• 276
    hem nicel hem nitel anlamda gayet hızlı başladık. sol kanat ile başlayan bu değişim, umuyorum ki 2019-2020 sezonunun ilk yarısında hissetiğimiz en önemli eksiklik olan dinamizmin geri gelmesini sağlar.

    sağ kanadımızda da martin linnes'in yeniden görev alacağını ve ileri tarafa da sekidika'nin yerleşeceğini varsayarsak, bu bölge de bahsettiğim eksiklik konusunda iyileşme yaşayacağız.

    ileri/geri oynayabilen orta alan ve bek kanat oyuncularinin takima monte edilmesiyle akla gelen ilk şey ise sezonun ikinci yarisinda 4-4-2 sistemine geçiş yapacağımız. keşke florin andone sakatlanmasaydi da bu oyunu forvete transfer gerekmeksizin, zorlanmadan oynayabilseydik. şu an modern tanımıyla bir target man'e çok ihtiyacımız var. inşallah bu konuyu da sol kanat değişimi gibi hızlıca hallederiz.
  • 279
    geldi yine en sevmediğim.
    eveeet mevsim başladı. hava alanında çalışan amcaoğludan uçak yolcu listesi resimleri, takipçi kasacak oyuncu ve menajerlerin paylaşımları, alakasız aslan emojileri dolup taşacak. saçmasapan spor gazetelerinin ayarsız iddialarını saymıyorum bile. sonra ne bileyim robert pires, yok efendim adrian mutu, kesin geliyor julio clement baptista*

    gerçekten hiç sevmiyorum şu transfer dönemlerini. üstüne bir de galatasaray yetmezliği varken hiç çekilmiyor. neyse allahtan bir dünya sınavım var da uzak kalacağım gündemden. size bol sabır.

    ekleme: yanan top emojisini unutmuşum. bir de fotoşopla üstüne forma giydirilen oyuncu resimleri var*
  • 283
    onyekuru ve sol bek hamlesi önemliydi. umarım saha içi katkıları da iyi olur. uzun süredir oynamadıkları için performans almamız gecikmez.

    akbaba’nın sağlıklı bir şekilde dönüşü ve lemina’nın sağlık durumu da önemli olacak. seri’nin daha iyi olacağına inanıyorum yeni kurulan kadro ile birlikte.

    bence mariano yerine bir sağ bek de bakılmalı. linnes çok yeterli değildi ve 8 aydır maça çıkmadı hazırlık dönemi hariç. feghouli’de performansını yükseltmeli. ben daha iyi olacağına inanıyorum.

    muslera
    marcao
    lemina
    seri
    onyekuru
    feghouli
    falcao

    bu isimlere

    akbaba
    taylan
    stoper
    sağ bek

    katılabilir.

    mariano, nagatomo, nzonzi, selçuk, emre taşdemir ve emre mor ile yollar ayrılmalı.
  • 284
    nando; linnes, stoper*, marcao, saracchi; bruma, lemina, seri, onyekuru; talisca, falcao. 4-4-2.

    nando; linnes, stoper*, marcao, saracchi; seri, lemina, banega; bruma, onyekuru; falcao. 4-3-2-1.

    çok uçuk olmadı değil mi? stopere ister godin, ister başka birini ekleyin. talisca'nın yedeği akbaba, falcao'nun adem ve onyekuru. lemina için bir orta saha daha alınabilir. he gerek yok taylan var derseniz jesse kardeşimiz gelsin onyekuru ve bruma'yı yedeklesin. ömer ile taylan da orta saha yedekleri. hocanın inşallah oturtacağı bir mentalite ve yukarıdaki iç ve dışarı olarak kullanabileceğimiz iki sistemle tekrar gümbür gümbür gelebiliriz. hayal kurmak bedava.

    edit: takımı daima yavaşlatan babel ve feghouli'den bir an önce kurtulmak gerek. belhanda'dan çoktan vazgeçtik. kendinden ve feghouli'den dolayı artık patlamış olan mariano'dan da kurtulmak gerek. nagatomo, donk ile yedek olabilir. nzonzi keşke kadro dışı bırakılmasaydı. donk varken kendisi stoper denenebilir, olmaz ise donk çekilebilirdi. ama hiçbiri olmayacak.
  • 286
    sekidika ve stoper transferi ile futbolcu alma kısmını kapatacağımızı düşünüyorum. asıl mesele gönderilecek isimler. naga kesin gitti. mariano'ya bonservis teklifi geleceğini zannetmiyorum o yüzden maaşını karşılayacak bir takım bulunursa kabul edilecektir. babel'in hem euro 2020 olmasından dolayı hem de forveti yedekliyor olmasından dolayı bu transfer dönemi için gönderileceğini zannetmiyorum ama 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde kesin gönderilecektir. teknik heyetin bu transfer döneminde en büyük beklentisi belhanda'nın satışı diye düşünüyorum. şu anda teklif olmadığı konuşuluyor. sözleşmesinin bitimine 1.5 yıl kaldığını düşünürsek 5 milyon euro gibi bir fiyat geldiği an* hediye paketi yapıp gönderilir. başka da sürpriz olacağını düşünmüyorum. artı duruma geçmiş olursak para boşa gitmesin diye scout transferi yapılıp kiraya verilebilir.
  • 287
    onyekuru ve saracchi hamleleriyle o bölgelerdeki eksiklerimizi kapattık. sağ bek için linnes dönüyor.

    şuan hepimizin transfer yağmasını istediğinin farkındayım lakin eldeki fazla oyuncuların bir an önce çıkarılması daha elzem durumda şuan. eğer optimistik davranacaksak;
    -nzonzi
    -mariano
    -nagatomo
    -belhanda
    -luyindama(sözleşmesi dondurulacak)

    bu oyuncuların yollanması takımımız adına gayet yeterli olacağı gibi herhangi bir güç kaybı da yaşanmayacaktır. belhanda oğlanı satmakta biraz zorlanacağız gibi.
    gelecekler ise;
    - eğer belhanda giderse yerini dolduracak bir orta saha.
    -jesse sekidika
    -diagne(mecburi)

    bu eklemeler ile sezon sonunu daha rahat görebiliriz diye düşünüyorum
  • 288
    fatih terim'in değişeceğiz dediği dönem.

    umarım değişirken daha da hızlanırız. onyekuru ok. saracchi ok. sağ kanada hızlı oyuncu mu jesse sekidika yoksa satılmayacaksa feghouli mi ?

    bu arada gidecekler arasına babel yazılmalı mı ?

    ya da yedek olarak takımda kalmalı mı ?

    luyindama yerine kim gelecek ?

    belhanda ?

    hata yapma şansımız kalmadı.

    ligin ikinci yarısı zorlu geçecek.
  • 291
    babel, belhanda, feghouli, mariano, nagatomo, selçuk, emre mor' un gitmesini beklediğim dönem. nzonzi zaten gitti gözüyle bakıyorum. hatta andone bile gidebilir diye düşünüyorum. başıma bir iş gelmeyecekse falcao' nun dahi satılıp hem para kazanılması hemde maaş yükünden kurtulunması taraftarıyım. bu tarz isimler oyunları dışında saha dışı organizasyonlar ile de para kazandırabilir. lakin biz bu şansı kullanamadik veyahut bu işleri başarılı şekilde yapabilen bir kulüp değiliz denebilir. tabi bu işler bir anda olacak değil. olsa dahi doğru değil. benimkisi bu yaz transfer dönemini de kapsayan bir temenni sadece. imkan olsa orta sahaya abartı olmamak kaydıyla yaşı 30 üstü olan bir generale teslim etsek. takımın kalanını da luyindama, marcao, emin bayram, taylan, ömer.,lemina tarzında genç, maaşı düşük, savaşçı askerlerden olustursak. bu tarz isimleri kaça aldığımızın cokda önemi yok. tarık çamdal dışında bu tarz genç transferlerden zarar ettiğimizi hiç hatırlamıyorum. kaldıki tarık olayında zarar etmemizin en büyük sebebi de yüksek maaşıydı. düzlüğe çıkmak istiyorsak sadece bonservis anlamında değil bilhassa maaş anlamında dikkat etmeliyiz. ödenen bonservis saçmalamadığımiz takdirde geri dönüyor zaten. yedek kadro içinde her mevkiye birer tane olmak üzere ujfaluši tarzında birer isim kazandırabilir isek takım kimyası ve gelecek adına çok önemli işlere imza atmış oluruz. bir kere elimizdeki oyuncuların pazar payını ve bonservisini rahatlıkla yukseltebiliriz böyle bir hamle ile. bunun en iyi örneği dönemi içerisinde ki semih kaya' dır.
  • 295
    bakıyorum yine herkes uçmaya başlamış, talisca'lar banega'lar akıyor. arkadaşlar size biraz realistlik, biraz da eldekinin kıymetini bilme tavsiye ediyorum.

    onyekuru ve saracchi transferleri önemliydi. bunlara sekidika ve 1 stoper de eklersek bence yeterli ara transfer dönemi için. bence diagne kesinlikle dönmeli, santrafor rotasyonumuz şu an çok yetersiz.

    kaleci: muslera, okan, batuhan
    sağ bek: linnes, şener
    sol bek: saracchi, emre
    stoper: marcao, transfer, emin, ahmet
    6 numara: donk, lemina
    8 numara: seri, ömer, mustafa kapı
    10 numara: emre akbaba, taylan, atalay
    sağ kanat: feghouli, sekidika, jimmy
    sol kanat: onyekuru, babel, adem
    santrafor: falcao, diagne, erencan

    gönderilecekler: mariano, nagatomo, belhanda, luyindama, andone

    gayet yeterli bir operasyon.
  • 296
    onyekuru ve saracchi transferleri ile başladığımız kış transfer dönemimde transferleri en hizli şekilde tamamlamamiz ve iyi bir devre arasi kampi geçirmemiz gerekli. zorlu geçecek bir ikinci yarida transferler takima hazir bir sekilde monte edilmelidir. linnes ve emre akbaba nin da takima tekrar katılmasi ile birlikte yapilacak bir libero transferi ile birlikte takimin omurgasi oturacaktir. sezon başinda pas oyunu oynamaya çalıştık ama ne kadar basarili olduğumuz ortada. belhanda nin gonderilmesi ile birlikte oyun zekasini yansıtacak oyuna yön verebilecek bir 10 numara ile bu donemi başarılı bir sekilde kapatabiliriz. mayislar bizimdir
  • 297
    hızlı başlayan dönemdir. hızlı başlayan dönemi hızlı sol kanat transferleri ile adeta perçinledik.

    --- alıntı ---
    22. şampiyonluğun mimarlarından onyekuru monaco’ya satılmasının ardından monaco futbol kulübünde bekleneni veremedi. avrupa’dan ve türkiye’den birçok teklif almasına rağmen galatasaray’a gelmek isteyen onyekuru’yu galatasaray geri çevirmedi. hem 22. şampiyonluktaki etkili performansı hem de bu sezon kanatlardaki yavaşlık problemi nedeniyle galatasaray onyekuru gibi hızlı bir kanat oyuncusunu kadrosuna katmak istedi.
    --- alıntı ---

    https://fotottarena.com/...-kanat-transferleri/
  • 298
    stoper,forvet ve orta saha şarttır. stoperimiz yok. lemina ile bütün sezon gidilemez.adam sakatlık ile yakın dans içinde.falcao’nun yanına fizikli ve hızlı forvet lazım sonuçta falcao her maç agır markaj yemeye başlayabilir.

    yazın bir sürü oyuncu boşa çıkıyor. akıllı olmak lazım bir sene şampiyon olmasak bile ilerinin kadrosu yazın yapılabilir. kışım illa deli gibi saldırmak dışında elimizde ki fosillerden kurtulabiliriz.
  • 300
    bu transfer dönemine dair en çok merak ettiğim 2 şeyden ilki stoper mevkisinde gideceğimiz isim kim olacak? hangi yaş aralığında olacak? bana kalırsa tecrübeli 1.5 sezon katkı verecek oyuncu daha verimli olur. tabi ki tecrübeliden kastım manuel da costa vb. değil. diyelim ki tecrübeli oyuncuya değil de marcao luyindama gibi bir oyuncuya gittik stoper transferi için. buna da kabulüm. bu seçenek risk barındırmıyor değil fakat geçen sene stoperleri komple değiştirip bu değişimi yaparken de performansını pek kestiremediğimiz oyuncular aldık. bu arkadaşların da geçen sezonun 2. yarısında bize ne kadar yardımcı olduğunu gördük. stoper kısmı tamam. burayı bir şekilde kotarırız gibi duruyor. gelelim benim kafamdaki 2. ve asıl soru işaretine. nzonzi yerine kimi ekleyeceğiz kadromuza? veya ekleme yapılacak mı? yapılmama ihtimalini pek düşünmek istemiyorum keza orta alanda oynayabilecek oyuncu konusunda nicelik olarak yeterli gibi gözüksek de nitelik olarak 1 tane güvenilir adamımız yok o bölgede. malum lemina ligin ilk yarısında çok maç kaçırdı. seri desen beğendiğim bir oyuncu olmasına rağmen temaslı oyunu sevmemesi gerekçesiyle bazı maçlar için soru işareti bırakıyor. ömer ve taylan ise galatasaray'a yakışan eforu sergileseler de yeterli dominasyonu kuramıyorlar. bakın mücadele ediyorlar ama yeteksizler gibi bir şey değil söylemek istediğim. ama kendi payıma haklı olduğumu düşünüyorum dominantlık konusunda. oraya kesinlikle en az 1 oyuncu lazım. gerekirse belhandanın gönderilmesi durumunda bile yerine oyuncu almayıp merkez orta saha rolünde 2 oyuncu alınabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın