• 227
    yönetimin ve teknik ekibin işinin oldukça zor olduğu sezon.

    özellikle uefa'dan beklenen yaptırımlar arasındaki 21 oyuncu yazabilme maddesi elimizi oldukça zorlayacak gibi.
    bu durumda 4 altyapı ve 4 türkiye çıkışlı oyuncu çok önemli oluyor.
    4 alt yapı oyuncusu için 3. kaleci olarak eray iscan kesin gibi. geriye 3 isim kalıyor bu isimler de ihtiyaca göre eski oyuncularımız (ferhat öztorun sadık çiftpınar semih kaya) ve mevcut altyapı oyuncularından (sefa özdemir atalay babacan gökay güney) seçilecek.
    gelelim 4 türkiye çıkışlı oyuncuya, serdar aziz ve selçuk inan halihazırda kadrodalar ayrıca muğdat çelik kesin gibi.
    geriye 1 kontenjan kalıyor. yedek kaleci için serdar kırıntılı ismi geçiyor ve orta saha için emre akbaba burayı da gelişen şartlara göre dolduracaklardır.
    bu durumda 13 yabancı kontenjanı kalıyor uefa'ya verilecek listede. kontratı olanlar ve geçen seneki kiralık oyunculrımızı bir şekilde kadroya katacağımızı düşünürsek ;

    cavanda ve carole postalanacaktır.
    ahmet çalık duruma göre gönderilecektir.

    elimizde muslera, mariano, linnes, maicon, denayer, yuto, fernando, donk, belhanda, feghouli, rodrigez, sinan, gomis, eren, kalıyor. totalde 14 oyuncu.
    alınmak istenenler trezeguet, nuri şahin, ndiaye ve bir yedek forvet.

    allah yardımcınız olsun
  • 228
    ne hedefliyoruz, kendimizi nerede görmek istiyoruza cevap niteliğinde bir transfer sezonu olacak. ben zaten beklentilerimi çok düşük tutuyorum uefa ffp cezası yüzünden sattığın kadar al belası var üzerimizde satmadan kimseyi alamayacağız başkanın dediğine göre garry rodrigues’e gelen bir teklif yok bu yüzden alabilirsek bedelsiz kiralik oyunculara yöneleceğiz. olası bir satışta ise 1-2 tane nokta atış direk ilk 11 oyuncuları alacağımız transfer sezonu olacaktır. fatih hoca varsa yaslanın arkanıza bekleyin beyler hocam ani sürprizleri sever :)
  • 229
    yok o gitsin bu gelsin demeyecegim tek bir istisna disinda.garry rodriguese belli ki teklifler var. minimum 20 milyon euroya satmamiz gerek. 19.900 bile olmamalı. onun yerine serbest kalma bedeli 5 milyon olan trezeguet'yi direkt almalıyız. yıllardır porto modeli diyorduk aha iste boyle yavaştan oluruz porto. bir anda takıma 20 genç alıp al sat yapamayız.

    evet garry iyi bir oyuncu ama hayatında şampiyonlar liginde sürekli başarılı olan bir sneijder, drogba değil. vazgeçilmesi gayet kolay bana kalırsa. garry kalsa şampiyonlar liginde başarılı olacağına dair bir ongorunuz var mı varsa olcutunuz neler mesela? açıkçası benim yok. birkaç süper lig takımına yaptığı şovları iyi karşıladık ama kötü oynadığında neler dedik neler...

    neyse gel gelelim takımda ederini bulan fernando, mariano ve muslera dışında herkes gidebilir. şampiyon olduk diye çok fazla şampiyonlar liginde beklentiye girmeyin derim. bu takım kasimpasa, sivas, gençler deplasmanında zorlanan takım şampiyonlar liginde neler olur düşünmek istemiyorum. 2013'teki gibi dominant takimimiz yok maalesef.
  • 232
    benim için şu ana kadar büyük hayal kırıklığı oldu. bonservissiz bernard, bamba, facundo gibi oyuncuları yeterince istemediğimizi düşünüyorum. şeneye clde oynamak büyük avantaj birçok futbolcu gelmek isteyecektir. ayrıca trezeguet gibi kaliteli bir oyuncuyuda 5 milyon euroya alabilirdik, zaten 5 milyonluk oyuncu satarız rahatlıkla bu dönem.
    sözün özü şampiyonlar ligi müziğiyle başladık arabeskle devam ediyoruz.
  • 236
    ali koç geldi diye galeyana gelen bazı taraftarlarımızca, buraların yangın yeri olacağı transfer sezonudur.

    fatih hocama transferlerde güvenmiyorum fakat ekip olarak hareket edeceğini düşünüyorum bu transfer sezonu. fakat maddi olarak yaşadığımız sıkıntılar çok büyük problem. umarım aşabiliriz. yönetimimize galatasaray'ın 1 kuruşunu bile har vurup, harman savurmayacağına ise güvencim tam.
  • 237
    bana fena halde 2012-2013 transfer sezonunu anımsatan ve 31 ağustos 2018 tarihinde tüm sorulara yanıt vererek kapanacak olan dönem.

    şampiyon olmamızın ardından takımdaki oyuncu istikrarını ve kalitesini arttırmaya çalıştığımız 2012-2013 dönemi gibi bu dönem de benzer iki isimle açıldı.

    sakatlık geçmişi ve real madrid formasıyla hatırlanan gurbetçi ortasahamız hamit altıntop, bu yıl nuri şahin olarak reenkarne olurken ; ligdeki gol/asist katkısı ve üç büyükler performansıyla dikkat çeken kuzey afrikalı nordin amrabat yerini mahmoud hassan trezeguet'bırakıyor. forvet transferini de trabzonspor'dan burak yılmazalınarak halledilirse deja vu yaşayarak lige başlayabiliriz.

    şaka bir yana, nuri şahin'e sakatlık ötürü soğuk baksam da trezeguet hamlesi bizi olası rodrigues ayrılığından sonra üzmez gibi duruyor. birçok kişinin dillendirdiğinin aksine burak yılmaz florya kapısından fatih terim başımızda olduğu müddetçe içeri giremeyecektir.

    sezon resmî olarak açıldı ve bize galatasaray'ımız için hayırlısı olanı dilemek düşer. allah yardımcımız olsun.
  • 239
    uefa'dan gelecek cezaya göre planların yapılacağı, transferlerin bu sezon şampiyonlar liginde oynamamız sebebi ile ağustosa sarkmamasını umduğum sezon.
    14 yabancı hakkımızın olduğunu düşünürsek; nagatomo, donk ve denayer'in gelmesi ile 13 yabancımız oluyor kafadan. satmadan oyuncu almamız epey zor olduğu için kaliteli oyuncularımızın önemli miktarlar teklif edilmediği sürece satılmaması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca her ne kadar transfer hepimizi mutlu edip heyecanlandırsa da takımı her yaz baştan aşağı değiştirmek pek akıllıca bir çözüm değil. carole'in gideceğini ve as kadromuzdan kimsenin satılmayacağını varsayarsak 2 yabancı hakkımız kalıyor. bence birini kesinlikle 8 numaraya kullanmalıyız fakat ikinci hakkımızla sol stoper mi almalıyız yedek forvet mi bunun seçimi bence maicon'un satılıp satılmayacağına ve denayer'i pep'in bırakıp bırakmayacağına bağlı. öte yandan yabancı 8 numara-selcuk-fernando-tolga-belhanda yetersiz bir rotasyon ve oraya nuri şahin eklenirse hem türk hem de solak olması sebebiyle elimizi güçlendirecektir. tabiki en önemli meselelerden biri de bu sene en büyük düşmanımız olan rotasyon probleminin çözülmesi. bunun için kaliteli yerli oyuncu bulmamız en önemli şart aynı zaman da büyük bir sıkıntı. emre akbaba, serdar gürler gibi oyunculara istenen paralar malum ve ortada uefa kıskacı var. her şeye rağmen hocaya ve ekibine güvenim tam. çok özledik galatasarayımızı.
  • 240
    yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum. sözleşmeli devam eden 9 yabancı futbolcumuz var. transfer döneminde serbest durumda olan jonathan bamba, adrien thomasson ve yohan cabaye gibi yabancı futbolcular var. muğdat'ı alacağımız söyleniyor. ve soner aydoğdu başakşehir'e imza attı. sıfır bonservis ile 5 futbolcu transfer edebilirdik. önce bu futbolcuları alsak, sonra satacağımız futbolculara baksak daha iyi olmaz mı diye hep düşünüyorum. bazı arkadaşlar şimdi diyecekler ki şampiyonlar ligi için uefa bize kadro kısıtlaması koyacak. ben zaten şampiyonlar ligini düşünmüyorum. bizim tek amacımız sürekli şampiyon olup, şampiyonlar ligine katılmak olmalıdır. ffp yaptırımlarından çıkmamızın tek yolu, maliyetsiz ve kiralık futbolcularla ligi önde tamamlayıp şampiyonlar ligi gelirlerini almaktır. burdaki asıl amaç sürekli lig şampiyonluğudur. ben 10 haziran itibariyle geç kaldığımızı düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın transfer delisi bir insan değilimdir ama transfer piyasasını az çok biliyorum. böyle geç kalmamarın sonunda hep sıkıntı yaşanır.
  • 241
    trt spor kaynaklı habere göre papa alioune ndiaye ve nuri şahin'in kulüplerine resmi teklif yaptığımız söyleniyor, ki ben bunun doğru olduğunu varsayıyorum.

    fernando - badou - nuri üçlüsünün hem lig hem de şampiyonlar ligi açısından yeterli olacağını düşünüyorum. açıklamalardan anladığımız kadarıyla fatih hocanın kafasında net bir 4-3-3 var. ben fatih terim'i çok az tanıyorsam, kulübumüz bu mali durum içerisindeyken younes belhanda'yı sattırır. younes'in ayrılmasından sonra da bu üçlü orta sahayı kurar.

    tempoyu yavaşlatma ve oyunu sete yerleştirme ihtiyacı duyduğumuz zamanlarda nuri şahin varlığını hissettirecektir. badou - fernando ikilisinin neler yapabileceğini, birbirlerini nasıl tamamladığını ise bu yıl çoğu kez gördük.

    konuşulan transfer hamleleri mantıklı, hocaya ve başkana olan güvenimiz ise sonsuz.
  • 244
    takımın deplasmanda zorlanmasının sebepleri üzerine düşünüp planlarımızı ona göre yapmamız gereken sezon. gomis'i yedekleyecek değil forma rekabetine girebilecek bir forvet şart. umut'u kiralayabilsek keşke ama imkansız gibi. eren mutlaka kalmalı. seneye daha iyi performans göstermesini umuyorum.

    rodri bence gitmeyecek. soso da bu kontrat ile gitmez bence. burada para etme ihtimali olan ve dünya kupası'nda oynayacak olan belhanda'ya talip çıkarsa elimiz rahatlayabilir. ileride aynı kadro ile kalma fikri bana cazip gelmiyor. belirgin performans farkı beklemiyorum.

    orta geride elimizde reges ve donk var. tolga' yı elden çıkarabilirsek iki, çıkaramazsak en az bir transfer şart. tolga müzmin sakat. böyle bir oyuncuya 2 milyon € kontrat öneren kişileri mübarek günde saygıyla anıyorum. iyi niyetli olsa da sezonun yarısında olamayan oyuncuya bel bağlamak mümkün değil.

    stoperde denayer yine kiralanır gibi. maicon satılamazsa transfer işi zor bence. nagatomo'yu öyle ya da böyle yine görürüz inşallah. kaleci yedeği olarak biri kesin alınacak sanırım. erce kardeşler iyi bir seçenek olabilir.

    hoca deplasman işini bizden çok daha fazla düşünüyordur. bence şampiyonlar ligi'nden bile önemli bu. kabuslarıma girdi deplasman maçları. her şeye rağmen umutsuz olmaya gerek yok. ben şu yaşıma kadar transferin kampa yetiştiğini görmedim. hep kervan yolda düzelir telakkisi mevcuttu. bu kez en azından d. a. ö (68) yok.
  • 245
    çıkan haberlere göre sürekli korktuğum transfer sezonu.

    birincisi; muğdat çelik. galatasaray ilk 11 seviyesini geçtim bizde yedek oyuncu seviyesinde bile olamayacağını düşünüyorum. tutup 4-5 yıllık sözleşme yaparlarsa kulübe bir maddi yük daha demektir bu. yasin öztekin bile bize gelmeden önce daha çok şey başarmıştı. yedeğin yedeği seviyesinde yıllık maksimum 1 mn tl maaşla 2+1 yıllık tarzı bir sözleşmeye anca eh işte diyebilirim. bence o bile yapılmamalı da neyse, maddi durum da ortada. oyun yapısını da beğenmiyorum, oyun yapısının bize uygun olduğunu da çok düşünüyorum da işte yedekten girecek hamle oyuncusu olarak yukarıdaki şartlarda bir sözleşmeye ancak eh işte diyebilirim yine tekrarlamam gerekirse. fatih terim başımızda olmasa çok daha ciddi şekilde eleştirirdim.

    nuri şahin. bu arkadaş borussia dortmund dışında hiçbir takımda tutunamadı. orada da bu yıl çok oynadığı söylenemez; verilere göre. iyi bir rotasyon oyuncusu olmuş sadece. bu sezondan önceki 2 sezon sezon başına 3 ay sakatmış. ondan önceki sezon da tüm yılı sakat geçirmiş neredeyse. ek olarak 30 yaşında. isminin ve kariyerinin büyüklüğüne bakarsak ciddi bir maaş vermek zorunda da kalacağız. ikinci bir hamit altıntop'tan öteye geçebileceğini sanmıyorum. buraya kadar görüldüğü üzere hep negatif puanı var. geriden oyun kurucu bir oyuncuya ihtiyacımız var mı sorusu da muallak. aslında var, bu tip bir oyuncumuz sadece selçuk inan var ki o da bitik durumda. ancak bu durumda taktik vs. de değişecektir diye tahmin ediyorum. 4-3-3'e dönülecekse söylendiği gibi bunlardan biri nuri olabilir ancak bu durumda oluşacak olan orta alan kurgusunda 2 oyuncu +30 olacak. bekler de +30 zaten. forvet +30. yine temposuz bir takım mı izleyeceğiz? kafamda deli sorular. yine çok istediğim bir transfer değil bu yüzden. dortmund'daki gibi direkt ilk 11 değil de iyi bir rotasyon oyuncusu olarak düşünülse, senelik 1.5-2 mn euro maaşa 2+1 yıllık vs. bir sözleşme yapılsa hayır demem açıkçası ancak muhtemelen en az 3 yıllık senede 3 mn euro gibi bir sözleşme yapılır ki bana göre değmez buna da.

    papa alioune ndiaye ise 8 numara olarak alabileceğimiz en iyi isimlerden biri. hele kiralık falan gelme ihtimali varsa harika olur. tek sevineceğim transferdir. yine adam gibi sözleşme şart. adamın ayağına dünyaları sermeyelim.
  • 246
    fernando'ya güzel partnerler bulmamız gereken sezon. donk hepimizi son dönemde çok memnun eden performans gösterse de o bölgenin adamı fernando. arkasında bekleyecek uygun maaşlı bir donk'la birlikte mükemmel bir rotasyon oluşturacaklardır 6 numarada.

    fatih hocam 2 adet 8 numara mı yoksa 1 adet 8, 1 adet 10 numara mı istiyor bilmiyorum. hangi şekli tercih ediyorsa etsin belhanda gönderilip 2 transfer yapmalıyız. bu yılın ana transferleri bunlar olmalı. bütçenin önemli kısmı buraya ayrılmalı.

    bunların haricinde nagatomo tekrar mı kiralanır, bonservisi mi alınır bilemem ama geri dönmeli.

    harici yapılacak transferler ya gidenin yerini doldurma amaçlı *ya da rotasyona katkı olsun diye ucuz yollu transferler olacaktır*.

    ciddi bir maaş kısıtlaması cezası geleceği söyleniyor o yüzden bonservisi elinde kaliteli topçuları getirmek de zor olacak kesinlikle. hiç transfer yapılmasa gene seneye tüm desteği vermemiz lazım. öyle bir hava oluştu ki herkes istediği transferler olmazsa ciddi hayal kırıklığı yaşayacak gibi sanki. yönetim dizginleri yeni yeni eline alırken biraz daha sakin ve yardımcı olsak her şeyden önce galatasaray'a yardım etmiş oluruz arkadaşlar, biz sabırlı olalım yönetime güvenelim. eminim ki bizim düşündüklerimizin 10 katı opsiyonları düşünüp her kuruşun hesabını yapıyorlardır ondan gecikme yaşanıyordur.
  • 247
    bu kadar karalar bağlamanın gerek olmadığını düşündüğüm sezon.

    çok güçlü 11 yaratmak için 30-35 mn eur yeterli..

    kaleci : 3,5 mn eur
    sağ bek :2,5 mn eur
    stoper 1 : 3 mn eur
    stoper 2 : 2 mn eur
    sol bek : 2 mn eur
    6 numara : 3,5 mn eur
    8 numara : 3 mn eur
    sağ açık : 3,5 mn eur
    sol açık : 3,5 mn eur
    10 numara : 4 mn eur
    forvet : 4 mn eur

    bu şekilde toplam 34,5 mn eur yapıyor.. teknik ekip de toplam 4 mn eur alsa 38,5 mn eur yapıyor.. pozisyonlar arasında ücret kaydırılabilir..

    uefa'nın getireceği 21 kişi kadro ve 50 mn eur maaş sınırlamasına göre geriye kalacak 10 futbolcu için 11,5 mn eur bütçe kalıyor...

    eğer selçuk, tarık gibi çok para alan çöplerden kurtulabilirsek, 11,5 mn eur ile de scout transferleriyle çok iyi bir yedek kadro da çok rahat kurulabilir...

    özetle, 50 mn eur iyi bir takım kurmak için çok yeterli bir bütçe.. öyle tüm çok para alan yabancıların hepsini elden çıkarıcaz diye bir zoraki durum yok.. yeterki çöplere gereksiz para gitmesin...
  • 249
    hem sözlükte hem de sosyal medyada yaptığım izlenimlere göre şampiyonluk sonrası taraftarımıza hiç iyi gelmemiş transfer dönemi. çıkan haberleri, duyumları yorumlayarak burada birbirimizi yiyoruz resmen. bir taraftar olarak benim de gönlümde parçalıyla izlemek istediğim bir çok futbolcu var. ilerleyen günlerde belki sizler gibi x futbolcu takımımıza yararlı olabilir diye burada fikirlerimi paylaşabilirim ve bu çok normal.
    tabi ki hepimiz iyi niyetimizle kulübümüz için en iyisini istiyoruz ve fikirlerimizi belirtmeliyiz fakat arkadaşlar bu hayatta her şey istediğimiz gibi olmuyor, keşke olsa ama olmuyor işte. bu sebeple şuan içinde bulunduğumuz zor zamanda takımımız kimi transfer ederse etsin, sevelim veya sevmeyelim, bence destek olmalıyız. floryada kulübü gözümüz kapalı emanet edebileceğimiz bir hocamız var bunu da unutmayalım.
  • 250
    artık onu alalım, kabul etmiyorsa 500 daha verelim, bonus verelim, şunu yapalım devri kapandı. şu an bildiğin transfer yasağımız var. oyuncu satamazsak alamıyoruz. oyuncuya tuttuğun evden her türlü yaptığın masraf uefa'nın getirdiği sınırlı maaş bütçesine dahil. o yüzden işleri aceleye getirmeden önce eksik bölgelerden başlamak üzere ve rotasyon kurmak için gidebileceğimiz nokta sözleşmesi biten topçular ve büyük takımların kadroda düşünmediklerinden kiralik ayarlamak. kiralık masrafları da ffp'ye dahil.

    bizim takıma bakınca fernando hariç herhangi birinin gitmesinin sakıncası yok benim gözümde, değerini bulduğumuzu satalım gitsin. illaki yerine cl kozunu kullanarak transfer ve kiralıklardan bir şeyle doldururuz.

    ama bazı taraftarımıza bakıyorum ffp'den haberi yok gibi 6-7 m€ verdirip trezequet'i aldırmalar, sezon içinde en çok heyecanlandıran topçulardan badou ndiaye'ye burun kıvırmalar, rotasyon için gündeme gelmiş muğdat çelik'e 11 oynayacakmış gibi gs topçusu değil filanlarla harikalar yaratıyolar. (gündeme gelmiş isimler üzerinden gidiyorum isimler farklı kişilerde olabilir)

    önce taraftarında kafa yapısının değişmesi gerek yoksa bu bilinçle avrupa filan hayal olcak 2-3 seneye. allahtan takımın başında fatih terim var yoksa ortalık ateşe verilmişti çoktan büyük ihtimalle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın