• 153
    simdiye kadar mugdat ve mbia isimleri gundeme geldi. bu arkadaslari transfer edecegimize yasin oztekin ve selcuk inan'da israr etsek daha mantikli olur! o derece sacma muhabbetler. belhanda'nin bolgesine sut tehtidi olan bir ikinci forvet ya da 10 numara bulmamiz, nagatamo'nun bonservisini halletmemiz, stopere takviye yapmamiz ve mumkunse bir de box-to-box oynayacak ortasaha bulmamiz lazimken gidip mugdatla, en son futbol topuyla nerede goruldugu belli olmayan mbia ile vakit ve para kaybediyorsak buyuk hayal kirikligi olur!
  • 156
    sattığımızdan daha fazla maliyetle oyuncu almamamız gerektiğini düşündüğüm transfer sezonudur. uefa bu yönde bir ceza vermese bile bunu biz prensip haline getirmeliyiz. zaten geçen yaz transfer döneminde yeterince futbolcu transfer etmiştik şimdi düşük bonservis bedelleriyle fatih terim'in nagatomo tarzı küçük dokunuşlarıyla, bonservisi elinde olan oyuncularla, bir iki kiralık futbolcu ile bu dönemi geçirmeliyiz bence.
  • 158
    oyuncu almak için satmamız gerekiyor. icabında gomis'e bile teklif gelse satmalıyız. tabii tosic'in 5, sow'un 16 ettiği piyasada gomis de 15'in altına satılmamalı.

    gomis-garry-feghouli-belhanda-maicon. bu topçular satılma potansiyeli olan topçular. iyi teklif gelirse satmalıyız.

    levent şahin gelecek/gidecek oyunculara 1.5 ay önceden başladık dedi. plansız değiliz.
  • 160
    taraftarlarımız yonetime neden sunu almıyorsunuz, neden bunu almiyorsunuz diye sitem ediyor bazen. ancak başlıklarda ismini gördüğüm futbolcuya tıkladığımda, taraftarlar daha kendi aralarında anlaşamıyorlar, yönetim nasıl dinlesin sizi! örneğin, biri maicon için iyi derken öbürü gitsin diyor. ben, bu sebepten, en iyisi yönetimin vereceği kararlardır diyorum. sonuçta f t gibi antrenörümüz var. o biliyordur eksiklerini.
  • 162
    son yıllarda gördüğüm en güzel transfer dönemi.

    başımızda mustafa cengiz yönetimi ve fatih terim var. allah eksik etmesin. isteyen herkesi üst üste koyup şampiyon olduk. yetmedi dursun musallat oldu, onu da genel kurul paketledi. evet, uefa'dan ceza gelecek ama çoğu kez yazıldı ödül gibi diye. şampiyonlar ligi'ne direkt gidiyoruz. altımız kuru, keyfimiz yerinde çok şükür. sezonu en geç açan takımlardan olacağız. bi rahat olun amk. bi gidin rahatlayın arkadaş. gereken yapılır. siz kendi elinizde olanları yapın. imkanınız ölçüsünde store'dan alış verişinizi yapın, kombinenizi yenileyin.
  • 163
    bu transfer sezonunda taraftarın ya da teknik heyetin istediği yerli oyuncular ilk 11 için değil, yedek kulübesi içindir. istesek de istemesek yerli oyuncu transfer etmek zorundayız bu transfer döneminde. bunu kabullenmek lazım. vizyonsuzluk ya da yerli sevicilikle durumun alakası yok. açın tff’nin ve uefa’nın sitelerini kadro şartlarına bakın. bu şartlar bizi bu transfer tercihlerine yöneltiyor. yoksa hepimiz isteriz sadece üst düzey yerliler ve yabancılardan oluşsun kadromuz olsun.
  • 165
    düzgün bir transfer girişiminde olduğumuzu sanmıyorum. uefa toplantısından çıkacak "sattığın kadar al" kararı elimizi kolumuzu bağlıyor. bugün bir futbolcuyla anlaşsak birilerini satmamızı beklemesini söyleyeceğiz. kimse de beklemez.

    satabileceğimiz oyuncular var ama gelen teklifler için bir pazarlık dönemi gerekli. bonservisli transferler için henüz çok erken. muğdat gibi serbest futbolcular, emre mor gibi kiralıklarla belki görüşme vardır orasını tam bilmiyorum. yıllık kiralık ücretleri ve imza paraları "sattığın kadar al" kuralına giriyor mu acaba?
  • 167
    maas butcesi, uefa, ceza meza derken takimi cer-cöp ile doldurup terim’in ikinci döneminde canaydin’in yaptigi gibi yapmadigimiz surece sorun olmayacak dönemdir. eldeki cöplerden kurtulup yerlerine 11’i zorlayacak veya direkt 11 oynacak oyuncular alinsa yeter. twitter’dan uefa’ya sampiyonlar ligi imali göz kirpiyorsaniz kadronuzu da ona göre yapacaksiniz.
  • 168
    şu an için ortada dönen isimlere bakar isek, acaba 1 haziran 2018 uefa'nın galatasaray kararında transfer yasağı gelmesi daha mı hayrımıza olur diye düşünmeme vesile olan sezondur. yani kimseyi aşağılamak için değil de, muğdat'ın serdar güler'in vs galatasarayda işi olmamalı. oyuncu kalitesi olarak bir şey demiyorum da, artık daha akılcı hamleler yapmak lazım. kaçıncı kez bu tarz yerli oyuncuları elimizde patlatacağız? aynı ayarda vasat bir yabancı oyuncu çok daha avantajlı, zira en azından elden çıkararabiliyorsun. örneğin cavanda'ya, jose rodriguez'e falan kulüp bulabiliyorsun, ekstra zarar etmeden yollayabiliyorsun. muğdat'ı serdar'ı zaten satma şansın yok, bir de yaptığın 3-4 yıllık kontratı mecburen feshedip tazminat ödüyorsun, başlarım böyle işe. böyle böyle battık zaten ekonomik olarak, senin benim forma bilet paralarım hiç oldu.

    nasıl olur nereden başlanır bilmiyorum ama bu paraların hem düşürülmesi, hem de artık ezberden kurtulup farklı tür sözleşmelerin yapılması lazım. oyuncular resmen parmaklarında oynatıyorlar koca camiaları. tarık çamdal gibi tiplerin bir daha yüzünü güldürmemek için şöyle bir anlaşma geliyor aklıma. nasıl opsiyon koyuluyor şu kadar maç oynarsa sözleşme otomatik uzar diye, aynı şekilde sezon içerisinde atıyorum 5 maça çıkmaz ise feshetme hakkı doğmalı. sonuçta iyi oyuncuyu yoktan yere kimse oynatmamazlık yapmaz. hadi ciddi sakatlık vs durumlarda da tamam ama, koca sezonda hiç top oynamadan kulübün dünya kadar parasını cukkalamak, şampiyonlar ligine gitmesini riske etmeye bu tarz zibidilerin hiç hakkı yok. buna benzer şekilde, şampiyonluk bonusu maddesi koydurdukları gibi, başarısızlıkta da maaş kesintisi yaşatılmalı. sezonda 3 kulvarda oynayacağız diye maaş veriyorsun, prim belirliyorsun, temmuz ayında östersunds'a eleniyorlar, hiç bir yaptırım yok, ne güzel dünya anasını satıyım. kulübün itibarını zedele, olası gelirlerden et, ama devam et aynı parayı almaya. son nokta da, son günlerde garry rodrigues'in maaş zammı istediği yönünde duyduğumuz haberler var. umarım yalan dolandır tabi. sadece garry için de değil, yasin de yaptı bunu sıkça, arkadaş başarılı olunca anında zam isteyip carlıyorsunuz, ligi 4. 5. bitirdiğimiz yıllarda hiçbirinizin maaşında indirim yaptığınızı da görmüyoruz, ne güzel iş ya. koca koca yöneticilerin resmen kulüpleri oyuncak etmesine inanamıyorum artık, göz göre göre yiyorlar.

    bu sözleşme işlerini halletmek bana elzem görünüyor. sonra transfer işlerine bakılır, orada da dediğim gibi yasak gelse bile sevinebilirim. belhanda feghouli gibi adamları yollayabiliriz diyordum sene boyu ama bizde genelde gelen gideni arattığından çok cesaretli değilim. bu 2 arkadaşın performanslarını yükseltmesi bize yeni transfer etkisi yapacaktır aslında, zira yokları oynadılar sezonun büyük bölümünde. daha istikrarlı katkı vermeleri mevcut oyunumuzu yükseltecektir aslında.
  • 169
    olayi kavrayamamis taraftarlar icin yazalim
    1- yabanci siniri, su an kadroda 11 yabanci var muslera, cavanda, linnes, mariano, maicon, carole, fernando, rodrigues, belhanda, feghouli, gomis.
    gecen sene a takimda denayer ve yuto kiralikti alacaksak 13 yapiyor yani 1 hakkimiz var. o da takimin en buyuk ihtiyaci olan orta saha ya gidecek.

    2- uefa karari. aldigin kadar sat cikmasi yuksek ihtimal yani bu durumda bonservis bedeli odemek cok zor olacak. birini satmadan birini alamiyorsun.

    3- galatasaray kadrosunda gecen sene toplam 16 kisi forma giydi sanirim yani rotasyonun r si yok cunku yapilacak adam yok.

    bu ucunu birlestirdigimizde strateji
    1- ucuz/bedava yerli rotasyon oyunculari
    2- 1 tane nokta atisi orta saha
    3- denayer ve yuto yu takima tekrar kazandirmak
    4- altyapiya cok daha fazla onem vermek

    bu dordunden en az 3 u olmali, 2 ve 3 ise zorunluluk. bu durumda yapilacak sey 1 mi 4 mu. asil karar bu. biz de 4 u isteriz ama altyapinin durumu iyi degilse 1 i istemek yerli seviciligi, cop seviciligi olmaz. durum bu sartlar bu. zorunluluk. biz de isteriz altyapidan messi ciksin oynatalim ama olmuyor. bu yuzden elinde bonservisli ortalama ustu yerlileri takima ucuz bir fiyatla kazandirmak mantiksiz olmuyor.

    sunlari anlayamadan bu oyuncularin gelmesini isteyenlere laf soyleyenleri anlamak mumkun degil.
  • 170
    oyuncu satmadan oyuncu alamayacağımız transfer sezonu. basında geçen, uçuk sözleşmeler karşılığı alabileceğimiz bonservissiz oyunculara ve yüksek bedeller karşılığı transfer edilebileceğimiz oyunculara itibar etmeyin renktaşlar.

    shaqiri muhabbeti dönüyor, adamın serbest kalma bedeli 12 milyon euro. yaya toure muhabbeti var mesela o daha komik. adam haftada 220 bin pound kazanıyor. yıllık 10.5 milyon pound yapar. yüzde 45 vergisini düşersek emekli amca geyiklerindeki gibi, 5.8 milyon pound yapar. bu adamın maaşını nerden ödeyeceğiz bu haberleri yapanlara sormak lazım.

    sözün özü renktaşlar, bu dönem böyle haberler olacak. prim vermeyelim. bu haberler maksatlı yapılıyor bence. taraftarın beklentisini yükseltip, olacak transferleri taraftarın gözünde itibarsızlaştırmak maksatları bence.
  • 171
    kontratlı oyuncularda çok fazla değişiklik olacağını sanmıyorum. yabancı sınırı elimizi kolumuzu bağlıyor.

    öncelikli olarak sorunlar tespit edilmeli. orta sahada büyük bir boşluk olduğu açık. selçuk etkisiz eleman, tolga’nın ise geleceği belirsiz ve buna ek olarak sakatlık problemi var. ndiaye’nin de yeri dolmalı. yedek kaleciyi yerli yaparsak bir yabancı transfer etme hakkımız oluyor. orta sahaya bir yerli ve bir yabancı transferi olacaktır diye tahmin ediyorum.

    garry bence bu dönemde bizim sermayemiz olacak. satışından gelen parayla eksik bölgelere transfer yapılır.

    denayer-nagatomo veya muadillerinin transfer edileceği çok açık. eğer yuto için inter 3-3.5 milyon euro’da diretiyorsa, bu paralara asamoah’ı ikna edersin zaten. veya genç bir oyuncuya gidilir. ama yuto’nun bu paralara transfer olmasına kesinlikle karşıyım.

    karar vermemiz gereken bir başka konu ise yedek sol bek. lato’nun yerini yerli ile doldurursak bir yabancı hakkımız daha oluyor. yedek kanat oyuncusunu veya yedek forveti yabancı yapabiliriz. linnes’in sol bekte de oynadığı düşünülürse, bence bu bölgeye az maliyetli genç ve nispeten gelecek vaadeden bir oyuncu transfer edilmeli.

    son durum şöyle oluyor;

    yerli yedek kaleci
    yerli yedek bek*
    yabancı orta saha
    nagatomo veya muadili
    denayer ya da muadili
    yerli orta saha*
    garry giderse yerine muadili
    yedek sol açık*
    yedek forvet*

    *
  • 173
    elimizden çıkarabilecegimiz en uygun oyuncu 33 yaşına basacak olan gomis en düşük 8 milyona satmak lazım. garry kalmalı yerini dolduramama ihtimalimiz yüksek feghouli ve belhanda maaşları yüksek satamayız.geriye maıcon ve gomis kalıyor italyadan serdar'a teklif var söylentileri vardı bir ara piyasada eğer doğru ise onu da satabiliriz aksi taktirde transfer işi sıkıntı gibi duruyor.
  • 174
    sattığın kadar al cezası gelicek ise transfer için öncelikle rodrigues gibi para eden oyuncularımızla vedalaşmak zorunda kalacağız ve sonra transfer yapabileceğiz. gönül isterdi ki rodrigues kalsın ve kaliteli yedek futbolcular bulalım. bizde bu kadar iyi bir dönem geçirmişken şampiyonlar liginde de başarılı olurdu. şimdi ise 11 oyuncumuz gidecek yerine yine direk 11 oynayan oyuncu gelecek yani yedek kulübesi yine verimsiz kalacak. tabii bu söylediklerim farazi henüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın