• 56
    "turnusol"

    bu kelimeyi ilk kez ilköğretim 6. sınıftayken fen bilgisi dersinde duymuştum. asit varlığında kırmızı, baz varlığında mavi olan kağıt parçası falan filan. zaman ilerledikçe bu sözcüğün halk arasında insanları kategorize etmek amacıyla kullanıldığına da şahitlik etmeye başladım. açık konuşmam gerekirse tıpkı "algı operasyonu" kelime grubu gibi hiç sev(e)medim kendisini ve haliyle uzak durdum.

    "turnusol"

    sözcüğü kullanmak bana da ve bugüne kısmetmiş meğer; covid-19'lu günlerimiz için turnusol görevi görüyor liglerin ertelenmesi-seyircisiz oynanmaya devam etmesi ikileminde seslendirilen görüşler. dünyanın komple aynı yönde hareket ettiği bir olayda sen dünyaya zıt yönde hareket ediyorsan büyük olasılıkla sende bir sıkıntı vardır, bu birincisi. ortada daha doğru olan bir seçenek varken gidip ille de soru işaretli olan tercihten yana kullanıyorsan hakkını, bu senin işi inada bindirdiğinin bir göstergesidir, ikincisi.

    derslik günlerden geçiyoruz ahali, bizzat yaşıyor olduğumuz derslik günler. ak ile karayı az çok biliyoruz zaten de, bugünler sayesinde sınırları kıpkırmızı keçeli kalemle daha bir net çiziyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın