• 112
    öncelikle şunu unutmamak gerek ki şaka bir rakibimiz yok. gayet iyi silahları olan bir rakip. özellikle oyun enine genişlerse bize çok sıkınıtı çıkartabileceklerini düşünüyorum. bir de oyunun doğası kazanmak, rakibimiz zannedildiğinden çok daha fazla kazanmayı talep edecektir. göztepe'nin de beşiktaş'a benzeri bir şekilde zorluk çıkartacağını düşünüyorum. bakın gördünüz 11 mayıs 2021 denizlispor galatasaray maçında denizli her şeye rağmen ne kadar direnmeye çalıştı.

    çaprazdan vücuda atılacak uzun toplara ve yandan ceza sahası içine atılacak toplara dikkat etmemiz gerek. o yüzden arkayı 2,5 3 oyuncuya ilk temas için bırakmak ve sonra geriye gelip kapatmak ne kadar mantıklı emin değilim. 11 mayıs 2021 denizlispor galatasaray maçındaki ilk 11 bence mantıklıydı. bu maçı ilk 11 olarak düşünmeye karşıyım, ki ben bu sezon işe yaradı veya yaramadı fatih hoca'nın direkt orta saha kurgusunu maç sırasında değiştirdiğini çok hatırlıyorum. bu sefer babel veya arda'dan biri yerine kerem'in oynaması gerektiğini düşünüyorum. babel kararını genelde çok manasız bulsam da enine genişlememiş oyunlarda babel önde 2. oyuncu olduğunda hakikatten iş yapıyor. onyekuru bence bir plan değiştirme oyuncusu olmalı yine zira bu son sakatlıklardan sonra çok iyi görmedim. muhammed'in yerine de yine ben halil'i bekliyorum ve bence doğrusu bu olur. orta sahaya gelirsek ise buradaki soru işareti emre akbaba. ben emre'yi genel kanının aksine gayet beğeniyorum. bazı eksiklikleri çok sıkıntı yaratmasa takım çok rahatlayacak ancak savunma orta saha arasına çok hareketli girebildiği için demarke pozisyon top isteyen adam olma konusunda çok becerikli. kapalı rakiplere karşı bu tarz delmeleri çok değerli buluyorum ki emre hem bu özelliğinden hem de gol arama meziyetlerinden dolayı bence son haftalarda hep yer buldu. ancak hem bu maçta daha sağlam bir orta sahanın daha önemli olduğunu düşündüğüm için hem de emre'nin kaçırdığı penaltıdaki o stresten yıpranmış hali yüzünden bu maçta kenara gelmesi gerektiğini düşünüyorum. sanırım bu noktada iki doğal aday ömer ile emre kılınç. hangisi olmalı inanın tam kestiremiyorum, bu yüzden bu noktada ahkam kesmeyi bırakayım.

    tamamen rasyonel bir dünyada beşiktaş'ın hala bize karşı şansı çok daha yüksek. 3 gollük fark şaka değil çünkü. ancak gerek rakipler, gerek psikoloji, hocalar, hazırlıklar, zartlar zurtlar ben artık kestiremiyorum. kim bir adım önde benim gözüm seçemiyor artık var gelsin bulsun bunu. ama onu bunu geçtim biri bana açıklasın bu nasıl oldu? evet ben genel kanının aksine bu seneki bazı işlere daha ılımlı bakıyordum ancak günün sonunda o kadar da pozitif bir tablo yoktu (anlık). kadromuzda çok fazla gel git oldu (korona ve sakatlık etkisi. bazen bunu hafife alıyoruz.) (rakibimizin bizden çok daha kısıtlı bir kadrosu olduğunu yadsımıyorum ancak ligin sonuna kadar geniş bir kadro ihtiyaçları olmadı. bu konuda da hem şanslılar hem de oyun kurma konusunda becerikli bir sene geçirdiler.) ama yine de son haftaya böyle bir tabloyla girebilme... 26 yıllık galatasaray'lıyım ve bu tarz durumlarda çok kaldık ama hala açıklayamıyorum hala aynı büyüsü var. çok tuhaf arkadaş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın