• 251
    1 şubat 2020 günü beklediğim kadro: https://galatasaray11.com/64275

    5 transfer. zor mu? bence zor. imkansız mı? ondan emin değilim.

    stoper: luyindama'nın sezon sonuna ancak dönebileceğini düşündüğümden bu bölgeye transfer yazdım. ama stoper takviyesi yapalım illa diyince gidip manuel da costa'yı da almayalım. da costa için vereceğimiz paraya donk oynasın sezon sonuna kadar ben razı olurum. bize luyindama şeklinde bir stoper lazım. hazır euro 2020 gelirken ülkesinin milli takımına girmek isteyen ancak kendi kulübünde süre alamayan stoperlere dönmek daha mantıklı bir hamle olacaktır.

    sol bek: burası zaten saracchi oldu gibi bakıyorum ben. büyük olasılıkla ilk transfer kendisi olacaktır.

    sağ açık: feghouli belki devre arası kampından sonra kendisine gelebilir, ancak yine de elimizdeki para edebilecek asset'leri elden çıkarmamız lazım ki transfer yapabilelim. bu bağlamda en mantıklı hamle de feghouli'nin de satılması olacaktır. emre mor'u da göndereceğimizi düşünürsek jimmy tek kalıyor bu bölgede, bu yüzden 1 transfer hamlesi şart. keşke shaqiri olsa yazıldığı gibi, şampiyonluk şansımızı doğrudan ikiye katlar, liverpool'da yedek kaldığı günlerin acısını süper ligden çıkarır. en doğru hamle olacaktır shaqiri eğer ki gelirse.

    10 numara: son 1-2 gündür talisca ismi çok geçmeye başladı. keşke olsa. tam bizim aradığımız ilaç olur. hiç bir şey yapmıyorsa bile şut atıyor, bu bile büyük bir artı şu anda. ki seri - lemina ikilisinin önlerinde hareketli bir 10 numara olduğunda neler yapabileceğini 28 aralık 2019 galatasaray antalyaspor maçında gördük, taylan'ın hareketliliği bile ciddi fark yarattı bu ikilinin performansında, talisca ile merkez bölüm net uçuşa geçer. talisca olmuyorsa da zaman kaybedilmeden benzeri bir 10 numara bulunmalı. ne ben arfa ne *rda bizim aradığımız 10 numara değil. en azından gerideki ikiliye bakarak değil.

    sol açık: onyekuru hayırlı uğurlu olsun.

    diagne döndü, andone ile yollar ayrılacak demektir. aslında o da bizim işimize çok yarayabilecek bir isimdi ancak bu kadar para ödenen diagne varken ve sağlıklıyken (fiziksel olarak, zihinsel sağlık farklı bir şey) andone'yi de burada tutmanın bize bir faydası olmayacaktır.

    mariano - nagatomo - nzonzi - feghouli - belhanda - babel - emre mor - andone gidici. diagne ve linnes yazılıp 5 yabancı transferi bile yapılsa 14 yabancı oluyoruz ki bu güzel haber. ayrıca maaş bütçesinde de ciddi rahatlama sağlarız. bu 8 oyuncunun 5'inin bonservisi bizde, karşılığında 12-13 milyon euro bedele ben net olarak fitim ki bu bedel de bizim transfer döneminde elimizi ciddi anlamda rahatlatır.

    ne diyelim. allah yardımcınız olsun
  • 252
    sil baştan takım yapma zamanı olmayan transfer dönemi. dört adet pozisyonuna cuk oturacak oyuncu, takımın genelini de üste taşıyacaktır ve yeterli olacaktır. çok fazla takviye taraftarı değilim. en sorunlu bölgelere takviye lazım. sol, sağ bek kesin alınacak. biri linnes. nagatomo, mariano, nzonzi, andone yolcu. taylan' ında rotasyona girdiğini düşünürsek, bir orta saha ve bir kanat, bir forvet ile dönemi kapatabiliriz. belhanda, falcao, babel gibi oyunculara gelen tekliflere de açık olmalıyız.
  • 255
    4 ocak 2020'de, tüm transferlerin açıklanması lazım olan transfer dönemi. hocamız geç toplandık demişti, kampa tam kadro girmek çok önemli. bahaneler ile geçecek 6 aya daha kalbim dayanmaz. umarım geçen sezonki kış transfer dönemi gibi son gün, son saate kadar beklemeyiz.

    orta sahada kurulacak yapı en önemlisi. emre akbaba'nın dönüşü, taylan'ın son maçtaki performansı hocanın buradaki elini rahatlatır. fakat seri'nin durumu bir an önce çözülmeli, benim kararım kalması yönünde.

    donk'u hem orta saha hem de stoper rotasyonunda değerlendirip luyindama gelene kadar bir stoper kiralayabiliriz. marcelo ile lyon'un durumu sıkıntılı gözüküyor, 6 aylık kiralık bir yoklayalım bence. başkasına gerek yok, emin bayram çıkar oynar denirse benim için daha iyi.

    saracchi ve linnes'in katıldığını varsayıyorum(medyaya göre), böylece beklerdeki sorunu çözmüş gibi görünüyoruz.

    onyekuru'yu aldığımızı varsayıyorum(medyaya göre). babel'i gönderemezsek forvete, feghouli'yi satamazsak da kanata ihtiyacımız yok.

    arda'ya karşı nötr'üm. türkiye'ye ilk döndüğü zaman, başakşehir değil de galatasaray'a gelse durumlar farklı olurdu arda için. sahada galatasaray'a herhangi bir şey katacağını düşünmemekle beraber hoca bu konuda ne karar verirse benim için kabul, performansa bağlı bir sözleşme olması şartıyla.

    diagne işini çözmemiz lazım. elimizde 10m euro saydığımız bir oyuncu var ve futbol oynamıyor. mikato1905'in bilgilendirmesine göre bir oyuncu bir sezonda 2 takımdan fazla takımda oynayamıyormuş. brugge, gönderirse oyuncu bizim kadromuza katılacak mecburen.

    talisca gibi ekstra bir oyuncu olsa bile yüksek maliyetli oyuncu almamalıyız.
  • 258
    bu transfer döneminde temennim yaşı en fazla 26 olan, maliyeti maximum 1 milyon euro olacak stoper, kanat ve orta saha transferi yapmak. bıktım artık isim üzerinden milyonlarca euronun çöpe gitmesinden. eğer paramız gidecekse güvenilir genç oyunculara gitsin. diğer bir taraftan babel, belhanda, feghouli, mariano, nagatamo ile yolların ayrılması gerekiyor. bu vasıfsızlardan 10 milyon euro alırsak tadından yenmez. taylan, emre akbaba, linnes ve yapılacak transferler ile bu sezonun ikinci yarısında fark oluşturacağız inşallah.
  • 259
    başlamasına 2 gün kalan dönem.

    https://gss.gs/myF.jpg

    böyle bekliyorum :(

    en çok gidecek olanları, merak ediyorum, dilerim uğursuz, takımın ve taraftarın enerjisini düşüren bazı arkadaşlar gider. bunun dışında;

    2 uçak(onyekuru ve sekidika), linnes(kralın dönüşü) , saracchi(sol ayaklı sol bek) ile zaten kanatlar komple değişme noktasına geliyor.

    burada artık luyindama'nın boşluğunu dolduracak bir isim gelmesi bence şart.

    marcao, donk, ahmet, emin 4'lüsü bana güven vermiyor.

    2018-2019 sezonunun 2.yarısında marcao-luyindama ikilisinin uyumu ile neredeyse gol yemeden geçtik koca devreyi. hücum maç kazandırır ama savunma şampiyon yapar. özellikle de zorluk düzeyi arttıkça stoper uyumu önemli. marcao veya donk cezalı -sakat olursa canımız yanar. oraya takviye şart.

    bir de orta saha alınırsa tamam zaten. lemina vol 2. bulun getirin :(

    ----------------muslera---------------
    linnes-transfer-marcao-saracchi
    sekidika-lemina-transfer-taylan-onyekuru
    ----------------falcao-----------------

    artık feghouli kalırsa belki yine serbest oyuncu gibi falcao'ya yaklaşır, emre akbaba dönerse o gelir, diagne dönerse forveti çiftler vs vs. maça göre taktik de artık hocanın işi.

    yalnız sadece kanatların ve beklerin değişmesi bile bizi birkaç seviye yukarı çekecek.

    artık basan, koşan, mücadele eden bir takım göreceğimize inanıyorum.

    herkes kadar koşarsak zaten kalitemizle maçları kazanırız.
  • 260
    2 stoper transferi beklediğim dönem. çıkan haberlerden, marcao’nun satılacağı yönünde bir izlenim oluştu bende. onun yerine bir sol stoper ve sakatlanan luyindama’nın yerine bir sağ stoper. iki oyuncudan bir tanesi yerli olursa şahane olur.

    sol stoper için yerli adayım ravil tagir. sağ stoper içinse yıldırım mert çetin. bu iki oyuncudan birisini alıp, partnerini de scout transferiyle halletmek en ideali gibi duruyor.

    https://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/655893
  • 261
    ara transfer dönemlerini hiç sevmedim sevemedim.

    ara transferde alınan oyuncu ya vasattır ya sakat ya da forma sanşı bulamamış futbolcudur.
    tabi yaz döneminde hepimiz havalara uçtuk seri, lemina, nzonzi, babel ve falcao derken neler oluyor dedik bu takım bu lige fazla dedik hedefi yüksek tuttuk şampiyonlar ligi dedik her taraftarın yapması gereken düşünmesi gereken gibi düşündük haliyle.
    ligin ilk yarısı bitti takmımız 27 puanla 7. sırada lider sivassporla fark 10 puan fazla gibi görünsede 3 puanlık sistemde iyi bir periyod yakalanıp kolayca kapanabilir fakat şuanki kadro yapısıyla biraz zor gibi ne kadar ara transfer dönemini sevmesemde transfer şart gibi gözüküyor.

    öncelikle elzem olarak gözüken sol bek. nagatomo'ya hizmetlerinden ötürü şükranlarımızı sunup plaket verip yollarımızı ayırmamız gerekiyor.
    sol tarafta babel ile birlikte müthiş top ezdiklerinden atak sonlandırmada büyük sıkıntılar çektik.

    sağ taraftaysa mariano'nun orta açamayışlarından dolayı güney üstteki sahibi olduğum koltuğa daha oturmuşluğum yok.
    linnes'in geri dönmesini dört gözle bekliyoruz ama ben biraz realist biri olduğumdan linnes'de yeterli değil.

    sonuç olarak sevmesemde ara transfer şart olarak görülüyor iyi analiz edilip takıma hava katacak oyun anlayışını benimseyecek ! transferler yapılması yönündedir kanaatim sönmüş yıldız transferi haberleri görmek dahi istemiyorum. (bkz: hatem ben harfa)
  • 262
    1 sol bek, 1 stoper, 1 on numara, 2 kanat ve bir önlibero olmak üzere en az 6 transfer beklediğim dönem. bu sayının gidenlere göre 9 a kadar da çıkabileceği görüşündeyim. kanatlar için onyekuru ve sekidika, sol bek için saracchi görünüşe göre bitti. on numara pozisyonu için adı geçenlerin hepsi bence takımda iş görür sonuçta belhanda'nın yerine gelecek ki adı geçen isimlerde zaten kumaşı belli futbolcular. stoper için adı geçen murillo şahsımca tam bize göre bir futbolcu. ön libero adayım genç, koşan, ısıran, mücadele gücü yüksek mümkünse zenci bir futbolcu. bu dediklerim olursa benim için 2019-2020 sezonu kış transfer dönemi tatmin edici düzeyde olacaktır.
  • 263
    saracchi ve linnes ile defans bekleri, henry ve sekidika ile hücum kanatları istenilen hız ve açlığa kavuştu diyebiliriz. bu transfer döneminden bunlar dışında gelecekler açısından tek gerçekçi beklentim godin tarzı tecrübeli ve çok sağlam bir stoper. onun dışında kaan ayhan tarzı veya orta sahaya bemaga tarzı bir sürpriz olursa mükemmel ötesi olur diye düşünüyorum.
    gidecekler açısından bakıldığında, luyindama ve maalesef andonenin lisansları askıya alınacak gibi görünüyor. capon. mor ve nzonzi zaten gitti gibi. dilerim mariano ve belhanda da gider. ve hatta ve mümkünse babel ile de yolları ayırmak bizim açımızdan büyük kazanç olur. onun dışında arda gelecek gibi duruyor. bu konuda düşük maaş ve performansa dayalı sözleşme şartıyla imparator ne derse o olsun şeklinde bir görüşüm var. gelmezse neden demem, gelirse de öyle.
    en büyük soru işareti ise çagne olacak galiba. bir an evvel netleşmek lazım bu konuda da. gelecekse de gelmeyecekse de. gelmeyecek ise ve andonenin sözleşmesi askıya alınacak ise bence bir de forvet, en azından falcaoyu yedekleyecek tam da andone tarzı bir forvete daha ihtiyaç olacaktır. genel hatlarıyla kampa yetişen transferler ve bir de sürpriz beklediğim verimli bir transfer dönemi olacağını düşünüyorum, düşünmek istiyorum.
  • 270
    keşke sadece luyindama - marcao tarzında transferler yapabilsek bu dönem içerisinde. ya max 1.5 milyon euro maaş sınırı ile kiralık veya bonservissiz oyuncu yada bonservis ödeyelim ama max 1 milyon euro maaş ile oyuncu alalım. çünkü bugün marcao ve luyindama teklif gelse hem biz hemde onlar gitmek ister. sonuçta win-win olur. ama ne yazık ki böyle planlı programlı transfer pek olmuyor.
  • 271
    benim nazarımda en geç 11-12 ocak gibi tamamlanması gereken süreçtir.
    cümbür cemaat transfere odaklanmışken (doğal olarak), ligin ilk yarısı boyunca sahada gördüğümüz manzaraya istinaden unutmamamız gereken hususlardan biri de, bu takımın zımba gibi bir devre arası kampı geçirmeye ihtiyacı olduğudur.
    "transferde ali geldi, veli gitti" ler arasında umarım iyi bir kamp döneminin önemi arada kaynamaz.
    zira herşeyin transferden ibaret olmadığını ligin ilk yarısı öyle güzel gösterdiki bize.
    bu anlamda kişisel düşüncem, ligin ikinci yarısı için olmazsa olmazlarımız;
    * çok iyi bir devre arası kampı
    * oyuncuların takım olma, sahada bir takım gibi davranabilme bilincine erişmeleri
    * eksik yerlere uygun transferler
    * teknik heyetin olmayan şeylerde gereksiz ısrar etmemesi ve forma adaletinin sağlanması
    * camia içi birlik beraberlik adına genel kurulun köstekleyici değil, çok zor olduğunun farkındayım ama destekleyici bir yapıya bürünmesi...vs...vs...
    olmalıdır...
  • 272
    galatasaray taraftarı 2019-2020 kış transfer döneminde çok çok yüksek beklentilere girmemesi gereken ekip.

    henry onyekuru monaco' da çok az forma giymiş.
    marcelo saracci leipzig' de keza aynı şekilde.
    martin linnes lisans problemi nedeniyle ilk yarı hiç forma giymedi.
    emre akbaba sakatlık nedeniyle hiç forma giymedi.

    bu isimler ile ilgili en önemli husus kamp dönemine yetişecek olmaları. futbolcular ile gereksiz bir beklentiye girip daha sonra hayal kırıklığı yaşanmaması için şimdiden söylemek istedim.

    malumunuz daha sonra çöp ilan edilebiliyor. umarım hepsi fişek gibi performans verir de benim ki kuruntu olarak kalır.
  • 273
    onyekuru ve saracchi kap bildirimleri ile açmış olduğumuz transfer dönemi.
    kamp başlamadan 2 kap bildirimi gelmesi beni inanılmaz mutlu etti özellikle de takımlarında forma şansı pek bulamayan bu tip oyuncuları kampa yetiştirebilmek çok önemliydi. gönül isterdi ki jesse sekidika da kampa yetişsin ama pek mümkün gözükmüyor. yine de sekidika nın kampa yetişmemesi pek eksi yazmaz çünkü takımında düzenli şans bulan (hatta takımının en büyük silahı diyebiliriz) bir oyuncu olduğunu düşünürsek fizik kondisyon açısından yeterli seviyede olacağı kanaatindeyim. ilginçtir ben sekidika dan fazlasıyla ümitliyim. hiç bir maçını izlemedim sadece 3 5 dakikalık videolarına baktım ama bende güzel bir izlenim bıraktı ve bu transferin gerçekleştirilmesini çok istiyorum. ilk haftalar belki pek şans bulamayacak ama ilerleyen haftalarda formunu yükseltip ilk 11 oyuncusu olacağını düşünüyorum ve feghouli nin de malumunuz ikinci yarı canavarı olduğunu düşünürsek forvet arkasında değerlendirilmesi (tabiki bu bahsettiğim durum formunu yakalayabilirse) daha efektif bir oyun oynamamızın yolunu açabilir diye düşünüyorum.
  • 274
    ya allaaah bismillah diyerek açtığımız dönem.

    --- alıntı ---

    "profesyonel futbolcu henry chukwuemeka onyekuru'nun kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü as monaco football club sam ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

    "profesyonel futbolcu marcelo josemir saracchi pintos'un kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü rasenballsport leipzig gmbh ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

    --- galatasaray.org ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın