• 168
    şu an için ortada dönen isimlere bakar isek, acaba 1 haziran 2018 uefa'nın galatasaray kararında transfer yasağı gelmesi daha mı hayrımıza olur diye düşünmeme vesile olan sezondur. yani kimseyi aşağılamak için değil de, muğdat'ın serdar güler'in vs galatasarayda işi olmamalı. oyuncu kalitesi olarak bir şey demiyorum da, artık daha akılcı hamleler yapmak lazım. kaçıncı kez bu tarz yerli oyuncuları elimizde patlatacağız? aynı ayarda vasat bir yabancı oyuncu çok daha avantajlı, zira en azından elden çıkararabiliyorsun. örneğin cavanda'ya, jose rodriguez'e falan kulüp bulabiliyorsun, ekstra zarar etmeden yollayabiliyorsun. muğdat'ı serdar'ı zaten satma şansın yok, bir de yaptığın 3-4 yıllık kontratı mecburen feshedip tazminat ödüyorsun, başlarım böyle işe. böyle böyle battık zaten ekonomik olarak, senin benim forma bilet paralarım hiç oldu.

    nasıl olur nereden başlanır bilmiyorum ama bu paraların hem düşürülmesi, hem de artık ezberden kurtulup farklı tür sözleşmelerin yapılması lazım. oyuncular resmen parmaklarında oynatıyorlar koca camiaları. tarık çamdal gibi tiplerin bir daha yüzünü güldürmemek için şöyle bir anlaşma geliyor aklıma. nasıl opsiyon koyuluyor şu kadar maç oynarsa sözleşme otomatik uzar diye, aynı şekilde sezon içerisinde atıyorum 5 maça çıkmaz ise feshetme hakkı doğmalı. sonuçta iyi oyuncuyu yoktan yere kimse oynatmamazlık yapmaz. hadi ciddi sakatlık vs durumlarda da tamam ama, koca sezonda hiç top oynamadan kulübün dünya kadar parasını cukkalamak, şampiyonlar ligine gitmesini riske etmeye bu tarz zibidilerin hiç hakkı yok. buna benzer şekilde, şampiyonluk bonusu maddesi koydurdukları gibi, başarısızlıkta da maaş kesintisi yaşatılmalı. sezonda 3 kulvarda oynayacağız diye maaş veriyorsun, prim belirliyorsun, temmuz ayında östersunds'a eleniyorlar, hiç bir yaptırım yok, ne güzel dünya anasını satıyım. kulübün itibarını zedele, olası gelirlerden et, ama devam et aynı parayı almaya. son nokta da, son günlerde garry rodrigues'in maaş zammı istediği yönünde duyduğumuz haberler var. umarım yalan dolandır tabi. sadece garry için de değil, yasin de yaptı bunu sıkça, arkadaş başarılı olunca anında zam isteyip carlıyorsunuz, ligi 4. 5. bitirdiğimiz yıllarda hiçbirinizin maaşında indirim yaptığınızı da görmüyoruz, ne güzel iş ya. koca koca yöneticilerin resmen kulüpleri oyuncak etmesine inanamıyorum artık, göz göre göre yiyorlar.

    bu sözleşme işlerini halletmek bana elzem görünüyor. sonra transfer işlerine bakılır, orada da dediğim gibi yasak gelse bile sevinebilirim. belhanda feghouli gibi adamları yollayabiliriz diyordum sene boyu ama bizde genelde gelen gideni arattığından çok cesaretli değilim. bu 2 arkadaşın performanslarını yükseltmesi bize yeni transfer etkisi yapacaktır aslında, zira yokları oynadılar sezonun büyük bölümünde. daha istikrarlı katkı vermeleri mevcut oyunumuzu yükseltecektir aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın