• 176
    attığımızı vurmamız gereken bir transfer dönemi olacak. her şeye başlamadan önce bunda anlaşmalıyız. bir mevkide beğenmediğimiz x oyuncunun yerine onun bir tık iyisi değil, gerçekten iyi olanı getirilmeli. getirilemiyorsa oraya transfer yapılıp çok sınırlı olan kaynaklar da harcanmamalı, çaba da harcanmamalı.

    öncelikle eksiklerimizi belirleyelim. şu anda üç temel eksik göze çarpıyor:

    -ana mevkisi sol açık olan bir futbolcumuz yok, garry rodrigues mecburen oynuyor orada. katkı verebilecek sadece 3 kanat oyuncumuz var zaten.

    -aynı şekilde 8 numara tabir edilen mevkide de bir oyuncumuz yok.

    -kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan nagatomo haricinde bir sol bekimiz de yok.

    bunları söylerken artık kupa maçlarında bile performans veremeyen yasin'i, selçuk'u ve latovlevici'yi saymıyorum tabii. ana eksiklerimiz bunlar. ikincil eksiklerimizse benim önem sıralamama göre:

    -hızlı ama fiziksel olarak da güçlü bir as stoper

    -düşük maliyetli ve tecrübeli, görev verildiğinde güvenilebilecek bir yedek kaleci *

    -yine hızıyla ön plana çıkan bir yedek hızlı hücum santraforu

    -yedek 10 numara olarak sıralanabilir.

    yani ideal bir dünyada, mesela fm oynuyor olsak, yedi transferlik bir durum var ortada. maalesef ideal bir dünyada yaşamadığımız için elimizde olanla yetineceğiz. uefa gibi dış faktörler de var tabii. olabilecekleri birkaç farklı senaryo halinde incelemek isterim:

    1- uefa'dan bonservis içerikli, "sattığın kadar al" tarzı bir ceza gelmesi hali

    elimizde değerini bularak satabileceğimiz çok fazla oyuncu yok. iyi performans veren gomis gibi yıldızlarımızı satarsak da bu sefer hem onların yerini doldurmamız gerekecek ki her transfer bir risktir, hem de takımın iskeletiyle oynayacağız. mümkün mertebe bonservissiz transferlere ve kiralık oyunculara gidilmesi gerekiyor bu yüzden.

    - bernard anicio caldeira duarte'nin, tüm şartlar zorlanarak alınması gerekiyor. bizim için gayet ihtimal dahilinde ve hedeflerimize uygun bir transfer olacaktır (bkz: #2394690). kaynak yaratılması için garry rodrigues'in satılması dahilinde, yedek kanat oyuncusu olarak kuzey avrupa liglerinde, fransa'da, belçika'da bulunabilen düşük bonservisli genç bir oyuncu da getirilmeli. kontenjan sorunu doğacaksa bu oyuncu yerli de olabilir (bkz: #2408560).

    - hedeflerimize uygun düzeyde ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan en iyi 8 numara ki sung yong olarak görünüyor (bkz: #2385800). ki olmazsa ve garry rodrigues'ten kaynak sağlandıysa, sağlanan kaynağın tamamına yakını buraya yapılacak olan üst düzey bir transfere yatırılmalı.

    - nagatomo bir sezon daha kiralanmalı. inter'in gözden çıkardığı nagatomo, oradaki sözleşmesi 2019'da bittiğinde, 33 yaşında olacak. kesinlikle bonservisiyle alınmamalı.

    - denayer bir sezon daha kiralanmalı.

    - yedek kaleci olarak düşünülecek oyuncu bonservissiz olmalı. ideal şartlarda sadece kupa maçlarında oynayacağı için, buraya hiç bonservis harcanmamalı.

    - yedek forvete bulunabilirse gomis'in mentorluğunda gelişmek üzere düşük maliyetli (ama mecburen düşük tavanlı) bir genç yetenek, bulunamaması halinde eren'le farklı yetenek setine sahip bir anadolu takımı santraforu alınmalı. geçen seneki welliton soares de morais gibi.

    - 10 numara yedeğinden feragat edilmeli.

    bu hamlelerle hücumda tıkanmaları önleyecek iki kaliteli oyuncu ve bir de hamle oyuncusu eklemiş oluyoruz mevcut kadroya. savunma hattı, takımın en zayıf noktası olarak özellikle şampiyonlar ligi'nde sorunlar yaratacaktır ama bu sezon da ligin en az gol yiyen ikinci takımı olduğumuz unutulmamalı. mevcut savunmacılarımız lig için yeterli. aynı ekip bir yaz boyunca beraber çalışırsa sorunlar daha da azaltılacak, burası zayıf noktamız olarak kalmaya devam etse bile, tolere edilebilecektir.

    2- uefa'dan bonservise yönelik bir ceza gelmemesi hali

    kulübümüzün mali durumunu tekrarlamaya gerek yok. ceza gelmemesi elbette sevindirici olacaktır ancak kısa vadede çok açılma şansımız yok. bu karar, aldığımızın sattığımızdan birkaç milyon euro fazla olabilmesini sağlamalı olsa olsa. bu yüzden de,

    - bernard yine ilk tercih olmalı kanada. ne kadar tekrar etsem az bernard'ı. her yol ona çıkıyor planlarımda. umarım premier league'de bir takımla falan ön protokol yapmamıştır. rodrigues'in olup olmayacağına göre, düşük maliyetli yedek kanat oyuncusu alınmalı yine.

    - ki de önemli bir oyuncu tabii ki ama fark yaratacak kadar değil. özellikle garry rodrigues satıldığı takdirde, buraya o fark yaratacak cinsten oyuncu, bonservisiyle alınmalı.

    - nagatomo da, maliyetler ortadayken, her şartta bir sezon daha kalmalı.

    - ceza almadığımız, bernard'ı bonservissiz aldığımız ve rodrigues'i sattığımız takdirde, çok üst düzey olmasa da banko as oynayacak bir stoperi bonservisiyle almalıyız. bu stoper, tekrar etmem gerekirse, terim'in istediği tarzda, hızlı ama fiziksel olarak ezilmeyen, hava topu zaafiyeti yaratmayan cinsten olmalı. bu bölge için inceleme yapmadım hiç, yaparsam ekleyeceğim.

    - yedek kaleci kriterleri ve tercihleri değişmeyecektir.

    - yedek santrafor için düşündüğümüz tip değişmese de, ceza alınmadığı takdirde veteran bir oyuncu değil, mutlaka genç bir oyuncu alınmalı. daha önce söylediğim gibi, tavanı aşırı yüksek olmayabilir, ama bu denenmeli mutlaka. gomis müthiş bir yetenek ve müthiş bir karakter, takımımızı da çok seviyor. onun mentorluğundan da faydalanmalıyız.

    - 10 numarayı yedekleyebilecek, maç içinde hamle oyuncusu olarak da kullanılabilecek olan emre akbaba tarzı bir oyuncu kadromuza katılmalı.

    yani anlayacağınız ceza gelmese dahi "8 numara + stoper + yedek kanat + yedek santrafor + yedek 10 numara = rodrigues + rotasyon dışındaki oyunculardan gelecek kiralama veya bonservis gelirleri + * 5-6 milyon euro" gibi bir denklem kurmalıyız. o sayının 5-6 değil de 10-12 olması bir sonraki seferde ceza almamızın garantisi olur.

    tüm bunlara ek olarak, sezon sonuna doğru avrupa futbolunda son dönemde pek görülmemiş şekilde taraftar dayağına maruz kalan sporting lizbon'un takımı dağıtacağı kesin görünüyor. bu sezon küme düşen stoke city de kadrosunda yıldız isimler barındırıyordu. bu iki takıma alıcı gözle bir bakılması lazım.
  • 177
    2017-2018 sezonu sonunda toplam dokuz futbolcusuyla sözleşmesi sona eren takım.

    ryan donk: 1 milyon 500 bin euro
    jason denayer: 1 milyon 350 bin euro
    hakan balta: 1 milyon 250 bin euro
    koray günter: 1 milyon euro
    yuto nagatomo: 850 bin euro
    iasmin latovlevici: 750 bin euro
    cedric carrasso: 600 bin euro
    yasin öztekin: 600 bin euro
    umut gündoğan: 300 bin euro
    eray işcan: 200 bin euro

    toplam 8 milyon 400 bin euroluk maaş taahhütünden kurtulmuş oluyor. ayrıca kadroya dönecek olan isimler ve maaşları da şu şekilde:

    luis cavanda: 875 bin euro
    lionel carole: 700 bin euro

    toplam: 1 milyon 575 bin euro.

    kadroda bulunan yerli yedek oyuncuların maaşları da şu şekilde:

    selçuk inan: 2 milyon 900 bin euro
    eren derdiyok: 2 milyon 150 bin euro
    tolga ciğerci: 2 milyon euro
    tarık çamdal: 1 milyon 600 bin euro
    ahmet çalık: 900 bin euro

    toplam 9 milyon 550 bin euro.

    bu üç oyuncu grubunun maaşı da toplamda 19 milyon 525 bin euro yapıyor. donk, nagatomo, denayer, kısmen tolga ciğerci’yi ve kiralık cavanda-carole ikilisini saymazsak sıfır katkı veren topçulara 13 milyon 825 bin euro ödemiş galatasaray. inanılmaz gerçekten.

    yabancı transferi olarak öncelikle donk'un sözleşmesi 1+1 olarak yenileneceğini düşünüyorum. denayer'in bir sezon daha kiralanacağını da varsayarsak kadroya üç yabancı oyuncu transferi mümkün. nagatomo'nun bonservisini almak mantıksız geliyor açıkçası. 32 yaşında ve gelecek sezon sonu sözleşmesi bitecek bir oyuncuya 4 milyon euro bonservis vermek doğru olmaz. çünkü en az 2 yıl sözleşme de yapılacak ve toplam maliyeti en az 8-9 milyon euroyu bulacak. yeniden kiralamak çok daha iyi bir hamle olur. yarım sezon kiralama maliyeti 1.5 milyon euroydu. bir sezon için 3 milyon euro verip kiralarsak daha yerinde olacağını düşünüyorum. ikinci transfer olarak orta sahaya kesinlikle bir takviye gerekiyor. bu oyuncunun sahip olması gereken nitelikler herkesin malumu. oyunun iki yönünde de etkin, dinamik ve dikine oynayabilen, mücadeleci ve teknik kapasite olarak da işlevsel bir oyuncu gerekiyor. piyasada birçok isim dolaşıyor ama nedense orta saha transferinin dünya kupası sonrasında yapılacağını düşünüyorum. üçüncü transfer hakkının da forvet için kullanılması gerekiyor. gomis'ten daha farklı olarak daha süratli ve pas oyununa yatkın bir forvet gerekiyor. bir de satılabilecek oyunculardan bahsediliyor. bunlar belhanda, rodrigues ve gomis. belhanda'ya 10 milyon euro üstü teklif olduğunu uğur karakullukçu söylemişti. rodrigues de uzun süredir ada kulüplerinin transfer hedefinde ve 15-20 milyon euro civarında bir bonservise transfer olabilir ve açıkçası takımdan ayrılmasını çok istiyorum. 28 yaşında bu seviyeyi yeni yakalamış bir kanat oyuncusunun daha da yükselmesi zor görüyorum. son olarak da gomis konusuna gelirsek, kendisiyle alakalı transfer söylentileri* şimdilik twitter dedikodularından ibaret olsa da geçtiğimiz günlerde kendisi canal+'ya bir röportaj verdi. beklenti 15 milyon euroysa bunu ancak çin kulüpleri verebilir. açıkçası gitmesine pek ihtimal vermiyordum ama röportajını görünce gitmesinin ve kalmasının ihtimali de eşit gibi durduğunu düşünüyorum.

    uefa'nın kadro kısıtlama kararı vereceğini düşünürek*kesinlikle türkiye içinden yetişmiş oyuncular lazım. 4 tane galatasaray altyapısı ürünü ve 4 tane türkiye altyapısı ürünü futbolcu yazmamız gerekiyor. yukarıdaki üçüncü grup hariç elimizde türk altyapısından yetişme iki oyuncu var. galatasaray altyapısı ürünü batuhan şen ve bursaspor altyapısı ürünü serdar aziz var. üç galatasaray altyapısı çıkışlı oyuncu ve üç de türk altyapısı ürünü oyuncu almak gerekiyor. piyasada da zaten bu konuda çok alternatif yok. galatasaray çıkışlı efecan karaca, sadık çiftpınar var ligimizde. bunların kesinlikle kadroya dahil edilmeleri gerekiyor. sadık'ı çok hatırlamıyorum ama efecan riijkaard döneminde kampa çağırılmıştı sanıyorum ve paf takımın da yıldızıydı. alanyaspor'da da tatminkar bir performansı var. bence kadroya katılmalı. elimizde takasta kullanılabilecek parça yok. ancak hem sadık'ın hem de efecan'ın sözleşmeleri 2019 yazında sona eriyor ve bu sebeple makul bonservis ücretlerine transfer edilebilirler.

    diğer üç yerli konusunda da son günlerde muğdat çelik'in adı çok konuşuluyor ama kendisini hiç beğenmiyorum. 28 yaşında ve galatasaray'ın oyun sistemine uyacak bir oyuncu hiç değil. özellikle kaleye yabancı transferi yapılmayacaksa batuhan'ın önüne bir yerli kaleci gerekiyor ki piyasadaki alternatifler de ortada. ama ben esasında aynı takımdan muhammed şengezer ve okan kocuk'tan birinin transferini çok isterim. sol bek yedeği olarak da sözleşmesi bu yaz sona erecek olan uğur çiftçi fena bir alternatif olmaz. son olarak da altınordu forması giyen barış alıcı'nın transferinden bahsediliyor. bu sezonki 10 gol 10 asistlik performansıyla çok heyecanlandırıyor ve bence de kazandırılması gereken genç bir yetenek.

    kadrodaki mevcut yerlilerden de tarık, eren, tolga, selçuk ve ahmet çalık'la da umarım yollar ayrılır. keza gereken 6 yerli transferinin toplam maliyeti bu arkadaşların yıllık maaşlarından fazla olmayacaktır zaten. ahmet belki takasta kullanılabilir. tarık'ı alanın olacağını sanmasam da maaşının bir kısmını ödememiz kaydıyla takımdan ayrılması bile kazanç olur. eren ve tolga çok forma şansı bulamayacaklardır bu gidişle. maaşları da düşünüldüğünde toplam 3-4 milyon euro bonservis kazandırsalar çok sevinirim. selçuk'un da ayrılması gerektiğini düşünüyorum ama büyük ihtimalle kontratını tamamlayıp kulüpten ayrılacak gibi gözüküyor. "3-4 sene daha oynamak istiyorum, fiziksel olarak iyiyim" diye açıklamalarda bulunuyor ama kendi ekseni etrafında üç yılda dönebildiğini unutmamak gerek. umarım kulüpten ayrılır.

    sözün özü, almamız gereken yerli oyuncular efecan karaca, sadık çiftpınar, okan kocuk ya da muhammed şengezer, uğur çiftçi ve barış alıcı. yabancı transferinde de havuz çok geniş ve her gün yeni bir isim ortaya atılıyor. havuz biraz daha daralıp isimler netleştiği vakit daha sağlıklı yorum yapılabilir. sadece nagatomo'nun bir sezon daha kiralanması ve rodrigues'in de zirveyi görmüşken acilen satılması gerekiyor. gomis'e de gerçekçi bir teklif varsa katkılarından dolayı teşekkür etmemiz güzel olur.

    2018-2019 sezonu bizim için hem avrupa hem de lig için çok kritik. bir sezon daha şampiyon olup, mütevazi ve nokta atışı transferler yapmak gerekiyor. aynı hataya 2013-2014 sezonunda biz düştük. 2017-2018 sezonunda da beşiktaş düştü. umarım tekrarlamayız ve sağlıklı bir yapılanmayla avrupa'da yeniden ses getiririz.
  • 178
    bazı taraftar ve yazarlarımızın kulübümüzü sanki her sene şampiyonlar liginde final oynuyormuş gibi lanse ettikleri, gereksiz isteklerle başlamadan baskı yarattıkları transfer dönemi.

    yahu arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum, yoksa siz benim bilmediğim şeyleri mi biliyorsunuz?

    kulüp men cezasından kılpayı kurtulmuş, 2 yıllık rezilliğin ardından zorluklarla mücadele ede ede şampiyon olmuş, 3 yıl sonra ilk defa şampiyonlar ligine katılacak ve 4. torbadan girecek.

    galatasaray, avrupa'nın en büyük ve en köklü 20-25 kulübünden birisidir. türkiye'de hiçbir rakibi yoktur ki kupa ve avrupa başarısı olarak yanına yaklaşsın. seçimlerinden tribünlerine, her şeyiyle bir avrupa kulübüdür.

    fakat bütün avrupa başarıları belirli bir sistemle ve oturmuş kadrolarla geldi, gelir. öyle bir algı var ki hemen seneye yarı final oynayacak kadro kurulsun, sonraki sene kupayı alırız kafasında herkes.

    mahmoud hassan trezeguet başlığını geziyorum mesela. beğenmeyenlerin hepsinin dilinde "şampiyonlar ligi oynayacak takım kasımpaşa'dan oyuncu almaz." tarzı cümleler var. nerden alacağız, real madrid'den mi?

    euro kuru entry'nin yazıldığı tarihte 5.44, dolar kuru ise 4.65. hiçbir harcama yapmazken dahi paramız değersizleşiyor, kur sabitlemesi yapılmamış borçlar katlanıyor, sözleşmelerde ödenecek para artıyor vs.

    bizim bu transfer döneminde ve hatta bundan sonraki 2 senede yapmamız gereken şey para kazandırırken fayda sağlayacak, ligde şampiyon, avrupa'da da ilk kademelerde iddialı yapacak oyuncular bulmak. transferden zarar etmek, oynamayan adama milyon eurolar dökmek gibi lüksümüz artık yok. bir daha yazıyorum, yok!

    fatih terim, uefa kupasını kazandığı kadroda da, aysal'la cl başarılarında da belirli standartlara göre kadrolar kurdu. planlamalar yaptı. aysal dönemine değil, uefa kupası dönemine benziyor şu an kulüp ekonomik olarak.

    uzun vadeli bir planın ilk ayağı olacak bu transfer dönemi. ligi şampiyon bitirecek, kâr edeceğimiz oyunculardan kurulur bir kadro olması gereken. olacak olan da görünüşe göre o. yaya toure'ymiş, wesley sneijder'miş geçiniz.
  • 181
    şu ana kadar farklı kaynaklar tarafından dile getirilmiş/teyit edilmiş,”hareket var” diyebileceğimiz birkaç transfer hamlemiz var:
    - muğdat çelik
    sanırım gayriresmi sorduk. kaynaklarda 800 bin tl aldığı ve 8 milyon tl istediği geçiyor. bir deneme olmuş belli ama istediği ücretten kaynaklı ben gerçekleşmesini zayıf görüyorum.
    - emre akbaba
    karşılığında tolga c. ve eren d. ‘yi önerdiğimiz söyleniyor. ben gerçekleşmeye yakın görüyorum. futbolcunun bizi isteyeceğini düşünüyorum.
    - emre mor
    celta vigo ya satınalma opsiyonu ile beraber iki yıllık kiralama teklifi sunduğumuz yazılıyor. futbolcunun karakterinden kaynaklı riskli bir transfer. bizden başka isteyecek kulüp olma ihtimali ne kadar düşükse bu transferin olma ihtimali de o kadar yüksek bence.
    - mahmut hassan trezeguet
    serbest kalma maddesinin 5 milyon euro olduğu ifade ediliyor. bu parayı verecek tonla kulüp vardır. oyuncunun burda isteği önemli. taa italyaya, kampına kadar gittiğimiz basında çıktı. oyuncu dünya kupası oynayacak. transferi kupayı oynayıp yapmak isteyebilir. çabuk olmakta fayda var.
    bunların haricinde, terim-wenger görüşmesinde geçti iddiasıyla; joel campbell ve ismael bennacer adları geçti ama kaynağı itibariyle çok kaliteli haber değildi.
    bunlara ek olarak, shaqiri ismi gündeme geldi. ama ismin geçtiği haber kaynaklarının güvenilirliğini sorgularsak sanki hiç bulaşmamışız gibi duruyor.
    özetle,
    sanki görüşmeler bir şekilde ilerliyor ama uefa’nın kararları bekleniyormuş gibi bir durum sezdim ben. ama çıkan isimlere bakıldığında hocanın niyeti sanki, ilk onbir den çok yedek kulübesine yüklenmek gibi duruyor. artı dünya kupası süreci, hocanın planlarını revize etmesine sebep olacak gibi.
  • 183
    bu 4'lüyü mutlak suretle kadromuza katmamız gereken sezondur.
    emre akbaba
    okay yokuşlu
    mahmoud hassan trezeguet
    barış alıcı

    okay zor olacaktır ama bugün bir yerde eren + tolga + ahmet çalık + 1.5 milyon € gibi harikulade bir teklif görmüştüm. inşallah kabul edip verirler. diğerleri zaten ihtiyacımız olan bölgelere yerinde hamleler olur.

    bunlar dışında birer stoper, sol bek, ofansif orta saha ve forvetle kadro yapılanmasını tamamlarız diye umut ediyorum.
  • 185
    ilk ve en önemlisi 8 numara almamız gereken transfer dönemi. ndiaye kiralanmalı, mümkünse imbula veya türevi kaval kemigiyle beslenen türden saha icerisinde her turlu pisliği yapabilecek box to box takviyesi olmazsa olmaz. aslına bakarsak gönderilmesi gereken isimlerde belli, fatih hoca nin gelebilecek her teklifi degerlendirecegini dusunuyorum ama tabi ki uefa cezası netlesmeden bir transfer hamlesinin gelmeyeceği de aşikar..
  • 188
    aşağıdaki futbolcuları mutlaka transfer etmemiz gereken dönemdir.

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    kulübün maddi devamlılığı, sürdürülebilir başarı gibi kriterler için listemiz yukarıdaki gibi şekillendirilmelidir.

    şaka bir yana, batıyoruz değil, battık beyler, kulübümüz batık, hala ne transferinden bahsediyorsunuz? iyi fiyata futbolcu satarsak belki o gelen parayla birileri düşünülebilir, onun haricinde kiralık ve bonservissiz futbolcular haricinde bir transfere karşıyım.
  • 192
    birincisi, takımımızı bir anda mükemmel hale sokamayacağımız sezon. eldeki vasatların hepsini bir anda elden çıkaramayız. özellikle de yerlileri. çıkardık diyelim yerini doldurma maliyetine katlanamayız.
    ikinicisi, uefa kararı yüzünden ağırdan almaktayız zaten. temkinli davranmak her zaman iyidir. ki zaten piyasa henüz bizim dışımızda da hareketli değil.
    üçüncüsü, ince eleyip sık dokumalıyız. zira elimizde patlayacak tek bir oyuncu bile gelecek transfer sezonu planlarını alt üst edebilir. hele ki yüksek maaşla aldıkysa. her ne kadar sevsem de buna en önemli örnek nuri şahin. 4 mio maaş konuşuluyor adamın sakatlandığını düşünsenize. atsan atamazsın satsan satamazsın. maaş bütçen sıkışır, mali kriterler patlar.

    özetle, keep calp and fatih terim/mustafa cengiz diyorum.
  • 193
    1-2 oyuncu satıp 3-4 oyuncu alırsak öpüp başımıza koymamız gereken sezondur. öyle 10 adam gönderip 10 adam getirmeyeceğiz.

    garry'yi satıp 1 orta saha ve 1 tane de kanat alırız. 1 kanat ve 1 forvet yedeği de gelirse gelir. ben de sayfalarca analiz kastım ama gerçekler bu. bonservis bütçemiz yok denecek kadar az. maaş bütçemiz de bir o kadar kısıtlı.
  • 195
    ben de "fm oynamıyoruz 10 adam gönderip yeni kadro kuramayız" fikrindeydim ama düşünüp kafa yorunca fazlaca bir sirkülasyon olması kaçınılmaz olan sezon.

    sözleşmesi biten ve uzatılmayacak oyuncu sayısı 6; eray, carrasso, koray, hakan balta, lato, yasin.

    sözleşmesi devam edip gönderilecekler 4 kişi; carole, cavanda, tarık, tolga.

    kaynak oluşturmak için satılacak oyuncu(en az) 2.

    toplamda kesin olarak yolların ayrılacağı oyuncu sayısı; 12 ama büyük ihtimalle 13 olacak.

    sözleşmesi veya kiralık kontratı bitip uzatılacak veya yeniden kiralanacaklar 3 kişi; yuto, denayer, donk. bunlar olmazsa yerlerine adam alınacağı kesin.

    mecbur almamız gerekenler; yedek kaleci, yedek sol bek, stoper, as 8 numara, alternatif ofansif orta saha, yedek sol açık ve yedek santrafor. toplamda 7 tane kadromuzun eksikliğinden kaynaklı oyuncu.

    sattığın kadar al gelmesi durumunda yukarıda saydığım mecburi ihtiyaçları karşılamak için en az 2 oyuncu satılsa onların yerine de 2 oyuncu almak zorunda kalacağız.

    toplamda sözleşme yenileyeceğimiz 3, mecburi ihtiyaç 7 ve para için satıp yerini dolduracağımız(en az) 2 olmak üzere toplam 12 isim oluşuyor.

    durumu ütopiklikten çıkarıp, fm oynamıyoruz durumuna sokmamak için aslında takımda olmaması gerektiği halde ifade etmediklerim; selçuk, eren ve ahmet çalık. normal mali şartları olan galatasaray takımında bu oyuncuların yollanması en azından selçuk ve eren'in yerine oyuncu alınması gerekirdi ama bu sezon olmayacaktır.

    acı olan ise burada yazdıklarımın gerçekten de olması gereken şeyler olması. biz bu şartlarda gerçekten iyi şampiyon olmuşuz.
  • 196
    abi ne idüğü belirsiz iki adam çıkıyor, bir yazarımız selim manav yazmış, diğeri salim manav. daha isminin bile belli olmadığı birinin yazdıklarına güveniyorsunuz.

    keşke 1 haziranda falan, transfer dönemine resmen giriş yaptığımızda bütün yazarlara entry yazmadan önce bir şey okutsaydık, "gördüğünüz, okuduğunuz, işittiğiniz her duyum gerçek olmak zorunda değil, gerçekleşmek zorunda da değil" diye.

    biri sallamış işte muğdat diye, azubuke diye, hepimiz oltaya geliyoruz. ben ara ara premier lig takımlarının forumlarında geziyorum, hatta bizimle ilgili olanları da buraya taşıyorum nadir de olsa, ne yani, gidip alıyormuş gibi tepki mi verelim?

    dedikodu yav işte, aslı astarı yok. belki adam sallamıştır bile, nerden bilcez.

    kusura bakmayın biraz doldum. quakerboy abimizi dinleyelim derim ben yine.
  • 198
    mutlaka oyuna doğrudan etki edecek 1-2 isim kadroya eklememiz gereken sezon. belhanda-feghouli ikilisi hiçbir şekilde başrol olamadı şimdiye kadar, bu işi sadece rodrigues yapabiliyor. gomis bile oyuna sanıldığı kadar hükmedemiyor, bitiricilik görevini yerine getirdi ama akan oyuna doğrudan etki etmek başka birşey. bu tipe uyan rodrigues’den başka isim yok kadroda şu an. olanlar da verimsiz, bu sayıyı mutlaka arttırmalıyız.
  • 199
    eğer terim'i tanıdıysam, bu mali darlıkta belhanda ve maicon'u %99 satacaktır. maicon'un yerine hızlı bir sol stoper, belhanda'nın yerine oyun görüşü daha iyi ve daha skorer bir forvet arkası alır (imkanlar elverdiği ölçüde elbette).

    bir de gerektiğinde savunma arkasına-kanatlara koşu yapmaktan yorulmayacak, gerektiğinde sırtı dönük oynayıp gomis'i besleyebilecek bir santrfor denk getirirse keyif purosunu yakar hoca*
App Store'dan indirin Google Play'den alın