• 227
    bu transfer sezonundan istediğim şey takımın biraz dinamizm kazanıp durağan oyundan uzaklaşmasıdır.bunun içinde yapılacaklar az çok bellidir;
    -nagatomo
    -mariano
    -donk
    -babel
    -feghouli
    -belhanda
    gibi top oynadığını sanan koşmaktan aciz, topsuz oyunda sahanın içinde olmayan oyuncularla yollar bir an önce ayrılmalıdır. yerlerine ise linnes ve saracchi'yi dahil olmuş kabul ediyorum daha çok koşan, mücadele eden, topsuz oyunda ne yapması gerektiğini bilen oyuncular transfer edilmelidir.
    bunların yanı sıra antrenör ekibinde de ciddi bir revizyona gidilmekte fayda olduğunu düşünüyorum. modern klüplerdeki antrenör sayısı ile bizim klüpte bulunan sayı kıyaslanamaz, futbol modernleşiyor umarım hocam ayak uydurur da takım artık hücum olarak organize, çalışılmış hücumlar sergiler. tabi ki hepsi ara transfer döneminde olucak mı hep birlikte göreceğiz.
  • 228
    onyekuru’nun geleceğini düşünürsek çift forvet oynamak biraz zor görünüyor. tekrardan 4-3-3 tarzı bir diziliş görebiliriz. bu bağlamda geri dönecek iddiaları dolaşan diagne, falcao’nun yedeği konumunda olacak. o meşhur sistem 4-4-2’yi oynayacaksan ön alan oyuncularının pres gücü yüksek olması lazım. falcao ve diagne buna uygun iki oyuncu olmadığı gibi aralarında herhangi bir uyumluluğun olacağını da düşünmüyorum. andone-diagne forvet hattı yapabilirsin ama falcao-diagne zor. yani geri gelsin en azından piyasasını arttıralım gibi bir durum bence söz konusu değil. bu durumda ya falcao ya da andone isimlerinden biriyle (babel de olabilir) yolları ayırmak gerekiyor. maaş yükünü azaltmak anlamında da yararlı olur.

    bir diğer konu ise orta saha. emre akbaba dönerse forvet bölgesine yakın oynayacağı çok net. sağ kanatta oynadığında da sık sık ceza sahası içinde topla buluşan bir oyuncuydu. feghouli’nin şu formsuz halini keser mi bilemiyorum çünkü önce emre’yi görmek lazım. ben açıkçası feghouli’nin ikinci yarı açılacağını düşünüyorum. sene sonu da -en geç- yollar ayrılmalı fego ile. yani emre, belhanda giderse sağ iç oynamaya aday futbolculardan biri fakat fatih terim geçen ocak ayında olduğu gibi belhanda’ya kal derse orasını bilemem...
    seri ve nzonzi’nin gönderilme durumlarına göre bence o alana 1 oyuncu şart gibi. stoper transferiyle bağlantılı olarak donk tekrar defansif orta sahanın yükünü çekebilir diye düşünülmemeli. ayrıca eğer defansif orta sahaya bonservis vererek oyuncu getireceksek bu uzun vadede kullanabileceğimiz bir oyuncu olmalı. biraz genç oyunculara yönelmeliyiz bence artık o bölgede.

    son olarak, linnes’in ve saracchi’nin geleceğini düşünürsek bek rotasyonunda elimiz güçlenecek diyebiliriz ama sene sonuna kadar sadece. ayrıca çok merak ediyorum saracchi-onyekuru performansını.

    özetle, transferde alacağınız veya elinizdeki oyuncular oyun şablonunuzu belirler. ikinci devrede kimse burada gelip neden “4-4-2 oynamıyoruz yhaaa:(“ diye serzenişte bulunmasın rica ediyorum. 4-1-4-1 veya 4-3-3 devam edeceğiz gibi görünüyor ismi konuşulan oyunculara bakarsak. tabi bu halimizle arasında farklılıklar olacaktır ikinci yarı oynayacağımoz oyunun...
  • 229
    sarachi ve onyekuru transferleri gerçek ise eğer; fatih hocanın "futbolcunun geleceğine yatırım yapılacak" talimatı hayata geçmeye başlamış olur.
    takıma geri dönen diagne; yeniden lisansları çıkarılacak linnes ve emre akbaba'yı da eklersek gözle görülür bir değişim olacak gibi.

    buradan yola çıkarak devre arası mariano ve nagatomo'nun gönderileceğini, ligin ikinci yarısında yeni bekler ve yeni oyun anlayışı geleceğini söylemek zor olmaz.
  • 230
    1-2’den fazla kiralık transfer yapılmasına karşı olduğum dönem. şu an takımdaki oyuncuların çoğu kiralık zaten. sözleşmesi bitenler, yüksek maaşlar, yaşlı oyuncular... ffp’den dolayı para yoksa da gidip risk alalım. 500 bin euro’ya da 1 milyon euro’ya da futbolcu var. illa garanti futbolcu almak gerekmiyor. ama bu gidişle* işin sonu kötü olacak. bir noktada çok fena patlayacağız. allah sonumuzu hayır etsin.
  • 231
    gitmesi muhtemeller: mariano, nzonzi, seri, belhanda, emre mor, babel, andone. (nagatomonun sezon sonuna kadar kalacağını düşünüyorum)

    sözleşmesi dondurulucaklar: luyindama.

    toplamda 7 yabancı açığı.

    gelmesi muhtemeller: linnes, saracchi, onyekuru, diagne.

    şimdi sağ bek ve sol bek transferleri oldu gibi. linnes,şener x saracchi, nagatomo. luyindama yerine bir stoperden sonra 2 tane yabancı kaydetme hakkımız kalıyor. bunlardan ikiside orta sahaya kullanılacaktır.
  • 232
    galatasaray futbol takımı'nı şu an ki durumundan daha kötü durumlara götürebilecek transfer dönemidir efendim. zira piyasada kadroya katılacağı söylenen oyuncularla mevcut kadrodan lisans çıkarılarak tekrar başlanacak oyuncuların tek bir ortak noktası var: maç eksikilği. ne diagne ne arda turan ne onyekuru ne linnes ne emre akbaba ne saracchi düzenli futbol oynamadılar. yani fatih terim ve ekibi ikinci yarıyı bu oyuncular üzerine kuruyorsa ki hiç sanmıyorum, umarım olmaz, bu adamların maç kondisyonu yerine gelene kadar biz zaten az olan şampiyonluk şansımızı tamamen tüketiriz.
  • 234
    okuyucu olduğum dönemde yani yaz transfer döneminde twitter’dan çok buraya yazılanları takip ettim. özellikle falcao başlığına yazılanları günde 5 kere okuyordum. duyumcular, amcamın arkadaşı yönetimden şununla ahbap ondan duydum diyen tayfalar bir sürüydü. özellikle sosyal medya batağına saplanınca ne uyku kaldı ne huzur. falcao geldi mi, stoper gelecek mi, bek alınacak mı, orta saha ne olacak? işte efendiler böyle bir bol kaoslu, aşırı fazla duyumlu bir dönemin başlamasına sayılı günler kaldı.
    gurrepegi abimden ateşi yakmasını canı gönülden diliyorum. kaideyi taciz eden istisna abimden ise yeni gelecek oyuncuların derin analizlerini bekliyorum.
  • 236
    şu anda isimleri yoğun anılan martin linnes, saracchi, henry onyekuru, emre akbaba, mbaye diagne ve maalesef arda turan'ın ortak özellikleri sezonun ilk yarısında doğru dürüst maç yapmamış olmaları. olumsuz düşününce, mart ayında kaybedilen maç sonrası basın toplantısında edilecek laflar gözümün önüne gelmedi değil. "futbolcularımızın maç temposu eksik, ilk yarıyı maç oynamadan geçirdiler". ve eklenir: "tüm taraftarlarımızın temmuz'a kadar sabretmesini istiyorum"
  • 238
    eğer bahsedildiği gibi saracchi, onyekuru, cisse ve texeira ile sonlandırılırsa ve belhanda, mariano ve feghouli gönderilirse oldukça başarılı sayacağım. açıkçası quintero ismine sıcak değilim. zira ne oynadığını biliyorum. texeira, daha yaşlı da olsa çok çok daha iyi bir oyuncu.

    bence yuto, yarım sezon daha kalmalı. zira linnes'in maç kondisyonu düşük, şener ise hep sakat. seri'ye de bir şans daha verilmeli. aklımdaki 11 şu şekilde:

    muslera
    linnes - cisse - marcao - saracchi
    lemina - seri (ömer)
    emre akbaba - texeira - onyekuru
    falcao
  • 239
    mümkün olduğunca sakin geçirmemiz gereken yoksa da çok şansımızı zorlamadan düşük meblağlarla kısa vadeli sözleşmelerle şansımızı deneyebileceğimiz transfer dönemi. seneye oynanacak sistem, oyuncu tipi, kadro planlaması vs. gibi birçok ayrıntıda hesap kitap yapılmadan yapılacak hamleler, önceki birçok devre arası transfer dönemi gibi alelacele yanlış yapılabilecek transferlerle önümüzdeki sezon veya sezonlarda yine sil baştan aynı sıkıntıları yaşamamıza sebep olabilir. linnes ve emre akbaba da iki yeni transfer gibi takıma dönecekler zaten. bu haziranda daha geniş bir zaman dilimi olduğu için ve birçok futbolcunun sözleşmesi sona ereceğinden önceden hazırlanan alternatifli listeyle transferleri hem mali hem aranan oyuncu profili açısından a, b, c, planlarını oluşturup yazdaki kampa mümkün olduğunca erken yetiştirmeliyiz.
  • 240
    jesse sekidika, saracchi, onyekuru geldi deniyor. linnes ve diagne de dönecek sanırım. daha stoper ve orta saha transferi de yapılacak ki bunlar muhtemelen yabancı olur.

    büyük kıyım olacak belli ki devre arası. ayrılacak yabancılar konusunda somut bir şeyler olmadığı sürece bu kadar yabancı transferinin altına girmez bu kulüp, girmemeli. 28 aralık 2019 galatasaray antalyaspor maçından sonra gidecekler belli olur da rahatlarız herhalde.

    edit: arda turan'ı bilerek yazmadım. futbolcu transferi değil de araya girenlerin sayesinde oluyor gibi geldi bana.
  • 242
    sonunda muslera-linnes-stoper-marcao-sarrachi-lemina-seri-evander-onyekuru-mustapha bundu-falcao olarak takımın şekillenmesi gerektiğini düşündüğüm dönem. umarım bunları veya bunlara yakın bir düzeni oturtup takımın yaş ortalamasını çekebildiğimiz kadar aşağıya çekip, bundu-evander gibi para kazandırma ihtimali olan oyuncuları da kadromuza katmış oluruz. bizim için daha iyi bir dönem geçemezdi herhalde. umarım bu kafada oluruz bu dönem. arda falan da şu kadro kurulduktan sonra gelse de umurumda olmaz. stoper'e de böyle genç ama potansiyelli birini katabilirsek, 6 ay sonra satabileceğimiz, aynı zamanda üzmeyecek biri.

    gidenler:
    belhanda
    feghouli
    babel
    mariano
    yuto
    luyindama -sözleşme dondurma-
    andone -sözleşme fesih-
    nzonzi
    mor

    gelenler:
    linnes
    saracchi
    evander
    kuru
    bandu
    diagne
    stoper
    jesse
  • 243
    sene başında milli takımdan geç dönen oyuncu/oyuncuların kampa geç katılması, transferlerin istenilen zamanda yapılamamasından dolayı takımın birlikte hazırlık dönemi geçiremediğini söylemiştik. bu yüzdende takım ideal ilk on birini hiçbir maçta yakalayamadığı gibi sakatlıklar, kart cezaları, yabancı oyuncu fazlalığı ile linnes'in tribüne gönderilmesi gibi lig başında ve ortasında bir türlü toparlayamadık. peki uzun yaz transferi döneminde çözemediğimiz problemleri ara transfer döneminde çözebilecek miyiz? takıma katkısı olmayanları elden çıkaracak yerlerine hemen verim sağlayacak oyuncular transfer edecek miyiz? hepsi bir belirsizlik fakat en belirgin ve kesinlikle en hızlı şekilde yapılması gereken bir şey varsa transfer sezonu açıldığı gibi giden ve gelen oyuncuları hemen açıklamalı ve hazırlık kampında tam takım olarak yer almalıyız. yoksa yine ikinci yarıda oyuncular birbirlerini tanımıyorlar, hep beraber kamp dönemi geçiremedik denilecek.
    zaten şimdiye kadar gidecek ve gelecek oyuncuların belirlenmiş olması ve transfer dönemi açıldığı gibi imzaların art arda gelecek şekilde bir sistemin dizayn edilmiş olması gerekir. yoksa ikinci yarıda da vay halimize.
  • 246
    ekonomik olarak zaten kötü durumdayken olası kötü tercihlerle takımın 3 4 senesini çalabilecek riskler içeriyor. zaten yaz transfer döneminde ileriye dönük genç oyuncu transferimiz çok az eğer çok doğru tercihler yapmazsak, fırsatları kaçırırsak bonservisini satabileceğimiz oyuncumuz neredeyse yok bu yüzden falcao, belhanda, feghouli gibi ağır maaş yüklerinden kurtulursak ekonomik olarak rahatlayıp az-çok gelecek bonservis bedelleri ile belki bir kaç genç oyuncu fırsatı yakalayıp hem takımın fizik sorununu halledip hemde ileriye dönük yatırım yapmış oluruz. belki şampiyonluk kaçar ama mevcut durumda pekte şansımızın olduğunu düşünmüyorum.
  • 247
    ocak ayına yaklaştıkça görüyorum ki, düşündüğümüz eksikliklerin giderileceği dönem olacak.

    aralık ortasında bahsettiğim, çok kişinin kafasındaki kadro ve oyun ortaya çıkacaktır.

    (bkz: 2019-2020 sezonu kış transfer dönemi/#2823392)

    netleşen şeyler;
    mariano, yuto, nzonzi, luyindama ve andone’nin gidişleri.*

    linnes, henry, saracchi ve diagne kampta takıma katılacaklar diyebiliriz.*
    1 kontenjan boşta.

    feghouli’nin kalıp belhanda’nın bonservis getireceği bir şekilde ayrılmasıyla +1 forvet arkası transferiyle ocak ayını tamamlarız. bu transfer kesin gözükmese de younes ile yıldızımızın barışma ihtimali yok artık. o yüzden gidecektir.

    diagne’ye mecbur olduğumuz için bol bol konuştuğumuz genç target man transferi havada kalıyor. hazirana inşallah.

    arda’nın sahada herhangi bir rolü olmayacaktır. aslında değinmek bile istemiyorum, neyse...

    taylan‘a da yeni transfer diyebiliriz bu arada. jesse alınacaksa ve sahiden iyiyse 4-3-3 gibi bir sistemde tempolu bekler + 2 box to box ve 1 pasör + 2 uçak + falcao ile de can yakabiliriz. bu senaryoda feghouli’nin rolü yok ama.

    talisca tarzında biri alınacaksa da 4-2-3-1 ve 4-4-2 dönüşümlerini çok kolay oynayacağız.

    her şeyi geçtim yuto ve mariano moruklarından sonra herkes formunu yakalayacak ya o kadar eminim ki.

    gideceklerin yolları açık olsun. hayat bu, yollar bir gün yine kesişir belki.
  • 248
    kesinlikle gitmesi gereken oyuncular ;
    -belhanda
    -mariano
    -nagatomo

    gitmesi gereken oyuncular;
    -diagne
    -nzonzi (kimse galatasaray'dan büyük değildir)

    kontratı 6ay dondurulması gerekenler;
    -luyindama
    -andone (maalesef mart sonu dönecek topçu işimize yaramaz)

    gelmesi gerekenler
    +linnes
    +onyekuru veya bruma
    +sol bek
    +stoper (donk ve marcao bir yere kadar idare ediyor)
    +yedek forvet (mümkünse psikolojik sorunu olmayan)
    +yedek orta saha(taylan'ın artık 11 başlayacağını düşünmekle beraber seri,lemina ve taylan 3'lüsünün oturacağı kanısındayım.)

    arda gibi içi geçmiş topçu bize kesinlikle gelmemeli.
    selçuk inan sadece pasta görevini üstlenmeli. her oynadığında 2011-2012 selçuk'u daha fazla unutuyoruz.
    hoca jimmy'e çok şans vermese de beğendiğim bir oyuncu bence takımda kalmalı.
    emre mor çok büyük hayal kırıklığı ama hala inancımı yitirmiş değilim. bu deli topçu bizi kadıköy deplasmanında ipten alacak gibi bir his var içimde.
    emre akbaba için maalesef iyi düşünmüyorum artık. zaten fiziksel olarak sıkıntıları olan bir topçuydu. dönüşünde de aynı sıkıntıların devam edeceği kanısındayım. inşallah yanılırım ve bizi arda gibi ölü topçulara mahrum bırakmaz.
  • 249
    2019-2020 süper lig cemil usta sezonunda şampiyonluk ya da şampiyonlar ligi seviyesinde bitirmek istiyorsak 2019-2020 sezonu kış transfer döneminde yapmamızın elzem olduğu bir başka transfer bölgesi.

    sezon başında da luyindama ve marcao ikilisi birlikte oynarken de gerekli görüyordum. şimdi luyindama' nın sezonu kapatmasından sonra daha da acil bir ihtiyaç olmuştur.

    ön alan ve sol bek mevkisinde genç oyunculara yöneldik ve pek çoğunun transferini bitirdik gibi görünüyor. stoper pozisyonu ise biraz daha pozsiyon bilgisi üst düzey bir kişiye yani daha tecrübeli birine yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum. luyindama ve marcao ikilisi yatırım yaptığımız ve aksilik olmazsa karşılığını alacağımız ikili. şimdi ise direkt performans alabileceğimiz bir kişiyi transfer etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın