• 7350
    maalesef son yilaarda takim ile alakali en buyuk hayal kirikligim ve umudumu kiran sey.

    nasilki futbol yonetiminde ve mantalitesinde bir devrimin gerekli oldugu belli oluyor, ayni sekilde galatasaray taraftarinin de kendisini guncellemesi gerekiyor.

    ilk ve oncelikli problem mac performansi. maalesef arena da tribun performansimiz cok yetersiz. arena da takim sahadayken tribunde olan insanlar, ayni maca cikan futbolcular gibi maca cikmaktalar. yani tribunde olan kisi evde macini izleyenle ayni sekilde degerlendirilemez. dolayisiyla gerekirse antrenman bile yapilsa yeridir, cunku taraftar performansi ic sahayi ic saha yapan seylerden en onemlisi. marslar, rakibi ve hakemi baski altina alma, oyunculari ve takimi itme. bunlarin hepsi onemli kriterler ve galatasaray taraftari maalesef bu kistaslardan sinifta kaliyor. itmesi gereken yerde takimi uyutuyor, hakemi ve rakibi baskilamasi gereken yerde kendi takimini baski altina aliyor, takimi de itmek yerine geri cekiyor.
    galatasaray taraftari gelenegini karakterini arenada insaa edip bunu surdurmeli ve futbolcular bu karaktere, gelenege sahip cikmak, katki yapmak adina yarisip, benimsemeli.

    ornek olarak galatasaray taraftari yildiz futbolcunun hareketleri ile cosup, mac sonu hatta daha maca cikmadan onu goklere cikariyorsa; bunun sonucu taraftara oynayan futbolcu ve takima degil kendine yatirim yapan futbolcular oluyor. galatasaray taraftari, hep soyler, "sizi buraya getiren yeteneginiz, burada tutacak olan karakterinizdir" diye. bunu arenanin her bir metrekaresine telkari ustasi gibi bunu ormelidir. altyapi topcusundan, dunya yildizina, scout transferinden, teknik heyetine herkes bu gelenege gore hizaya gelmelidir.

    galatasaray taraftari gencine sahip cikmali ancak bir ilgi budalasi degil camiasinin sorumlulugunu, agirligini omuzlarinda sorumluluk, yeri geldiginde dayandigi en buyuk kuvvet bilip buna katki yapacak oyuncular ortaya cikaracak bir sistem, bir gelenek olusturmali. metin oktay, george hagi, bulent korkmaz, claudio taffarel, fernando muslera ve bunlar gibi galatasarayli karakterleri herkese ezberletmeli, bunun populuzmini degil aslini altyapisindan baskanina herkesin sahiplenmasini saglamalidir.

    bu sanli kulubun, sanli taraftari uzerine dusen bu agir gorevi hic gocunmadan yapacak arzu ve istege sahiptir. en kisa zamanda organize olup bu maddeleri hayata gecirmeli, bu buyuk takimi dunyanin en ilgi cekici yeri yapmalidir. bu olana kadar da bir topcu ya da bir suclu bulup linc etme gibi ilkel davranislari birakmali, tek derdi tribun ve klup kulturunu yerli yerine oturtmak olmalidir.

    tanim: turkiyenin en basarili klubunun, en sanli taraftaridir. boyle kalmak icin de mucadele etmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın