• 212
    kulüpten vizyoner taraftarımızın tam olarak ne istediğini hala anlamamış olduğum, ilk iki hamlesinin muhtemelen muğdat çelik ve serkan kırıntılı olacağı transfer dönemi.

    yahu arkadaş, kulübümüz her şeyiyle şeffaf bir kulüp. net borcumuz ortada. uefa ile yapılan anlaşma resmi açıklama gelmemiş olsa da ortada. ne istiyorsunuz?

    2017-18 sezonunda bu takım 13-14 kişilik rotasyonla şampiyon olmadı mı? bütün sene o burun kıvırdığınız muğdat, yasin yerine kulübede otursa daha faydalı olmaz mıydı? tüm sene kupada ve muslera cezalıyken kulübeye baktığında eray-carrasso görmektense, ligin en iyi 2 yerli kalecisinden birini görmek hayal değil miydi?

    erken unutuyoruz. hafızamız çok limitli. şampiyon olmamızın üzerinden 3 hafta geçmemişken, ne şartlarda yarışarak şampiyon olduğumuzu hepiniz unutmuşsunuz. 14 kişilik rotasyonla bu takım şampiyon oldu, ligin büyük çoğunluğunu lider götürdü.

    bir de bu dönemde yapılacak transferler için, ''şampiyonlar ligi oynayacak takımda ...'' şeklinde bir eleştiri kalıbı var. evet arkadaşlar, şampiyonlar ligi oynayacağız da, fazla beklentilere girmiyor musunuz? 2 sene öncesini çabuk unutmuyor musunuz?

    galatasaray'ın hedefi her zaman en tepeler olmalıdır. olacaktır da. fakat sizler bu zihniyetten kurtulmaz, piyasada iki elin parmakları kadar bulunan eli yüzü düzgün yerlilere burun kıvırmaya devam ederseniz, seneye büyük hayal kırıklıkları yaşarız. 14 yabancı serbestliği, bir sınırdır. 11 yabancı ilk 11 başlasa bile senin onları tamamlayacak kaliteli yerli isimlere ihtiyacın var.

    muğdat, emre akbaba, serkan kırıntılı, barış alıcı, nuri şahin, yunus mallı, serdar gürler, umut bozok, musa çağıran... bunlar bir çırpıda akla gelen ve isimleri bizimle anılmakta olan yerli futbolcular. farkındaysanız yabancı isimler o kadar ortaya atılmıyor, yalnızca tiraj kasmak isteyen gazetelerin sallamasyon haberlerine konu oluyorlar. çünkü bizim ihtiyacımız yerli oyuncu transferi.

    sene boyu rotasyonda kullandığımız yerli futbolcular: sinan gümüş, yasin öztekin, eren derdiyok, selçuk inan, serdar aziz, tolga ciğerci, eray işcan. yahu allah aşkına, serdar ve sinan hariç şu isimler sizi rahatsız etmiyor mu? bu isimler yerine yukarıda yazılanlardan birkaçı kadroda olsaydı sene boyu daha çok rahat etmez miydik?

    bundan 2 ay önceki çilemizi iyi hatırlayın. fatih terim'in ''kulübeye bakıyorum, 2-3 kişi var hiç sıkıntı etmiyorum.'' diyerek alttan sitemli açıklamasını unutmayın. bizim yabancıları göndermedikçe yabancı transferine öncelik vermemize gerek yok. en mantıklı olanı şu anda yapıldığı gibi iyi performans gösteren yerlilerle rotasyonu zenginleştirmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın