• 70
    yedek kaleci dediğini ya üretirsin, ya da satın alırsın. chelsea, başakşehir'de oynayan brezilyalı bir kaleci almıştı. 3 kaleci olarak. neden? adam görece tecrübeliydi, maça çıkmıştı.

    mesela eray işcan diye bir kalecimiz var bizim. adam 3. kaleci. ama daha yaşı 26. yahu bu adamın şu aralar senede 30-35 maça çıkması, penaltı kurtarması veya yemesi, sürekli tecrübelenmesi gerekmiyor mu? potansiyeli var veya yok, örnek olarak veriyorum. 26 yaşında bir kaleci var, altyapından çıkmış. sanırım kendisi altyapı oyuncusu kuralını da karşılıyor. sen 18 yaşında kalecini kirala istanbulspor'a. oynasın. sonra kirala karabük'e. oynasın. devam ediyor mu iyi? kirala bir üst takıma. daha da iyi hale mi geldi? koy kalene. o kadar iyi olmazsa, devam et kiralamaya, 31-32 yaşında da yap yedek kalecin. bak 18 yaşından itibaren 31 yaşına kadar her sene 30 maça çıkan kalecinin kariyerinde 390 maç olur. 390 maça çıkmış bir kaleciye de as kalecin sakatlanırsa güvenebilirsin iyi bir takım savunman varsa. olması gereken de bu. o kadar maça çıkmış tecrübeli kaleci, takımın iyiyse zaten senin işini görür.

    bak o zaman o adama 1 milyon euro da vermezsin belki. sana maaşta sıkıntı çıkartırsa elden çıkartman da kolay olur, oynayan oyuncu elden çıkartmak kolaydır çünkü. bizde sistem işletmek yok ki. bir zamanlar avrupa'da fena oynamayan sinan bolat geldi, olmadı. beşiktaş'ın kalecisi olmuş cenk geldi, olmadı. o olmadı, bu olmadı. bunların hepsi mi rezil kaleciler? hepsi mi çok ama çok kötüydü?

    bu adamların olmaması ayrı sıkıntılı durum, bu adamlara verilen maaşlar ayrı sıkıntılı durum. yahu bir kulübün yedek kalecisi için bile bu kadar sıkıntılı durumlarla uğraşması bile ayrı bir sıkıntı. yazarken bile içim daraldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın