• 354
    şimdi size naçizane ben belki de dünyanın en tartışmalı ve en "underrated" filmi cannibal holocaustu anlatmaya çalışacağım.

    öncelikle filmle ilgili birkaç not aktarıyım size:

    filmdeki hayvan ölümleri gerçektir(bir nevi sahte belgesel formatlı film olgusunu deteklemek adına birkaç hayvan kurban edilmiştir). ilk cümlede bahsettiğim üzre dünyanın ilk "found footage" filmidir(handycam(el kamerası) ile çekilen, çeşitli belgesel görüntülerinin kolajıymış izlenimi veren, gerçekçiliği ön planda tutan filmler (bkz: the blair witch project)). ayrıca filmin yönetmeni ruggero deodato film yüzünden mahkemelik olmuştur, zamanına göre çok gerçekçi ölüm sahneleri vardır(1980 yapımı) ve mahkeme tarafından filmde yerlilerin katledildiği düşünülür. ruggero deodato'nun yerlileri bulup getirmesiyle dava düşer.

    şimdi de yorumlamaya çalışacağım. (spoiler) filmin son sahnesinde kahramanımız "ı wonder who the real cannibals are"( acaba gerçek yamyamlar kim merak ediyorum) der, kadraj yüksek gökdelenleri alır ve film biter. filmde teknolojiden tamamen izole kabileleri inceleyen gazetecilerin ölümünü araştıran profesörün yaşadıkları anlatılıyor. işte profesörün fimin sonunda kurduğu bu cümle bize çok şey anlatıyor. araştırma gezisinde profesör gazetecilerin çektiği videolara rastlar ve gazetecilerin yamyamlara nasıl iğrenç şeyler yaptıklarını görür. bir sahnede de profesör yamyamları anlattığı televizyon kanalındaki sunucu bayanla konuşurken onların yaşamı bize yamyamca gelebilir ama bizim de yaşam alanımıza izinsizce girilip müdahale edilse biz de saldırganlaşmaz mıyız" şekline cevap verir. son sahneyi yorumlayacak olursam insan yüksek gökdelenlerde yaşarken ilerlediğini, geliştiğini düşünen insan yamyamdan farksızdır... o koca koca gökdelenleri yaparken doğaya vermiş olduğu zararı, endüstriyelleşmenin ürünü olarak görülen "böcek öldürme ilaçları"nın ne kadar meşrulaştığını düşünmeyen insanoğlu böyle bir "eleştiri" filmini vahşice diye çoğu ülkede yasaklatabiliyor. insanoğlu rahat yaşama düşkünlüğü ve bencilliği adına o kadar güzel şeye katliam düzenlerken doğayla birlik, beraberlik içinde yaşayan o insanları yamyam olarak aşağılıyor. taşduvarlar arasına sıkışmış günümüz insanı ne kadar gerginleştiğni ve bunaldığını göremiyor ve bu insanlara bir anlamda "bok atıyor"...(spoiler) gerçekten hayatımda izlediğim en sağlam mesajlı filmdi, bu filmi izleyin, izlettirin.

    not: http://youtu.be/6wqrA9IMnUM

    ayrıca riz ortolani'nin bestelediği mükkemmel bir film müziği vardır.

    not2: sneijder ne koydu be(yapmayanı dövüyorlar :( )
App Store'dan indirin Google Play'den alın