• 124
    bu ulkeye olimpiyatlarin gelmesini kim istemez? olimpiyatlar sehirlere cag, ulkelere level atlatir. dunyanin en buyuk spor organizasyonudur ve ulke tanitimi icin bundan iyi bir firsat bulamazsiniz.

    ancak, olimpiyatlari istemeyen kisiler bunu ulke kalkinmasin sporcu yetismesin diye degil, olimpiyatlar ustunden agir sanayii siyaset yapilacagini, isin parti şovuna dönusecegini, tum o insaatlardan, ihalelerden korkunc rant elde edilecegini ve saf halkimizin kendisine sadece tv'de gösterilenle yetinecegini bildigi icin istemiyor.

    hangi göruse sahip olursak olalim, lutfen ama luften birbirimizi kandirmayalim. olimpiyatlarin ulkeye faydasini herkes biliyor. ama bu isin böyle görundugu gibi gulluk gulustanlik olmayacagini ve birilerinin bu sayede buyuk rant elde edecegini de biliyorsunuz.

    burasi turkiye. bu cennet ulke malesef igrenc ve kokusmus zikniyetimiz yuzunden bok cukuruna dönmus. sikeyi örtmusuz, sporcularimizin alayi doping yapmis, bos tribunlere turnuvalar duzenlemisiz, gelen turistleri dolandirmisiz, tecavuz etmisiz, fotografcilarin kafasini tasla ezmisiz, palalarla sokakta kadina saldiranlara, tekme tokat insan öldurenlere sahip cikmisiz. bunu bizim kadar yurtdisindakiler de göruyor ve biliyor. bu kesmekeslige olimpiyat verilmez, verilemez...

    diger ulkelerde yok mu? elbette var. tokyo da hic mi mevzu olmuyor? ama iste dedigim gibi su zihniyet yok mu su zihniyet... gercekten "ahlaksiz" bir toplumuz biz. elin japonu rusvet alsa utanip kafasina sikiyor kursunu. kalbine sokuyor kilici. biz ye babam ye...

    neyse daha cok yazacak sey var ama icimde olimpiyatlarin ve tokyo'yu secen komitenin genel bir resmini özetlemeye calistim. zihniyet ve bu hayvan gibi yasama sekli degismedikce daha uzunca bir sure musluman ulkelere olimpiyat gelmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın