• 201
    2018-2019 transfer sezonu sonunda, muhtemelen teknik ekip tarafından şöyle şekillenmesi istenen kadro.

    muslera
    mariano - serdar - x - nagatomo
    fernando
    belhanda - emre akbaba
    ahmet musa - gomis - trezeguet

    çıkan isimlere baktığımızda buna benzer bir yapılanma olacak gibi. ortasaha da 2 adet 8,5 numara ile hızlı oyun, kanatlarda gol ve asist oranı yüksek isimler vs.
    fegouli - rodrigues muhtemelen satılacak, en azından rodriguez muhtemelen satılır.
  • 205
    uefa kararı sonucunda çıkması muhtemel maaş sınırı ve sattığın kadarını al şartını düşünürsek bu sıralar ki sessizliğin nedeni diyorum.

    tahminim kulübe forma sattıracak transferin dünya kupası sonrasına kalacağıdır. nedeni ise burada kendini gösterecek olan belhanda’nın performansı sonucu olası bir satışı. buradan elde edilecek gelir ve oluşturulacak maaş bütçesiyle ekonomik şartlar ön planda tutularak oyuncu transferi yapılacaktır.

    takımda görmek isteyeceğim oyuncular aşağıda sıralıdır ve her zaman daha iyisi olur

    emre akbaba
    musa çağıran
    deniz kadah
    serkan kırıntılı
    emre mor
    nuri şahin

    nagatomo
    denayer
    donk
    umar aminu
    omar niasse
    jack wilshere
    bernard
    ahmed musa
  • 207
    ister uefa ceza versin ister vermesin öyle ya da böyle transfer yapabilmemiz için oyuncu satmamız gerekecek bu sezonda. şampiyonlar liginde başarılı olabilmek için hatta ligde de tekrar şampiyonluğa oynayabilmemiz için transfer yapmamız şart. çünkü her ne kadar geçen sezonu şampiyon bitirsek de takımın eksiği aksayan yönleri çok.

    en zoru oyuncu satabilmek aslında, daha doğrusu ederine satabilmek. elde satabilecek fazla oyuncu da yok. taraftar şu an ikiye bölünmüş durumda; garry rodrigues satılsıncılarla feghouli-belhanda satılsıncılar olarak. bence hangisinden daha çok gelir elde edebileceğimize bakmak lazım. hatta hangisi daha çabuk satılıyorsa onda karar kılmak lazım. zira alırken yaptığımız gibi satışta da son dakikaya kadar beklersek gelen parayla götümüzü avuçlamak zorunda kalabiliriz sonra.

    şimdi deniliyor ki garry rogrigues satılamaz, satılması teklif dahi edilemez. bunlara sormak lazım "oğlum manyak mısınız siz?". niye satılmasın? iyi bir teklif geldikten sonra kim olursa olsun satmak zorundayız. 20 milyon euro'luk bir teklif gelirse bir an düşünmek bile abes. daha fazla teklif alabileceğimizi düşünmek ise hayalcilik. sadece türkiye liginde gösterilen performansa kimse daha fazla para vermez. cenk tosun örnek gösteriliyor ama o şampiyonlar liginde gösterdiği performansla yükseltti piyasasını, türkiye ligi ile değil. önümüzdeki sezon şampiyonlar liginde oynayıp değerini yükseltmesini bekleyebiliriz tabii ki ama olay tersine tepebilir de. yani bir bakmışsınız seneye 5 milyon euro etmiyor. o yüzden bence varsa böyle bir teklif satmak lazım. gelecek parayla nagatomo*, terezeguet*, umut bozok *, emre akbaba ya da deniz türüç'ten biri*, hatta belki denayer bile alınabilir. neden olmasın?
  • 208
    fatih hocam öyle bir sistem kurmuş ki içeriden kimseden haber alamıyor sansarlar. akıllarına gelen ya da önceden ilgimiz olduğu söylenen futbolcular dışında çok az adam konuşuluyor. her sene olduğu gibi joel campbell, yunus mallı, emre mor vb adamlar dışında isim göremiyoruz nedense. büyüksün hocam.

    uefa kararı sonra şekillenir o liste. önümüzde dünya kupası ve kamp dönemi var. aceleye gerek yok.
  • 210
    maliyet problemleri nedeniyle yabancıları çoğunlukla kiralık alacağız gibi görünen sezon. satın alacaksa da scout trasferlerine cidden çok ihtiyacımız var.
    ilk başta muğdat çelik ve serkan kırıntılı gibi rotasyon oyuncularıyla açıldı bu sezon. her ne kadar böyle oyuncuları bir işe yaramaz gibi görsek de-ki buna ben de dahilim- bir yerde de rotasyon için uygun maliyetli oyuncular almamız şart. yine de tam içime sinmiş değil bu alınan oyuncular. hayırlısı.
  • 212
    kulüpten vizyoner taraftarımızın tam olarak ne istediğini hala anlamamış olduğum, ilk iki hamlesinin muhtemelen muğdat çelik ve serkan kırıntılı olacağı transfer dönemi.

    yahu arkadaş, kulübümüz her şeyiyle şeffaf bir kulüp. net borcumuz ortada. uefa ile yapılan anlaşma resmi açıklama gelmemiş olsa da ortada. ne istiyorsunuz?

    2017-18 sezonunda bu takım 13-14 kişilik rotasyonla şampiyon olmadı mı? bütün sene o burun kıvırdığınız muğdat, yasin yerine kulübede otursa daha faydalı olmaz mıydı? tüm sene kupada ve muslera cezalıyken kulübeye baktığında eray-carrasso görmektense, ligin en iyi 2 yerli kalecisinden birini görmek hayal değil miydi?

    erken unutuyoruz. hafızamız çok limitli. şampiyon olmamızın üzerinden 3 hafta geçmemişken, ne şartlarda yarışarak şampiyon olduğumuzu hepiniz unutmuşsunuz. 14 kişilik rotasyonla bu takım şampiyon oldu, ligin büyük çoğunluğunu lider götürdü.

    bir de bu dönemde yapılacak transferler için, ''şampiyonlar ligi oynayacak takımda ...'' şeklinde bir eleştiri kalıbı var. evet arkadaşlar, şampiyonlar ligi oynayacağız da, fazla beklentilere girmiyor musunuz? 2 sene öncesini çabuk unutmuyor musunuz?

    galatasaray'ın hedefi her zaman en tepeler olmalıdır. olacaktır da. fakat sizler bu zihniyetten kurtulmaz, piyasada iki elin parmakları kadar bulunan eli yüzü düzgün yerlilere burun kıvırmaya devam ederseniz, seneye büyük hayal kırıklıkları yaşarız. 14 yabancı serbestliği, bir sınırdır. 11 yabancı ilk 11 başlasa bile senin onları tamamlayacak kaliteli yerli isimlere ihtiyacın var.

    muğdat, emre akbaba, serkan kırıntılı, barış alıcı, nuri şahin, yunus mallı, serdar gürler, umut bozok, musa çağıran... bunlar bir çırpıda akla gelen ve isimleri bizimle anılmakta olan yerli futbolcular. farkındaysanız yabancı isimler o kadar ortaya atılmıyor, yalnızca tiraj kasmak isteyen gazetelerin sallamasyon haberlerine konu oluyorlar. çünkü bizim ihtiyacımız yerli oyuncu transferi.

    sene boyu rotasyonda kullandığımız yerli futbolcular: sinan gümüş, yasin öztekin, eren derdiyok, selçuk inan, serdar aziz, tolga ciğerci, eray işcan. yahu allah aşkına, serdar ve sinan hariç şu isimler sizi rahatsız etmiyor mu? bu isimler yerine yukarıda yazılanlardan birkaçı kadroda olsaydı sene boyu daha çok rahat etmez miydik?

    bundan 2 ay önceki çilemizi iyi hatırlayın. fatih terim'in ''kulübeye bakıyorum, 2-3 kişi var hiç sıkıntı etmiyorum.'' diyerek alttan sitemli açıklamasını unutmayın. bizim yabancıları göndermedikçe yabancı transferine öncelik vermemize gerek yok. en mantıklı olanı şu anda yapıldığı gibi iyi performans gösteren yerlilerle rotasyonu zenginleştirmek.
  • 213
    anlaşılması ve planlama yapması zor durumlara gebe dönem. sattığın kadar al cezası, maaş sınırlaması, oyuncu sayısı gibi cezalar gelecek deniyor. 21 oyuncu sınırı cezası geldi diyelim. şuan kadroda fernando muslera, maicon roque,martin linnes, mariano filho, luis pedro cavanda, lionel carole, fernando reges, younes belhanda, sofiane feghouli, garry rodrigues ve bafetimbi gomis olmak üzere 11 tane yabancı futbolcu; ismail çipe, serdar aziz, ahmet çalık, ozan kabak, tarık çamdal, tolga ciğerci, selçuk inan, sinan gümüş, eren derdiyok ve volkan pala olmak üzere 10 türk oyuncu var. hadi cavanda, carole, ismail ve volkan'ı yine gönderdik diyelim kaldı geriye 17 oyuncu. ozan'ı kadroya alt yapı kontenjanından yazarız kaldı 16 oyuncu. ryan donk ile tekrardan imzaladık diyelim, tekrardan 17'ye yükseldik. tarık'a lisans çıkarmasak 16 oluruz; 21 oyuncu sınırı gelirse yapacağımız transfer sayısı maksimum 5 oyuncu satmadığımız sürece. jason denayer ve yuto nagatomo geri dönse, hakkımız 3'e düşüyor. serkan kırıntılı ve muğdat çelik alınırsa da hakkımız 1'e düşüyor. o da nuri şahin olur desek ki orta sahaya transfer şart dönem böyle biter.

    muslera
    serkan

    maicon
    denayer
    serdar
    ahmet

    linnes
    mariano
    yuto

    fernando
    donk
    belhanda
    tolga
    selçuk
    nuri

    feghouli
    garry
    sinan
    muğdat

    gomis
    eren

    inşallah kadro sınırı gelmez, gelse bile 21 çok az lan.
  • 214
    paramız yoksa altyapıdan oyuncuları kullanırız neden transfer yapıyoruz. farkında değiliz ama biz en büyük zararı vasat yerli oyunculardan yiyoruz. belhandayı beğenmedik ama bugün satsak zarar etmeden göndeririz mesela ama ahmet çalık'ı selçuk inan'ı eren'i hatta belki de tolga'yı gönderemiyoruz. kaldı ki bunlar kalitesiz oyuncular değiller. ve muğdat deniz kadah gibi futbolcular bizim elimizdeki yerlilerden de kötü. maddi durumu düzelteceksek 16 kişilik kadro kuralım gerisi altyapıdan olsun. yoksa muğdata vereceğimiz sözleşmeyi çatır çatır ödemekle uğraşırız. böyle birike birike gittiği için battık zaten.

    sneijder geldi mesela dünyanın parasını aldı ama cl'de çok maç kazandırdı, stada insan çekti, prestijimizi arttırdı böylece karşılığını verebildi. sneijder seni batırmaz, fernando, drogba falan batırmaz ama vasat oyuncular batırır. satmak istesen satamazsın, ne kupa kazandırır ne stat doldurur.
  • 218
    uefa’dan gelecek ceza nedeniyle sönük geçmesi beklenen fakat her an her şeyin olabileceği sezon. evet kadromuzun ciddi takviyelere ihtiyacı var, evet yetenekli yerli oyuncular için kapı on milyonlardan açılıyor, evet paramız yok ama bundan çok daha kötülerini yaşadık. two and a half man ( dursun özbek, mehmet özbek ve serhat özbek ) dönemleri oldu arkadaşlar. daha da vahimi denge dengeoğlu adlı hocamızın olduğu zamanlar var. evlatların moralleri bozulmasın diye ne babayiğitler alınmadı. neyse bugüne bakalım.

    basında adı geçenlerden balotelli, nuri, emre mor ve trezeguet gelmelerini çok istediğim isimler. olabilirlik olarak nuri ve emre bir adım öndeler. diğerleri düşük ihtimal. öte yandan muğdat ve serkan’ın beklenenden çok daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum.
  • 219
    2018 şampiyonluğumuzla beraber baya bir yük atmış da olduk sözleşmesi bitenlerle ve sıkıntılı kalanların bitiş yılı 2019.
    bir sene daha çekeceğiz

    eren derdiyok 2019 (çok göze batmıyor)
    yasin öztekin x
    selçuk inan 2019 ( çok yakıyor)
    lato x
    koray günter x
    eray iscan x
    carasso x
    hakan balta x (teşekkürler)
    cavanda 2019 (kiralık inşallah gelmeyecek)
    tolga ciğerci 2019 (udinese vardı noldu ona)
    umut gündoğan x
    donk x (kalmalı)
    carole 2019 ( götüm götüm yanlıyor instagram vs)
    tarik çamdal 2019 (bölüm sonu canavarı)
  • 220
    sözlükte bakıyorum ağır eleştiriler başlamış özellikle gündemdeki isimler üzerinden fatih hocamıza giydirenler var. arkadaşlar kadromuzda 14 tane türk oyuncu bulundurmak zorundayız, klubemize baktığımızda oyuna girip etki yapabilecek 2 oyuncu sayamıyoruz. türk kalitemizi arttırmalıyız, bu yüzden de olası muğdat yada diğer yerli isimleri eleştirirken lütfen bu hususu atlamayalım, tabi ki hepimiz kaliteli yabancı oyuncuları isteriz ama şuan ki mali yapıyıda göz önüne almamız gerek ki ben iyi transferlerde yapacagımızı düşünüyorum.
  • 221
    quakerboy'un yazdıkların yola çıkarak şu sonuca varıyorum. levent şahin hocamızın daha önce beyan ettiği bütün pozisyonlar için alternatiflerimiz hazır, gidecek gelecek oyuncular belli beyanı doğru değil. hiç bir hazırlık yapılmamış anlaşılan. 2 tane eli ayağı düzgün topçu bakılmış onlar da dünya kupası sonrasına bırakılmış. biri zaten imkansız dünya kupası sonra bence (bkz: trezeguet). yazılanı doğru kabul edersek, içimizden herhangi biri transfer komitesinin başına geçse en az bu isimleri bulur en az bu kadar görüşürdü zaten. fazlası olur eksiği olmazdı. daha çok şey var yazacağım ama transfer dönemi sonuna bırakıyorum.
  • 222
    daha haziran ayındayız ama bir an önce bitmesini beklediğim sezondur. iğrenç vıcık vıcık bir dönem şu yaz ayları, özellikle spor basının da katkılarıyla. zilyon tane saçma sapan isim yazılıyor, çiziliyor, taraftar gaza geliyor, bilgisayar oyunu kıvamında transfer beklentisine giriyor, menajerler pislik peşinde koşuyor. vallahi futboldan zaten uzak kalıyoruz, bir de bunlar iyice soğutuyor. genel görüntüye bakıyorum sözlükte, ne şampiyonluk sevincimiz var, ne şampiyonlar ligi heyecanımız. yazılan çizilen oyuncuların çoğunluğu hakikaten anlamsız. tekrar para saçacağımıza, altyapıdan adam çıkaralım, umarım sadece basının uydurması çıkacaktır şu çoğu isim (muğdat, serkan kırıntılı vs).

    wilshere, nuri ve emre mor kendi adıma mutlu olacağım isimler olacak. gerisi de satılacak oyunculara bağlı. önce eldekileri temizlemek çok daha önemli.
  • 223
    anlamsız bir şekilde daha başlamadan gerginleşen transfer dönemidir. bunlar hep dursun özbek denilen şahsın taraftar üzerinde yarattığı tramva.

    benim bir konuda mustafa cengiz'e güvenim var. yarın başkan çıkıp, "bakın yaptırımlar bunlar, bu sene bonservissiz bir kaç oyuncu dışında transfer yapamayacağız, bonservissiz olan oyunculardan da maaş bütçemizi sarsmayacak şekilde seçimler yapacağız" dese, bu gerginlik de son bulacak diye düşünüyorum. en azından beklenti konusunda bir sınır çizerler.

    iş medyanın/sosyal medyanın üfürmelerine kalırsa konu daha da gerilir.
  • 224
    izlenmesi gereken yolun belli olduğu sezondur.

    garry'yi 15-20 milyon € bandında epl'ye; belhanda'yı ise 10 milyon € üstü verilen herhangi bir teklife satmak. tolga ciğerci de gidecek gibi görünüyor.

    buradan gelecek parayla nuri şahin, ndiaye (kiralık), trezeguet, nagatomo, denayer (kiralık), yedek santrafor (abel hernandez vb), yedek orta saha (yerli) gibi oyunculara ayırmak ve beklemek. mutlaka elimizde ciddi bir miktar kalacaktır.

    daha sonra gomis'e çok ciddi bir teklif gelmesi ve kendisinin gitmesi durmunda 1 adet as santrafor, benzer şekilde maicon'a teklif gelmesi ve gitmesi durumunda 1 adet sol stoper alınabilir. ama bunlar şart değil. duruma göre bakılmalı.

    muğdat zaten geldi artık. bence sezon başını görmeden, eğer emre mor kiralanabilirse, yollanacaktır. serkan kırıntılı da gelecek deniyor. ya da alexandros paschalakis'in türk statüsünde oynama durumu olduğu söyleniyor (bkz: #2438227).

    bu durumda şöyle bir kadro çıkabilir ortaya:

    ---------------------------------- muslera ---------------------------------------

    -- mariano ---------- maicon ------------- serdar --------------- nagatomo --

    ---------------------------------- fernando --------------------------------------

    ---------------------- ndiaye --------------- nuri şahin -------------------------

    --feghouli ----------------------- gomis -------------------------- trezeguet --

    yedekler:

    serkan (paschalakis)
    ahmet çalık
    denayer
    linnes
    selçuk
    donk
    yedek orta saha (yerli)
    sinan
    muğdat
    eren
    yedek santrafor (yabancı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın