• 111
    saraçoğlu'nda drogba'ya ve eboue'ye yapılan ırkçı hareket, siyaset eli ile örtülmeye çalışılan şike, ırkçı sporcuları onurlandırma çabaları, akdeniz olimpiyatları'nın açılışında biletleri "aman siyasi tepki olmasın." kaygısı ile bindirilmiş kıtalara dağıtmak, sonrasında oyunları izleyenlerin sayılarını üç hanenin üzerine çıkamaması, doping, kişilerle kurumlar ayrılsın, bir gecede değişen yasa...

    hepsini saymak istemiyorum, bir çoğu ile ilgili ispanya'yı, japonya'yı ve olimpiyat komitelerini bilgilendirecek mesajlar attım. şike için, ırkçılık için vs. ayrı ayrı. ve tek değildim, biliyorum benim gibi adalet isteyen çok fazla insan vardı; bir çok güzel insan... çabalarımızın boşa çıkmayışını gördüğüm için çok mutluyum açıkçası. istanbul çok güzel bir şehir, istanbul insanı da olimpiyatı hak ediyor; eyvallah. ama bu siyasi erk, bu siyasi erkin spora bakışı, bu siyasi erkin insana bakışı kesinlikle olimpiyat falan hak etmiyordu. hak yerini buldu.

    bir klişe ile sözlerimi noktalıyorum: istanbul iyi ama çevresi kötü.

    süratle gelen edit: siyasi erkten kasıt yekten hükümet değil; bir siyasi zihniyetten söz ediyorum. şike yasasının jet biçimde değiştiği gün, evet oyu verenlere bakabilirsiniz. muhalefet partilerinin liderlerinin de beyanları ortadadır. daha fazla uzatıp sözü; iyice siyasete batmak istemiyorum. bu kadarı yeterli, gerekli araştırmaları yapın geriye doğru.
App Store'dan indirin Google Play'den alın