• 76
    2019-2020 sezonu sonunda değişmesini umduğum ikili. özellikle avrupa için yetersizler.

    yalnız bugün bu kadar eleştirilmesi bana ağır geliyor.

    her ikisi de sezona kötü başladı ona hiç lafım yok fakat mesela nagatomo daha mayıs 2019'da şampiyonluk maçı olan 19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçında rakibin en önemli hücum silahı olan edin visca'yı sahadan silmişti. 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçında yine beşiktaş sağ kanattan hiç gelemedi.

    mariano ise savunmada geldiği günden beri kötü. o da hücumda çok önemli bizim için. 2018-2019 sezonunda mariano-belhanda-feghouli üçgeni ile birçok maçı kazandık. en etkili hücum planımız da bu üçlü üzerinden gelmekti.

    bu iki oyuncu da yazın fizik olarak geriye gitmişler. zaten yuto'nun ciğeri sönmüştü. yuto bir de turnuvadaydı.

    şimdi de henüz form tutamadılar. yaşlı oyuncular zaten geç form tutarlar.

    işte orta sahalar, kanatlar ve bekler, sürekli ileri geri gittiğinden temposu eksik olunca net hissediliyor. forvet ve stoperler o kadar değil.

    linnes'i çok seviyorum, müthiş bir insan ve karakter her iki kanadı ve başka mevkileri de yedeklemesi ile varlığı da çok kıymetliydi ama lemina öyle bir fırsat transferi ki bu şartlarda gelmese yazık olurdu.

    galatasaray'daki en iyi hallerini düşündüğümde benim için sıralama,

    mariano>nagatomo>linnes şeklinde.

    sanırım fatih terim de aynı fikirde olmalı ki linnes'i tercih etmedi.

    fakat kendisi bizim sözleşmeli oyuncumuz, keşke yaz başında rusya'da falan bir takıma satılsaydı ama kadroda düşünülüyordu. en geç 1 sene sonra aramızda olacak. maaşını da alacak. oynayamayacağı için üzülsem de galatasaray'ın çıkarı için böyle bir karar alındı.

    (bkz: kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için)

    desteğimizi de verdik ve yolumuza bakacağız.

    artık bu konunun çok fazla dillendirilmesi bu ikiliye de ayıp oluyor.

    hele hele kimin gideceği belli değilken sosyal medyada bu adamlara "evine git, takımdan git" falan yazanlar oldu, onların akıl sağlığının yerinde olduğunu sanmıyorum.

    tekrar söylüyorum her ikisinin de son senesi, zaten sözleşmleri de bitiyor. belki devre arası bile gidebilirler biri veya ikisi ama gidene kadar destek olmamız gerekiyor.

    2018 ocak'ta gelip şampiyon yapan bir adam yuto.

    2017 yazında gelip sabri'den sonra bize sağ bek nasıl olur'u hatırlatan adam mariano.
App Store'dan indirin Google Play'den alın