2019-20 Hazırlık Maçı
22:00 Artemio Franchi
4 - 1
  • 136
    oynadığımız oyunun iyi veya kötü anlamda henüz yapılmayan 9 numara veya 6 numara, ön libero, defansif orta sahadan kaynaklı olup olmadığı konusunda emin değilim.

    ona kalırsa, fiorentina'nın santrforunda orta sahadan devşirilme boateng oynuyor. önemli oyuncularından ikisi gio simeone ile chiesa oynamıyor. ama ortaya koyulan bir oyun var.

    ben, biraz sahadaki rollerini tam olarak anlayamamış oyunculara bağlıyorum. topu ileri taşıyamıyoruz. taşıyamamız normal. çünkü ileride adam olmuyor ki! mesela muslera, diagne'ye uzun oynuyor ama rakip yarı alanda ve diagne'ye yakın bir oyuncu var. topu defanstan çıkaracağız mesela, feghouli, belhanda, donk ve seri orta saha yuvarlağının çevresinde top bekliyor. e babacım, biriniz de ileri açılsanız da, ileride top atacağımız topçumuz olsa?

    başka açıdan bakalım. top bizdeyken rakip oyuncuların hareketlerine bakalım. çoğu zaman 5 kişiyle bir anda şok prese başlıyorlar. orta saha çizgisinde iki oyuncumuz birden demarke, bomboş kalıyor ama topu ayağına alan oyuncumuz o kadar oyalanıyor ki, orayı görene kadar presi yemiş oluyoruz. pas kanalları kapanmış oluyor.

    pozisyon almakta zorlanıyor, gecikiyor ve yanlış yapıyoruz açıkçası. zamanlamada gecikiyoruz. artık bir karar verilmeli. top illaki orta sahada bir futbolcuyla buluşacaksa, o futbolcu kim? ondan topu alacak futbolcular neden topun gerisinde?

    ve diagne ne iş yapar? tek bir olumlu hareketi yok. takıma yeni katıldı normaldir.

    bu arada, feghouli, belhanda gibi ilk on bir oyuncularımızın maçta olabildiğince çok oynaması önemli. maç ritmi kazanmaları, takıma alışmaları adına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın