• 301
    geçen sene aynı dönemde defans göbeğinde yaptığımızı bu dönemde de bekler için yapmamız gereken dönem. sol beke ofansif ve dinamik bir bek takviyesi yapıldı. umarım mariano gönderildikten sonra linnes yeterli görülmeyip sağ beke de aynı ayarda bir takviye yapılır. bu iki mevkinin yanında orta sahaya topla alan kat edebilecek bir box-to-box bulmamız lazım. ömer’in kısıtlı yeteneğiyle o bölgede yarattığı fark ortada. tercihen solak ve ömer’den daha kaliteli top kullanabilen bir oyuncu orta sahada bize seviye atlatacaktır. lemina-seri ve yapılacak transfer ile orta sahamız daha akıcı ve seri oynayabilmeli artık. onyekuru transferi sonrası defans arkası koşu sıkıntımız da bitecek diye düşünüyorum umarım sekidika da bitirilip o bölge yedeklenir. son olarak defans için pozisyon bilgisi yüksek, zeki bir stoper takviyesi gerekiyor. donk o konuda çok yetersiz, marcao ise müdahalelerinde çok dikkatsiz.
  • 304
    her transfer döneminde birinin ya da birilerinin gelmesini bekledik. öyle ki yeri geldi sabahlara kadar nöbet tuttuk. hızını alamayıp havaalanında bekleyenler bile oldu. bu kez ise birinin gelmemesini bekliyoruz. 1 şubat olsa da, kapıyı bacayı sıkı tutsak bari de girmesin derdindeyiz. dünya futbol tarihi, transfer döneminde bu duygulara mazhar olan başka bir bahtsız taraftar kitlesiyle daha karşılaşmamıştır. öyle ki, uefa dan gelecek bir transfer yasağına bile fitim, yeter ki gelmesin şu adam.

    arif olan anlar!
  • 306
    şuana kadar yaptığımız transferleri ve takıma geri dönenleri düşünecek olursak 2. devre de fiziksel olarak sıkıntı çekme olasılığı yüksek. oyuncuları maçlara çok çok iyi hazırlamamız gerekiyor. çünkü gerek onyekuru, gerek linnes gerekse de saracchi oynadıkları takımda ilk devre şans bulamamış isimler. fatih hocadan bu çocuklar oynamadan geldi buraya bahanesi duymayız umarım.
  • 307
    linnes, onyekuru, saracci, jesse ve diagne'nin takıma katılışı ile 19 aktif yabancı oyuncumuzun bulunduğu dönem.

    mariano, yuto, lyundama yeni dönemde kadromuzda olmayacak.

    yabancı stoper alma durumuna karşı en az üç yabancı oyuncu ile de yollarımızı ayırmak durumunda kalıcaz. kuvvetle muhtemel belhanda ve babel ile yollar ayrılıcak. andone'nin şubat ayı içerisinde geri döneceği konuşuluyor. teknik ekibin ne olursa olsun andone'den vazgeçeceğini düşünmüyorum. bununla birlikte illa da yabancı stoper deniliyorsa babel ve belhanda dışında takımdan gönderilecek ismi merakla bekliyorum.

    seri ile yola devam edileceği konuşuluyorsa nzonzi'den başka çare kalmıyor.
  • 308
    şu anda sözleşmeli futbolcu sayımız 17.

    andone ve luyindama'nın sözleşmesi dondurulacak.
    mariano, nagatomo ve babel gidecek.

    bu sayı 12'ye düşecek.

    stoper transferi kesin gibi duruyor. 13 etti.

    geriye 1 hakkımız kalıyor. bu isim ya sekidika olacaktır ya da diagne veya yeni bir sf kiralanacaktır.

    muslera
    linnes
    donk
    yabancı stoper
    marcao
    saracchi
    lemina
    seri
    nzonzi
    onyekuru
    feghouli
    belhanda
    falcao
    sekidika / diagne / santrafor transferi

    son olarak nzonzi ve belhanda'nın durumu var tabii. nzonzi giderse yerine adam alınacağını sanmıyorum. belhanda giderse de gittiği fiyata göre yeri doldurulur.
  • 309
    yine plansız hareket ettiğimiz bir dönem olmakta.
    madeö bu takımdan beş altı kişi gidecek, bu iş şimdiye kadar bitirilmeli bu adamlar kampa getieilmemeliydi. şu saatten sonra belhandayı kime satacaksın aylardır bağlayamadıysan?
    nagatomo, mariano, babeli yollamak için neyi bekliyorsun? mariano ve nagatomodan bonservis alamayacağın aşikar, 6 aylık 32 yaşındaki adamın sözleşmesine bizden başka para verecek kulüp bulamazsınız.
    nzonzi dönüp dolaşıp istanbula gelecekse, seri gidip gitmeyeceğini hala bilmiyorsa başarısız bir transfer dönemi oluyor demektir.
  • 311
    hayalim

    mariano, nagatomo, nzonzi, belhanda, feghouli, babel, diagne ve seri’yi ( her ne kadar iyi futbolcu olduğunu düşünsemde bizde tutmadığını düşünüyorum ) gönder. andone ve luyindama’nın sözleşmelerini dondur.

    onyekuru ve saracchi’nin takıma katılmasıyla sol kanat tamam. linnes sağ beke geçer. orta sahada lemina’nın yanına takımında forma bulamayan daniel amartey’i al. sağ kanada real madrid’in kiralık olarak göndereceği konuşulan brahim diaz’ı al ve son olarak falcao’nun yanına yine leipzig’de forma bulamayan ve gönderileceği konuşulan matheus cunha’yı kirala al olsun bitsin. mis gibi genç, dinamik, yetenekli ve hızlı oyuncularla 4-4-2 oynarsın.

    olacak olan ise; gönderilmesi gereken oyuncuların en fazla yarısı gönderilir. evlat kontenjanından arda geri gelir. selçuk inan oynamaya devam eder. yedek forvet diagne olur. orta sahada yine belhanda’yı izleriz.

    inşallah yanılırım.
  • 313
    kendi takımında oynamayan, formsuz, maç kondisyonu eksik oyuncularla takımı doldurmak akıl karı değil. hele bunlardan başarı gelmesini beklemek bence hayalcilik olur.

    geçen yıl luyindama ve marcao ikisi de oynayan oyuncu olarak geldiler. ondan önceki sene de sadece 1 oyuncu geldi. takım idare etti onu da.

    yine millet bilgisayar oyunu oynar gibi transfer hayali kuruyor.

    her şeyden önce yapılması gereken oyuncu satmaktı. yine son günleri bekleyeceğiz anlaşılan.
  • 314
    beklentiyi çok yüksek tutmamak gerekiyor kış döneminde ve yönetime baskı yapmamamız lazım zira kötü örnekleri biliyoruz.

    gidenler şu kısım da çok daha önemli. öncelikle nago, mariano(çok katkı verdi çok güzel işler yaptı emeğine sağlık, kendisinden razıyım) ve babel kontratlarından kurtulmamız lazım en çok bu ayrılışlara sevineceğim.. genç ve dinamik takım için güzel adımlar attık devam gelir inşallah. tabi belhanda, soso ikisi de teklif varsa satılıp para kazanılmalı transfer dönemi hiç önemli değil
  • 315
    tamamen burada ve medyada okuduklarımdan yola çıkacak olursam, ilk on birde oynayabilecek türk oyunculara ihtiyacımız olan transfer dönemidir. zira, 14 yabancı hakkımız olsa da, maç kadrosunda bunların 12'sini kullanabileceğiz.

    nagatomo, mariano, nzonzi, babel gidecek; jesse de gelecek diye düşünüyoruz. luyi ve andone'nin de sözleşmelerini donduracağız diyelim. bu ihtimale göre elimizde 12 yabancı, iki de transfer hakkı kalıyor.

    muslera, linnes, marcao, saracchi, lemina, onyekuru, feghouli ve falcao şu anda ilk on bir için vazgeçilmez gözüküyor. orta sahada da belhanda ya da seri'den birinin yeri kesin gibi. böylece maç kadrosuna üç yabancı daha yazabilme hakkımız kalıyor.

    bu üç kişiden biri hem stoper hem orta sahayı yedekleyebiliyor olması sebebiyle kesinlikle donk olacaktır. kaldı iki.

    babel'in gittiğini düşünüyoruz, andone de dondu. türk forvet de nesli tükenmiş bir tür olduğundan buraya bir adet yedek yabancı forvet gelecek (ya da diagne?). kaldı bir.

    jesse'nin geldiğini hesap ettik. kanatları yedekleyebilecek tek ismin de kendisi olduğunu düşünürsek, maç kadrosuna yazabileceğimiz son yabancı hakkımız da böylece dolmuş oluyor.

    mevcut yabancılarımız bu durumda:
    1-muslera
    2-linnes
    3-marcao
    4-saracchi
    5-seri/belhanda
    6-lemina
    7-feghouli
    8-onyekuru
    9-falcao
    10-jesse (y)
    11-donk (y)
    12-yedek forvet (diagne?)
    --------------------
    13-seri/belhanda
    14-transfer

    üç mevkide eksiğimiz kesin (sağ stoper, merkez orta saha ve yedek forvet).

    sonuç olarak kalan iki yabancı hakkımızdan biri yedek forvete gideceğine göre, tek bir yabancı ekleme hakkımız kalıyor ve onun da maç kadrosuna girmesi şu durumda mümkün gözükmüyor.

    doğal olarak bu hakkımızı rotasyona girecek bir merkez orta sahadan yana kullanmak ve ilk on bir kalitesinde bir yerli stoper takviyesi yapmak en mantıklı yol gibi duruyor.
  • 316
    onyekuru, saracchi ve sekidika transferleri sonrası ilk 11de eksik tek bölge stoper olduğunu düşünüyorum. stoper konusunda çok seçici davrandığımızı düşünüyorum. medyada çıkan isimler asansında kimse inandırıcı gelmiyor bana açıkçası. ikili mücadele kazanma oranı yüksek hızlı bir süpürücü aradığımızı düşünüyorum ve bu oyuncu büyük ihtimalle yabancı olacaktır.

    nzonzi'nin affedileceğini düşünmüyorum. affedilse bile istediğimiz oyuncu tipi kendisi değil. lemina sakatlandığı zaman oynayabilecek, aynı lemina tipinde, dinamik bir bir önlibero aradığımızı düşünüyorum. tabi burada yabancı sayısında sıkıntı yaşıyoruz. stoperle birlikte 19 yabancı oluyor. nzonzi, babel, mariano ve nagatomo ile yolları ayıracağımızı ve luyindama'nın sözleşmesi askıya alınacağını düşünüyorum. bu durumda bile 14 yabancımız var. yani buraya yerli bir oyuncu almalıyız. burada iki oyuncunun öne çıktığını düşünüyorum. biri eskişehirli mehmet özcan, diğeri gençlerbirliği oyuncusu berat özdemir.

    belhanda'nın bu transfer döneminde ayrılacağını ve diagne'nin geri döneceğini düşünmüyorum. bu oyuncular ile yaz transfer döneminde yollarımızı ayıracağımızı düşünüyorum. gelecek yıl büyük ihtimalle yabancı sınırı belası geri dönecek. bunu da göz ardı etmeden takım planlamasını yapmalıyız.
  • 317
    şimdilik gayet güzel giden transfer dönemi.
    özellikle sekidika'nın sözleşmesi muazzam olmuş.
    saracchi bence çok güzel katkı yapacaktır takıma. onyekuru ile birlikte sol kanadı otoban yapacaklar gibi duruyor. :)
    onyekuru'nun da sözleşmesi 1.5 yıl olaydı muhteşem olurdu.
    umarım belhanda'yı yollarız artık. zaten saha içinde bir katkısı yok bari giderek maddi anlamda katkı versin.
    defansa gelecek kişiyi merakla bekliyoruz. umarım bir an önce halledilir.
    andone'nin ise kalmasından yanayım. kendisi iyi topçudur. çift forvet oynarsak falcao ile birlikte çok güzel işler yapacaklardır.
  • 318
    onyekuru ve jesse'nin transferinden sonra linnes ve emre akbaba'nın da lisansının çıkarılmasıya doğru hamleler yaptığımız dönem.

    bundan sonra 6 aylığına deneyimli ve hava toplarında etkili bir sağ stoper kiralamak gerekiyor. özellikle hava topu konusunda iyi olan bir stoper şart çünkü luyindama sakatlandığından beri hava toplarındaki hakimiyetimizi kaybettik.

    stoper'i de önümüzdeki hafta başı gibi kiralayabilirsek sonra geriye bir on numara, belki bir önlibero ve yedek forvet için fırsat transferi beklenebilir. bunun acelesi olmaz. transfer tarihi bitene kadar pusuda iyi bir fırsat beklememiz gerekiyor. sonraki yapılacak transferler yaz döneminde yapılır. bu dönemde yapabileceklerimiz artık maksimum bu kadar.
  • 319
    aylarca bize bu dönemi beklememiz söylenildi. dönemin üçte biri geride kalmak üzere. burada on gün geçti nerde hani transferler demiyorum. demek istediğim kardeşim aylardır siz bu dönemi beklememizi söylerken hiç mi bir şey yapmadınız ? gidecekler duruyor. gelecekler yok. sekidika sürpriz oldu eminim planlarda da yoktur zaten. keza babel de öyle teklif gelmese gönderileceğini düşünmüyorum. onyekuru zaten sezon başından belliydi. ne yaptınız siz aylarca ? nagatomo mariano belhanda vs vs hala takımda durup ilk 11 çıkıyorlar bir de üstelik. 1 ocakta bu adamların gönderilip yenilerin takıma gelmesi lazımdı. neden ? çünkü 3 aydır biz bu dönemi bekliyoruz.
  • 320
    biraz kadro yapılanması biraz da taktik transfer etmemiz gereken dönem.

    transferlerden ve gençleştirme operasyonlarından çok memnunum lakin; takımımızın esas sorunu yangel osman yatan yaşlı futbolcularımız ve malesef teknik ekip. ne istiyorlarsa yönetim tarafından bu dar boğazda alındı ama takım hala taktik olarak çok eksik.

    biz hala selçuk inan'i hazırlık maçlarında hazırlıyorsak bu ocak ayını neden bekledik? yanına burak yılmaz'i falan da alsaydık, bir de arda hamlesi ile üçlü bir evlat grubu ile şampiyonluklara ambargo koyardık. malesef teknik ekibimiz evlat grubundan ziyadesi ile umutlu.
  • 321
    3 transfer kampın ilk gününe yetişmesine rağmen hala daha beğenilmeyen sezondur. gidecek olanlarla da anlaşılmaya çalışılıyor. adamların kapı gibi sözleşmeleri var. 1 kuruş bile bırakmamak için kırk takla atılıyor. biraz da beğenin bir şeyi artık. bu kadar zorluk içinde elinden gelenin en iyisini yapıyor herkes. şımarıklıktan bıktırdınız artık.
  • 322
    gayet olumlu baktığım sezondur. geçen seneki gibi kaotik değil bi kere. bir anda serdar, eren gibi futbolcularla bağ koparılmıştı ama bu sene biraz daha farklı ilerleniyor. mesela kimlerin gideceğini yahut gönderilmeye çalışıldığını ve yerlerine hangi nitelikte oyuncular alınacağını biliyoruz. bu yönetimin transfer olarak eleştirdiğim noktalar var ama sezarın hakkı sezara, olumlu yaptıkları işler olumsuzlardan çok daha fazla. bi kere 2 kusur milyona cavanda’yı sattı adamlar aq. doğaüstü bir olay gibi ):
  • 324
    dün akşam-gece saatlerinde, bu fotoğraf paylaşılarak oyuncunun portekiz'den galatasaray için geldiği şeklinde iddialar ortaya atılmış ve hatta kim olduğuna yönelik epey de tartışma olmuştu;

    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    oyuncu bugün* antrenmana çıkmış.

    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=small

    ismi rui miguel borges reis. 2001 doğumlu*, sağ ayaklı, 1.74 boyunda ve forvet oyuncusu olarak gözüküyor. http://www.playmakerstats.com/player.php?id=302591
  • 325
    adminlerden saçma sapan kaynaklar göstererek transfer haberi veren entry leri silmesini beklediğim dönem. hiçbir resmiyeti olmayan kaynakları alıntılayıp "bakın bu transfer bitmiş" muhabbeti ve ardından gelen 50 sayfa entry çöp olarak kalıyor bu yüzden.

    sağlam kaynak: guardian, sky sports, lequipe, blick, bunların gazetecileri, türkiye'den belki birkaç tane gazeteci ki bunlar da haber vermek değil beğenilmek, paylaşılmak amacında olduğu için olmayanı olmuş gibi gösteriyorlar.

    bunlar tamam da gidip bilmem kim to galatasaray ??? yazan twitter hesabını paylaşıp gaz vermeyin abi. adamlar 2 günde kendiyle çelişen 5 tane tweet atıyor ama her yazdıkları resmi açıklama gibi paylaşılıyor deli oluyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın