• 119
    babayı aldığımız olimpiyatlardır.

    bu işler çok hak hukuk meselesi değildir belki ama biz zaten aday olmak için bile çok gerideyiz, üzülmeyin o yüzden.

    spor kültürünün, spor etiğinin ve spora verilen değerin aranıpta bulanamadığı bir ülke burası...

    belediye otobüsüne şortla bindi diye dayak yiyen voleybolcu kızın, sapanca'da tayt giydi diye ortaya alınıp dayak atılan kürekçinin yaşadığı memleket lan burası ne olimpiyatı amk :(

    siyasilerin sürekli ön plana çıkardıkları ve nedense övünç kaynağı olan genç nüfus için bugüne kadar yapılan sportif alt yapı yatırımları kocaman bir sıfırken, insanların futbol maçlarını izlemelerinin deplasman yasaklarıyla önüne geçilirken, statta, salonda nasıl tezahürat yapılacağına bile siyasi iradenin karar verdiği bir algı ülkeye hakimken ne olimpiyatı birader?

    son iki yılda doping yapan milli sporcun neredeyse 100'ü bulmuşken, şikenin üstünü örtmek için kıçını yırtarken, ülkene gelen siyahi bir futbolcuya hakaret eden adamın aptal saptal ve alenen yalan beyanlarına göz yumarken hangi etik duruşunla aday olduk ki zaten sen?

    japonya ve türkiye'nin tanıtım videolarını izlediyseniz anlayış farkını görmüşsünüzdür. bir tarafta japon halkının spor kültürünü yansıtan öğeler yapılan spor organizasyonlarından kesitler diğer tarafta gezelim görelim tadında saraylar, kapalı çarşı, boğazın kenarında geyik yapan çiftler vs... sen zaten çok yanlış anlamışsın bu olayı demek için yeterli bir video.

    bu zihniyetle alınan olimpiyatlar 1 aylık bir gösteriş için harcanacak milyar dolarlar anlamına gelir sadece. alt yapı yatırımların olmazsa, gençlerine spor kültürünü aşılayamazsan, halkına sporu sevdiremezsen olimpiyat ayağına yaptığın bütün kompleksler ikinci defa kullanılmayacak ve istanbul salon/stat çöplüğüne dönüşecek.
    ve sen bunların hiç birini yapmaya muktedir değilsin. merdivenlerden kızlı erkekli çıkıyorlar diye irkilen adamlar için fazla iddialı girişimler bunlar.

    neyse... özetle çok mutlu oldum sonuca. japonları da severim zaten. olan torunlar gyo'ya oldu. istanbul şantiyeye dönecek sen ve senin gibiler bedavadan tonla ihale alacaktınız. başka bahara artık :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın