• 6386
    günümüzün ekonomik koşulları ve iyice yerleşen kapitalist düzen ile birlikte tüm dünyada değişmiştir. tüketim kültürü ile birlikte herkes sadece başarıya odaklanmış ve gerisini çok da önemsemez hale gelmiştir. ne yazık ki bundan nasibini almış taraftar topluluğudur.

    bunun yanında nerdeyse hayatımızın tamamını esir alan sosyal medya ve pes, fifa, fm gibi oyunlarla birlikte herkes futbolu bildiğini düşünmeye başlamıştır. bunu neden diyorum onuda açıklayayım. özellikle pes ve fifa oyunlarında oyuncular ve hakem sıfır hata ile oynamaktadır. oyunları oynayanlar ise sahada da aynı şey olacağını düşünerek bir hata yapan sporcuya karşı tahammülsüz bir şekilde davranmaya başlar. bir hata daha yaptığında ise onu sosyal medya aracılığıyla linç etmeye başlar. en sonunda tüm sporcuları beğenmeyen sürekli eleştiren ancak bir şey üretmeyen insanlara dönüşürler. artık ne yazık ki taraftarlık bunun üzerinden dönüyor. bugün çok takdir ettiğimiz bir sporcuya, yarın ağza alınmayacak şeyler söyleniyor.

    olayı örnekle anlatırsak daha rahat açıklayabilirim. bir önceki sezon tudor' u takımın başına kim getirdi. sosyal medya baskısıyla taraftar, peki sonra kim gönderdi gene taraftar. ben tudor iyi bir antrenör hata yapmadı şeklinde bir şey söylemiyorum. gönderilmesi gayet de doğal hatta geç bile kalındı. gelmesini isteyenler ile gitmesini isteyenler aynı kişiler değil mi? burada ya gelişinde problem var ya gidişinde. sosyal medya ve çılgın kapitalist düzen taraftarlığı çok ama çok zehirlemiştir.

    not: genel taraftar profili için yazılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın