• 681
    çok şükür kazasız belasız atlattığımız zor maç.

    maçtan önce çoğumuz gibi ben de galibiyet halinde işin çok büyük bir kısmını halletmiş oluruz diye düşünmüştüm. geriye kalan maçlar içinde kısa vadede en zor maç buydu. ligin belki de en iyi top oynayan 2- 3 takımından birisi alanyaspor. deplasman ya da ev sahibi farketmeksizin aynı oyunu oynuyorlar ve yenilmesi cidden zor bir ekip. bu yüzden tüm takımı tebrik ederim. ikinci yarıda oyuncu değişikliklerinde geç kalmamız dışında bir sorun yoktu. bizim gibi bir takımın hiç alışık olmadığı tarzda oynadık ve önemli olanı elde ettik. diğer maçlarda da bazı zaman aralıklarında topu rakibe veriyoruz. antep ve başakşehir maçları da öyle oldu ama bu maçta neredeyse tüm maçı öyle oynadık. bundan sonraki maçlarda bu şekilde oynamayız; tek maçlık bir şeydi ve sonuca bakmak şimdilik yeterli.

    hakem için de bir iki şey söylemek lazım: aslında maçın kritiğine hakemle başlamak bile yanlış olmazdı; o derece maçın önüne geçti. diagne beşiktaş maçında kırmızı gördüyse babacar da bu maçta kırmızı görmeli, onyekuru ve yedlin'in pozsiyonları net penaltı. hataları sıralayınca sonuca etki eden direk 3 hata var, hiç mi hiç az değil. fenerbahçe maçında da galibiyetle döndüğümüz için cüneyt çakır pek dillendirilmedi ama o maçta da direk 3 bariz hata vardı. aslına bakılırsa hem fener hem de alanya maçlarında ipimiz çekilmiş ama bizden başka dikkat eden yok. artık yönetimin bu işe çok yüksek desibelden ses çıkarması şart. böyle susulacaksa bu maçta olmaz ama başka maçta işler ters gider. ligin son düzlüğüne girilmişken inanılmaz hatalar yapılıyor. kasımpaşa maçında kerem'in olmayan penaltı pozisyonundan sonra fenerbahçe, yöneticisi ve medyası ile müthiş bir kirlilik yarattı. alanya maçında da meyvesini yemek üzereydiler ama çok şükür elleri boş kaldı. bu işler öyle susmakla olmuyor; çıkıp fenerbahçe ve alanya maçlarında dönen dolapları açıklamak zorundalar. bakın bu maça bile gerek kalmadan fenerbahçe maçında işimiz bitirilecekti. o maçtan berabere bile dönsek işimiz çok zor hale gelirdi. bu kadar açık açık hata yapılmaz, bunların adı hata değildir. bu hakemlerin maçtan önce kiminle ne konuştukları, kimden ne tavsiyeler aldıkları incelenmeli. başka da bir şey demek istemiyorum ama olay çok kötü yerlere gidiyor.

    şampiyonluk yolunda çok ama çok kritik bir virajı dönmüşüz ama sevinemiyoruz. sonraki birkaç maçımız görece daha kolay ve aynı zamanda fenerbahçe'nin maçları da zor olduğu için puan farkı yaparız diyordum ama futbolun saha içinde kalması halinde. görülen o ki pek fırsat verilmeyecek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın