelikle şunu söylemeliyim ki kendisi uzun yıllar takımın başında kalmalıdır. bu akşam yaptığı hatalar bu gerçeği değiştirmediği gibi bu durum da bu akşam-ve hatta ilk maçta da- turu hediye ettiği gerçeğini değiştirmemektedir.

    öncelikle rijkaard geldiğinde ne beklentide olduğumuzdan başlayalım. en büyük beklentimiz ortasahada pas yapan ve topa sahip olan bir takım olmaktı. gerçekçi olmak gerekirse mehmet ve mustafa sarplı bir ortasahadan bunu beklemek ve bunun gerçekleşmemesini rijkaard'a mâl etmek haksızlık olur. fakat bu ortasahanın top taşıyabilen ve pas yapabilen tek oyuncusu elano'yu oyundan çıkarmak tamamen rijkaard'a mâl edilir. bu ölümcül bir hata ve sürekli yapıyor bu hatayı. bu hatayı ne zaman yaparsa da puan kaybediyoruz. ibb, beşiktaş maçları aklıma ilk gelenler. ayhan girince takım haliyle geri çekiliyor. bu maçta da bu oldu. elano çıktı, ayhan girdi takım geriye yaslandı. hücum hattında forlan, reyes, simao gibi isimler olan bir takıma karşı da oyunu geride kabul ederseniz her türlü golü yersiniz.

    bu maçta ve ilk maçta da yapılan bir başka hata da takımın sadece savunma yapması, topu kazanınca da ileri şişirmesiydi. top şişirilen oyuncu da arda turan olunca şişirilen top bize atak olarak geri dönüyor. bu ilk maç için kabul edilebilir ama ali sami yen'de asla ve asla galatasaray takımı böyle oynamamalıdır. bu şekilde skor korunmaz şişirdiğin her top sana atak olarak döneceği için o golü yemeye mahkum olurusun. skoru koruma istiyorsan topa mutlak suretle sahip olmalı ve ortasada pas yapmalısın. bu durumun bir sebebi de transfer politikası hataları aslında. devre arasında gio yerinde hitlzsperger alınsa istenen oyun oynanabilinirdi belki. neyse bu apayrı tartışılması gereken bir konu.

    sonuç olarak 2 maçta takımım tepik tarzı bir futbol oynuyorsa burada elbette ki adına bakmadan teknik direktörü eleştiririm ve kaybedilen turun faturasını ona çıkarırım ve emin olun turu geçseydik de bu yazı yazılacaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın