• 103
    tokyo'nun hakkıdır. biri fenerbahçe'ye gerçek adaleti göstersin. kendi ülkem olduğu için üzüldüm tabi ki. ama zaten almamızı istememiştim hiçbir zaman. sebebini de japonlar çok net bir şekilde dile getirdiler zaten. doping, ırkçılık ve şike. sevinmedim de üzülmedim de ama en azından içim rahat lan. bir kere o planlanan bütün oyun alanları geçici prefabrikten yapılacaktı. olimpiyatlardan sonra tinerci mekanı falan olurdu hepsi. biz olimpiyatlara ve spora değer veren bir millet değiliz ki olimpiyat ruhunu ilelebet saklayalım. geç babam onları geç. bir de olaya siyasetten girince olan oldu zaten sunum boklaştı.
  • 105
    hak eden kazanmıştır.
    şort giyen sporcu kızların dayak yediği,
    tayt giydiler diye sapanca'da ölümüne dövülen kürek takımının olduğu,
    kyk yurtlarının haremlik selamlık ayrılmaya çalışıldığı,
    dopinngcilerin, şikecilerin, ırkçıların el üsünde tutulduğu
    ülkeye verilecek değildi ya.

    türkiye'de olmasa da başka yerlerde adalet var hala...
  • 111
    saraçoğlu'nda drogba'ya ve eboue'ye yapılan ırkçı hareket, siyaset eli ile örtülmeye çalışılan şike, ırkçı sporcuları onurlandırma çabaları, akdeniz olimpiyatları'nın açılışında biletleri "aman siyasi tepki olmasın." kaygısı ile bindirilmiş kıtalara dağıtmak, sonrasında oyunları izleyenlerin sayılarını üç hanenin üzerine çıkamaması, doping, kişilerle kurumlar ayrılsın, bir gecede değişen yasa...

    hepsini saymak istemiyorum, bir çoğu ile ilgili ispanya'yı, japonya'yı ve olimpiyat komitelerini bilgilendirecek mesajlar attım. şike için, ırkçılık için vs. ayrı ayrı. ve tek değildim, biliyorum benim gibi adalet isteyen çok fazla insan vardı; bir çok güzel insan... çabalarımızın boşa çıkmayışını gördüğüm için çok mutluyum açıkçası. istanbul çok güzel bir şehir, istanbul insanı da olimpiyatı hak ediyor; eyvallah. ama bu siyasi erk, bu siyasi erkin spora bakışı, bu siyasi erkin insana bakışı kesinlikle olimpiyat falan hak etmiyordu. hak yerini buldu.

    bir klişe ile sözlerimi noktalıyorum: istanbul iyi ama çevresi kötü.

    süratle gelen edit: siyasi erkten kasıt yekten hükümet değil; bir siyasi zihniyetten söz ediyorum. şike yasasının jet biçimde değiştiği gün, evet oyu verenlere bakabilirsiniz. muhalefet partilerinin liderlerinin de beyanları ortadadır. daha fazla uzatıp sözü; iyice siyasete batmak istemiyorum. bu kadarı yeterli, gerekli araştırmaları yapın geriye doğru.
  • 113
    olimpiyat türkiye ye gelmedi diye sevinenlere geçenlerden kalma buzlukta sakladigim kina vardi. itina ile kullanabilirler.

    kocum siz neyin kafasini yasiyosunuz?

    ama yok gelmesin lan olimpiyat molimpiyat, bizim neyimize la? siyaset, milli duygularin bile önüne geçmis. yaziklar olsun bize be, harbiden yaziklar olsun!

    burada maalesef biz gurbetçilerden ögrenecek cok seyiniz var!
  • 114
    şike bizde, ırkçılık bizde, doping bizde neyin olimpiyatı? neyin kafası bu?

    erzurumda kış olimpiyatlarını düzenledik ne oldu? rus sporculara tecavüz ettik.

    mersinde akdeniz oyunlarını düzenlendik ne oldu? tribünlerde ortalama 100 kişi yoktu. kazandığımız tüm madalyalarda doping pisliğine bulaşmış durumda.

    fifa u20 dünya kupasını düzenledik, ne oldu? boş tribünlere maçlar oynattık.

    istanbulun trafiği, karmaşası ortada.

    hepsi bir yana

    şike yapan takımlarına "sahaya yansımadı" gibi aptalca bir çözüm bulmuş, ırkçılık yapmak için sahaya muz atan adamı onun mide rahatsızlığı var diye savunan bir ülke hangi yüzle olimpiyata aday olur? hiçmi utamanız yok?

    biz olimpiyatı bugün kaybetmedik efendim, biz bu olimpiyatı şikecileri kurtarmak için mecliste yasaları değiştirdiğimiz gün kaybettik.

    o gün o yasaları değiştirenler sorumlusudur olimpiyatı alamayışımızdan.

    edit : iş bu entrymi ofsaytlayanlar olmuş. şikeyi, dopingi, ırkçılığı savunuyorlar herhalde ofsayt verenler. ne diyeyim, allah ıslah etsin.
  • 115
    türkiye'de düzenlenmemesi ülke sporu açısından büyük bir kayıp olmuştur. işin ekonomik, siyasi boyutuna girmek istemiyorum. yeni tesisler, bu tesislerin başarıya teşvik edeceği sporcular, bu yepyeni tesislerde yapılacak antremanlar, kendi evinde başarılı olmak isteyen sporcular, 1 aylık spor tadı almış bir ülke, spora yönelen çocuklar, spora talebin artması vs. bu temelde başlayıp üstüne koya koya giden bir ülke olacaktı. malesef olmayacak.
  • 116
    (bkz: olimpiyat çatırdayabilir)
    şaka bir yana finale kalmamız sonucu baya umutlanmıştım. türkiye'nin neden almaması gerektiğini de yeterince anladık: şike, tayyip vs.
    ama bunu kimse bunu düşünmüyor. bu ülkede her şey tepeden inme sonucu oluyor. cumhuriyet ve demokrasi dahil. bu ülkede hastane açıp altyapı yapmadan doktoru atarsın, sonra doktorlar eksikleri gördükçe bin bir bürokrasiyle uğraşıp hastaneyi bina olmaktan gerçek hastaneye dönüştürmeye çalışır. olimpiyatları alsaydık spor için de böyle olacaktı. daha çok sporcu yetiştirmeye çalışıp, spora olan ilgi yavaşça artmaya başlayacaktı. şimdi 12-13 yaşındaki çocuklar olimpiyat madalyası alma heyecanıyla kafasını yastığa koyacaktı. ve eminim yarışlarda tribünler de boş kalmayacaktı.
    türkiye için şanstı bence. bizi adam edebilecekti belki de. olmadı. sağlık olsun.
  • 117
    ekonomik sebeplerle istemediğim olimpiyatlardır. yanlış hatırlamıyorsam bu iş için ayırdığımız bütçe japonya'nın 4 katıydı. bu para olimpiyat vergisi adı altında halkın cebinden çıkacaktı. bir kısmını ise sponsorlar üstlenecek bu sponsorlar da ilk ihalede karşılığını isteyeceklerdi. ekonomik ve siyasi sorunlarını çözmüş bir türkiye'de olimpiyat yapılmasını herkesten önce ben isterim.
  • 118
    ispanya'nın sporda her bransta nasıl bu kadar basarılı oldugunu merak edenler icin 1992 barselona olimpiyatlarının öncesini ve sonrasını arastırmasını istiyorum. ingiltere'nin 2012'de nasıl madalya rekoru kırdığını. 2008'le beraber çin'de gelisen amatör sporları bir incelesin, sonra sevinsin alamadık diye.
    biz bilmiyor muyuz bunun siyasi propaganda yapılacagını, iyi de bu ülkede kimse olimpiyat'ı kazandırdı diye birine oy vermez. verse bile etki edecek oranda olmaz. aksine belki insanımızın vizyonunun gelismesine yardımcı olacak, duvarları yıkacak, futbol dısındaki sporlara ülkedeki ilgi de bakıs acısı da degisecekti. bilmiyorum olimpiyat benim hayalim, karar verilirken kendimi acilis seremonisinde hayal etmistim ailemle, üzülmedim desem ualan olur.
    bunlar sportif olarak bakıs acım, kazansaydık basimiza gelecek seyleri de bilmiyor degilim.
  • 119
    babayı aldığımız olimpiyatlardır.

    bu işler çok hak hukuk meselesi değildir belki ama biz zaten aday olmak için bile çok gerideyiz, üzülmeyin o yüzden.

    spor kültürünün, spor etiğinin ve spora verilen değerin aranıpta bulanamadığı bir ülke burası...

    belediye otobüsüne şortla bindi diye dayak yiyen voleybolcu kızın, sapanca'da tayt giydi diye ortaya alınıp dayak atılan kürekçinin yaşadığı memleket lan burası ne olimpiyatı amk :(

    siyasilerin sürekli ön plana çıkardıkları ve nedense övünç kaynağı olan genç nüfus için bugüne kadar yapılan sportif alt yapı yatırımları kocaman bir sıfırken, insanların futbol maçlarını izlemelerinin deplasman yasaklarıyla önüne geçilirken, statta, salonda nasıl tezahürat yapılacağına bile siyasi iradenin karar verdiği bir algı ülkeye hakimken ne olimpiyatı birader?

    son iki yılda doping yapan milli sporcun neredeyse 100'ü bulmuşken, şikenin üstünü örtmek için kıçını yırtarken, ülkene gelen siyahi bir futbolcuya hakaret eden adamın aptal saptal ve alenen yalan beyanlarına göz yumarken hangi etik duruşunla aday olduk ki zaten sen?

    japonya ve türkiye'nin tanıtım videolarını izlediyseniz anlayış farkını görmüşsünüzdür. bir tarafta japon halkının spor kültürünü yansıtan öğeler yapılan spor organizasyonlarından kesitler diğer tarafta gezelim görelim tadında saraylar, kapalı çarşı, boğazın kenarında geyik yapan çiftler vs... sen zaten çok yanlış anlamışsın bu olayı demek için yeterli bir video.

    bu zihniyetle alınan olimpiyatlar 1 aylık bir gösteriş için harcanacak milyar dolarlar anlamına gelir sadece. alt yapı yatırımların olmazsa, gençlerine spor kültürünü aşılayamazsan, halkına sporu sevdiremezsen olimpiyat ayağına yaptığın bütün kompleksler ikinci defa kullanılmayacak ve istanbul salon/stat çöplüğüne dönüşecek.
    ve sen bunların hiç birini yapmaya muktedir değilsin. merdivenlerden kızlı erkekli çıkıyorlar diye irkilen adamlar için fazla iddialı girişimler bunlar.

    neyse... özetle çok mutlu oldum sonuca. japonları da severim zaten. olan torunlar gyo'ya oldu. istanbul şantiyeye dönecek sen ve senin gibiler bedavadan tonla ihale alacaktınız. başka bahara artık :(
  • 120
    bize gelmemesine üzüldüm açıkçası. birçok branşta sporcularımız olimpik standartlarda tesis bulamamaktan şikayetçi. bu olimpiyatı düzenleme görevini alabilseydik o beklediğimiz tesislere kavuşacaktık.

    bir de "paramız cebimizde kalacak" diye sevinenler var. o paralar açılışından birkaç ay sonra çöken, çevre analizi iyi yapılmadığı için 3 ayda bir üstüne heyelan inen duble yollara gider; kanalistanbul gibi getireceği faydanın birkaç katını ekolojik zarar olarak verebilecek projelere gider. yüce iktidarımız o parayı çarçur edecek bir yer bulur illa, yine size kalmaz.

    herkes bu görevi neden alamadığımız konusunda bir şeyler söylemiş ama güvenlik meselesini atlamış. sınırlarımız içinde başka ülkelerin silahlı gerillalarını gayet denetimsiz bir şekilde barındırıyoruz, adamların burada bomba imalathanesi bile var, sınır bölgelerimizde bombalar patlıyor. "7 sene sonra ne olacağı bilinmez" diyebilirsiniz, peki onu geçelim spor güvenliğine gelelim. bir sene öncesine kadar istanbul polisinin spor büro amiri tufan rudarlı'ydı. bu adamın taraftarların arasına cinnet halinde tekme tokat girdiği bir videoyu olimpiyat komitesine gösterip "istanbul'un spor güvenliğinden bu kişi sorumlu" deseniz bizim heyeti aynı tufan komiserin yaptığı gibi tekme tokat kovarlardı.
  • 121
    ben, yarın sabah ne olacağını bilmediğim bir ülkede 7 yıl sonra olimpiyat görme arzusunu taşırsam bencil bir tavır almış hissederim kendimi. çünkü biliyorum ki mevcut iktidarın ne spor umrunda, ne olimpiyat. etrafta çok okuyorum, duyuyorum; ülkede doğru düzgün spor kompleksleri yok, yüzme havuzu yok falan. haklısınız da, çok övündüğü belediyecilik hareketlerini devletin birçok demirbaşını satarak yapan adam, olimpiyat olmadan da zaten yapabilmeli o kompleksleri. olimpiyat tek çıkışımız olmamalı. gezi parkı olaylarında olimpiyat vaadiyle sessiz kalmalarını sağladığı birçok dönem zengini işadamına vaadettiği ihaleler, benzinin litre fiyatına bakınca elde zaten patlamamalı. 99 depreminden sonra 'afet sığınma yeri' olarak belirlenen istanbul'un çeşitli yerlerindeki arazilerde avm yerine çocukları spora teşvik edecek birçok spor alanı yapmalıydı 'eşi ve çocukları kadar spora aşık olan ama ülkesinde sporun doping, şike, ırkçılık gibi ağza alınması bile mide bulandırıcı olan kavramlarla dize kadar boka batmış olduğu adam'. önce olimpiyatı alalım, garanti olsun, sonra zaten ihaleleri veririz, yaptırırız kafasında olmamalıydı.

    varsın bugün hiç bir şeyden haberi olmayan 7 yaşındaki bir çocuk 2020'de liseye giderken olimpiyatları izleyemesin. ama her şeyde olduğu gibi 'ülke çıkarı' etiketiyle kendisinin ve yandaşlarının çıkarına hareket eden birisi şimdi büyük ihtimalle o ihale vaatleri suya düştüğü için yandaş zenginleriyle bile karşı karşıya gelsin. fakir insanlar, evleri yıkılıp toki'nin yaptığı şehrin kenar köşelerine atılmasın. ben fazladan 4 veya 8 yıl sonra izlerim, bugün 7 yaşında olan çocuk da 14 değil de, 18 veya 22 yaşında izler. problem değil yani. daha önemli meseleler var.

    dünya ikincisi basketbol milli takımı hemen aynı kadro ile avrupa şampiyonası'nda nagalip şu an. elendi. cenk akyol olayından sonra tanjevic de tüyü dikince insanların milli takımdan soğumasını bırak, yunanistan'ı destekleyen gördüm milli takımımız karşısında. ben de maçı izlemedim ve yenildiğimizi öğrenince sallamadım gerçi. avrupa üçüncüsü milli takım yokları oynuyor, rezil. insanlar kendi milli takımıyla andorra ve san marino üzerinden makara yapıyor. bunlar şaşılacak veya bana kalırsa ayıplanacak durumlar değil artık. çünkü sen cenk akyol'u milli takıma almayarak, abdullah avcı'yı milli takımın başına getirerek siyaseti ta milli takımların içine sokuyorsun, sonra insanların milli duyguları olmasını bekliyorsun. olmaz. türk insanı gibi kötü zamanda birlik olma gücü çok fazla olan bir milleti artık sadece yandaş ve muhalif olma durumuna göre birlik olmaya itiyorsun. maalesef normalde siyasetin, inancın, milliyetin üstünde bir takımdaşlık gerektiren sporda ayrım oluyor. insanlar artık siyasi fikirlerini bir kenara koyup ülke çıkarlarını düşünmüyor. bu kaçınılmaz. bu çok acı.

    şimdi başbakanın fatih terim'in milli takımda çalışmasını istediğini söylemesi ne kadar samimiyetsiz ve acizceyse, olimpiyatları isterken spora olan aşkından bahsetmesi de o kadar sahte. spor bakanının spor geçmişi yok, sporu yöneten diğer kurumlarda sporun içinden gelen insan sayısı iki elin parmaklarını geçmez, sporcular çorba içer gibi doping almış istifa eden yok, dopingli sözde şampiyon atlet nabzı normale dönmeden başbakana minnet göstermek zorunda, ırkçı söylemleri yüzünden 6 ay ceza alan güreşçi ve onu kimseye yedirmeyecek olan bir güreş federasyonu başkanı var vs. ama spor aşkı?

    bu kadar iğrençlik içinde olan ülke sporunda; milli duygu, spor fasiliteleri falan o kadar yavan geliyor ki.
    düzeltme: anlatım bozukluğu
  • 124
    bu ulkeye olimpiyatlarin gelmesini kim istemez? olimpiyatlar sehirlere cag, ulkelere level atlatir. dunyanin en buyuk spor organizasyonudur ve ulke tanitimi icin bundan iyi bir firsat bulamazsiniz.

    ancak, olimpiyatlari istemeyen kisiler bunu ulke kalkinmasin sporcu yetismesin diye degil, olimpiyatlar ustunden agir sanayii siyaset yapilacagini, isin parti şovuna dönusecegini, tum o insaatlardan, ihalelerden korkunc rant elde edilecegini ve saf halkimizin kendisine sadece tv'de gösterilenle yetinecegini bildigi icin istemiyor.

    hangi göruse sahip olursak olalim, lutfen ama luften birbirimizi kandirmayalim. olimpiyatlarin ulkeye faydasini herkes biliyor. ama bu isin böyle görundugu gibi gulluk gulustanlik olmayacagini ve birilerinin bu sayede buyuk rant elde edecegini de biliyorsunuz.

    burasi turkiye. bu cennet ulke malesef igrenc ve kokusmus zikniyetimiz yuzunden bok cukuruna dönmus. sikeyi örtmusuz, sporcularimizin alayi doping yapmis, bos tribunlere turnuvalar duzenlemisiz, gelen turistleri dolandirmisiz, tecavuz etmisiz, fotografcilarin kafasini tasla ezmisiz, palalarla sokakta kadina saldiranlara, tekme tokat insan öldurenlere sahip cikmisiz. bunu bizim kadar yurtdisindakiler de göruyor ve biliyor. bu kesmekeslige olimpiyat verilmez, verilemez...

    diger ulkelerde yok mu? elbette var. tokyo da hic mi mevzu olmuyor? ama iste dedigim gibi su zihniyet yok mu su zihniyet... gercekten "ahlaksiz" bir toplumuz biz. elin japonu rusvet alsa utanip kafasina sikiyor kursunu. kalbine sokuyor kilici. biz ye babam ye...

    neyse daha cok yazacak sey var ama icimde olimpiyatlarin ve tokyo'yu secen komitenin genel bir resmini özetlemeye calistim. zihniyet ve bu hayvan gibi yasama sekli degismedikce daha uzunca bir sure musluman ulkelere olimpiyat gelmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın